Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Το “παραμύθι” με τη… σύλληψη Αμπράμοβιτς από το FBI δεν είχε… δράκο


Roman-AbramovicΜετά τη… δολοφονία του Μπασάρ αλ Άσαντ, το διαδίκτυο γέννησε για άλλη μια φορά παραμύθια χωρίς… δράκους, με αφορμή αυτή τη φορά την έντονη φημολογία που κυκλοφόρησε για κράτηση του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το FBI, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η σχετική φημολογία είχε ως βάση την πρόθεση να συσχετιστεί από μερικούς ο αιφνίδιος και ανεξήγητος θάνατος του Μπόρις Μπερεζόφσκι στην Αγγλία, Ρώσου ολιγάρχη, εχθρού του Βλαντιμίρ Πούτιν και κυρίως εχθρού του ίδιου του Αμπράμοβιτς.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου μεγιστάνα και ιδιοκτήτη της Τσέλσι διέψευσε τη σχετική πληροφορία περί “κράτησης” του Ρόμαν Αμπράμοβιτς από το FBI που μεταδόθηκε από ρωσικά sites και… η ζωή συνεχίζεται.
Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς είναι ένας από τους λίγους Ρώσους ολιγάρχες που δεν “γονάτισε” οικονομικά ή συνέλαβε το καθεστώς Πούτιν, λόγω ειδικής συμφωνίας με το Κρεμλίνο, που του επέτρεψε να συνεχίσει κανονικά τις επιχειρηματικές δραστηριότητές του εκτός Ρωσίας.
Ως ιδιοκτήτης της Τσέλσι, έχει αποκτήσει μεγάλη αναγνωρισιμότητα και δημοφιλία, καθώς δεν έχει διστάσει να σπαταλήσει ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας του για την απόκτηση σημαντικών ποδοσφαιριστών, καθώς και προπονητών.

ysterografa.gr