Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Τα ματς δεν τελειώνουν στο 62’... O Ολυμπιακός από 2 - 0 ...με τον ΟΦΗ 2 - 2!

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 από τον Ολυμπιακό, ο ΟΦΗ ανέτρεψε τα προγνωστικά στο «Καραϊσκάκη» και ισοφάρισε στο τελικό 2-2, στο πλαίσιο της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ λίγκας. Το σκορ άνοιξε λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο όταν ο Τζιμπούρ. με κοντινή κεφαλιά ύστερα από εξαιρετικό συνδυασμό του Μακούν με τον Φετφατζίδη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας μέσα σε αποθέωση το 1-0. Με την ψυχολογία ανεβασμένη, οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και αφού πρώτα έχασαν ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0, το κατάφεραν στο 62' με δράστη τον Μιραλάς. Ο Βέλγος επιθετικός μετά τη σέντρα του Μανιάτη έκανε το σουτ, ο Κάρολ αρχικά έδιωξε και στην επαναφορά και πάλι ο ίδιος έκανε με νέο σουτ το 2-0, δείχνοντας πως ο αγώνας θα είχε τελειώσει. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο αγώνας είχε τελειώσει, μέσα σε τέσσερα λεπτά ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Ολυμπιακός... εξαφανίστηκε μετά το 2-0, ο ΟΦΗ δεν τα παράτησε και τον τιμώρησε με γκολ... δώρα του Κοστάντζο και της «ερυθρόλευκης» άμυνας (2-2)! Αρχικά κατάφερε να μειώσει με τον Μάντζιο στο 73'. Ο φορμαρισμένος επιθετικός που δεν σταματά να σκοράρει, πήρε την κεφαλιά από φάουλ του Λόπεθ στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Κοστάντζο. Και λέμε αρχικά, γιατί τέσσερα λεπτά αργότερα οι Κρητικοί... πάγωσαν το «Καραϊσκάκης». Ο Λόπεθ εκτέλεσε κόρνερ, ο Μέλμπεργκ δεν κατάφερε να απομακρύνει και ο Γεωργίου πεσμένος στο έδαφος έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 2-2. Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος, οι Κρητικοί διατήρησαν με άνεση το σκορ παίρνοντας σπουδαία ισοπαλία και στερώντας δύο σημαντικούς βαθμούς από τον Ολυμπιακό.
Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε): Κοστάντσο, Μανιάτης, Μέλμπεργκ, Μαρκάνο, Τζεμπούρ, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Χολέμπας, Μαρκάνο, Ορμπάιθ (70' Μοντέστο), Μακούν (79' Πάντελιτς), Αμπντούν (46' Ιμπαγάσα)
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Κάρολ, Γαλανόπουλος, Ταυλαρίδης, Μπουλούτ, Μάντζιος, Κάλαϊτζιτς, Μπόντορ (76' Ρόβας), Γεωργίου, Σίσιτς (68' Καμπάνταης), Χ. Λόπεθ, Ζ. Λόπεθ (70' Βερόν)

Ο Πανκαμαριακός «πέταξε» βαθμούς μέσα στο Ξυλόκαστρο

Στους σημερινούς αγώνες της 6ης αγωνιστικής  στα πλαίσια της Β’ κατηγορίας Κορινθίας , στον 2ο όμιλο, ο Πανκαμαριακός μετά το ισόπαλο 2 -  2, στην έδρα του με αντίπαλο τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου , έχασε τη ευκαιρία να τεθεί επικεφαλής στον βαθμολογικό πίνακα καθώς τη θέση καρπώθηκε η Θύελλα Κάτω  Διμηνιού που επικράτησε με 1 – 0 του Ολυμπιακού Άσσου. Η  6η αγωνιστική συνεχίζεται αύριο με τους αγώνες.:
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
Επίσης στον μοναδικό σημερινό αγώνα του 1ου ομίλου ,στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής ο Άρης Κορίνθου νίκησε εκτός έδρας με 2 – 1 τον Κύψελο Κορίνθου. Η  6η αγωνιστική στον 1ο όμιλο συνεχίζεται αύριο με το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στον Εθνικό Ξυλοκέριζας και τους Αγίους Θεοδώρους. Οι αυριανοί αγώνες:
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ
AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ

Αμετάβλητη η 5άδα κορυφής στην Α' Κορινθίας. Η Ελλάδα Βέλου νίκησε στο ντέρμπι με 3 - 0 τον Ολυμπιακό Λουτρακίου

Η Ελλάδα Βέλου ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι της ημέρας της 7ης αγωνιστικής , καθώς επιβλήθηκε με 3 – 1 του Ολυμπιακού Λουτρακίου, ενώ στο Σολομό ο επικεφαλής στη βαθμολόγια, ΠΑΣ Κλένια , ως γηπεδούχος , επικράτησε με 1 - 0, του Α. Ο. Σολομού. Με το ίδιο σκορ επικράτησαν στο Κιάτο ο Πέλοπας του Σαρωνικού Γαλατακίου και στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου η Προοδευτική Περιγιαλίου του Παννεμεατικού. Στο Δερβένι , ο Αστέρας επικράτησε με 2 – 1 του Άλμπαρτου Κόρφου και ανέβηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα ,μετά την ήττα  με το ίδιο σκορ της Θύελλας Πετρίου , μέσα στη Νεμέα από τον Ηρακλη Λεχαίου .  Με γκολ των Αντωνίου , Σέγγα και του Γκαρμίρη ο Α. Ο. Λουτρακίου επικράτησε με 3 – 0 του Πανσολυγειακού, ενώ τέλος στο γήπεδο των Εξαμιλίων ο Ισθμιακός για μία ακόμη αγωνιστική δεν κατάφερε να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη καθώς ο αγώνας του με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου εληξε με λευκή ισοπαλία.

H 7η αγωνιστική
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                   3 - 0
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                1 - 0
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ   3 - 1
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ - ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                                  1 - 0
 ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ             0 - 0
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                    2 - 1
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ             1 - 2
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                       1 - 0

H Βαθμολογία
( Επί 7 αγώνων)
ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ                                   18 - 5    19
ΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ                           25 - 4    18
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ                               17 - 7    18
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ                   14 - 9    16
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ                         18 - 13  13
ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ                                9 - 8    13
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ         8 - 6   12
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ                        7 - 10  10
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ                                   6 - 7     9
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ                           13 - 12   7
ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ                          9 - 12    7
ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ              5 - 11   7
ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ                                       10 - 12   6
ΑΟ ΣΟΛΟΜΟΥ                                     6 - 14   4
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ                                          5 - 19   4
ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ                                        4 - 25   0

Λήστεψαν βενζινάδικο στο Σπαθοβούνι

Υπάλληλος πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Σπαθοβούνι έπεσε θύμα ληστείας. Δύο  άγνωστοι με την απειλή όπλου αλλά και κατσαβιδιού του άρπαξαν  χρηματικό ποσό. Οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται από την Αστυνομία.

Η κόρη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Θεοδώρα, στην "Τόλμη και Γοητεία"!

Κάνει το όνειρό της πραγματικότητα συμμετέχοντας σε μια από τις μακροβιότερες σαπουνόπερες της αμερικανικής τηλεόρασης!
Τη γραμματεία του οίκου μόδας που παράλληλα κατασκοπεύει τους ανταγωνιστές της θα υποδυθεί η πριγκίπισσα Θεοδώρα, η οποία ζει και εργάζεται ως ηθοποιός στο Λος Άντζελες και σταδιακά κερδίζει τη δική της θέση στο Hollywood. Όπως γράφει η η εφημερίδα Real, η Θεοδώρα υπέγραψε συμβόλαιο με τους παραγωγούς της σειράς και έτσι στις 5 Δεκεμβρίου θα κάνει το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στο σίριαλ, ως Άλισον, γραμματέας του Μπιλ Σπένσερ και εκτός από τα καθήκοντά της θα αναλάβει και την κατσκοπεία της οικογένειας Φόρεστερ.

Οι δύο μεγάλοι οίκοι μόδας, σύμφωνα με το σενάριο θα προγραμματίσουν να κάνουν τις ετήσιες επιδείξεις μόδας την ίδια μέρα και η Άλισον θα αναλάβει να εκμαιεύσει χρήσιμες πληροφορίες από τους Φόρεστερ, για να τις δώσει στο αφεντικό της, ώστε το δικό του fashion show να επισκιάσει αυτό του ...θανάσιμου εχθρού του.

zappit.gr

Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη, είναι και ανύπαρκτη


Ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη, είναι και ανύπαρκτη. Η συγκρότηση τώρα, υπερκομματικής κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, είναι η λύση για να προστατευτεί η νομιμότητα και η δημοκρατία.
Αλλιώς, οι λογικές της επαναστατικής γυμναστικής, του λαϊκισμού, της ανευθυνότητας  και των ακροτήτων θα συμβάλλουν με το δικό τους τρόπο, στη διάλυση και στο να έρθουμε πιο κοντά στην ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και τις καταστροφικές της συνέπειες».
(Η δήλωση είναι on camera στην ΕΡΤ)

Το πρωτάθλημα στη Γ΄ Κορινθίας ( 2η αγωνιστική)

 Α’ όμιλος

 2η Αγωνιστική
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΠΩΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑΒΡΥΣΗΣ
ΦΩΚΑΣ ΑΡΧ. ΚΛΕΩΝΩΝ - ΕΛΑΦΙ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
ΑΙΑΣ ΑΓΙΟΝΟΡΙΟΥ - ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΕΑ ΑΣΤΕΡΙΑ ΛΟΥΤΡ. - ΑΟ ΑΛΜΥΡΗΣ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ - ΣΟΦΙΚΟ '05

Β’ όμιλος

2η αγωνιστική
ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ - ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
ΟΡΦΕΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ Μ. ΒΑΛΤΟΥ
Π.Γ.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΠΑΜΒΟΧΑΙΚΟΣ
ΑΡΑΤΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΜΠΟΖΙΚΩΝ
ΝΕΟΙ ΣΤΙΜΑΓΚΑΣ - ΑΟ ΛΑΥΚΑΣ
Ρεπό η ΔΑΦΝΗ ΠΟΥΛΙΤΣΑΣ

Έγινε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής - Πρεμιέρα στις 6 Νοεμβρίου

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΕΠΟ η κλήρωση των ομίλων 6 - 7 του πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής για την σαιζόν 2011 - 2012. Η πρεμιέρα των αγώνων θα πραγματοποιηθεί στις 6 Νοεμβρίου.
Στον 7ο όμιλο στον οποίο θα αγωνίζονται οι 2 ομάδες της Κορινθίας Ατρόμητος Χιλιομοδίου και ΠΑΣ Κόρινθος συμμετέχουν επίσης 4 ομάδες από την Αργολίδα (ΑΕ Ερμιονίδας-Ερμής, Πανναυπλιακός 2011/Ένωση Μιδέας, Πόρος και Παναργειακός), 2 ομάδες από την ΕΠΣ Δυτικής Αττικής (Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξα και Μανδραϊκός), 3 ομάδες της ΕΠΣ Βοιωτίας (Ένωση Άσπρων Σπιτιών/Αντίκυρας, Θήβα και Δάφνη Ερυθρών) και 3 ομάδες από την Εύβοια (Λουκίσια , Κύμη και Χαλκίδα).

Η 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου
ΑΕ Ερμιονίδας-Ερμής - Λουκίσια
Ένωση Άσπρων Σπιτιών/Αντίκυρας - Πανναυπλιακός 2011/Ένωση Μιδέας
Θήβα - Ένωση Πανασπροπυργιακού/Δόξα
Πόρος - Κόρινθος
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Κύμη
Μανδραϊκός - Δάφνη Ερυθρών
Παναργειακός - Χαλκίδα

Στον 6ο όμιλο συμμετέχουν 6 ομάδες από την Αχαΐα ( Παναιγιάλειος, Θύελλα Πατρών, Ατρόμητος Λάππα, Τριταικός , Διαγόρας Βραχνέικων και Αχαϊκή) , 2 ομάδες από την Ηλεία (Αστέρας Αμαλιάδας και Πανόπουλο ) 2 ομάδες από την Μεσσηνία (Πάμισος Μεσσήνης και Εράνη Φιλιατριών) καθώς και από μία ομάδα από την Αρκαδία (Βρασιές) , την Λακωνία (Ολυμπιακός Γυθείου) , την Ζάκυνθο (Τσιλιβή) και την Κεφαλονιά (Εικοσιμία).

Η 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου
Παναιγιάλειος - Θύελλα Πατρών
Εικοσιμία - Βρασιές
Ατρόμητος Λάππα - Τριταικός
Διαγόρας Βραχνέικων - Πάμισος Μεσσήνης
Αστέρας Αμαλιάδας - Πανόπουλο
Ολυμπιακός Γυθείου - Αχαϊκή
Τσιλιβή - Εράνη Φιλιατριών .

Το πρωτάθλημα της Β' Κορινθίας

Πανευρωστινιακός

Με τους αγώνες της 6ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο , το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας.
Στον Α΄ όμιλο ξεχωρίζουν τα ντέρμπι κορυφής μεταξύ Εθνικού Ξυλοκέριζας - Αγίων Θεοδώρων και Περαχώρας – Γαλάζιων Νεων.
6η Αγωνιστική

29-10-2011 15:00
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ - ΑΡΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

30-10-2011 15:00
ΕΘΝΙΚΟΣ ΞΥΛΟΚΕΡ. - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜ. - ΠΑΟ ΚΟΥΤΑΛΑΣ
ΠΡΟΟΔΟΣ AΓ. ΒΑΣΙΛ. - ΑΕΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΤΕΝΝΕΑΤΗΣ - ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΑΟ ΜΑΨΟΥ - ΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΝΕΟΙ

Στο Β΄ όμιλο ξεχωρίζουν το ντέρμπι μεταξύ Αναγέννησης Κιάτου – Α. Ο. Σπαθοβουνίου , καθώς και οι αγώνες Πανκαμαριακού – Άρη Αρχαίας Κορίνθου , Πανευρωστινιακού – Παμφενεατικού , Κορίνθου ‘06 – Λυκοποριάς και Θύελλας Λεοντίου – Αετού Κρυονερίου

6η αγωνιστική

29-10-2011 15:00
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΩ ΔΙΜΗΝΙΟΥ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ ΑΡΧ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ

30-10-2011 15:00
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 - ΑΟ ΛΥΚΟΠΟΡΙΑΣ
ΘΥΕΛΛΑ ΛΕΟΝΤΙΟΥ - ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΠΑΜΦΕΝΕΑΤΙΚΟΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ
ΑΠΕΣΣΑΣ - ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ

Η Ελλάς Βέλου κόντρα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου σήμερα στο Βέλο



Με τους αγώνες της 7ης αγωνιστικής ημέρας συνεχίζεται, σήμερα , στις 3 το απόγευμα, το πρωτάθλημα της Α’  κατηγορίας Κορινθίας.
Στο στάδιο του Βέλου και στο ντέρμπι της ημέρας η Ελλάδα Βέλου κοντράρεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ στο γήπεδο του Σολομού και στην κοινή τους έδρα, ο επικεφαλής στη βαθμολόγια, ΠΑΣ Κλένια , ως γηπεδούχος , αντιμετωπίζει , ως φιλοξενούμενο, το Α. Ο. Σολομού. Στο Λουτράκι ο Α. Ο. Λουτρακίου μάχεται με την ομάδα του Πανσολυγειακού, ενώ στη Νεμέα η Θύελλα Πετρίου φιλοξενεί τον Ηρακλή Λεχαίου. Στο Δερβένι , ο Αστέρας αντιμετωπίζει την ουραγό αλλά και νεοφώτιστη στην κατηγορία ομάδα του Άλμπαρτου Κόρφου, ενώ στο Κιάτο ο Πέλοπας μάχεται με τον Σαρωνικό Γαλατακίου. Στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου  η Προοδευτική Περιγιαλίου αντιμετωπίζει τον Παννεμεατικό, ενώ τέλος στο γήπεδο των Εξαμιλίων ο Ισθμιακός θα προσπαθήσει να πετύχει «τρίποντο» εις βάρος του Ηρακλή Ξυλοκάστρου, για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη .
Η 7η αγωνιστική:
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ - Σ.Φ.Λ. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
ΠΕΛΟΠΑΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
Π.Α.Σ. ΚΛΕΝΙΑ - Α.Ο. ΣΟΛΟΜΟΥ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
Π.Α.Ο. ΛΟΥΤΡΑΚΙ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ

Ή με τους ήρωες του «ΟΧΙ» ή με τους φαύλους του «ναι σε όλα»


Τιμούμε τη μνήμη κάποιων ανθρώπων, σημαίνει ότι ακολουθούμε το παράδειγμά τους. Κι αν δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό, είτε γιατί δεν είναι δυνατόν να είμαστε όλοι ήρωες είτε γιατί δεν το απαιτούν οι συγκεκριμένες περιστάσεις, τουλάχιστον υποκλινόμαστε στη μνήμη τους, στους αγώνες τους, στις θυσίες τους. Και πάντως, δεν πράττουμε το ακριβώς αντίθετο.

Υπ’ αυτή την έννοια, το γενναίο «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού στην επέλαση του φασιστικού – ναζιστικού άξονα, το τιμούν αυτοί που μάχονται και όχι αυτοί που λιποταχτούν, αυτοί που αγωνίζονται και όχι αυτοί που παραδίνονται, αυτοί που αντιστέκονται και όχι αυτοί που προσκυνούν.

Συνεπώς, το ξέσπασμα της λαϊκής οργής, την ημέρα της 71ης επετείου της 28ης Οκτωβρίου, εναντίον του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, που οδήγησε την Ελλάδα στο κατώφλι της υποτέλειας και της εξαθλίωσης και -ταυτόχρονα- τους Έλληνες στην κοινωνική και οικονομική εξόντωση, είναι η καλύτερη απόδοση τιμής στο έπος του ’40.

Καμία εθνική επέτειος δεν αμαυρώθηκε. Όσοι πολιτικοί μηρυκάζουν, ελαφρά τη καρδία, αυτές τις ανοησίες, ομολογούν εμμέσως πλην σαφώς την ιδιοκτησιακή τους λογική ως προς τις εθνικές επετείους και τη σημασία τους. Θα ήθελαν προφανώς να βλέπουν τους εαυτούς τους, πρώτες μούρες στις εξέδρες και τα μπαλκόνια εορτών και παρελάσεων, στη μνήμη ανθρώπων και αγώνων που εμπνέουν και καθοδηγούν για τα ακριβώς αντίθετα από τα πεπραγμένα αυτών των ιδίων.

Εναντίον τους στράφηκαν οι χιλιάδες των οργισμένων συμπολιτών μας και όχι εναντίον των ηρώων προγόνων. Και τις εκδηλώσεις τους δεν τις οργάνωσε κανένα κόμμα, καμιά πολιτική ομάδα, κανένα καθοδηγητικό κέντρο. Η κυβερνητική πολιτική της τελευταίας διετίας, ως επιστέγασμα μιας εγκληματικής συμπεριφοράς των κομμάτων και των μηχανισμών εξουσίας, για πάνω από τρεις δεκαετίες, αρκούν και περισσεύουν για να οργανωθούν όχι μόνο όσα συνέβησαν την 28η Οκτωβρίου 2011, αλλά και για όσα θα ακολουθήσουν.

Όσοι σπέρνουν ανέμους θερίζουν θύελλες, λέει ένα ρητό. Οι θύελλες έχουν ήδη ξεσπάσει. Οι τυφώνες έπονται...

Υ.Γ.: Δεν έχει κανένα νόημα, ο αξιότιμος Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επικαλείται το παρών που έδωσε στον αγώνα κατά των κατοχικών δυνάμεων, το ’41-’44, αμούστακο παιδί ων. Θα γνωρίζει ασφαλώς ότι εξαίρετοι στρατηγοί, δοξασμένοι ήρωες στα πεδία των μαχών, υπήρξαν τόσο ο Γάλλος Aνρί Φιλίπ Πετέν όσο και ο ημέτερος Γεώργιος Τσολάκογλου...
Κ.Ξ

-Τι έκανες στον πόλεμο Παπούλια;



Στις δηλώσεις που έκανε κατά την αποχώρηση του σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας απο την παρέλαση, είπε με δάκρυα στα μάτια ότι κακώς τον χαρακτηρίζουν "προδότη", γιατί αυτός πολέμησε για την Ελλάδα το 1940, σε ηλικία 15 ετών.
Φαίνεται πως ο Πρόεδρος δεν θυμάται καλά την ηλικία του, καθώς σύμφωνα με το Wikipedia, ο Παπούλιας γεννήθηκε το 1929, και το 1940 ήταν 11 ετών.
Τώρα αν ήταν αντάρτης στα 11 του χρόνια, είναι άλλο θέμα!
To σίγουρο όμως είναι ότι ο Παπούλιας έδωσε με επιτυχία άλλες ενδιαφέρουσες μάχες, όπως η συμβολή του στο να βγει ο Παπανδρέου από τη δύσκολη θέση για το «κωλόσπιτο» της Εκάλης.
Σύμφωνα με την φορολογική δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου ο Τζορτζ  Χάλαγκ-οικογενειακός φίλος- και ο Κάρολος Παπούλιας ήταν από εκείνους από τους οποίους ο Παπανδρέου δανείστηκε για να χτισθεί η βίλα του πάθους του με τη Μιμή.
Για το αν πολέμησε η όχι ο Παπούλιας θα μπορούσε να μας δώσει τα φώτα ο Μανώλης Γλέζος ή όλοι εκείνοι οι ήρωες πολέμου που ζουν ακόμη και παρελαύνουν με περηφάνια τις αναμνήσεις τους, λαμβάνοντας μια πετσοκομμένη σύνταξη από το παρακράτος που ο Παπούλιας, ο Τσοχατζόπουλος, ο Τσουκάτος, ο Σημίτης, ο Γιωργάκης ο φίλος του Λούβαρη και του Ντόρη Μαργέλου με τη βίλα στη Πάρο, δημιούργησαν 37 χρόνια τώρα.
Καλά θα κάνει ο σιωπηλός Παπούλιας να μην προκαλεί με τις δηλώσεις τους σ αυτή τη τραγική συγκυρία.
Το θέαμα του Ανώτατου Άρχοντα της Εκκλησίας να σουλατσάρει στο Κατάρ με τον Λαυρεντιάδη, της διεφθαρμένης Proton Bank και του Παπούλια που αποκαλεί μειοψηφία τους πολίτες που βλέπουν τα παιδιά τους να λιποθυμούν στα σχολεία είναι η απόδειξη του ξεπεσμού της ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας μας.
Επαναλαμβάνουμε ότι ο Παπούλιας λαμβάνει ως αποζημίωση 350 ευρώ το χρόνο, 1000 ευρώ τη μέρα,  ενώ ο Ιερώνυμος ασχολείται με το real estate του παγκαριού.
Ζήτω η Δημοκρατία…

Δημοσκόπηση - σοκ της ΚΑΠΑ RESEARCH. "Βούλιαξε" στο 14,7% το ΠΑΣΟΚ!

Η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει όπως φάνηκε και από το κύμα οργής πολιτών, οργανωμένων και μη, που σάρωσε τις παρελάσεις σε όλη τη χώρα. Η δυσαρέσκεια είναι στο κόκκινο ειδικά μετά την απόφαση για κούρεμα του χρέους, την οποια η κυβέρνηση παρουσίασε ως επιτυχία, ενώ οι πολίτες την βλέπουν με.. τρόμο.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση  της Κάπα Research που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του «Βήματος της Κυριακής» την επομένη των σχετικών ανακοινώσεων, οι Έλληνες δείχνουν δυσαρέσκεια για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής με 44% να τα αξιολογούν αρνητικά και 14,9% μάλλον αρνητικά. Μόνο 12,6% λένε ότι θεωρούν πως οι εξελίξεις είναι θετικές, ενώ το 23,1% λέει ότι είναι "μάλλον θετικές".

Δύο στους δέκα λένε ότι οι αποφάσεις τους προκαλούν ανησυχία, και άλλοι τόσοι ότι τους προκαλεί οργή και φόβο. Πάντως 16,9% ένιωσαν "ελπίδα" και 8,6% ένιωσαν "ηρεμία".

Ένας στους δύο Έλληνες θεωρεί ότι πλήττεται η εθνική κυριαρχία. Το 29,8% λένε ότι η εποπτεία είναι μία δυσάρεστη εξέλιξη αλλά είναι αναγκαία για να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Το 20.3% την αξιολογεί θετικά γιατί παρακάμπτει τις αγκυλώσεις του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Οι πολίτες θέλουν η δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί από τη Βουλή με αυξημένη πλειοψηφία των 180 βουλευτών. Το 75,6% απαντά υπέρ αυτής της προοπτικής. Μόνο 18,9% λένε ότι πρέπει να ψηφιστεί μόνο από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Το 54,2%, απαντώντας σε σχετική ερώτηση λέει ότι θέλει δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση ενώ το 40% απαντά ότι θέλει να ψηφιστεί μόνο από τη Βουλή. Ως προς το τι θα ψήφιζαν, το 45,5% αναφέρουν ότι θα ψήφιζαν αρνητικά στο δημοψήφισμα και το 35,2% θα ψήφιζε υπέρ. Ένα 7,5% λένε ότι δεν θα συμμετείχαν..

Ως προς το πολιτικό σκηνικό, η δημοσκόπηση είναι χαστούκι. Το ΠΑΣΟΚ έχει πέσει στο 14,7% ενώ η ΝΔ προηγείται με 22,2%. Το ΚΚΕ στην πρόθεση ψήφου παίρνει το 9,1%, ο ΛΑΟΣ, 6,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 5,1%, οι Οικολόγοι 3,4%, ο Κουβέλης 4,2%, η Μπακογιάννη 2,6%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει στο 26,5%.
Ως προς το ποιο κυβερνητικό σχήμα θα ήταν καταλληλότερο αυτή τη στιγμή, το 55,2% θέλει κυβέρνηση συνεργασίας ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι λείπουν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπιστεύονται για κάτι τέτοιο. Πάντως το 37,3% θέλει πρόωρες εκλογές.

Μία ώρα πίσω τα ρολόγια τα ξημερώματα της Κυριακής

Η χειμερινή ώρα θα διαρκέσει μέχρι την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2012.

Στους χειμερινούς ρυθμούς επανέρχεται από την προσεχή Κυριακή η ζωή των Ελλήνων αλλά και των κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Συγκεκριμένα, στις 04:00 τα ξημερώματα της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να γυρίσουν μία ώρα πίσω και να δείξουν 03:00.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ