Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

“Αστέρας” ο Περόνε “βουλιάξε” την Ξάνθη στα Πηγάδια - Ο Αστέρας σε τροχιά ΕΥΡΩΠΗΣ!

Πρώτη νίκη, πρώτο διπλό και πρώτο γκολ στα Πηγάδια για τον Αστέρα Τρίπολης που νίκησε με 1-0 την Ξάνθη με γκολάρα του Περόνε! Το ματς στα Πηγάδια τα είχε όλα... Πολλές ευκαιρίες, τρεις αποβολές Δυο αποβολές οι Αρκάδες, μία οι ακρίτες , δύο δοκάρια και ίσως το ομορφότερο γκολ στο φετινό πρωτάθλημα , του Περόνε.
Ο Ιταλός επιθετικός πέτυχε το γκολ της χρονιάς και ο Αστέρας Τρίπολης , υποχρέωσε στην 4η συνεχόμενη ήττα την Ξάνθη. Για έβδομο ματς έμειναν αήττητη οι Αρκάδες που πλέον “βλέπουν” Ευρώπη
Μόλις στο 10ο λεπτό η Ξάνθη απείλησε με το σουτ του Μαρσελίνιο, ενώ ένα λεπτό αργότερα η κεφαλιά του Μαρκόφσκι σταμάτησε στο δοκάρι της εστίας του Χακόμπο. Ο Αστέρας απάντησε με το σουτ του Ουσέρο στο 16΄, αλλά η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για τους γηπεδούχους με την κεφαλιά του Βασιλακάκη να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια στο 28΄.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν ακόμα πιο “χορταστικό”. Στο 62΄ ο Μπέρτος με δυνατό σουτ από τα 30 μέτρα έστειλε τη μπάλα να... γλύψει το οριζόντιο δοκάρι του Χακόμπο. Στο 66΄ο Βιβιανί έδιωξε εντυπωσιακά στο σουτ του Ουσέρο, αλλά ένα λεπτό αργότερα ο Αστέρας πήρε το προβάδισμα. Ο Περόνε έγινε αποδέκτης της μπάλας έξω από την περιοχή και χωρίς να το σκεφτεί “κρέμασε” τον Βιβιανί.

Στο 70΄ο Μαρκόφσκι  αποβλήθηκε σωστά με απευθείας κόκκινη για σκληρό φάουλ στον Ουσέρο . Όμως το πλεονέκτημα του Αστέρα κράτησε μόλις δύο λεπτά, με τον Τσαμπούρη να παίρνει και αυτός λανθασμένα, τον δρόμο για τα αποδυτήρια με δεύτερη κίτρινη κάρτα,  Στο φινάλε η Ξάνθη πίεσε αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και γνώρισε την 4η συνεχόμενη ήττα της στο πρωτάθλημα. Την ίδια ώρα ο Αστέρας έφτασε τα 7 ματς που αγνοεί την ήττα και πλησίασε στον έναν βαθμό από την 5η θέση.
Στις καθυστερήσεις ο Αστέρας έμεινε με 9 παίκτες, καθώς ο Καλογερόπουλος έδειξε τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη στον Ράγιος, καθώς η μπάλα βρήκε στον ώμο του.
Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βιβιανί, Κομεσίδης, Μπέρτος, Στάσιακ (79’ Πλατέλλας), Εντιμάρ, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης (74’ Καζάκης), Μαρκόφσκι, Πόι, Ντάνι, Βλαχοδήμος (68’ Μάνταλος).

Αστ. Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης)
: Χακόμπο (76’ Στεφανάκος), Μπαρτολίνι, Πουλίδο, Τσαμπούρης, Αλβάρες (32’ Ναβάρο), Πιπίνης, Ράγιος, Ουσέρο, Χουανίτο, Μπρέσκα, Σολάκης (57’ Περόνε).


NIKH TOY ΠΑΟ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Μέσα σε τέσσερα λεπτά ο Σιμάο και ο Μαυρίας πέτυχαν τα πρώτα τους γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και οι “πράσινοι” επικράτησαν του Εργοτέλη με 2-0, στο Παγκρήτιο.
Η είσοδος του Μαυρία αντί του Κατσουράνης στο δεύτερο μέρος έδωσε “πνοή” στους “πράσινους” που μπήκαν αποφασισμένοι να πάρουν το τρίποντο και τα κατάφεραν χωρίς να ιδρώσουν. Η ευκαιρία του Κλέιτον στο 53΄πέρασε ανεκμετάλλευτη, αλλά δύο λεπτά αργότερα, από το κόρνερ του Κλέιτον, ο Σιμάο με κεφαλιά νίκησε τον Πίρσον, πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Τον Μοζαμβικανό... ζήλεψε ο Χάρης Μαυρίας. Ο νεαρός μέσος του τριφυλλιού έκανε και αυτός σεφτέ στην Superleague όταν μετά το δυνατό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ο Πίρσον αιφνιδιάστηκε και από κοντά διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 59΄.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Καραγεωργίου): Πίρσον, Σαρρής, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Τζούνιορ (64’ Κυριακίδης), Φραγκουλάκης, Κατσικοκέρης (80’ Τζανακάκης), Μπέτο, Δάρλας, Καρέλης (85’ Ευαγγέλου. 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φερέιρα)
: Καρνέζης, Μαρίνος, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Μπιέρσμιρ, Σιμάο, Βιτόλο, Κατσουράνης (46’ Μαυρίας), Χριστοδουλόπουλος, Τοτσέ (76’ Πετρόπουλος), Κλέιτον (70’ Καραγκούνης). 

Γάτα σε ρόλο... εκχιονιστικού

 
Γάτα σε ρόλο... εκχιονιστικού 

newsbeast.gr

Η Ευρώπη βρωντοφώναξε "Είμαστε όλοι Έλληνες" - - Τώρα έρχεται η σειρά της Αμερικής

- Όλες οι Ευτωπαϊκές πρωτεύουσεσ πλημμύρισαν από τσουνάμι συμπαράστασης προς την Ελλάδα
-Δείτε video και φωτογραφίες από Παρίσι, Λονδίνο, Ρωμη, Εδιμβούργο, Άμστερνταμ και Βρυξέλλες
- Ακόμα και οι Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους - Τώρα έρχεται η σειρά της Αμερικής
- Η πρωτόγνωρη κινητοποίηση έγινε μέσω internet
- "Συγγνώμη για τις κυβερνήσεις μας" , "Ελλάδα δεν είσαι μόνη σου". Διαβάστε τα συνθήματά τους

Η παγκόσμια διαδήλωση υπέρ της Ελλάδας με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Ελληνες" έγινε σε πλατείες, έξω από ελληνικές πρεσβείες και προξενεία σε περίπου 20 πόλεις του κόσμου. Από το Παρίσι ως τη Ρώμη κι από το Ντίσελντορφ ως τη Μαδρίτη οι πολίτες ένωσαν τις φωνές τους ενώ στη Νέα Υόρκη η συγκέντρωση θα γίνει το βράδυ (ωρα Ελλάδος)  στο πάρκο Ζουκότι, όπου επί μήνες είχαν κατασκηνώσει τα μέλη του κινήματος Occupy New York.


Στο Παρίσι ξεκινησε η συγκέντρωση στην πλατεία του Τροκαντερό, γνωστή ως πλατεία των "Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων", ενώ ακολούθησε πορεία προς την ελληνική πρεσβεία.

Αυτό που φοβόταν ο Σόιμπλε για την Ελλάδα…


Αν δεχτούμε ότι υπάρχει έστω και μερική δόση αλήθειας στον ετεροπροσδιορισμό της πολιτικής ως τέχνης, και μάλιστα του εφικτού, είναι προφανές ότι κατ΄ αντιστοιχία, η ηγεσία θα πρέπει να περιγραφεί, μεταξύ άλλων, ως η τέχνη της πρόβλεψης. Και της πρόληψης.
Σε αντίθεση με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι έμπλεος ηγετικών χαρακτηριστικών γνωρισμάτων. Κατανοεί ότι τα όποια υπόγεια ρεύματα ακούγονται ανά περιόδους ασθενικά, προϊόντος του χρόνου μπορούν να μετατραπούν σε… χείμαρρους. Παρασέρνοντας στο σαρωτικό πέρασμά τους, όσους δεν ήταν κατάλληλα προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν την οργή τους.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών προσπάθησε το τελευταίο διάστημα να τρέξει τις εξελίξεις. Να τελειώνει με την εκκρεμότητα του ελληνικού ζητήματος. Έτσι όμως όπως ήθελε η Γερμανία. Χωρίς συμβιβασμούς και υποχωρήσεις. Υποτίμησε το πόσο δυσκίνητες είναι οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης, όταν καλούνται να λάβουν μείζονες αποφάσεις. Και, αν έριχνε σήμερα μια ματιά στις ανταποκρίσεις των διεθνών ειδησεογραφικών πρακτορείων, και αντίκριζε τις εικόνες από όλο τον κόσμο, θα διαπίστωνε ότι είχε δίκιο να βιάζεται. Αλλά έχασε…
Ο πολύπειρος Σόιμπλε γνώριζε ότι ήταν θέμα χρόνου να εκδηλωθεί ένα πανευρωπαϊκό και όχι μόνο κίνημα συμπαράστασης προς την Ελλάδα. Όχι μονάχα επειδή η χώρα μας έχει όνομα βαρύτερο από την Ιστορία των περισσότερων λαών της υφηλίου. Αλλά επιπροσθέτως, επειδή οι κοινωνίες που σήμερα βλέπουν την Ελλάδα να αιμορραγεί, κατανοούν ότι είναι ζήτημα χρόνου να βρεθούν στη δική μας θέση.
Έτσι εξηγείται το κίνημα «We are all Greeks», που κατέκλυσε σήμερα τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, καθώς και τις μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ. Έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα. Η εξέγερση των κοινωνιών ξεκίνησε. Με φόντο τον διάσημο πίνακα του Ντελακρουά, που έγινε σύμβολο της Γαλλικής Επανάστασης: «Η Ελευθερία οδηγεί το λαό».

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ statesmen.gr

“Ελιγμός” παπανδρεϊκών με Χρυσοχοϊδη!


Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ήταν το πρώτο κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ που… πυροβόλησε τον Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν το Κίνημα στην πρωτοφανή σημερινή πολιτική κατάρρευση. Η κριτική που άσκησε, ενόχλησε, για τον πρόσθετο λόγο ότι θεωρήθηκε πως ξεπέρασε τα όρια, φτάνοντας σε σημείο προσωπικών προσβολών.
Κάποια στιγμή, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου επέστρεψε από τη Σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στην Κόστα Ρίκα, τέθηκε ακόμη και ζήτημα διαγραφής του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, και συνολικά από το ΠΑΣΟΚ, για την αλήστου μνήμης παραδοχή «δεν διάβασα το Μνημόνιο Ι».
Όλα αυτά ωστόσο φαίνεται να ανήκουν σήμερα στο παρελθόν, με την παπανδρεϊκή πτέρυγα να βιώνει πολιτική… ορφάνια, ως προς το πρόσωπο που θα επιλεγεί να αντιμετωπίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Μετά τη διαγραφή τους, η Λούκα Κατσέλη και ο Χάρης Καστανίδης προφανώς έχουν χάσει σημαντικό έδαφος, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής, που δείχνει πρόθεση να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, έχει «ξεδοντιαστεί», μετά τα πρόσφατα σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.
Κάπως έτσι, η παπανδρεϊκή ομάδα επιχειρεί τα τελευταία 24ωρα να ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ο οποίος, παρά την πίεση που του άσκησε το δίδυμο Βενιζέλου-Λοβέρδου, δεν έχει πειστεί να αποσύρει την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Εκτιμάται μάλιστα ότι στην περίπτωση που πίσω από τον Υπουργό Ανάπτυξης στοιχηθεί η ακόμη πανίσχυρη παπανδρεϊκή ομάδα, η εκλογή για την ηγεσία μπορεί να εξελιχθεί σε θρίλερ, εφόσον απευθυνθεί στην πλατιά βάση του ΠΑΣΟΚ.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ
statesmen.gr

Νίκησε 3 - 0 και την Λυκοποριά ο Πανκαμαριακός

Στην αυλαία της 20ης αγωνιστικής στο Β2 όμιλο και στο γειτονικό ντέρμπι στο Ξυλόκαστρο η πρωτοπόρος ομάδα του Καμαρίου επεβλήθηκε με 3 – 0  της Α. Ο. Λυκοποριάς  με τέρματα που πέτυχαν ο Τουμπανάκης στο 20', ο Τσάκας στο 30' και ο Ραχανιώτης στο 35'. Με την νίκη του αυτή ο Πανκαμαριακός ξέφυγε με +3 του βασικού του αντιπάλου Α. Ο. Σπαθοβουνίου ο οποίος αύριο κινδυνεύει εκτός έδρας από την Θύελλα Κάτω Διμηνιού.
Επίσης αύριο στον ίδιο όμιλο και πάντα στα πλαίσια  της 20ης αγωνιστικής διεξάγωνται και οι αγώνες
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡ. - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ και
ΚΟΡΙΝΘΟΣ ’06 – ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
Στο Β1 όμιλο , στα πλαίσια της 20ης αγωνιστικής τρίποντο σωτηρίας πέτυχε ο Μαψός  2 – 1 κόντρα στη Δάφνη Εξαμιλίων, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε στο Συνοικισμό ο Κυψελος  επί του ΑΣ Λουτρακίου. Τέλος η Περαχώρα νίκησε με 1 – 0 τον Άρη Κορίνθου και ελπίζει στην παραμονή της στην κατηγορία..
Την Κυριακή η 20 αγωνιστική στον Β1 όμιλο, συνεχίζεται με της αναμετρήσεις
ΤΕΝΕΑΤΗΣ - ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚ.
ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ - Α.Π.Σ. ΑΓΙΑΝΝΗΣ και
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣ. - Π.Α.Ο. ΚΟΥΤΑΛΑΣ

«Σακάτεψαν» στις ροπαλιές τους Ηρακλείδες οι πρωτοπόροι ΠΑΣ Κλένια και Πέλοπας Κιάτου

Καταιγιστικοί ήσαν στα πλαίσια της 21ης αγωνιστικής  στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας   Κορινθίας οι δύο πρωτοπόροι του πρωταθλήματος Ο ΠΑΣ Κλένια , στο γήπεδο του Σολομού, ξέσπασε με 6 – 0 επί του Ηρακλή Λεχαίου, ενώ στο γήπεδο των Αγίων Θεοδώρων , ο Πέλοπας Κιάτου σάρωσε στο γειτονικό ντέρμπι, με 5 - 1 τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στο Δερβένι ο Αστέρας Δερβενίου επικράτησε με 1 - 0 του Σαρωνικού Γαλατακίου και τον προσπέρασε βαθμολογικά, ενώ στο Θώδειο Στάδιο ο Ολυμπιακός Λουτρακίου επεβλήθηκε με 3 - 1 του Παννεμεατικού. Η μάχη για την σωτηρία γίνεται όλο και πιο δυσκολή  για τον Α. Ο. Σολομού και τον Πανσολυγειακό,. Η ομάδα του Σολομού έχασε με 2 – 1 στην Αρχαία Κόρινθο, από την Προοδευτική Περιγιαλίου , ενώ με το ίδιο σκορ έχασε και ο Πανσολυγειακός , στη Νεμέα , από την Θύελλα Πετρίου. Τέλος ‘άκοπα τρίποντα , στα χαρτιά, κέρδισαν ο ΠΑΟ Λουτράκι , εκτός έδρας από τον Ισθμιακό και η Ελλάς Βέλου από τον Άλμπαρτο Κόρφου. Πρέπει να σημειώσουμε  ότι Ισθμιακός και Άλπαρτος Κόρφου έχουν αποχωρήσει του πρωταθλήματος.
Η 21η αγωνιστική
Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ    3 - 1
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ – ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ             1 - 0
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓ. - Α.Ο. ΣΟΛΩΜΟΥ        2 - 1
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ        5 - 1
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ              6 - 0
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ – ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ         2 - 1
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                            3 - 0  α. α.
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                      0 – 3 α. α.

Η βαθμολογία
( Επί 21 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ            59 - 15   51
-------------------------------------
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ       51 - 17   51
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ         51 - 21   47
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ       58 - 20   45
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Λ     31 - 29   35
AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒ.       35 - 32   33
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ             35 - 34   31
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡ.       36 - 38   31
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧ.      29 - 35   31
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ 33 - 30   27
 ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ       23 - 31   27
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚ. 23 - 47   21
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ 23 - 34  19
--------------------------------------------
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ         25 - 36  18
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ           15 - 63   8
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                8 - 53   6

Πλημμυρίζουν συμπαράσταση οι δρόμοι της Ευρώπης - "Είμαστε όλοι 'Ελληνες"


- Παρίσι, Λονδίνο, Ρωμη, Εδιμβούργο ενώνουν τις φωνές τους
- Ακόμα και οι Γερμανοί βγήκαν στους δρόμους
- Πρωτόγνωρη κινητοποίηση στο internet
- "Συγγνώμη για τις κυβερνήσεις μας" ένα απο τα συνθήματά τους
- Γάλλοι και Ιταλοί ζητούν να αποκτήσουν την ελληνική υπηκοότητα
- Δείτε LIVE, ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ απο τις συγκεντρώσεις

Μας δανείζουν… μόνο για το χρέος

Ο μεγάλος συμβιβασμός που φαίνεται ότι επετεύχθη στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη  ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Λουκά Παπαδήμο, με τη μεσολάβηση του Μάριο Μόντι, προκειμένου να εγκρίνει το Eurogroup της Δευτέρας τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, αφορά στον ξεκάθαρο προσδιορισμό της… διαδρομής του χρήματος. Δηλαδή, στο που ακριβώς θα διατεθούν τα 130 δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας, κάτω από αυστηρούς όρους, προϋποθέσεις και επιτήρηση.
Σύμφωνα λοιπόν με τις σχετικές πληροφορίες, τις  οποίες επικαλείται και η εφημερίδα «Ημερησία του Σαββάτου», τα χρήματα θα κατατεθούν σε Ειδικό Λογαριασμό, και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιβάλει να εκταμιεύονται με απόλυτη προτεραιότητα τα χρήματα τα οποία προορίζονται για την αποπληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων της χώρας.
Όσο για τις εσωτερικές υποχρεώσεις του ελληνικού κράτους, όπως για παράδειγμα την καταβολή μισθών και συντάξεων, και την αποπληρωμή των προμηθευτών και άλλων οι οποίοι συναλλάσσονται με το δημόσιο, αυτές θα καλύπτονται από την Ελλάδα… και μόνο.
Δηλαδή, η εκάστοτε κυβέρνηση δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα αποθεματικά του Ειδικού Λογαριασμού από το Μνημόνιο ΙΙ, χωρίς την έγκριση της τρόικας ή του όποιου «Επιτρόπου» τοποθετηθεί στην Ελλάδα, κάτι που σημαίνει ότι η χώρα θα πρέπει να επενδύσει στην άμεση δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι ορατός ο κίνδυνος εσωτερικής στάσης πληρωμών, που ουσιαστικά θα συνεπάγεται εσωτερική χρεοκοπία, από τη στιγμή που η βοήθεια των 130 δισεκατομμυρίων ευρώ θα αφορά μονάχα τα χρέη της χώρας, και όχι το ύψος του εθνικού ελλείμματος.

MANOΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ/ statesmen.gr

Πέντε ευρώ είσοδος στην Κόρινθο για τον αγώνα με τον Πόρο

Έχοντας επίγνωση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, o ΠΑΣ Κόρινθος ζητά τη στήριξη των φιλάθλων της ορίζοντας την τιμή του εισιτηρίου στα 5 ευρώ, ενώ δωρεάν θα μπουν γυναίκες και παιδιά στην αυριανή αναμέτρηση με τον Α. Ο. Πόρου.
Επιπλέον, η ανακοίνωση της ομάδας του Ισθμού αναφέρει ότι για όσους φίλους γραφτούν σαν νέα μελή και πληρώσουν τη συνδρομή τους, η είσοδος θα είναι δωρεάν, ενώ θα παρακολουθήσουν την αναμέτρηση από ειδικό πάγκο. Να υπενθυμίσουμε ότι τα μέλη που θα γραφτούν έως τις 31-3-2012 θα συμμετάσχουν στη μεγάλη κλήρωση του Απριλίου, όπου ο νικητής θα λάβει ως δώρο 7ημερο διακοπών σε νησί του Αιγαίου με όλα τα έξοδα πληρωμένα για 2 άτομα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων. Τέλος, τα μέλη θα έχουν εκπτώσεις σε όλα τα αναμνηστικά που θα αρχίσουν να πωλούνται με αρχή το εντός έδρας παιχνίδι με την Χαλκίδα στις 4 Μαρτίου.
* Επίσης σε μια πρωτότυπη κίνηση προχώρησε η Κόρινθος, καθώς με ανακοίνωση που εξέδωσε, ευχαρίστησε τους διαιτητές στα μέχρι τώρα παιχνίδια της, αλλά και τους αντιπάλους για τη φιλοξενία.

Στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής ( πρεμιέρα 2ου γύρου) στον 7ο όμιλο, αύριο η πρωτοπόρος Κόρινθος φιλοξενεί  τον Πόρο, ενώ ο Μανδραικός αγωνίζεται εκτός έδρας με την Δάφνη Ερυθρών. Στην Χαλκίδα η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον Παναργειακό, ενώ στη Κύμη η τοπική ομάδα υποδέχεται τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου. Στα Λουκίσια η τοπική ομάδα κοντράρεται με την Ενωση Ερμιονίδας, ενώ ο Παναυπλιακός στο Ναύπλιο αντμετωπίζει την Ενωση Ασπρα Σπίτια - Αντίκυρας. Τέλος ο Ασπρόπυργος παίρνει το πρώτο του  άκοπο "τρίποντο" στο πρωτάθλημα εις βάρος της Θήβας.

Η 14η αγωνιστική
ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ-ΕΝΩΣΗ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ 2011-ΕΝΩΣΗ ΑΣΑ
ΚΟΡΙΝΘΟΣ-ΠΟΡΟΣ
ΑΟ ΚΥΜΗΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
ΔΑΦΝΗ ΕΡΥΘΡΩΝ-ΜΑΝΔΡΑΪΚΟΣ
ΑΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ-ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ-ΘΗΒΑ 3 - 0

6ος όμιλος
14η αγωνιστική
Θύελλα Πατρών-Παναιγιάλειος
Βρασιές-Εικοσιμία
Πάμισος-Διαγόρας Βραχνέικων
ΠΦΟ Πανόπουλου-Αστέρας Αμαλιάδας
Αχαϊκή-Ολυμπιακός Γυθείου
Τριταιικός - Ατρόμητος Λάπα 0 - 3
Εράνη Φιλιατρών - Τσιλιβί 3 - 0

«Τώρα, είμαστε όλοι Έλληνες»: Σάββατο στις 2 μ.μ. η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης


«Τώρα, είμαστε όλοι Έλληνες». Το Σάββατο  στις 2 μ.μ η διεθνής καμπάνια αλληλεγγύης  στην Ελλάδα


«Τώρα, είμαστε όλοι Έλληνες» είναι το σύνθημα με το οποίο σήμερα, Σάββατο, στις 2 το μεσημέρι πραγματοποιούνται διεθνείς συγκεντρώσεις αλληλεγγύης προς την Ελλάδα έξω από τις ελληνικές πρεσβείες και τα προξενεία, ενώ και στη χώρα μας την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος.
Πρόκειται για μια μεγάλη διεθνή internet-τική  καμπάνια διαμαρτυρίας για την οικονομική κρίση, τη σκληρή στάση των Ευρωπαίων ηγετών και του ΔΝΤ εναντίον της Ελλάδας, καθώς και για τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στη χώρα μας.
«Όταν επιτίθενται σε ένα λαό, επιτίθενται σε όλους τους λαούς. Ο Ελληνικός λαός ξεσηκώνεται με κουράγιο ενάντια σε αυτή την πολιτική της κοινωνικής τρομοκράτησης. Εν μέσω εκκωφαντικής σιωπής των μίντια, οι διαδηλώσεις πολλαπλασιάζονται καθώς και οι γενικές απεργίες, παρ όλη την βίαια καταστολή», τονίζουν με ανακοίνωσή τους, με την οποία καλούν όλους τους πολίτες  του κόσμου να διαδηλώσουν υπέρ της χώρας μας.
«Οι Έλληνες έχουν ανάγκη από διεθνή αλληλεγγύη, στην οποία και καλούν: Να απαντήσουμε σε αυτό το κάλεσμα! Είμαστε όλοι Έλληνες! Διαδήλωση αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό, Σάββατο 18 Φλεβάρη», προσθέτει η ανακοίνωση
Μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης άρχισαν τα μηνύματα συμπαράστασης υπέρ της Ελλάδας από διάφορες πόλεις της Ευρώπης, ενώ κάλεσμα για παγκόσμια διαδήλωση στις 18 Φεβρουαρίου κατά της οικονομικής κρίσης και υπέρ του ελληνικού λαού απηύθυναν πρώτοι οι διαχειριστές της ιστοσελίδας http://international.democraciarealya.es/.
Στο διαδικτυακό κάλεσμα για αλληλεγγύη προς τον ελληνικό λαό ανταποκρίθηκαν ακτιβιστές από πολλές χώρες της Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Αγγλία, η Πορτογαλία, η Ιταλία, η Σουηδία, η Ολλανδία, η Ιρλανδία, η Ισλανδία, η Φιλανδία, η Δανία, η Αυστρία, η Γερμανία και το Βέλγιο, στις οποίες οι Ευρωπαίοι πολίτες θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 2 το μεσημέρι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, ενώ και στην Ελλάδα θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος. Ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί  και στη Νέα Υόρκη, στο πάρκο Ζουκότι στο οποίο έχει κατασκηνώσει το κίνημα Occupy New York.

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ 10-12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ


            Η Ανοιχτή Συνέλευση της πλατείας Περιβολάκια θεωρώντας ότι η έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης (Μνημόνιο 2) από την Βουλή θα αποτελούσε και θα αποτελεί μια πράξη υποδούλωσης και ξεπουλήματος του λαού μας διοργάνωσε και συμμετείχε ενεργά στη διάρκεια του τριημέρου (10-12/2ου ) στις παρακάτω δράσεις:
·         Την Παρασκευή το πρωί (10/2)  μέλη της συνέλευσης, μαζί με πολλούς άλλους πολίτες, συμμετείχαν στην απεργιακή κινητοποίηση στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου και πρωτοστάτησαν στην πορεία που έγινε το ίδιο πρωί στην πόλη. Παράλληλα πίεσαν τη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να συμμετέχει τόσο στο άνοιγμα των διοδίων του Ισθμού το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί, όσο και στην μεγάλη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος την Κυριακή.
·         Το Σάββατο το πρωί (11/2) μέλη της συνέλευσης μοίρασαν κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου και της Κυριακής στη λαϊκή αγορά και κοινοποίησαν τις κινητοποιήσεις αυτές και με μικροφωνική σε όλη την Κόρινθο κατά τη διάρκεια του πρωινού.
·         Το μεσημέρι του Σαββάτου πολλά μέλη της συνέλευσης συμμετείχαν ενεργά στο άνοιγμα των διοδίων του Ισθμού, που διοργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Λουτρακίου και οι εργαζόμενοι στο Καζίνο.
·         Το μεσημέρι της Κυριακής (12/2), μαζί με τις πλατείες του Κιάτου και του Ξυλοκάστρου, ανοίξαμε για τέσσερις ώρες τα διόδια του Ισθμού, διευκολύνοντας την προσέλευση του κόσμου στη συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και παροτρύνοντάς τον να συμμετέχει ενεργά.
·         Το απόγευμα της Κυριακής οργανώσαμε συγκέντρωση (στα Περιβολάκια) και πορεία μέσα στην πόλη ενάντια στο νέο μνημόνιο με τη συμμετοχή πλήθους πολιτών. Στη συνέχεια συζητήσαμε τις περαιτέρω ενέργειες μας σε ανοιχτή συνέλευση.

Σε συνέχεια των παραπάνω δράσεων και επειδή θεωρούμε ότι, παρά την ψήφιση από τη βουλή του νέου μνημονίου, μπορούμε να το ανατρέψουμε με τη δυναμική μας αντίδραση σάς καλούμε και αυτό το Σάββατο (18/2) στις 2.00 μμ καθώς και την Κυριακή (19/2) στις 6.00 μμ, για να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας σε όσους μάς θέλουν υποταγμένους και βουβούς και να συζητήσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας.

     Δεν μπορούμε συμπληρωματικά να μη σχολιάσουμε τη μεγαλειώδη συγκέντρωση του λαού μας στην Πλατεία Συντάγματος την περασμένη Κυριακή, που παρά την πρωτόγνωρη καταστολή από την πλευρά των πραιτοριανών δε λύγισε και έμεινε συντεταγμένος και αποφασιστικός για εφτά συνεχόμενες ώρες έξω από τη βουλή. Η σταθερότητα και η αποφασιστικότητα του κόσμου υποχρέωσε τους δοτούς «κυβερνήτες» να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των πολιτών (!) στην Πλατεία Συντάγματος  για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρόνια. Τους διαμηνύουμε όμως ότι δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ
(ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ: ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΠΕΜΠΤΗ, 9.30 μμ, ΣΙΝΑ 37)

Στις 18 Μαρτίου η διαδοχή Παπανδρέου - Διχασμός στο ΠΑΣΟΚ και για τις διαγραφές

Στις 18 Μαρτίου η διαδοχή Παπανδρέου - Διχασμός στο ΠΑΣΟΚ και για τις διαγραφές. Πετσάλνικος, Παπουτσής κατά των διαγραφών
Στις 18 Μαρτίου όπως είχε προαποφασιστεί θα διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ από τις οποίες θα προκύψει ο διάδοχος του Γ. Παπανδρέου στην ηγεσία του κινήματος. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε ότι δεν θα επισπευστούν οι διαδικασίες για τη διαδοχή του κ. Παπανδρέου. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Γ. Παπανδρέου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν στις 11 Μαρτίου, αλλά αργότερα υπονόησε ότι τελικά θα ισχύσει η αρχική απόφασή τους για της 18 Μαρτίου.
Η Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γίνει στις 3 και 4 Μαρτίου, ενώ μέσα στο διήμερο αυτό ενδεχομένως να γίνει και το Εθνικό Συμβούλιο για την υποβολή υποψηφιοτήτων, χωρίς να αποκλείεται οι διαδικασίες να μεταφερθούν μια εβδομάδα νωρίτερα. Το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να συνεδριάσει ξανά την επόμενη Τετάρτη.

Και όλα αυτά πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, όταν  ο δημοσίως υποστηρικτής της υποψηφιότητας Βενιζέλου  υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος παρουσιάζοντας το πολιτικό του μανιφέστο «Η Νέα Ελληνική Ανόρθωση» παρουσία του υπουργού Οικονομικών Ευάγγ. Βενιζέλου, ζήτησε εκλογές τις «επόμενες ημέρες» όχι τους επόμενους μήνες, ενώ σύμφωνα με  πληροφορίες, το αίτημα επανέλαβαν στη συνεδρίαση οι οι Νίκος Σαλαγιάννης, Γιάννης Μίχας, Νίκος Ανδρουλάκης, Πάρις Κουκουλόπουλος, Κώστας Ασκούνης, Συλβάνα Ράπτη και Τόνια Αντωνίου, οι οποίοι πρότειναν οι κάλπες να στηθούν στις 4 Μαρτίου.
Μια άλλη παράμετρος, ωστόσο, του θέματος των εσωκομματικών εκλογών από τη βάση, είναι η πληροφορία ότι επικεφαλής της Επιτροπής Δεοντολογίας Γ. Ανωμερίτης μετά τα ενημερωτικά σημειώματα που έλαβε από τις κομματικές οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ, φέρεται να εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πολιτικοί, οικονομικοί και τεχνικοί λόγοι απαγορεύουν την απ’ ευθείας εκλογή από τη βάση». Η εκτίμηση αυτή δεν παρουσιάστηκε κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.
Διαγραφές βουλευτών
Επίσης, «αγκάθι» στις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θεωρείται η διαγραφή των «ανταρτών»  βουλευτών, με τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο να χαρακτηρίζει σκληρή τη διαγραφή τους και τον  υπουργό Προστασίας του Πολίτη Χρ. Παπουτσή, κάνει ένα ακόμη «βήμα» υπονοώντας ότι η απόφαση πρέπει να ανακληθεί διότι «το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη όλα τα στελέχη του, όλους τους βουλευτές του». Όλα αυτά πριν από τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου. Στη συνεδρίαση,  η Ασπα Παπαηλιού,  ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση αλλά ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι έλαβε αυτή την απόφαση γιατί κατά τη γνώμη του δεν μπορεί κάποιοι σε τόσο κρίσιμες στιγμές να παίζουν προσωπικά παιχνίδια. «Ήταν ένα δύσκολο θέμα αλλά έκλεισε», επισήμανε.
Στη συνεδρίαση, στην εισήγησή του ο Γραμματέας του Κόμματος Μιχάλης Καρχιμάκης, σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις είπε ότι «για  τη δημιουργία του εθνικού μετώπου, χρειάστηκε  η επιστροφή της ΝΔ,  η προσγείωση της, στην πραγματικότητα . Ανέλαβαν έστω και τώρα  τις ευθύνες τους απέναντι στη χώρα και τον ελληνικό λαό». Δεν είπε λέξη για τις διαγραφές των βουλευτών στην αρχική του εισήγηση, ενώ επιτέθηκε «στις  δυνάμεις που δείχνουν με τη στάση τους να ονειρεύονται- για να μην πω να επιδιώκουν- την επιστροφή στη δραχμή», σημειώνοντας ότι «κινούνται αμετανόητοι, στην λογική της πολιτικής του μπάχαλου. Επιδιώκουν την τυφλή κοινωνική αναταραχή. Υπονομεύουν επί της ουσίας, την προσπάθεια διάσωσης της χώρας». Τέλος υποστήριξε ότι «η απήχηση του ΠΑΣΟΚ, δεν είναι αυτή που καταγράφουν, όπως την καταγράφουν, οι δημοσκοπήσεις».
Υποψηφιότητα Χρ. Παπουτσή;
Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μετά την απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου για εκλογή αρχηγού από τη βάση και τις ημερομηνίες που επιλέχθηκαν για την διαδικασία, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, φέρεται να δηλώνει πώς θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.
Από την πλευρά των διαγραφέντων και ανεξάρτητων βουλευτών, η μέχρι πρότινος εν δυνάμει υποψήφια, Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πρέπει να εκλεγεί από τη βάση μετά από επίπονη ιδεολογική συζήτηση και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στεναχωριέμαι γιατί δεν θέλω το ΠΑΣΟΚ να γίνει νεοφιλελεύθερο κόμμα».
Πετσάλνικος κατά διαγραφών
Αγκάθι αποτελεί και η αντιμετώπιση των διαγραφέντων βουλευτών ειδικά όσων ψήφισαν επί της αρχής το νέο μνημόνιο και καταψήφισαν το άρθρο ένα, το οποίο όμως ήταν και το πιο σημαντικό.
Κατά των διαγραφών από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε o πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, εκτιμώντας σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ πως «θα μπορούσαν να ληφθούν άλλα μέτρα, όπως η παραπομπή στα πειθαρχικά όργανα του Κινήματος για να εξεταστεί εκεί η ευθύνη των βουλευτών».  Όσον αφορά τα εσωκομματικά στο ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ότι το μείζον είναι να τηρηθεί το καταστατικό και να είναι σύννομες οι διαδικασίες
Παπουτσής: Αρνούμαι τον ακρωτηριασμό του κόμματος
Σε γραπτή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Χρήστου Παπουτσή, για τη διαδικασία εκλογής νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνεται:

«Το ζήτημα της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλά θέμα διαδικασιών και προσώπων. Ούτε είναι θέμα διακανονισμών κορυφής.
Είναι ένα θέμα βαθειά ιδεολογικό και πολιτικό και αφορά το σύνολο των μελών και των φίλων του Κινήματος. Είναι, δηλαδή, θέμα της παράταξης , η οποία πρέπει να εκφρασθεί και να επιλέξει το νέο ηγέτη, με τις διαδικασίες που ορίζονται από το Καταστατικό μας.
Επιπλέον, η δύναμη του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στον κοινό αγώνα όλων όσων πιστεύουν στην αξία της οργανωμένης πολιτικής δράσης και στο σεβασμό στις κοινωνικές δυνάμεις που μας έφεραν στην εξουσία.
Συνεχίζοντας να αγωνίζομαι για την πολιτική ενότητα και το ιδεολογικό πλαίσιο του Κινήματος στη σύγχρονη εποχή, αρνούμαι να αποδεχθώ τη θεωρία του ακρωτηριασμένου ΠΑΣΟΚ που εμφανίζεται ως πραγματικότητα.
Στην εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία για τη χώρα και το λαό, το ΠΑΣΟΚ έχει ανάγκη όλα τα στελέχη του, όλους τους βουλευτές του, στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

Γ. Φλωρίδης: Νέο κόμμα;
Ένα νέο πολιτικό «μεταρρυθμιστικό κόμμα», που θα κινείται στο χώρο μεταξύ ριζοσπαστικού κέντρου και Αριστεράς, ανακοίνωσε πως θα δημιουργήσει πριν τις ερχόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Φλωρίδης.
Σε συνέντευξη στην «Athens Voice», ο πρώην υπουργός και παραιτηθείς βουλευτής, επεσήμανε πως «οι υπάρχουσες πολιτικές δυνάμεις δεν είναι ικανές να υπηρετήσουν το στόχο των μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται στη χώρα μας. Για αυτόν τον λόγο είμαι οπαδός ενός κόμματος στο χώρο ανάμεσα στο λεγόμενο "ριζοσπαστικό κέντρο" και την υπεύθυνη ευρωπαϊκή Αριστερά».
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «θα ήθελα σ΄ αυτόν τον ευρύ χώρο να υπάρχει και μια υπεύθυνη συνιστώσα της Αριστεράς, που όμως θα έβρισκε επιτέλους το κουράγιο να τοποθετηθεί με καθαρότητα στα μεγάλα ζητήματα και να δεσμευτεί στην ανάληψη κυβερνητικών ευθυνών για να σταθεί η χώρα στα πόδια της».

eklogika.gr