Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

8ΗΜΕΡΗ ΟΔΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΝΕΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Οι πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις ανάλογων εκδρομών στο παρελθόν αποτελούν εγγύηση ότι και αυτή θα αποτελέσει ένα αξέχαστο 8ημερο απόδρασης από την καθημερινότητα, διασκέδασης και ψυχαγωγίας με καλή παρέα, με συγγενείς, συγχωριανούς και φίλους …

 1η  ΜΕΡΑ : ΦΕΝΕΟΣ– JACODINA ή KRUSEVAC 
Συγκέντρωση και αναχώρηση για JAGODINA. Στάσεις καθοδόν για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 2η  ΜΕΡΑ : JACODINA ή KRUSEVAC  – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ -  ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ
      Πρωινό και αναχώρηση για Βουδαπέστη. Πρώτη στάση στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Σύντομη περιήγηση. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, μια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία με όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα.
 Συνεχίζουμε για τα σύνορα της Ουγγαρίας στην πόλη Σέγκετ. Το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη πόλη της Βουδαπέστης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 3η  ΜΕΡΑ : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ - ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
      Πρόγευμα και αμέσως μετά θα αρχίσουμε την ξενάγηση από την μνημειώδη πλατεία των Ηρώων με το μνημείο της Χιλιετηρίδας όπου θα γνωρίσουμε την ιστορία της χώρας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ, την λεωφόρο της Δημοκρατίας με την ΟΠΕΡΑ και τα καλοδιατηρημένα κτίρια, το ογκώδες Μπαρόκ Κοινοβούλιο και τις γέφυρες που ενώνουν την Βούδα με την Πέστη. Αμέσως μετά θα περάσουμε στη Βούδα όπου θα θαυμάσουμε το Κάστρο, το άγαλμα της Ελευθερίας, την Εθνική Πινακοθήκη, τον πύργο των Ψαράδων και τον ιστορικό ναό του ΑΓ. ΜΑΤΤΙΑ (όπου εστέφοντο οι Ούγγροι βασιλιάδες). Στη συνέχεια μετάβαση στον λόφο ΓΚΕΛΛΕΡΤ, από όπου θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα της ΒΟΥΔΑΣ και της ΠΕΣΤΗΣ με τον Δούναβη. Απόγευμα ελεύθερο για να ψωνίσετε ενδιαφέροντα είδη σε προσιτές τιμές ή να επισκεφτείτε τον ζωολογικό κήπο. Το βράδυ διασκέδαση σε τοπική ταβέρνα με τσιγγάνικα βιολιά και  φαγητό. Διανυκτέρευση.

 4η ΜΕΡΑ : ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ-ΠΡΑΓΑ
      Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη πόλη  της Πράγας. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διαν/ση.

 5η ΜΕΡΑ : ΠΡΑΓΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ
      Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση στο σημαντικότερο αρχιτεκτονικό μνημείο της Ευρώπης, στην Μικρή πόλη ( Μάλα Στράνα) και την Παλιά πόλη. Θα περπατήσουμε από την γοτθική γέφυρα του Καρόλου Δ’ (14ου αιώνα ) κοσμημένη με 37 αγάλματα Αγίων και δύο γοτθικούς πύργους, ως την πλατεία της Παλιάς πόλης με το Δημαρχείο, το φημισμένο Αστρονομικό ρολόι και τα αψιδωτά παλάτια της. Θα επισκεφτούμε την Καστρούπολη Χραντσάνη την Ακρόπολη της Πράγας, μια πόλη μέσα στην πόλη. Μεταξύ άλλων θα δούμε το Μοναστήρι Στράχοφ, το Λορέττο, τον Γοτθικό Καθεδρικό ναό του Αγ. Βίττου, τον πύργο της Πυρίτιδας, το Γκέτο, τις μινιατούρες των αλχημιστών, την παλιά έδρα-κατοικία των βασιλέων της Βοημίας και τέλος τον πύργο του Ιππότη Ντάλιμπορ, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα της παραμυθένιας αυτής πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Για το βράδυ σας προτείνουμε να παρακολουθήσετε παράσταση του πασίγνωστου ΜΑΥΡΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ.
 6ηΜΕΡΑ:ΠΡΑΓΑ-ΒΙΕΝΝΗ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ 
      Πρωινό και αναχώρηση για Βιέννη.  Με  ενδιάμεσες στάσεις , θα φθάσουμε στην Βιέννη. Ξεκινάμε την ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης του μπαρόκ και του βαλς. Θα δούμε τη Ρινγκστράσσε με το εξαίρετο πάρκο, την Όπερα, τα ανάκτορα Χόφμπουργκ, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο και το Θέατρο. Ακολούθως θα επισκεφθούμε τα θερινά ανάκτορα της Μαρίας Θηρεσίας, το αριστούργημα του Σένμπρουν με τα 1400 δωμάτια και το ανάκτορο του Μπελβεντέρε. Απογευματινός περίπατος στην Κέρτρστράσσε, όπου θα θαυμάσουμε τον μεγαλοπρεπή Καθεδρικό Ναό του Αγ. Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ δείπνο σε τοπική ταβέρνα στο ΓΚΡΙΝΤΣΙΧ.  Διαν/ση.
 7η  ΜΕΡΑ : ΒΙΕΝΝΗ - JACODINA ή KRUSEVAC 
Πρωινό και αναχώρηση για JACODINA. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή, δείπνο, διανυκτέρευση.

8Η ΜΕΡΑ: JACODINA ή KRUSEVAC  - ΦΕΝΕΟΣ
        Πρωινό και αναχώρηση για το Μεσινό . Άφιξη με τις βαλίτσες γεμάτες με τις καλύτερες αναμνήσεις από το ταξίδι.

 ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ
 (σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο):  450,00 ευρώ

 ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
 Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις  με πολυτελή πούλμαν όπως αναφέρονται
 Διαμονή σε ξενοδοχεία  3* ή  4* με πρωινό
 6 δείπνα ή γεύματα στο ξενοδοχείο ή σε τοπικά εστιατόρια
 Αρχηγός / Συνοδός
 Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης TOUR OPERATOR

 ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ :
 Είσοδοι σε μουσεία, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
 Για να είναι έγκυρη οποιαδήποτε κράτηση θέσης για συμμετοχή στην εκδρομή πρέπει να καταβάλλετε μέχρι 10 Αυγούστου 2012 στους πιο κάτω τραπεζικούς λογαριασμούς ή μετρητά, το ποσό των 300,00 € .
 Τηλεφωνικές κρατήσεις οι οποίες δεν συνοδεύονται από καταβολή χρημάτων δεν δεσμεύουν την κράτηση θέσεως.
 Η εξόφληση θα πρέπει να γίνει μέχρι 10 ημέρες πριν την αναχώρηση της εκδρομής.

 ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΑΣ
 ΑΓΡΟΤΙΚΗ : 141.01.00440631
 ALPHA: 164.00.2310009023
 ΕΘΝΙΚΗ : 163/515843-50

 ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ :
 ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
6976 343084

 -Το τελικό ημερήσιο πρόγραμμα θα το παραλάβετε με την έναρξη της εκδρομής.
 Ο αρχηγός της εκδρομής έχει το δικαίωμα αλλαγών στη σειρά του παραπάνω προγράμματος προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή του.

 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ :
 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ  ή ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕ  ΛΑΤΙΝΙΚΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ