Στα αξιοσημείωτα του αγώνα είναι οι άσχημες στιγμές που πέρασαν οι του Ισθμιακού, όταν στο 28΄γύρισε η γλώσσα του Πετρόπουλου που έπεσε άτσαλα στο έδαφος μετά από εναέρια μονομαχία με τον Νιάνγκ σε κόρνερ στη μεγάλη περιοχή του Αστέρα και προς στιγμήν όλοι πάγωσαν, αλλά ο Κολιμάδης με αστραπιαία ενέργεια τον συνέφερε. Κατόπιν ο διαιτητής κ. Ν. Τσολάκης δεν αφήνει με τις νουθεσίες του τον παίκτη του Ισθμιακού, όταν συνήλθε, να ξαναμπεί στον αγώνα προστατεύοντάς τον από ενδεχόμενη κακή αντίδραση του οργανισμού του. 
 Ο Ισθμιακός έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξη τέρματος στο 18’, με τον Ντίνε,  αλλά το σουτ του από πλάγια δεξιά θέση μέσα από την περιοχή, σταμάτησε τη ρίζα της κάθετης δοκού.
Η αναγκαστική αλλαγή του Χωματά στο 21’ μετά από  σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο , σε μονομαχία του με τον Δέδε. και οι εσωτερικές αλλαγές που επιχείρησε ο προπονητής του Αστέρα κ. Χριστοδουλόπουλος, καρποφώρησαν στο 27’ όταν  ο Δημόπουλος κινήθηκε από αριστερά μπήκε στην περιοχή και στην κατάλληλη στιγμή γύρισε παράλληλη μπαλιά στο ύψος του πέναλτι. Ο Δάνης ανατρέπεται από τον Δέδε, αλλά η μπάλα κυλά προς τα δεξιά όπου ο επερχόμενος Νιάνγκ προλαβαίνει τον τερματοφύλακα Νικολού και με προβολή πετυχαίνει το 1 – 0. Στο 28’ γίνεται η προαναφερθείσα φάση με τον Πετρόπουλο
Στο 34΄ένα με έξυπνο γυριστό χαμηλό σουτ του Φωλιά από το ύψος της περιοχής, μετά από απόκρουση των αμυντικών του Ισθμιακού σε κόρνερ, για να γίνει το 2 – 0. Στο 44’ ο Αστέρας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή από πίσω μέσα στη μεγάλη περιοχή του Μετεβελή και ο Δάνης που το χτύπησε πέτυχε το 3 – 0 ).
Όπως και τα α’ μέρος, ο Ισθμιακός ξεκίνησε το β’ μέρος πιο δυνατά από τον Αστέρα, αλλά ο Μ. Ντίνε ήταν στο 53’ και πάλι άτυχος μιας και σημάδεψε τη ρίζα της δοκού, μετά από δική του ενέργεια από τα αριστερά. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό δεκάλεπτο του Αστέρα, στο οποίο πέτυχε άλλα δύο τέρματα, είχε και αυτός δοκάρι και δεν του μέτρησε κακώς ένα άλλο τέρμα. Στο 58’ ο Κουτρούλης πέρασε από δεξιά δύο αντιπάλους του και σέντραρε. Ο Δάνης σηκώθηκε και έπιασε την κεφαλιά, με τον τερματοφύλακα Νικολού να έχει μείνει κολλημένος στο έδαφος, αλλά η μπάλα χτύπησε στο απέναντι κάθετο δοκάρι και γύρισε προς το ύψος του πέναλτι, όπου ο ερχόμενος Πεθαίνος με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα.
 Στο 64’ ο Πεθαίνος ελίχθηκε από τα αριστερά και έδωσε πάσα “πάρε - βάλε” στον Δάνη, που πέτυχε το 5 – 0.
Ακολούθησε μια εξαιρετική ατομική ενέργεια του Δημόπουλου, που πέρασε δεξιά μέσα στη μικρή περιοχή, όπου ανετράπη. Το πέναλτι το υπέδειξε ο βοηθός κ. Γκουρβέλος κινούμενος προς τη γραμμή του άουτ για τη θέση του βοηθού στο χτύπημα πέναλτι. Ο διαιτητής κ. Ν. Τσολάκης δεν σφυρίζει, η μπάλα κτυπά ακούσια στα χέρια του πεσμένου Δημόπουλου και καταλήγει λίγο έξω από τη γραμμή του τέρματος, όπου ο Δάνης σκοράρει. Ο διαιτητής και ο βοηθός δείχνουν σέντρα, αλλά μετά από τις διαμαρτυρίες των παικτών του Ισθμιακού, αλλάζουν απόφαση και καταλογίζουν το φάουλ στο χέρι του Δημόπουλου. Στο 68’ ο Πεθαίνος με ασίστ βγάζει και πάλι τον Δάνη φάτσα με την εστία, αλλά εκείνος προτιμά να “σκοτώσει” τον τερματοφύλακα, αντί να πλασάρει και έτσι η μπάλα βρίσκει με πάταγο το οριζόντιο δοκάρι.
Ο διαιτητής κ. Ν. Τσολάκης, αν εξαιρέσουμε την φάση του ακυρωθέντος τέρματος του Αστέρα μετά το 5 – 0 , δεν έκανε χοντρό λάθος. Η δε στάση του στην περίπτωση του Πετρόπουλου ήταν, κατά την άποψή μας, άξια συγχαρητηρίων. Όπως βέβαια συγχαρητήρια αξίζουν και στον Κολιμάδη, την αλεπού των γηπέδων, που κατάλαβε γρήγορα τι είχε γίνει και έσπευσε σε βοήθεια.
ΑΣΤΕΡΑΣ: Κολιμάδης, Στεφανάκος, Μετεβελής, Γιαννακόπουλος, Φωλιάς, Νιάνγκ, Δημόπουλος (76' Παλαιολόγου), Χωματάς (λ.τρ. 21' Μασούρης), Κουτρούλης, Δάνης, Πεθαίνος.