Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

«Οχι» σε Ηρακλή, μένει ο Αστέρας - Απορίφθει η έφεση της Κορίνθου



Απορρίφθηκε η αίτηση επανεξέτασης της έφεσης του Ηρακλή από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ, κόντρα στις αισιόδοξες προβλέψεις των «κυανόλευκων».

Η επιτροπή εφέσεων έκρινε αναρμόδιο το Διαιτητικό Δικαστήριο και δεν εξέτασε την προσφυγή της ΠΑΕ, κάτι που σημαίνει ότι παραμένει η ποινή που είχε επιβληθεί στον Ηρακλή για το αδίκημα της πλαστής ενημερότητας.
Συνεπώς, οι «κυανόλευκοι» υποβιβάζονται στη Football League και ο Αστέρας Τρίπολης μένει στην κατηγορία.

Στον Ηρακλή αναμένεται να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις, καθώς και προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση με την υπ' αριθμόν 182/5-9-2011 απόφασή της κηρύσσει απαράδεκτη την συζήτηση της υπόθεσης (της επανασυζήτησης της έφεσης της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ κατά της υπ΄αριθμόν 195/19-5-2011 απόφασης της ΠΕ/SUPER LEAGUE), λόγω ελλείψεως δικαιοδοσίας του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου (απόφαση υπ' αριθμόν 195/26-8-2011)».

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Την ίδια ώρα η SuperLeague ανακοίνωσε αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής, η οποία και θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο, με τον Αστέρα να φιλοξενεί την Κέρκυρα το απόγευμα της Κυριακής στην Τρίπολη.

Σάββατο 10/09/11
Ξάνθη - ΑΕΚ (17:15, NET)
Εργοτέλης - ΠΑΟΚ (19:30, NOVA)

Κυριακή 11/09/11
Αστέρας Τρίπολης - Κέρκυρα (16:00, NOVA)
Αρης - Ατρόμητος (18:15, NOVA)
Παναιτωλικός - Πανιώνιος (18:15, NOVA)
Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα (20:30, NOVA)

Εκτακτη συνέντευξη Τύπου

Μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων, ανακοινώθηκε επίσημα ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ανδρέας Παντελή θα μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου εκτάκτως το απόγευμα της Δευτέρας.

«Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, κ. Ανδρέας Παντελή, θα παραχωρήσει έκτακτη συνέντευξη Τύπου, σήμερα Δευτέρα 05/09, στις 17:30, στην αίθουσα συσκέψεων των Γραφείων της ΠΑΕ στην Μίκρα», αναφέρεται σχετικά.
========================================================================
ΚΟΡΙΝΘΟΣ

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση Με την υπ΄ αριθμόν 184/5-9-2011 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσία την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και του ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΑΥΡΟΝΑΣΙΟΥ κατά της υπ΄ αριθμόν 298/3-8-2011 απόφασης της ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της FOOTBALL LEAGUE-LEAGUE 2.

Γ. Βαρδινογιάννης: Αποχωρούμε άμεσα από τον Παναθηναϊκό

 
«Μόνη λύση είναι η αποχώρηση της οικογένειάς μου από τον Παναθηναϊκό», τόνισε ο Γ. Βαρδινογιάννης, σε συνέντευξη Τύπου.



Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Ανακοίνωσε πως οι μετοχές της οικογένειας καθίστανται ανενεργές, παραχωρούνται χωρίς αντίτιμο και δεν υπάρχει καμία περίπτωση επιστροφής στα κοινά του Παναθηναϊκού. Σφοδρή επίθεση σε Βγενόπουλο, σαφείς υπόνοιες για Βοτανικό και «ευχαριστώ» στον Πέτρο Κόκκαλη για τον οποίο τόνισε: «άν δεν είχε καρατομηθεί για να μπορέσει ο Ολυμπιακός να πάρει ακόμα ένα πρωτάθλημα, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα ήταν σήμερα πολύ καλύτερο». Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης με τα παρακάτω λόγια σηματοδότησε το τέλος μιας ολόκληρης εποχής για το «τριφύλλι»: «Δεν έχει καμία άλλη επιλογή η οικογένειά μου εκτός από την αποχώρηση. Δεχόμαστε άνανδρη επίθεση. Δίνουμε ένα τέλος σε αυτό. Αποχωρούμε από τον Παναθηναϊκό και μπορούμε να πούμε ότι μετά από 32 χρόνια ο Παναθηναϊκός θα πορευτεί χωρίς την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Αποχωρούμε άμεσα καθιστώντας τις μετοχές μας αδρανείς και παραδίδοντάς της σε πληρεξούσιο δικηγορικό γραφείο της Αθήνας. Ο Ερασιτέχνης τελεί ήδη υπό διοίκηση Πρωτοδικείου και δεν δύναται να σηκώσει το βάρος».

«Πολύ ευχαρίστως να παραχωρήσουμε τις μετοχές μας σε οποιονδήποτε ακόμη και στους κυρίους κ. Πατέρα, Βγενόπουλο ή τους αδελφούς Γιαννακόπουλους. Είναι μια ρεαλιστική λύση. Αρκεί να γίνουν συζητήσεις και όχι μέσω διαρροών στον Τύπο».
Πηγή: sport-fm.gr

Στην 12αδα του Ευρωμπάσκετ η Εθνική

 
 Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 74-69 της Κροατίας και εξασφάλισε την πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης
- Καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες του Ηλία Ζούρου που προηγήθηκαν ακόμα και με 20 πόντους, ωστόσο στο β΄μέρος ήρθε η κατάρρευση με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα τελευταία δευτερόλεπτα
- Διαβάστε ποιοι θα απαρτίζουν τον νέο όμιλο της Εθνικής


Το LIVE του αγώνα
Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε το ματς εκπλήσσοντας ευχάριστα. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα και με νωπές της μνήμες από την ήττα από τα Σκόπια, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Φώτσης, Μπουρούσης και Βασιλειάδης έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, με τους Κροάτες να τα έχουν χαμένα και να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Πρόκειται αναμφίβολα για το καλύτερο ημίχρονο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Παρά το -20 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η ομάδα του Γιόσιπ Βράνκοβιτς δεν τα παράτησε και με όπλο την άμυνα ζώνης κατάφερε να ροκανίζει σταδιακά την διαφορά. Η εξαιρετική εμφάνιση του Μπάρατς έκανε ακόμα πιο ευνοϊκά τα πράγματα για τους Κροάτες, την ώρα που η Εθνική έμοιαζε βραχυκυκλωμένη στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε στο καλάθι 24΄΄ πριν το τέλος, ωστόσο η ψυχραιμία του Ζήση στις βολές ήταν καθοριστική και έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Η νέα Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 12αδα του Ευρωμπάσκετ και θα μεταφέρει τρεις βαθμούς στο νέο όμιλο που θα απαρτίζουν οι ΠΓΔΜ, Ρωσία, Σλοβενία και μία εκ των Γεωργία ή Βουλγαρία από τον Δ’ όμιλο και Φινλανδία ή Βοσνία από τον Γ΄ όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-27, 58-45, 74-69

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 11, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 17 (3), Καλάθης 9 (8 ριμπάουντ), Φώτσης 17 (5), Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος 2 (7 ριμπάουντ), Κουφός 7, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2.

Κροατία (Βράνκοβιτς): Τόμιτς 10, Άντριτς 9 (8 ριμπάουντ), Πόποβιτς 14 (1), Μπογκντάνοβιτς 4, Στίπτσεβιτς 2, Ντρέιπερ 3, Σίμον 11 (1), Μάρκοτα, Ρούντεζ, Ζόριτς 2, Μπάρατς 14 (1).
 
newsit.gr

Έτοιμοι για νέους αποκλεισμούς οι οδηγοί ταξί - Προειδοποιούν για άσχημες εξελίξεις

Σε τροχιά μετωπικής σύγκρουσης οδηγούνται οι σχέσεις των ιδιοκτητών ταξί και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννη Ραγκούση, αναφορικά με το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί το οποίο φέρει τον τίτλο "Σχέδιο νόμου: Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκίνητα - Νέα Οχήματα, Ειδικής Μίσθωσης μέχρι 9 θέσεων και Μοτοσικλέτες Δημόσιας Χρήσης (Μ.Δ.Χ.)", και θα συζητηθεί στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο.
Διαβάστε για τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, σε έκτακτη συνέντευξη που έδωσε αργά το απόγευμα προειδοποίησε για «άσχημες εξελίξεις» εάν όπως είπε, «ληφθούν λάθος αποφάσεις» στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Μιλώντας σήμερα σε ραδιοφωνική εκπομπή εξαπέλυσε δριμύτατη προσωπική επίθεση κατά του κ. Ραγκούση τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο για τη Δημοκρατία» διότι, όπως είπε, «ενώ είχε δώσει τον λόγο του και στη Βουλή και στο ΚτΕ του ΠΑΣΟΚ ότι από τις 20 Αυγούστου και ύστερα θα έχει έτοιμο ένα σχέδιο που θα μας το δώσει να το συζητήσουμε και να κάνουμε διάλογο, προτίμησε την τακτική των επιλεκτικών διαρροών σε συγκεκριμένα δημοσιογραφικά συγκροτήματα».

Κατά τον κ. Λυμπερόπουλο, ο υπουργός «προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στον κλάδο για να φτιάξει το δικό του πολιτικό προφίλ, που το έχει χάσει».

Αναφερόμενος στα όσα έχουν διαρρεύσει σχετικά με το σχέδιο νόμου, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ χαρακτήρισε τις προτάσεις εκτός κάθε λογικής, υποστήριξε ότι "εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον υπουργό, φωτογραφίζοντας τους παράγοντες του τουρισμού".

Τέλος, χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το σχέδιο νόμου που προωθείται, καθώς όπως είπε, προσκρούει στο άρθρο 5 του Συντάγματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
newsit.gr

«Έφυγε» ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης Σε ηλικία 89 ετών.

Απεβίωσε, σε ηλικία 89 χρόνων, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ο καθηγητής και πρώην υπουργός Γεώργιος Αλέξανδρος Μαγκάκης.

Ο Γεώργιος - Αλέξανδρος Μαγκάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25/6/1922. Ήταν γιος του βουλευτή Κυκλάδων Αντώνη Μαγκάκη και σύζυγος της Αγγελικής, κόρης του πρώην πρωθυπουργού Στυλιανού Γονατά.

Μείωση του ΦΠΑ στο 20% φέρονται να εξετάζουν κυβέρνηση - τρόικα



Τη μείωση του ανώτερου συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 20% ή ακόμα και στο 19% από τις αρχές του 2012, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνεργασία με την τρόικα και ενόψει της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Αρχικά εξετάστηκε ταυτόχρονη μείωση και του χαμηλού συντελεστή από 13% σε 10%, ωστόσο υπολογίζεται ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε απώλεια εσόδων 1,8 δισ. ευρώ, καθώς το 70% των εσόδων από ΦΠΑ προέρχονται από τον χαμηλό συντελεστή, στον οποίο υπάγονται τα τρόφιμα. Στο τραπέζι έπεσε και πρόταση για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ μεταξύ 15% και 18%, ωστόσο επίσης απορρίφθηκε, καθώς θα προκαλούσε σαρωτικές ανατιμήσεις στις τιμές των τροφίμων.
Εφόσον ο ΦΠΑ μειωθεί σε 20% ή 19% από το 2012, με αυτόν τον συντελεστή θα επιβαρύνονται, μεταξύ άλλων, τα καύσιμα, η ένδυση, η υπόδηση, η αγορά αυτοκινήτου, τα αλκοολούχα ποτά, τα είδη οικιακής χρήσης, οι λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας κ.ά.
Στον ίδιο συντελεστή θα βρεθεί και ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος πρόσφατα δέχθηκε το «χτύπημα» της αύξησης του φόρου από το 13% στο 23%, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις στους εστιάτορες και στους εμπλεκόμενους φορείς.
Τρόφιμα, τιμολόγια ΔΕΚΟ, εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς όπως και άλλα αγαθά θα εξακολουθήσουν να υπάγονται στον ΦΠΑ 13%.

eklogika.gr

ΣΥΝΑΥΛΙΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Γιάννης Ιωαννίδης...Για το θέμα της καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις εξαγγελίες


Ο Υπεύθυνος Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Αθλητισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης,  κ. Γιάννης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το θάνατο ενός νεαρού συνανθρώπου μας κατά τη διάρκεια άγριας συμπλοκής, μεταξύ οπαδών, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Για το θέμα της καταπολέμησης της βίας στα γήπεδα, η Κυβέρνηση δεν πρέπει να περιορίζεται στις εξαγγελίες. Οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις και λήψη μέτρων, ώστε να προφυλάσσεται ο Αθλητισμός από αυτό το νοσηρό φαινόμενο και, το κυριότερο, να προστατεύεται η ανθρώπινη ζωή.
Από την πλευρά μας, έχουμε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι στο θέμα αυτό παρέχουμε τη συναίνεση, την υποστήριξη και τη βοήθειά μας με τις προτάσεις μας και αναμένουμε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες, επιτέλους, θα εκδηλωθούν».

Γιάννης Μιχελάκης...η κα Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στα όσα είπε  σήμερα, στο ρ/σ «Βήμα FM», η υπουργός Παιδείας κα Διαμαντοπούλου, για κινδύνους εξόδου από το Ευρώ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μόνο και μόνο που λέει τη λέξη “δραχμή”, η κα Διαμαντοπούλου τρομοκρατεί τους πολίτες και προκαλεί τεράστια ζημιά στην εθνική μας οικονομία.
Δεν είδε η κα Διαμαντοπούλου ότι τα spread έφτασαν σήμερα στις 1.730 μονάδες;
Ούτε άκουσε τις δηλώσεις του κ. Ρομπάι, ο οποίος απέκλεισε την έξοδο της Ελλάδος από το ευρώ;
Αναγνωρίζοντας ευθέως την προοπτική αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές –όποτε κι αν γίνουν– προσπαθεί να ξορκίσει τις κάλπες, καταφεύγοντας στην έσχατη κινδυνολογία.
Συνεχίζοντας τα εκβιαστικά διλήμματα, για χρεοκοπία και στάση πληρωμών, που εγκαινίασαν ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Πάγκαλος και η κα Δαμανάκη, η κα Διαμαντοπούλου επανέρχεται σήμερα στα καταστροφικά σενάρια επιστροφής στη δραχμή.
Πρόκειται για ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια μιας κυβέρνησης που βάζει πάνω απ’ όλα το κομματικό της συμφέρον».

Πάνος Παναγιωτόπουλος...Οι απειλές Μπαγίς κατά της Κύπρου εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία ότι περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών.


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα όσα είπαν, τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Επικρατείας της Τουρκίας κ. Μπαγίς και ο Υπουργός των Εξωτερικών κ. Νταβούτογλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επειδή ο κ. Εγκεμέν Μπαγίς είναι εξέχον μέλος της Τουρκικής πολιτικής ηγεσίας, οι απειλές του κατά της Κύπρου εκθέτουν ακόμη περισσότερο την Τουρκία ότι περιφρονεί το Διεθνές Δίκαιο και δεν σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των γειτονικών της χωρών.
Οι απειλές Μπαγίς, σε συνδυασμό με τις νέες δηλώσεις Νταβούτογλου, με τις οποίες… εγκαλείται η Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί “επιτρέπει” στην Κύπρο να ασκήσει καθήκοντα προεδρεύουσας χώρας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012,  αναδεικνύουν μια συνολική πολιτική συμπεριφορά εκ μέρους του Τουρκικού κράτους, που θέτει σε κίνδυνο την σταθερότητα, την ασφάλεια και την καλή γειτονία σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, η οποία πρέπει να απασχολήσει άμεσα τη Διεθνή Κοινότητα, τους Διεθνείς Οργανισμούς και τους ισχυρούς του σημερινού Κόσμου».

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓ​Ο

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-Α΄ΑΘΗΝΩΝ


                                                                                                                                                                                                         Αθήνα, 05 Σεπτεμβρίου 2011


ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

στον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο
της Κυβερνήσεως
Κύριο Γεώργιο Παπανδρέου


Θέμα : « Η πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής»

Στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, που ενέκρινε η ελληνική βουλή πριν λίγους μήνες, αναφέρεται πως η Ελλάδα θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση και εμπορική εκμετάλλευση ακινήτων του Δημοσίου, αποβλέποντας σε έσοδα που θα φθάσουν τα 50 δις ευρώ έως το 2015..

Πρόσφατα, ο ευρωβουλευτής κ. Σκυλακάκης, σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε προς τον αρμόδιο επίτροπο κ. Ρεν, έλαβε απαντήσεις που δείχνουν πως ακόμα και σήμερα η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των τιμών που αναμένει να επιτύχει από κάθε συγκεκριμένη πώληση, δεν έχει καταρτιστεί μελέτη που να κάνει εκτίμηση αντίκτυπου των συνεπειών του προγράμματος στην ελληνική αγορά ακινήτων, ενώ το ρυθμιστικό πλαίσιο σχετικά με την αναδιάρθρωση των κρατικών επιχειρήσεων, τη μεταφορά δικαιωμάτων, το διαχωρισμό δραστηριοτήτων και την επέκταση παραχωρήσεων ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί.

Επίσης, στην  απάντηση που δόθηκε από την επιτροπή αναφέρεται πως η πορεία του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων αποτελεί κριτήριο της αρμόδιας επιτροπής για την έγκριση της  συνέχισης της δημοσιονομικής στήριξης της χώρας μας.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:

1)Πότε σκοπεύει να προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάρτιση του επιχειρησιακού σχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να υπάρξουν συγκεκριμένες τιμές πώλησης;

2)Ευθέως ο επίτροπος κ. Ρεν, απαντά πως η πορεία του προγράμματος εξαρτά τη συνέχιση του προγράμματος δημοσιονομικής στήριξης της χώρας μας. Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές ως προς τον τεθέντα στόχο είναι μεγάλες. Πως σκοπεύετε να  καλύψετε το χαμένο χρόνο και πότε θα ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος.

                                                                                               Η  βουλευτής



          
                                                                                           Ντόρα  Μπακογιάννη

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚ​ΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝ​Η ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ 100,3

Ντόρα Μπακογιάννη, πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας
Στον Μπάμπη Παπαδημητρίου

Ερωτηθείσα ποια είναι η θέση της για τις εξελίξεις των συζητήσεων με την τρόικα

Ντόρα Μπακογιάννη:Εγώ κατάλαβα αυτό το οποίο λίγο-πολύ κουβεντιαζόταν σε όλους τους διαδρόμους και των Βρυξελλών και των Αθηνών ότι ερχόμενη η τρόικα διαπίστωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις και οι προετοιμασίες για αποκρατικοποιήσεις τις οποίες είχε υποσχεθεί η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν προωθηθεί καθόλου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Από τον Τομέα Παιδείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η σημερινή έκφραση συγγνώμης από την υπουργό Παιδείας, σχετικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση των σχολικών βιβλίων, δεν αρκεί.
Οι υπεύθυνοι πρέπει να ονοματιστούν για να τους μάθει ο Έλληνας φορολογούμενος και να απολυθούν! Επιτέλους όλοι πρέπει να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, ιδίως έναντι των μαθητών μας
».

Ο υπεύθυνος του Πολιτικού Τομέα Ανάπτυξης της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Αναστασόπουλος, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Τα αποκαρδιωτικά στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, που παρουσιάζουν την Ελλάδα με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας από τις 27 χώρες μέλη της Ε.Ε. αποτελούν την πικρή απάντηση στις διαδοχικές θριαμβευτικές συνεντεύξεις τύπου του ΥπουργούΑνταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας κ. Χρυσοχοΐδη περί ΕΣΠΑ, Επενδύσεων, Αναπτυξιακού κλπ.
Στο δωδεκάμηνο ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010 και του 2011, αυξήθηκε από το 11% στο 15% την ώρα που το μέσο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε. είναι στο 9,5% και στην Ευρωζώνη το 10%.
Δυστυχώς, ο δείκτης δυστυχίας του Ελληνικού λαού κινείται αντιστρόφως ανάλογα από την κατάσταση ευφορίας η οποία διακατέχει σήμερα την ηγεσία του ΥπουργείουΑνταγωνιστικότητας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας».

30-40% η ζημιά από περονόσπορο στο Δήμο Ξυλοκάστρου


Άρχισε ο τρύγος και στην περιοχή του Ξυλοκάστρου που φέτος έχει ένα καλό και ένα κακό… Όσους δεν έχει πειράξει ο περονόσπορος, έχουν την καλύτερη παραγωγή των τελευταίων ετών και σε ποσότητα αλλά και σε ποιότητα και όπως είναι λογικό είναι πολύ ικανοποιημένοι. Από την άλλη, όσοι έχουν πληγεί από τον περονόσπορο έχουν αρκετή ζημιά, έως πολύ μεγάλη ορισμένοι, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο από 30-40%! Υπήρξε πρόσφατα εκτίμηση από ειδικούς και γίνεται προσπάθεια να ενταχθεί η ζημιά στα ΠΣΕΑ ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί που έχουν υποστεί ζημιά, αφού ο περονόσπορος δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ. Όσον αφορά την τιμή, φαίνεται ότι θα είναι αρκετά καλή για φέτος, αν δεν χαλάσει ο καιρός μέσα στον Σεπτέμβρη και οι παραγωγοί θα πληρωθούν καλά, από 0,60-0,90 λεπτά το κιλό…

Ντόρα Μπακογιάννη... η Τουρκία εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου για να πετύχει τους στόχους της.

Η πρόεδρος του κινήματος Δημοκρατική Συμμαχία Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Οι δηλώσεις Μπαγίς επιβεβαιώνουν ότι δυστυχώς η Τουρκία εξακολουθεί να πιστεύει ότι μπορεί να παραβιάζει τις αρχές του διεθνούς δικαίου για να πετύχει τους στόχους της.
Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι έτσι θα καταστεί ο παρίας της διεθνούς έννομης τάξης.
Γιατί μόνον ένας παρίας της διεθνούς έννομης τάξης θα χρησιμοποιούσε το εξωφρενικό επιχείρημα ότι, επειδή το υπό τη δική της κατοχή τμήμα της Κύπρου δεν συμμετέχει στις έρευνες, είναι παράνομες οι έρευνες που παραγγέλλει η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου!
Εάν η Τουρκία θέλει να παίξει το ρόλο που από το οικονομικό και γεωστρατηγικό της μέγεθος νομίζει ότι δικαιούται να παίζει, οφείλει να καταστεί πρώτα αξιόπιστο μέλος της διεθνούς κοινότητας καθώς και υπεύθυνο υποψήφιο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για να συμβεί αυτό οφείλει:
Α) Να σέβεται το διεθνές δίκαιο και τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει από το διαπραγματευτικό πλαίσιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να επικυρώσει την Συμφωνία για το Δίκαιο της Θάλασσας του Μοντέγκο Μπέι.
Β) Να σέβεται τις συνθήκες μεταξύ τρίτων χωρών, που μάλιστα, δεν την αφορούν.
Γ) Να συμβάλει αποτελεσματικά στην ειρήνη και την σταθερότητα στη Μεσόγειο, επιλύοντας τα διμερή προβλήματά της με την Ελλάδα και συμβάλλοντας ενεργώς σε μια δίκαιη λύση του Κυπριακού».

Επίσης ο υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμμαχίας, ευρωβουλευτής, Θεόδωρος Σκυλακάκης , έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
«Τα ελλείμματα που οδηγούν τη χώρα στην καταστροφή δεν μειώνονται ούτε με λόγια, ούτε με την "καταιγίδα νομοσχεδίων" που σχεδιάζει ο κ. Βενιζέλος.
Απόδειξη, το σημαντικότερο νομοσχέδιο που ήδη ψήφισε ο κ. Βενιζέλος, περί αποκρατικοποιήσεων, το οποίο δεν εφαρμόζεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ταμείου, που προσωπικά επέλεξε ο κ. Βενιζέλος, τον κ. Κουκιάδη, ο οποίος σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής εμφανίστηκε μια και μοναδική φορά στο Ταμείο στους δύο μήνες μετά τη σύστασή του και ξεκαθάρισε ότι "αυτή την περίοδο δεν πρόκειται να συναινέσει στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας λόγω της μεγάλης πτώσης στη χρηματαγορά και την απαξίωση της κτηματαγοράς".
Την ίδια στιγμή σε απάντηση σε ερώτησή μου ο αρμόδιος Επίτροπος Όλι Ρεν δηλώνει ότι: "Η Επιτροπή δεν έχει εκπονήσει, ούτε έχει υπόψη της τυχόν αναλυτική εκτίμηση επιπτώσεων που θα έχει το σχέδιο ιδιωτικοποιήσεων στην ελληνική αγορά ακινήτων". Κοινώς κανείς δεν γνωρίζει αν οι τιμές πώλησης της δημόσιας περιουσίας που προβλέπονται στο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων έχουν σχέση με την πραγματικότητα.
Η σοβαρότητα του κυβερνητικού έργου διολισθαίνει ολοταχώς και τείνει να ταυτιστεί με την σοβαρότητα του κ. Σαμαρά που δήλωνε πέρσι τέτοια εποχή ότι μπορεί να εξασφαλίσει 50 δις σε δυο χρόνια από την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Με συνέπειες ολέθριες για την Ελλάδα».

Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ

καταργούνται οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ
Κόβουν τις αποδείξεις από σούπερ μάρκετ...

Εισηγήσεις για αλλαγές στο μέτρο των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του νέου Εθνικού Φορολογικού Συστήματος που θα κατατεθεί στη βουλή τον Οκτώβριο.

Υπενθυμίζεται ότι για να αναγνωρισθεί το -νέο- αφορολόγητο όριο των 8.000 ευρώ, οι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματος τους. Δηλαδή, μισθωτός με εισόδημα 20.000 ευρώ θα πρέπει να συλλέξει αποδείξεις αξίας 5.000 ευρώ.

Τα νέα σενάρια που εξετάζονται είναι τα εξής:
  • Κατάργηση της αναγνώρισης των αποδείξεων από τα σούπερ μάρκετ ή μείωση του ποσοστού στο 50%, δηλαδή για αγορές αξίας 100 ευρώ να αναγνωρίζονται τα 50.
(Αυτό το μέτρο, αν προχωρήσει, εκτιμάται ότι θα πλήξει κυρίως τους φορολογούμενους με

  • Αύξηση του ποσοστού αναγνώρισης για τις αποδείξεις από κλάδους όπου παρατηρείται υψηλή φοροδιαφυγή. Ενδεχομένως, το ποσοστό αυτό να αυξάνεται μέχρι και το 200% (δηλαδή αποδείξεις 100 ευρώ να υπολογίζονται για 200), εφόσον το υπουργείο αποφασίσει την πλήρη κατάργηση για τα σούπερ μάρκετ

Συνάντηση για τον Περιφερειακό Τύπο.


Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας και υπεύθυνος των Περιφερειακών ΜΜΕ κ. Άκης Γεροντόπουλος συναντήθηκε, στα γραφεία του κόμματος, με το προεδρείο του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ).

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, σήμερα, ο Περιφερειακός Τύπος και οι επιπτώσεις από την οικονομική κρίση που οδηγεί σε κλείσιμο παραδοσιακών, ιστορικών εφημερίδων.

Ο κ. Άκης Γεροντόπουλος μετέφερε το ενδιαφέρον του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά για τον Περιφερειακό Τύπο και τόνισε ότι η Πολιτεία οφείλει να τον στηρίζει στην κρίσιμη σημερινή συγκυρία, διότι έτσι μόνο διασφαλίζεται η πολυφωνία.

Ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος της ΝΔ κατέληξε ότι είναι απαραίτητο ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο, που θα λαμβάνει υπόψιν τις τεχνολογικές εξελίξεις, τις ελληνικές ανάγκες και τις νέες τάσεις στην παγκόσμια ενημέρωση.

Οδοιπορικό και Παρουσίαση της Παναγιάς Καταφυγιώτισσας Ευρωστίνης

Δείτε ένα ενδιαφέρον οδοιπορικό και αναλυτική παρουσίαση από τον Πατέρα Παναγή της Παναγιάς Καταφυγιώτισσας Ευρωστίνης.

Σύντομα Θα ακολουθήσουν και άλλα σχετικά άρθρα και βίντεο παρουσίασης των υπέροχων θρησκετικών και περιβαλλοντολογικών θησαυρών του Δήμου μας.
Εξερευνήστε τους...

Έξω τα παει καλά ο Αστέρας Δερβενίου , ενώ μέσα...

Μια ισοπαλία και μία νίκη ήταν τα αποτελέσματα του Αστέρα Δερβενίου στους δύο φιλικούς αγώνες ( Τετάρτη και Κυριακή) . στον φιλικό της Τετάρτης , στο Δερβένι ήρθε ισόπαλος 1 - 1 με την Προοδευτική Περιγιαλίου (το τέρμα πέτυχε ο Στεφανάκος) ενώ χθες στο Σολομό νίκησε με 2 - 1 τον ΑΟ Σπαθοβουνίου (και τα δύο τέρματα πέτυχε ο Κουτρούλης).
Επίσης από την διοίκηση του Αστέρα ανακοινώνεται η έναρξη συνεργασίας της ομάδας με τον Άρη Γιαννακόπουλο, παίκτη με μεγάλη θητεία σε ομάδες της Α' κατηγορίας Αχαΐας (τελευταία ομάδα του ο Φωστήρας Οβρυάς) και η συνέχιση της συνεργαίας με τον Bocar Niang. Αντίθετα, τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι ο Δημήτρης Ψυχογυιός και ο Άρης Λαφαζάνος που είχαν ξεκινήσει την προετοιμασία για τη νέα περίοδο. 

Φιλική τριάρα και δοκάρια ο Παναιγιάλειος κόντρα στον Τριταιϊκό !

Τη νίκη με 3-0 πήρε ο Παναιγιάλειος κόντρα στον Τριταιϊκό στο πρώτο φιλικό τεστ που έδωσαν οι «μελανόλευκοι» χθές στο Αίγιο και άφησαν καλές εντυπώσεις με την εμφάνισή τους, γεγονός που άφησε ικανοποιημένο τον τεχνικό Νίκο Κουρμπανά..
Τα τέρματα των "μελανόλευκων" σημείωσαν οι Βασιλαντονώπουλος στο 22ʼ, Διαμαντόπουλος στο 49ʼ και Μυλωνάς στο 59ʼ, ενώ οι Ντόμας στο 27ʼ και Μπούνας στο 67ʼ έστειλαν την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι με σουτ εκτός περιοχής ο πρώτος και κεφαλιά ο δεύτερος.

Αίγιο: Έκλεψαν ρούχα της Τάμτα την ώρα που τραγουδούσε!

Η Τάμτα λατρεύει τα ρούχα της! Μπορεί να γυρίσει μια ολόκληρη πόλη μόνο και μόνο να βρει κομμάτια που της αρέσουν και της ταιριάζουν απόλυτα. Κάθε της εμφάνιση είναι προσεγμένη και στυλάτη και τα ρούχα της τα διαλέγει πολύ προσεκτικά και φυσικά τα λατρεύει.
Το να της πάρει κάποιος ένα από αυτά τα κομμάτια είναι σαν να της στερεί κάτι πολύτιμο και την στεναχωρεί. Αυτό συνέβη τo περασμένο Σάββατο μετά την εμφάνισή της στο «Aqua club» στην παραλία Αλυκής Αιγίου, ενώ εκείνη βρισκόταν on stage.
Η βραδιά της κυλούσε όμορφα μέχρι που διαπίστωσε, την απώλειά της, ένα αγαπημένο τζάκετ! Κάποιος της είχε πάρει από την σκηνή το τζάκετ μαζί με ένα φανελάκι. Πολύ στεναχωρημένη και μη μπορώντας να το πιστέψει ανέβασε στο twitter της αυτό που της συνέβη, δηλώνοντας μάλιστα στον «δράστη» πως έχει στεναχωρηθεί πολύ.
thebest.gr

Υψηλοί μισθοί, σε δημοτικές επιχειρήσεις - Για πρώτη φορά καταγράφεται το μισθολογικό κόστος σε δήμους


Ένα σημαντικό δείγμα αποτύπωσης του μισθολογικού κόστους για τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, έχει για πρώτη φορά στα «χέρια» του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μετά από πρωτοβουλία του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, για απογραφή του ετήσιου μισθολογικού κόστους των δημοτικών επιχειρήσεων.

Επεισόδια με ένα νεκρό Οπαδόκ αι δύο τραυματίες στο Ηράκλειο

Ένας νεκρός και δύο τραυματισμένοι νεαροί είναι ο τραγικός απολογισμός άγριας συμπλοκής που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου κοντά στο Παγκρήτιο στάδιο, με αφορμή ποδοσφαιρικές διαφορές. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πάνω από 25 άτομα χωρισμένα σε δυο ομάδες συγκεντρώθηκαν στην παραλιακή για να λύσουν τις ποδοσφαιρικές διαφορές τους. Ο καυγάς δεν άργησε να ανάψει για τα καλά και η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα ένας 21χρονος από τα Μάλια Ηρακλείου να χτυπηθεί θανάσιμα με μαχαίρι στο στήθος, ενώ δύο ακόμα νέοι μεταφέρθηκαν με σοβαρά τραύματα στο νοσοκομείο. Επίσης κατά τις ίδιες πληροφορίες και άλλα άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.

Οι δύο σοβαρά τραυματισμένοι έχουν μεταφερθεί στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Από αστυνομικούς συνελήφθησαν σήμερα το πρωί, έξι νεαροί (δύο 20χρονοι, δύο 21χρονοι, ένας 18χρονος και ένας 19χρονος). Οι αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν για το περιστατικό την 04.05 ώρα από το «Βενιζέλειο» Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση, στο πλαίσιο της οποίας έχουν προσαχθεί μέχρι τώρα έξι νεαροί ημεδαποί. Από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν οι τέσσερις γιατί από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η συμμετοχή τους στη συμπλοκή. Για τον ίδιο λόγο συνελήφθησαν και οι δύο νεαροί, που διεκομίστηκαν τραυματίες στο Νοσοκομείο. Επιπλέον, στο χώρο της συμπλοκής βρέθηκαν καμένες τρεις μοτοσικλέτες.

Οι αστυνομικές έρευνες και η προανάκριση, που ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εντοπισθούν και να συλληφθούν και τα υπόλοιπα άτομα, που συμμετείχαν στη συμπλοκή και να προσδιοριστεί - εξατομικευτεί το είδος της εμπλοκής τους.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΚΑΪ

Κέρδη 2.500€ ανά στρέμμα από την καλλιέργεια του βάλσαμου

Συνιστά μια εναλλακτική καλλιέργεια με ελκυστικές αποδόσεις, για την ανάπτυξη της οποίας μάλιστα μπορούν να αξιοποιηθούν φτωχά και ξηρά πεδινά και ημιορεινά εδάφη. Ο λόγος για το γνωστό σε όλους βάλσαμο, που εμφανίζει σημαντικές προοπτικές, όντας ένα φυτικό προϊόν που χρησιμοποιείται στις βιομηχανίες τροφίμων και φαρμάκων.

Η εμπορία του μπορεί να χαρακτηρίζεται από τον μικρό αριθμό των αγοραστών χονδρικής αλλά και από τον ανταγωνισμό που ασκείται από άλλες χώρες, όπου τα εργατικά είναι χαμηλότερα, ωστόσο, η αγορά για βιολογικά φαρμακευτικά φυτά είναι σε διαρκή ανάπτυξη.

Χωρίς ιδιαίτερες καλλιεργητικές φροντίδες, το βάλσαμο μοιάζει ικανό να δώσει μια διέξοδο στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζει η ελληνική γεωργία.

Με ακαθάριστο εισόδημα της τάξης των 2.500 ευρώ ανά στρέμμα, η καλλιέργεια βάλσαμου στην Ελλάδα μπορεί να αφήσει σημαντικό κέρδος στους καλλιεργητές, δεδομένου μάλιστα ότι το ετήσιο στρεμματικό κόστος παραγωγής υπολογίζεται μεταξύ 250 και 350 ευρώ. Βέβαια, το ακριβές κόστος είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια, επειδή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε γεωργική εκμετάλλευση.

ethnos.gr/

Η τρόικα ήλθε για να… φύγει: Ένα ακόμη ευφάνταστο σενάριο! - Ήταν συμφωνημένη… μέθοδος εργασίας!


Τι τραβάει κι’ αυτό το γαλανόλευκο «πανάκι». Για πατριωτικό καθήκον μιλάει ο πρωθυπουργός. Για εθνική ευθύνη μιλάει ο υπουργός των Οικονομικών. Και οι «Αγανακτισμένοι» την απλώνουν με φόντο το κτίριο της Βουλής. Την ώρα που ο ένας κατηγορεί τον άλλο για… εθνική προδοσία!
Το κλίμα που (αναπόφευκτα) έχει δημιουργηθεί εντός και εκτός συνόρων λόγω της αποχώρησης της τρόικας, προκειμένου να δοθεί στην κυβέρνηση ο χρόνος ώστε να ρυθμίσει «τεχνικές λεπτομέρειες» (όπως επισήμως ανακοινώθηκε) προκάλεσε χθες μια μακροσκελή ανακοίνωση του υπουργού Οικονομίας Ευάγγελου Βενιζέλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αναχώρηση της τρόικας ήταν… «συμφωνημένη και προγραμματισμένη εξαρχής», ως… «μέθοδος εργασίας»!

Η ελληνική βερσιόν του Richistan-Πλουτιστάν βρίσκεται στην πολιτική

Της Σοφίας Βούλτεψη
Ρητορεία. Πομφόλυγες. Ενεστώς διαρκείας. Επανάληψη των ίδιων κλισέ. Συνεχής επίρριψη των ευθυνών σε άλλους. Δύο χρόνια τώρα δεν ακούμε – και δεν γίνεται – τίποτε άλλο.

Στην Εθνική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του «κινήματος» επανέλαβε όλα όσα δεν κουράζεται να λέει σε αναρίθμητα υπουργικά συμβούλια, συνεδριάσεις οργάνων, κοινοβουλευτικές συνεδριάσεις και άλλες συσκέψεις και δημόσιες εμφανίσεις ή κατά τις συναντήσεις του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Κοντεύουν τέσσερις μήνες από εκείνη την (οπερετική) 15η Ιουνίου, που ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε να παραιτηθεί υπέρ του Άγνωστου Χ, υπαναχώρησε και τελικά προχώρησε σε ανασχηματισμό.

«Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε», είχε πει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο επισκέφθηκε στις 15 Ιουνίου, την ίδια μέρα που παρουσιάστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

Δεν πλήττουν τον Αρχηγό, αλλά τη χώρα - ΔΙΝΟΥΝ ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ

 
Στο ζενίθ της φαίνεται ότι βρίσκεται η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του Aρχηγού ΓΕΣ, Φραγκούλη Φράγκου.

Αξιωματικός με σπάνιες ικανότητες, αρχηγός της τάξης του, αγαπητός σε όλους τους στρατιώτες που είχαν την τύχη να υπηρετήσουν τη θητεία τους στις μονάδες τις οποίες διοίκησε, με γνώσεις, πτυχία και διδακτορικά, πολύγλωσσος (μεταξύ των ξένων γλωσσών που γνωρίζει είναι και τα τουρκικά και τα ρωσικά), έχει προσφέρει με αφοσίωση τις υπηρεσίες του στην πατρίδα ανεξάρτητα από το ποιο κόμμα βρισκόταν στην εξουσία και έχει εκτιμηθεί και τιμηθεί από όλους τους υπουργούς Άμυνας όλων των κομμάτων – οι υπηρεσίες του ως Ακόλουθος Άμυνας στην Άγκυρα κρίθηκαν πολύτιμες από όλους.

Η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ

Image



Με μεγάλη επιτυχία και προσέλευση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου,
η εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, στην Κόρινθο, στο ξενοδοχείο "Εφύρα".


Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ από την ιστοσελίδα ekorinthos.gr :






Πηγή : ekorinthos

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ! ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΨΕΥΔΗ - ΥΒΡΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (video)




ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑ​ΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ-Π​ΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕ​ΥΣΗ
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, μετά το αποκαλυπτικό άρθρο-απάντηση του διευθυντή της sfedona.gr Λάκη Γιαννιδάκη στον Μητροπολίτη Κορινθίας έχει ξεσπάσει “πόλεμος” στα γραφεία της Μητρόπολης και ο Μητροπολίτης πνέει τα μένεα κατά συμβούλων του και φιλικών εξωεκκλησιαστικών παραγόντων, που τον εξέθεσαν ανεπανόρθωτα ώστε να φαίνεται καθαρά ότι υποπίπτει στο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης κατά του Λάκη Γιαννιδάκη και του Κώστα Αναγνωστόπουλου.
Συγκεκριμένα ο Λάκης Γιαννιδάκης αποκάλυψε με ακλόνητα στοιχεία (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ότι ο πρώτος που δημοσίευσε την είδηση για την δήθεν απαγωγή της μικρής Ρουμάνας με τον π.ιερέα ήταν ο φίλος του Μητροπολίτη δημοσιογράφος Γιάννης Λάμπρου που διατηρεί στενές σχέσεις με εκκλησιαστικούς παράγοντες που βρίσκονται πολύ κοντά στον Μητροπολίτη, ιδιοκτήτης των blogs Διογένης και Μοριάς και όχι η Sfedona.gr και το Parakato.gr.
Η αποκάλυψη αυτή έφερε σε τρομερά δύσκολη θέση την Μητρόπολη γιατί εκεί επάνω είχε στηθεί όλη η “προβοκάτσια” κατασυκοφάντησης του Λάκη Γιαννιδάκη όπως και του Κώστα Αναγνωστόπουλου.
Είναι εκείνο που λέει απλά ο λαός μας “τους χαλάσαμε την σούπα”!!
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι να έχει πέσει “πανικός” στην Μητρόπολη στο site της οποίας ανεβοκατεβαίνουν τα δελτία τύπου με πολύ ράβε-ξήλωνε! Ότι και να κάνουν όμως τα πρωτότυπα δελτία αυτά με τα προαναφερόμενα “καραμπινάτα” ψεύδη και την συκοφαντική δυσφήμηση ήδη βρίσκονται στο υλικό που έχουν συγκεντρώσει τα δύο sites (sfedona & parakato).
Μετά από αυτές τις εξελίξεις ο Λάκης Γιαννιδάκης σε τηλεοπτικές δηλώσεις του σε τοπικά κανάλια και blogs διαμηνύει στον Δεσπότη Διονύσιο Μάνταλο ότι πραγματικά βρίσκεται σε σύγχυση .
Τον κατηγορεί για άδικες επιθέσεις εναντίον των δύο Κορινθιακών sites με ανακριβή και ψευδή στοιχεία. Του γνωρίζει ότι με τις πράξεις του αυτές έχει υποπέσει στο σοβαρότατο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και του γνωρίζει ότι έδωσε ήδη εντολή στους νομικούς του συμβούλους να επιληφθούν του θέματος.
Ο Λάκης Γιαννιδάκης υπενθυμίζει για μια ακόμα φορά στον Μητροπολίτη Κορινθίας ότι οι αρχές του είναι να δημοσιεύει πάντα χωρίς καμία λογοκρισία όλες τις απόψεις είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί με αυτές.
Θέσεις και αρχές άλλωστε που διέπουν και το Parakato.gr

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του Λάκη Γιαννιδάκη:

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑΝΗ ΕΔΩ


Parakato.gr