Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Η εισήγηση Μπαλτάκου στον Σαμαρά

Μετά από σχετική εισήγηση του Γενικού Γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου, ο Αντώνης Σαμαράς απένειμε σήμερα, σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μαξίμου, έπαινο στην προϊσταμένη του Γραφείου Διεθνών και Κοινοτικών Θεμάτων της Γενικής Γραμματείας της κυβέρνησης, Ελένη Μαρτσούκου.
Ο έπαινος απονεμήθηκε στην κα Μαρτσούκου, επειδή “οι προσφερθείσες υπηρεσίες της προς το ελληνικό κράτος υπερβαίνουν κατά πολύ τα όρια της άσκησης των υπηρεσιακών της καθηκόντων και καταδεικνύουν τη διαρκή έφεση και επιθυμία της για προαγωγή του δημοσίου συμφέροντος, καθόσον από το 2010, οπότε προσελήφθη, συνέβαλε αποφασιστικά στη μείωση του ελλείμματος ενσωμάτωσης ευρωπαϊκού δικαίου από 2,4% σε 0,5% με αποτέλεσμα την αποφυγή καταβολής προστίμων εκτιμώμενου ύψους 26.535.600,00 έως 550.171.440,00 ευρώ, καθώς αντιμετωπίστηκαν επιτυχώς μέσω δράσεως του Γραφείου της 117 σχετικές υποθέσεις».
Στη σύντομη ομιλία του, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε τα εξής: «Υπάρχει μια τάση σήμερα όλους να τους καταδικάζουμε και είναι λάθος. Υπάρχουν εκείνοι, οι οποίοι αγωνίζονται, υπάρχουν εκείνοι οι οποίοι δεν είναι σαν τους άλλους, υπάρχουν εκείνοι που έχουν ήθος, συνείδηση και πραγματικά είναι διαμάντια της δημόσιας διοίκησης, οι άξιοι. Αυτές είναι οι αξίες που πρέπει να δημιουργήσουν την Ελλάδα του αύριο με ανθρώπους σαν κι εσάς. Για κάθε Πρωθυπουργό, πέρα και πάνω από κόμματα, ονόματα, είναι υποχρέωση και είναι ταυτόχρονα τιμή να συνεργάζεται μαζί σας, με τέτοιους ανθρώπους. Είναι ταυτόχρονα μια απόδειξη ότι επειδή στην Ελλάδα αξίζει ένα καλύτερο μέλλον, με ανθρώπους σαν κι εσάς, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας. Πραγματικά σας συγχαίρω και σας ευχαριστώ πάρα πολύ».

statesmen.gr