Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα: Την επόμενη Παρασκευή η πληρωμή των 420 εργαζομένων ΚΟΧ


Λίγες ώρες μετά το δημοσίευμα της aftodioikisi.gr για τους περίπου 6.000 απλήρωτους εργαζομένους στα προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης, το υπουργείο Εργασίας άρχισε να... στέλνει τις πρώτες επιταγές για την πληρωμή τους, όπως, για παράδειγμα, στους 420 ωφελούμενους των Πατρών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, το υπουργείο κίνησε τη διαδικασία και η Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΚΜΟΠ παρέλαβε την επιταγή για να πληρωθούν οι 420 ωφελούμενοι του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας. «Υπολογίζεται ότι στα τέλη της προσεχούς εβδομάδας (Παρασκευή) τα χρήματα θα έχουν μπει στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Έτσι λύνεται προς το παρόν το πρόβλημα που είχε προκύψει εις βάρος των ωφελουμένων με ευθύνη του υπουργείου».
Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Πατρέων καλεί την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης (2ος όροφος) τους 120 ωφελούμενους που πρόκειται να εργαστούν, μέσω της ΜΚΟ ΣΟΨΥ, με το ίδιο πρόγραμμα στο Δήμο για να τους περιγράψει την πραγματικότητα, ώστε να είναι ενήμεροι για την εργασία την οποία καλούνται να παρέχουν