Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Παπαμιμίκο​ς: Με ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις αυτοδιοικη​τικές εκλογές

Andreas-Papamimikos
Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ Fm” παραχώρησε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, εστιάζοντας για άλλη μια φορά στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου για την επικείμενη αναμέτρηση των εκλογών της Αυτοδιοίκησης, την άνοιξη του 2014.
Ακολουθούν τα κυριότερα αποσπάσματα της συνέντευξης του Ανδρέα Παπαμιμίκου:
  • “(Για τον εκλογικό νόμο) Μιλάμε για μια πραγματική μεταρρύθμιση που την πίστεψε ο Α. Σαμαράς και θεωρώ από τις μετρήσεις που γίνονται ότι την θέλει και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Πρέπει να πάμε σε αυτοδιοικητικές εκλογές με ξεχωριστά ψηφοδέλτια για τους δημάρχους και για τους δημοτικούς συμβούλους. Εμείς θα το προχωρήσουμε τις επόμενες μέρες .
  • Οι βουλευτές της ΝΔ όλο αυτό το διάστημα πραγματικά λειτουργούν σαν ήρωες, καθώς έχουν βάλει το εθνικό συμφέρον πάνω και από το προσωπικό και από το παραταξιακό, με πολύ υψηλό το αίσθημα της ευθύνης.
  • Δεν μιλάμε για νέα μέτρα. Δεν μιλάμε για νέα οριζόντια μέτρα, μιλάμε ουσιαστικά για διαρθρωτικές αλλαγές που μπορεί να χρειαστεί να γίνουν”.

Το σχόλιο του Βενιζέλου για τον Πάγκαλο και τις παρακολουθ​ήσεις

ven
Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει τις δηλώσεις Πάγκαλου περί παρακολουθήσεων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με χιούμορ λέγοντας πως «Αυτό προφανώς ήταν πριν μπω στην ενεργό πολιτική, τη δεκαετία του ’70».

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης

Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης
Η Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης γιορτάζεται την 31η Οκτωβρίου κάθε χρόνου, σε ανάμνηση της ίδρυσης του Διεθνούς Ινστιτούτου Ταχυδρομικών Ταμιευτηρίων στο Μιλάνο στις 31 Οκτωβρίου 1924.
«Η αποταμίευση συμβάλλει στο ατομικό και γενικό καλό» είναι το πνεύμα που διέπει την Ημέρα.


.sansimera.gr

Θ. Σκυλακάκης:«Η υπερφορολόγηση δεν είναι μόνο τα μαντριά»

Απόσπασμα από τη συνέντευξη του προέδρου της ΔΡΑΣΗΣ και ευρωβουλευτή Θόδωρου Σκυλακάκη στο ραδιόφωνο του alpha 9,89 και στην εκπομπή των Δημήτρη Βερύκιου- Δημήτρη Σταυρόπουλου.
«Το θέμα της υπερφορολόγησης είναι βασικό. Ειδικά στο θέμα των ακινήτων δεν είναι μόνο τα μαντριά, αφορά στο σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όσους έχουν ιδιοκτησίες και ακίνητα ξενοίκιαστα. Με υψηλή φορολογία οι άνθρωποι θα βρεθούν σε πλήρη αδυναμία, δεν υπάρχει αγορά για να τα αξιοποιήσουν, βρίσκονται σε απόγνωση»
Πρόσθεσε ότι «ταυτόχρονα, προβλέπεται να γίνουν προσλήψεις το ‘14, μιλάμε ότι συνεχίζονται πράγματα που δεν θα έπρεπε. Εξακολουθούμε να βγάζουμε ανθρώπους στα 50 στη σύνταξη».
Υποστήριξε ότι «είμαστε παγιδευμένοι στη μέση του πελάγους χωρίς μηχανή, χωρίς βενζίνη (που είναι η χρηματοδότηση), θα κοιτάμε τα βράχια και την ακτή και δεν θα μπορούμε να κουνηθούμε».
Τέλος, επεσήμανε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θέλουν πια να μιλούν για την Ελλάδα, όταν μιλούν για τη χώρα μας ανεβαίνουν οι ευρωσκεπτικιστές στο Βορρά».

"αντίΔραση στην ανεργία - Ιστορίες επιτυχίας μέσα στην κρίση"

 
Η Δράση και το Κόμμα Φιλελεύθερων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (ALDE)
διοργανώνουν την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου στις 18.30 την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση
με θέμα "αντίΔραση στην ανεργία - Ιστορίες επιτυχίας μέσα στην κρίση"
(πολυχώρος CAMP, Ευπόλιδος 4 και Απελλού 2, Πλατεία Κοτζιά, Αθήνα)
Η πρωτοβουλία απευθύνεται σε ανέργους, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από την κρίση ή έχουν αναγκαστεί να διακόψουν τη μέχρι σήμερα επαγγελματική τους δραστηριότητα.
Θα παρουσιάσουν τις ιστορίες τους:
  • Αλέξανδρος Παπανδρέου (σεφ, δημιουργός του www.sidayes.gr)
  • Δημήτρης Αναγνώστου (δημιουργός Groopio, επαναστατικός τρόπος χρηματοδότησης δημιουργικών ιδεών),
  • Σπύρος Παπαγεωργίου (δημιουργός του BIKE FESTIVAL)
  • Σοφία Μπελόκα (επιχειρηματίας υποστηριζόμενη από το orange groove)
  • Συλβί Ζήκος (ιδιοκτήτρια εταιρείας διαχείρισης ανέργων)
  • Πάνος Δορμπαράκης (δημιουργός γυμναστηρίου μέσω ΕΣΠΑ)
  • Μπάμπης Ανανιάδης (ιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων Mystic pizza,με βιολογική κάνναβη)
  • Γιώργος Γεωργακόπουλος (συνιδρυτής της CHEAP ART)
  • Κατερίνα Μιχαλιτσιάνου (διαχειρίστρια της ηλεκτρονικής σελίδα myVenue.gr)
  • Βάιος Σπυρόπουλος (μικροβιολόγος, ιδιοκτήτης ιατρικού διαγνωστικού κέντρου)
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Λευθέρης Πλακίδας.
Παρέμβαση θα κάνει και ο Πρόεδρος της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΙΚ-ΜΙΧΕ​ΛΑΚΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ



Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη είχε χθες (30/10/2013) το μεσημέρι, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Ο Τέρενς Κουίκ ζήτησε να πληροφορηθεί από τον Υπουργό για την πρόοδο του νομοσχεδίου που αφορά τις αλλαγές του Καλλικράτη στη Λέσβο και την Κέρκυρα  και ποιες προοπτικές υπάρχουν για αντίστοιχες αναδιατάξεις και σε άλλα μεγάλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Για την Κέρκυρα και τη Λέσβο ο Γιάννης Μιχελάκης ήταν σαφής και υποσχέθηκε ότι πολύ σύντομα το νομοσχέδιο θα είναι στη Βουλή με όλες τις τελικές αποφάσεις του Υπουργείου του, οι οποίες θα δώσουν ένα τέλος στη μακιαβελική πολιτική του Γιάννη Ραγκούση «κάθε νησί και Δήμος».

Ο Βουλευτής Επικρατείας έθεσε επίσης στον Υπουργό Εσωτερικών και το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, που πέρυσι ήταν ένα από τα μεγάλα αγκάθια, θέμα το οποίο παίρνει και πάλι ενοχλητικές διαστάσεις, μόλις δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής περιόδου.
 
Και για το θέμα αυτό ο Γιάννης Μιχελάκης διαβεβαίωσε τον Τέρενς Κουίκ ότι θα φροντίσει ώστε να μην υπάρχουν φέτος προβλήματα, επισημαίνοντας, πάντως, ότι κυρίως έχει να αντιμετωπίσει τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας

ΜΠΡΑΒΟ στον Απόστολο Γκλέτσο. Δείτε ποιους ανέβασε στην εξέδρα των επισήμων και ποιους κατέβασε .

1234
Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Δήμαρχος Στυλίδας, Απόστολος Γκλέτσος, με την κίνησή του, να ανεβάσει τους πολεμιστές του ’40 στην εξέδρα των επισήμων και να κατεβάσει τους πολιτικούς!

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το δήμαρχο το τοπικό ειδησεογραφικό site Lamia Report, ο Απόστολος Γκλέτσος δήλωσε ότι, κατανοεί απόλυτα την αγανάκτηση του κόσμου και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να είναι σήμερα αυτός πάνω στην εξέδρα, αφού αισθάνεται το ίδιο με τον οποιονδήποτε πολίτη, ενώ παράλληλα υπογράμμισε ότι, η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την Ελλάδα και σε εκείνους που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου.
«Δεν αισθάνομαι ότι έχω το ανάστημα να ανέβω μαζί τους στην εξέδρα. Αυτοί είναι ήρωες και πολέμησαν για την πατρίδα… Εμείς τι κάναμε γι΄αυτούς;
Τους ψαλιδίζουμε κι άλλο τη σύνταξη πείνας που παίρνουν. Ντροπή και αίσχος. Θα έπρεπε να μας δέρνουν με τις μαγκούρες…
Αυτοί μας παρέδωσαν ελεύθερη και υπερήφανη Ελλάδα… Εμείς τί Ελλάδα θα παραδώσουμε στα παιδιά μας;», είπε μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Στυλίδας.

arouraios.gr

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Δεν βρίσκονται στην Τουρκία οι απαχθέντες Ιεράρχες

episkopoi
Πηγή: www.romfea.gr
Διαψεύδει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ότι δυο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τον Απρίλιο στο Χαλέπι της Συρίας, βρίσκονται στην Τουρκία.
Όπως αναφέρει η τουρκική Zaman, με χθεσινή ανακοίνωσή του, του υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας δήλωσε ότι οι κατηγορίες περί απαγωγής των δυο μητροπολιτών επί τουρκικού εδάφους είναι «αβάσιμες και παραπλανητικές».
Οι δύο ιερωμένοι, ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτη του Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ και ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης του Χαλεπίου Παύλος Γιαζίγκι, φέρεται να απήχθησαν τον περασμένο Απρίλιο κοντά στο Χαλέπι της Συρίας, από Τσετσένους αντάρτες που πολεμούσαν μαζί με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό.

Συνελήφθη ο Μιχάλης Ανδρουλιδάκης


Michalis-AndroulidakisΣυνελήφθη το μεσημέρι στο σπίτι του στο Παλαιό Ψυχικό ο επιχειρηματίας Μιχάλης Ανδρουλιδάκης.
Ο επιχειρηματίας, ο οποίος έχει για πολλά χρόνια επαγγελματική δραστηριοποίηση στον χώρο των ΜΜΕ, βρέθηκε και πάλι το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο των αρχών.

“Σαφάρι” του ΣΔΟΕ σε διάφορες περιοχές της χώρας

sdoe
Τη μη καταβολή φόρων από δύο Off shore εταιρείες, απόκρυψη εισοδήματος από επιχειρήσεις, υποθέσεις λαθρεμπορίου τσιγάρων και καπνού όπως και περιπτώσεις παράνομης κυκλοφορίας αυτοκινήτων με ξένες πινακίδες αποκάλυψε το ΣΔΟΕ από τους ελέγχους που διενήργησε το τελευταίο διάστημα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι περιπτώσεις αυτές είναι οι ακόλουθες:

Στους “16″ με τα… 18χρονα ο Ολυμπιακός/ ΦΩΚΙΚΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 3-5

osfp
Την ευκαιρία στους 18χρονους Βούρο, Παπασάββα και Σάλιακα να αγωνιστούν στη ρεβάνς Κυπέλλου του Ολυμπιακού με τον Φωκικό στην Αμφισσα έδωσε ο Μίτσελ, ο οποίος μετά τη νίκη – πρόκριση (5-3) της ομάδας του στους “16″ της διοργάνωσης, έχει όλο το χρόνο να την προετοιμάσει αγωνιστικά και ψυχολογικά για το ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας με τον Παναθηναϊκό.
Μετά το 5-1 του πρώτου ματς, ο Ολυμπιακός φιλοδώρησε με άλλα πέντε γκολ τον Φωκικό (5-3) στην Άμφισσα, παίρνοντας «ξεκούραστα» την πρόκριση για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδoς.
Οι ποδοσφαιριστής του Μίτσελ, έδειξαν δύο πρόσωπα, ένα σε κάθε ημίχρονο, πολύ καλό στο πρώτο και κακό στο δεύτερο, έστω κι αν κατέβασαν ρυθμούς ενόψει και του επικείμενου ντέρμπι στην Λεωφόρο το ερχόμενο Σάββατο.
Στο πρώτο μέρος, Φουστέρ στο 16΄, Βάις΄στο 23, Ολαϊτάν στο 25΄ και Εντινγκά στο 33΄ «χτύπησαν» μέσα σε διάστημα μόλις 17 λεπτών, με τον τελευταίο μάλιστα να σημειώνει και το πρώτο του τέρμα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Το… κερασάκι για τους Πειραιώτες, έβαλε στο 85΄ο 18χρονος Αντώνης Παπασάββας με ένα εξαιρετικό γκολ, το πέμπτο της ομάδας του.
Μετά το νωθρό ξεκίνημα και το 1-0 (με τον Φράγκο που είχε σκοράρει και στο Καραϊσκάκης) με το οποίο προηγήθηκανστο 8΄ οι γηπεδούχοι (έπειτα από σοβαρό λάθος του Α.Παπαδόπουλο) η κυριαρχία των νταμπλούχων Ελλάδας ήταν απόλυτη και μετουσιώθηκε σε γκολ, εκ των οποίων τα περισσότερα ήρθαν μέσα από εξαιρετικές συνεργασίες και συνδυασμούς.
Με την έναρξη του δεύτερου μέρους ο Μίτσελ πέρασε στο ματς τους νεαρούς Σάλιακα (έδειξε αρκετά καλά στοιχεία) και Παπασάββα, οι οποίοι έκαναν το ντεμπούτο τους με τη ανδρική φανέλα των Πειραιωτών.
 
Στην επανάληψη, ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε αισθητά, επηρεασμένος προφανώς τόσο από τις αλλαγές όσο και από το ευρύ σκορ με το οποίο προηγούταν.
Οι Πειραιώτες δεν δημιούργησαν και δεν απείλησαν όσο έντονα το έκαναν στο Α' μέρος. Αντιθέτως αμυντικά αντιμετώπισαν αρκετά προβλήματα και δέχθηκαν μάλιστα δύο γκολ με τον Ράντι στο 61΄  (ευθύνεται ο Βούρος ως αριστερό μπακ) και με τον Αλβάρεζ στο 76΄ , με τον Φωκικό να απειλεί ακόμη και για την ισοφάριση.
Τελικά ο Παπασάββας, με το εξαιρετικό γκολ (με «ξερό» σουτ και υπό πίεση έξω από την περιοχή) που σημείωσε έβαλε… φρένο στον ρυθμό των παικτών του Γιώρου Κούτση, με το σκορ να διαμορφώνεται στο τελικό 3-5!

ΦΩΚΙΚΟΣ (Γ. Κούτσης): Λαντζάνο, Πεχλιβανόπουλος, Καλαγκάνης, Πολυχρονάκης, Αλλά, Σκαρίμπας (69' Ζαχαρόπουλος), Τζέκος, Θέος (77' Γεωργουσόπουλος), Άλβαρεζ (89' Κυριάκης), Ράντι και Φράγκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Μέγιερι, Σαλίνο (63' Παπάζογλου), Α. Παπαδόπουλος, Μεντζανί, Βούρος, Εντινγκά (46' Παπασάββας), Γιαταμπαρέ, Φουστέρ (46' Σάλιακας), Βάις, Ολαϊτάν, Σέποβιτς.