Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Στη δεύτερη θέση ο Αστέρας Τρίπολης με «διπλό» στη Βέροια στο 92'

Βέροια
Με γκολ του Λέντσε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε στη Βέροια 2-1 της τοπικής ομάδας, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι Αρκάδες είχαν προηγηθεί στο 43΄ με τον Ράγιος, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν προσωρινά στο 75΄ με τον Ορέστες.
Δυνατά μπήκαν και οι δύο ομάδες στο παιχνίδι, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν πρώτοι στο 6΄, όταν το σουτ του Ράγιος απέκρουσε δύσκολα ο Τζόναθαν και στην εξέλιξη της φάσης ο Ντε Μπλάσις σούταρε άουτ από πλάγια θέση.
Οι γηπεδούχοι «απάντησαν» δύο λεπτά αργότερα με τον Μοκάκε να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Φούλοπ, ο οποίος όμως έσωσε την εστία του, και είχαν δοκάρι στο 14΄ με τον Ολαϊτάν, που στάθηκε άτυχος στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον τερματοφύλακα μετά την ωραία μπαλιά του Γκιγιέρμο.
Στο 24΄ ο Φορμίκα είχε ένα καλό σουτ που έφυγε λίγο άουτ για τον Αστέρα και την ίδια τύχη είχε στο 26΄ η κεφαλιά του Μπάρμπα από καλή θέση. Μετά το ημίωρο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, όμως σε αυτό το διάστημα ήρθε το γκολ για τους Αρκάδες.
Ηταν το 43ο λεπτό όταν, μετά από σέντρα του Τσαμπούρη και απομάκρυνση του Ορέστες, η μπάλα στρώθηκε στον Ράγιος, που με δυνατό σουτ νίκησε τον Τζόναθαν και «έγραψε» το 0-1.
Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με εκείνη του πρώτου 45λεπτου, καθώς ο Αστέρας γύρισε προς τα πίσω, με στόχο να κρατήσει το προβάδισμα, ενώ οι παίκτες της Βέροιας προσπαθούσαν να δημιουργήσουν προϋποθέσεις για την ισοφάριση, αλλά δυσκολεύονταν απέναντι στην καλά στημένη άμυνα των φιλοξενούμενων.
Οι γηπεδούχοι έχασαν καλή ευκαιρία στο 71΄ με σουτ του Καλτσά που εξουδετέρωσε ο Φούλοπ και τελικά κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ στο 75΄, με κεφαλιά του προωθημένου Ορέστες σε εκτέλεση κόρνερ του Ολαϊτάν. Το τελευταίο τέταρτο ήταν συγκλονιστικό, καθώς και οι δύο ομάδες έψαξαν το νικητήριο γκολ.
Αρχικά η Βέροια έφτασε κοντά στο γκολ, με τον Κόστλι να αστοχεί από καλή θέση στο 80΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ήταν σειρά του Αστέρα να απειλήσει με τον Λέντσε, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Τζόναθαν.
Ομως, ο νεοαποκτηθείς Ούγγρος έμελλε τελικά να συνδυάσει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα με γκολ (και μάλιστα κρίσιμο), καθώς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων οι Αρκάδες βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κάφα μπήκε από αριστερά, γύρισε την κατάλληλη στιγμή τη μπάλα και ο Λέντσε την έστειλε στην ανυπεράσπιστη εστία, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.
ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Τζόναθαν, Γκιγιέρμο, Μπάρμπας, Μοκάκε (87΄ Ιωάννου), Σνάουτσνερ (66΄ Καλτσάς), Ορέστες, Κόστλι, Καλογέρης, Αμαραντίδης, Γεωργιάδης, Ολαϊτάν
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Φορμίκα, Πιπίνης, Τσαμπούρης, Μπαρτολίνι, Καστέλς, Ναβάρο, Αλβαρες (78΄ Λέντσε), Ράγιος, Ντε Μπλάσις (83΄ Κάφα), Καλαντζής (70΄ Σέτι)
Newsroom ΔΟΛ