Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Συναγερμός στον Ειρηνικό

Νέος σεισμός 6,6 Ρίχτερ στην βορειοδυτική Ιαπωνία, επίκεντρο η Νιγκάτα, "ταρακουνήθηκε" το Τόκιο!
- Σοκάρει ο αριθμός των αγνοουμένων από τα 8,9 Ρίχτερ  - Φόβοι πως τα θύματα θα ξεπεράσουν τα 1.000
- Υγρός τάφος η πόλη Σεντάι - 133 οι νεκροί από τον σεισμό, 531 οι αγνοούμενοι
- Πλοίο με 100 επιβάτες και δυο τρένα με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων παρασύρθηκαν από το τσουνάμι
- Αυξημένα τα επίπεδα ραδιενέργειας στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα
Σε συναγερμό έχουν τεθεί πολλά που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό, αφού αναμένεται πως τσουνάμι θα πλήξει τουλάχιστον 53 χώρες από την Ιαπωνία μέχρι και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ. Στο Όρεγκον της Καλιφόρνια μάλιστα, ήχησαν οι σειρήνες και ο αυτοκινητόδρομος 101 είναι ήδη μποτιλιαρισμένος! Η Διεθνής Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου εξέφρασε την ανησυχία της για τις πιο φτωχές από τις παράλιες χώρες που απειλούνται.

Φιλιππίνες, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Κίνα, Ινδονησία, Ταϊβάν, Γκουάμ, ανακοίνωσαν ότι ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι μετά το σεισμό στην Ιαπωνία. Αντίθετα, σε συναγερμό παραμένουν Mεξικό, Γουατεμάλα, Ελ Σαλβαδόρ, Κόστα Ρίκα, Νικαράγουα, Παναμάς, Ονδούρες, Χιλή, Εκουαδόρ, Κολομβία και Περού.
Νωρίτερα, η κυβέρνηση της Νέας Καληδονίας διέταξε την εκκένωση των κατοίκων που ζει στις νήσους Λουαγιότε και τις ανατολικές ακτές της Γκραντ Κερ. Εκκένωση των παράλιων περιοχών διατάχθηκε και στον Ισημερινό.

newsit.gr

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΠΑΝΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠ​ΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛ​ΟΥ

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας,  Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου των Εξωτερικών για τις δηλώσεις Νταβούτογλου:

«Άργησε πολύ το ΥΠΕΞ και δεν βρήκε, τελικά, τα κατάλληλα λόγια για να καταδικάσει με την αυστηρότητα που πρέπει τις απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Νταβούτογλου για τα 12 μίλια και το “casus belli” μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
Η “εκκωφαντική σιωπή” με την οποία η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρακολούθησε τη συνολική δραστηριότητα του Τούρκου Υπουργού των Εξωτερικών στη χώρα μας και τα όσα προκλητικά εδήλωσε, δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα, στο οποίο πρέπει να δώσει απάντηση η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, προσερχόμενη το ταχύτερο δυνατόν στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπως το εζήτησε ήδη η Ν.Δ».

Κυβέρνηση σε Ελεύθερη Πτώση

Σε ένα περιβάλλον πολύ μεγάλης ανησυχίας και ανασφάλειας με παντελή έλλειψη προσδοκίας για το μέλλον, οι δείκτες εμπιστοσύνης και θετικής αξιολόγησης της κυβέρνησης καταρρέουν με πρωτοφανή τρόπο. Αυτό είναι το κύριο συμπέρασμα που προκύπτει από τη νέα έρευνα της εταιρείας Public Issue που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Καθημερινή, 11/3 (δειγματοληψία 1-4/3). Συγκρίνοντας με την αμέσως προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από ένα μήνα (Φεβρουάριος 2011) διαπιστώνεται, ότι ποτέ άλλοτε δεν έχει σημειωθεί τέτοιας έκτασης απομείωση των ποσοστών απήχησης και αξιολόγησης του κυβερνώντος κόμματος.  
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, το ποσοστό όσων πιστεύουν ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν σε λάθος κατεύθυνση φτάνει σήμερα στο 78% από 68% που είχε δώσει την ίδια απάντηση τον προηγούμενο μήνα. Αντίστοιχα, η απουσία προσδοκίας να καλυτερέψει η οικονομία στους επόμενους 12 μήνες φτάνει σήμερα στο 73% από 60% τον προηγούμενο μήνα.
Πρωτόγνωρα είναι και τα ποσοστά μείωσης των δεικτών αξιολόγησης κυβέρνησης και πρωθυπουργού. Η ικανοποίηση από την κυβέρνηση εμφανίζεται μειωμένη κατά 7 μονάδες μέσα σε ένα μόνο μήνα (12% από 19%) και η τάση επιλογής του ΠΑΣΟΚ ως καλύτερης κυβέρνησης για τη χώρα κατά 5 μονάδες (18% από 23% τον προηγούμενο μήνα). Αντίστοιχα, οι θετικές απαντήσεις μειώνονται στη δημοτικότητα των κομμάτων για το ΠΑΣΟΚ κατά 6 μονάδες (31% από 37%) και στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών για τον Γ. Παπανδρέου κατά 9 μονάδες (35% από 44%).    
Με αυτά τα δεδομένα, στη λεγόμενη εκλογική επιρροή που εκτιμά και ανακοινώνει η Public Issue χωρίς να γνωρίζουμε τα «πραγματικά ποσοστά» που κατέγραψε η έρευνά της, το ποσοστό που αντιστοιχεί στο ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται μειωμένο κατά 3 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (35% από 38%). Στη ΝΔ αναλογεί 28,5%, στο ΚΚΕ 11%, στο ΛΑΟΣ 9% και στον ΣΥΡΙΖΑ 5%, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα δεν υπερβαίνουν το όριο του 3% (Οικολόγοι 2,5%, Δημοκρατική Αριστερά 2,5%, Δημοκρατική Συμμαχία 2%, Λοιπά κόμματα 4,5%). 
Ωστόσο, όπως είχε επισημανθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2010 (Πολιτικό Παρατηρητήριο Νο 20, 10/9/2010), η μεθοδολογία αναγωγής των δημοσκοπήσεων σε ποσοστά εκλογών είναι εξαιρετικά αμφίσημη, ιδίως όταν περισσότεροι από 1 στους 3 ψηφοφόρους δεν επιλέγουν κανένα κόμμα στην ερώτηση της πρόθεσης ψήφου. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην τότε εκτίμηση της Public Issue (Σεπτεμβρίου 2010) στο ΠΑΣΟΚ αντιστοιχούσε το 44% έναντι 27% για τη ΝΔ (άνοιγμα ψαλίδας 17 μονάδες), στις Περιφερειακές εκλογές, λίγο αργότερα, η εκλογική δύναμη των κομμάτων, σύμφωνα και με την ίδια εταιρία, ήταν  34,6% για το ΠΑΣΟΚ έναντι 32,6% για τη ΝΔ. Η διαφορά α΄/ β΄ κόμματος διαμορφώθηκε τελικά στο 2% (Καθημερινή 14/11/2010).

Πολιτικό Παρατηρητήριο No 36

88.000 οι αγνοούμενοι από τα 8,9 Ρίχτερ - 300 πτώματα σε παραλία της Σεντάι, 437 συνολικά οι νεκροί - Συναγερμός στον Ειρηνικό

- Σοκάρει ο αριθμός των αγνοουμένων που μετέδωσε το επίσημο ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο
- Υγρός τάφος η πόλη Σεντάι - 137 οι νεκροί από τον σεισμό - Συνεχίζονται οι μετασεισμοί έως και 5,8 Ρίχτερ
- Αδειάζουν τα ράφια των σουπερ μάρκετ οι κάτοικοι του Τόκιο, χάος στους δρόμους
- 53 χώρες σε συναγερμό από το τσουνάμι που απειλεί ολόκληρο τον Ειρηνικό
- Στρατιωτική βοήθεια από τις ΗΠΑ για τις έρευνες ζήτησε η Ιαπωνία - Οι εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν.

Οι εικόνες από την άνευ προηγούμενου καταστροφή που προκάλεσαν στην βορειοανατολική Ιαπωνία τα 8,9 Ρίχτερ αλλά και το τσουνάμι των 10 μέτρων, το μεγαλύτερο των τελευταίων 100 ετών, κάνουν από το πρωί το γύρο του κόσμου και συγκλονίζουν. "Το επίσημο πρακτορείο Κιόντο μεταδίδει ότι περίπου 88.000 άνθρωποι αγνοούνται" αναφέρει επί λέξει το BBC
Μετά τον εντοπισμό 200-300 πτωμάτων σε παραλία της πόλης Σεντάι επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι για τον αριθμό των νεκρών. Εκτιμάται ότι πρόκειται για κατοίκους της πόλης που παρασύρθηκαν από το τσουνάμι.
Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό έχει φτάσει τους 137 σύμφωνα με το επίσημο ιαπωνικό πρακτορείο Κιόντο. Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 349 ανθρώπων, ενώ 241 έχουν τραυματιστεί.

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ… ΑΝΟΔΟΥ

Έχοντας μπει στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος της φετινής χρονιάς, οι 8 μονομάχοι (ναι καλά διαβάζετε...), θα παλέψουν για τις 3 θέσεις που οδηγούν... στο όνειρο.

Η Παναχαϊκή, παίζει τα... ρέστα της στα δύο επόμενα ματς με Κόρινθο και Ρόδο εκτός έδρας, αλλά ακόμη και με απώλειες, μπορεί να παλέψει για την 3αδα, αφού φινάλε θα υπάρξει με τον Πλατανιά στην Πάτρα, όπου έχει ακόμη 4 ματς. (Πρόβλεψη: 13-16 βαθμοί)

Οι Κρητικοί (σ.σ. Πλατανιάς), έχουν επίσης 3 ντέρμπι, με Αίγιο, Ψαχνά και Παναχαϊκή και επικίνδυνες εξόδους σε Πύργο και Σαλαμίνα. (Πρόβλεψη: 8-10 βαθμούς)

Η Ρόδος τώρα, έχει το πιο εύκολο πρόγραμμα, με 3 ματς στην Ρόδο, τα δύο άνευ αγώνος τρίποντα (με Κερατέα-Αγ. Παρασκευή) και αυλαία στον Πύργο. (Πρόβλεψη: 17-21 βαθμούς)


Οι "κοκκινοκίτρινοι" τώρα, έχουν επίσης εύκολο πρόγραμμα, με μόνα ντέρμπι, αυτά με Παναχαϊκή και Πλατανιά στην Κρήτη.
(Πρόβλεψη: 16-19 βαθμούς)
Η έκπληξη του πρωταθλήματος, ο Ηρακλής Ψαχνών, έχει σχετικά δύσκολη αποστολή, με 4 εκτός έδρας ματς και τελευταίο ματς στα Μέγαρα. (Πρόβλεψη: 12-16 βαθμούς)
Δύσκολη αποστολή και για τον Παναιγιάλειο, με 3 παιχνίδια στο Αίγιο, αλλά τα ντέρμπι εκτός, σε Χανιά και Μέγαρα. (Πρόβλεψη: 12-16 βαθμούς)
Στην ίδια μοίρα και ακόμη χειρότερη ο Βύζας Μεγάρων, με 3 ματς στα Μέγαρα και 3 εξόδους-φωτιά σε Ρόδο, Πύργο και Σαλαμίνα. (Πρόβλεψη: 10-14 βαθμούς)
Τέλος, σχεδόν αδύνστο να διεκδικήσει κάτι ο Απόλλωνας Αθηνών, με 4 ΣΟΥΠΕΡ-ΝΤΕΡΜΠΙ (Αίγιο, Ψαχνά, Κόρινθο, Παναχαϊκή). (Πρόβλεψη: 9-14 βαθμούς)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 23 ματς)...
1. Πλατανιάς 43 (30-10)

---------------------------------
2. Ρόδος 42 (28-17)
3. Κόρινθος 40 (27-16)
----------------------------------------
4. Παναχαϊκή 40 (31-16)
5. Ηρακλής Ψαχνών 38 (27-21)
6. Παναιγιάλειος 38 (22-17)
7. Βύζας Μεγάρων 38 (26-16)
8. Απόλλων Αθ. 37 (28-20)


Ομ./Αγ.24η25η26η27η28η29η30η
Πλατανιάς *ΧανιάΠύργος*ΑίγιοΑίας Σ.Ηρακλής*ΚόρινθοςΠΓΕ
Ρόδος*Βύζας*ΠΓΕΚερατέα*ΠΑΟ ΡουφΧανιά*Αγία Π.Πύργος
Κόρινθος*ΠΓΕΡουφΑγία Π.Απόλλων*Χερσόν.Πλατανιάς *Ασπρόπυρ.
ΠαναχαϊκήΚόρινθοςΡόδος* Ρουφ*Αγία Π.*ΑπόλλωνΧερσόνησ.*Πλατανιάς
Ψαχνά*ΡουφΑγία Π.Απόλλων*ΧερσόνησοςΠλατανιάς*Ασπρόπυρ.Βύζας
Αίγιο*Απόλλων*Χερσόν. Πλατανιάς*Ασπρόπυρ. Βύζας*ΚερατέαΧανιά
Βύζας Μ.ΡόδοςΚερατέα*ΧανιάΠύργος*ΑίγιοΑίας Σ.*Ψαχνά
ΑπόλλωνΑίγιο*Αίας Σ.Ψαχνά*ΚόρινθοςΠαναχαϊκή*ΡουφΑγία Π. 
* Εντός έδρας
Συντάκτης: Βαγγέλης Μιχάλης
ΠΗΓΗ: mats.gr

Αγωνιστική για ξεκαθάρισμα!

Στην Κόρινθο, η μέχρι πρότινος πρωτοπόρος Κόρινθος υποδέχεται την Παναχαϊκή, σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, που αναμένεται να ξεκαθαρίσει κατά πολύ τους στόχους των δυο αντιπάλων. Πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες… είναι ένα κομβικό ματς που θα κρίνει την συνέχεια και σίγουρα θα παιχθεί στις λεπτομέρειες.
Στο μεταξύ, το ΔΣ της " Μπάρτσα"ανακοίνωσε χθες πως στο παιχνίδι της Κυριακής με την Παναχαϊκή θα διατεθούν εισιτήρια μόνο για τους φιλάθλους της ομάδος, ενώ δεν θα ισχύουν τα διαρκείας (με στόχο την οικονομική ενίσχυση).Την αναμέτρηση θα διευθύνει ο Καλογερόπουλος από τον σύνδεσμο Αθηνών, με βοηθούς τους Νακόπουλο - Ντάλλα, από τον ίδιο σύνδεσμο (Αθηνών) και 4ο τον Διαμαντόπουλο (Αρκαδίας). Τέλος, παρατηρητής θα είναι ο Φωτίου από την Ευβοία
Σπουδαίο παιχνίδι και στο Μάλεμε όπου ο πρωτοπόρος Πλατανιάς υποδέχεται τα Χανιά στο τοπικό ντέρμπι μίσους και μόνο εύκολο έργο δεν θα έχει στην προσπάθεια του να παραμείνει στην κορυφή. Η δεύτερη Ρόδος που ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής πηγαίνει στα Μέγαρα να αντιμετωπίσει τον τοπικό Βύζαντα, ο οποίος είναι πολύ ανεβασμένος στα τελευταία ματς.
Στα Ψαχνά τώρα, ο φοβερός και τρομερός Ηρακλής παίζει με τον ΠΑΟ Ρουφ, ενώ η Χερσόνησος φιλοξενεί τον Πανηλειακό σε ένα κρίσιμο ματς για το μέλλον των δυο ομάδων, ενώ ο Παναιγιάλειος παίζει το τελευταίο του χαρτί ανόδου κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης. Τέλος, Ασπρόπυργος και Αίας Σαλαμίνας θα πάρουν τα ματς κόντρα στον Κεραυνό Κερατέας και στην Αγία Παρασκεύη χωρίς να ιδρώσουν.

 24η αγωνιστική
Βύζας Μεγάρων – Ρόδος
Κόρινθος – Παναχαϊκή
Ηρακλής Ψαχνών – ΠΑΟ Ρουφ
Πλατανιάς – Χανιά
Χερσόνησος – Πανηλειακός
Παναιγιάλειος - Απόλλων Σμύρνης

Συνεδριάζει το ΔΣ Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί τη  ΤΕΤΑΡΤΗ  16  ΜΑΡΤΙΟΥ  2011 ΚΑΙ ΩΡΑ 19:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, για την συζήτηση και λήψη αποφάσεων, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, στα  παρακάτω θέματα :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ



Γ. ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ: Σήμερα, έχουμε 11 Μαρτίου και το Υπ. Οικονομικών δεν έχει ανακοινώσει τα στοιχεία εκτέλεσης προϋπολογισμού για το μήνα Φεβρουάριο. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και σε κρίσιμα 24ωρα για την οικονομία.  Ρωτάμε και ζητάμε άμεση απάντηση:
Που οφείλεται αυτή η καθυστέρηση;
Γιατί δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση;
Θέλουν να κρύψουν κάτι έστω και για μερικά 24ωρα;
 Συνδέεται η καθυστέρηση με την παραίτηση Γεωργακόπουλου;
Η εικόνα διάλυσης και ανεπάρκειας του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης Παπανδρέου, αποκαλύπτεται καθημερινά. Έχουν χάσει την μπάλα! Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν μπορεί να ελέγξει το Υπουργείο του.
Και μια και είμαστε στα οικονομικά, θέλω να πω, με αφορμή ένα δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», ότι σ’ αυτή την εικόνα διάλυσης, είχαμε προχθές την παραίτηση του Γ.Γ. του υπουργείου κ. Δ. Γεωργακόπουλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δύο ακόμη στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αποχωρούν. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Θ. Λιανόπουλος παραιτήθηκε πριν από ένα μήνα. Ενώ ο κ. Α. Μπάνος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραιτηθεί.
Ρωτούμε:

Ο κ. Νίκος Καντερές,για την Διατήρηση της Βιοποικιλότητας

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αττικής κ. Νίκος Καντερές, με αφορμή την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου για την Διατήρηση της Βιοποικιλότητας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Η διαδικασία επεξεργασίας του νομοσχέδιου για την Διατήρηση της Βιοποικιλότητας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και η συζήτηση που ακολούθησε στην Ολομέλεια, κατέδειξαν με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προχειρότητα, με την οποία ασκεί η Κυβέρνηση την πολιτική προστασίας του περιβάλλοντος.
Χρειάστηκαν συνολικά 40 ημέρες επεξεργασίας, 5 συνεδριάσεις της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου και πληθώρα τροπολογιών λόγω των έντονων αντιδράσεων πολλών Βουλευτών – τόσο της Αντιπολίτευσης όσο και του ΠΑΣΟΚ - για να καταλήξει η Υπουργός κυρία Μπιρμπίλη, μετά από πολλές παλινδρομήσεις, σε μία τελική μορφή του νομοσχεδίου.
Το γεγονός, ότι στην Ολομέλεια μαζί με την αντιπολίτευση υπήρξαν και δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έδωσαν αρνητική ψήφο στο νομοσχέδιο, επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά τις διαπιστώσεις της Νέας Δημοκρατίας: Η κόντρα νέων Υπουργών με παλαιούς Υπουργούς καλά κρατεί, τα νομοσχέδια καταρτίζονται “στο πόδι” χωρίς καμία σοβαρή επεξεργασία, οι Υπουργοί έρχονται συνεχώς αντιμέτωποι με αντιδράσεις Βουλευτών του κόμματός τους και αρχίζει ένα ατελείωτο «κόψε – ράψε» στις ρυθμίσεις των νομοσχεδίων.
Το αποτέλεσμα όλης της διαδικασίας χαρακτηρίζεται από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα, χωρίς καμία ουσία ή αποτελεσματικότητα.
Επισημαίνουμε στην κυρία Μπιρμπίλη, για ακόμη μία φορά, ότι με αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην προστασία του Περιβάλλοντος και τον φυσικό πλούτο της Ελλάδας
».
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την αποκατάσταση και την εμπέδωση της διαφάνειας στο δημόσιο βίο, πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για το “πόθεν έσχες” των πολιτικών προσώπων που διετέλεσαν υπουργοί ή υφυπουργοί από το 1974 έως σήμερα.

Το νομοσχέδιο θα αφορά στον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των προσώπων αυτών από τη στιγμή που μπήκαν στην πολιτική έως τη στιγμή που έφυγαν και, για όσους παραμένουν, έως σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόταση αυτή έχει, ήδη, αναπτύξει απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση και όλα τα κόμματα σε ομιλία του στη Βουλή ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς
».

"Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών " το νέο κόμμα. Ο Γιάννης Δημαράς λέει λόγια σταράτα σε μια αποκλειστική συνέντευξη



Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο http://www.logia-starata.blogspot.com/ o ανεξάρτητος βουλευτής κ ιδρυτής της  Ένωσης  Ανεξάρτητων  Πολιτών κ.Γιάννης Δημαράς. Όπως μας αποκάλυψε ο πολιτικός φορέας που ίδρυσαν μαζί με τον κ.Βασ.Οικονόμου θα μετατραπεί σε κόμμα με πλήρη οργανωτική δομή και θα ονομάζεται 'Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών".Φιλοδοξεί να μην στριμωχτεί στα στενά όρια της κεντροαριστεράς .Στοχεύει να στηρίξει και να υπερασπίσει τον απελπισμένο Έλληνα πολίτη, τον άνθρωπο χωρίς κομματικές ταυτότητες και ταμπέλες.Είναι αισιόδοξος γιατί τα  μηνύματα από την κοινωνία είναι πολύ θετικά για νέα προσπάθεια.
Σήμερα, ο πολιτικός σχεδιασμός ανάπτυξης των επαγγελμάτων και της αγοράς εν γένει είναι ανύπαρκτος διαπιστώνει. Αισθάνεται δικαιωμένος που δεν ψήφισε το μνημόνιο παρότι βρέθηκε εκτός ΠΑΣΟΚ. Ένα  ΠΑΣΟΚ ,που  όπως πιστεύει ,σήμερα δεν έχει καμία σχέση με το Κίνημα Ελπίδας και Αλλαγής του παρελθόντος .

Δήλωση της κα Έλενας Ράπτη για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού (11 Μαρτίου)

Η Γραμματέας Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κα Έλενα Ράπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση, για την Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού (11 Μαρτίου):
           
«Η σημερινή ημέρα μας φέρνει αντιμέτωπους με μια σκληρή αλήθεια. Ότι χιλιάδες ασθενείς περιμένουν σε λίστες αγωνίας για ένα μόσχευμα που θα τους κρατήσει στη ζωή. Με αυτόν το σκοπό κατέθεσα πρόσφατα μια επίκαιρη ερώτηση και ένα υπόμνημα θέσεων για την αλλαγή του νόμου περί μεταμοσχεύσεων. Γιατί πρέπει να δούμε κάθε διάσταση αυτού του θέματος, κάθε αναγκαία αλλαγή που χρειάζεται για να κερδίσουν χιλιάδες συνάνθρωποί μας τον αγώνα για τη ζωή. Η σημερινή μέρα μας θυμίζει πως έχουμε όλοι χρέος να ανταποκριθούμε σε αυτήν τη μεγάλη πρόκληση. Με την πρόληψη, για τη ζωή μας. Με τη δωρεά οργάνων, για τη ζωή των άλλων».

Τα μάρμαρα δεν σκουριάζουν

Γράφει ο Σαράντος Καργάκος
 
Ο Ιππόλυτος Ταίν στον οποίο οφείλουμε τον πολυχρησιμοποιημένο όρο «περιρρέουσα ατμόσφαιρα» (κατά μετάφραση Εμμ. Ροΐδη) είχε γράψει ότι  «η παιδαγωγική είναι μία από τις μεγαλύτερες ανοησίες της εποχής μας, αλλά ας μην το λέμε πολύ δυνατά, γιατί υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που ζουν από αυτή»! Ας σκεφτούμε τη «Μεγάλη Στρατιά» παιδαγωγών-συμβούλων, σπουδαιοθεσιτών και σπουδαιομίσθων που σιτίζονται στο υπουργείο υπνοπαιδείας. Ας σκεφθούμε τους εκατοντάδες διδάσκοντες την παιδαγωγική και τα περί αυτήν συναφή στις δεκάδες ανώτερες και ανώτατες σχολές. Ίσως υπερβαίνουν όλοι αυτοί την χιλιάδα. Και όλοι συγγράφουν βιβλία ογκώδη, κατάλληλα για άρση βαρών, αλλά κατά το πλείστον ακατάλληλα για άρση, δηλαδή ανύψωση μυαλών. Και πρωτίστως του νεανικού ήθους.

Φήμες για χιλιάδες νεκρους από τον σεισμό στην Ιαπωνία και τσουνάμι σε 53 χώρες

Σοκάρουν οι τελευταίες πληροφορίες για χιλιάδες νεκρούς από το σεισμό στην Ιαπωνία, κίνδυνο σε πυρηνικό εργοστάσιο και τσουνάμι σε 53 χώρες μέχρι και τις ΗΠΑ. Δείτε βίντεο με τις εξελίξεις.
Δραματικές είναι οι πληροφορίες που μεταδίδουν τα ξένα μέσα ενημέρωησης για το σεισμό στην Ιαπωνία, μεγέθους 8,9 ρίχτερ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στον πλανήτη Γη τα τελευταία 300 χρόνια.

Τσελέντης: Οι συνέπειες του σεισμού της Ιαπωνίας θα γίνουν αισθητές σε όλο τον πλανήτη

Τι δηλώνουν Έλληνες επιστήμονες λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η υφήλιος τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού μεγέθους 8,9 ρίχτερ (σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο) που έγινε στην Ιαπωνία, ο οποίος είναι από τους ισχυρότερους τον τελευταίο αιώνα. Με τους επιστήμονες να προβλέπουν ότι το τσουνάμι δεν αποκλείεται να πλήξει ακόμη και τις ρωσικές ακτές, την Αυστραλία, τη Νότια Αμερική και τη Χαβάη, οι Έλληνες σεισμολόγοι μιλούν για ασύλληπτη καταστροφή που θα επηρεάσει όλο τον πλανήτη.
Τσελέντης: «Η γη πάλλεται όπως η καμπάνα πάνω από 8 ρίχτερ»

Στα χέρια της Ασφάλειας Αιγίου αλλοδαπός που βιαζε και εξέδιδε ανήλικη

Είχε εκδοθεί ένταλμα προσωρινής σύλληψής του από τις αλβανικές αρχές

Η δράση του ήταν γνωστή στις Αστυνομικές Αρχές από χρόνια. Ο αλλοδαπός, πρώην αστυνομικός, βίαζε και εξέδιδε μια ανήλικη ομοεθνή του, τόσο στην Αλβανία, απ΄ όπου κατάγονται, όσο και στην Ιταλία.
Για τα αδικήματα που είχε διαπράξει το 1998 είχε εκδοθεί ένταλμα προσωρινής σύλληψής του. Τελικά το πλήρωμα του χρόνου για να πληρώσει για τα αδικήματά του, έφθασε.
Χθες το πρωί ο Αλβανός κακοποιός έπεσε στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Αιγίου, στο κέντρο της πόλης. Οι αστυνομικοί αξιοποιώντας τις πληροφορίες που είχαν στην διάθεσή τους, σταμάτησαν το όχημα το οποίο οδηγούσε και μετά από τον έλεγχο που έκαναν διαπίστωσαν πως πρόκειται για τον «διεθνούς φήμης» καταζητούμενο.
Ο αλλοδαπός κρατείται και εντός των επομένων ημερών αναμένεται να εκδοθεί στην Αλβανία όπου και θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη για τα κακουργήματα για τα οποία κατηγορείται.

thebest

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΦΑΡΜΑΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΕΝΤΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΜΗΘΕΙ

Ψηφίστηκε χθες το βράδυ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τη βιοποικιλότητα, η τροπολογία που κατέθεσε η βουλευτής κυρία Κατερίνα Φαρμάκη, με τη συνυπογραφή τριών ακόμα βουλευτών. Στην ομιλία της η κα.Βουλευτής υποστήριξε την αναγκαιότητα της ρύθμισης για τα οικόπεδα εντός μικρών οικισμών που έχουν κατατμηθεί. Τα βασικά σημεία της ομιλίας της είναι τα εξής:

Μία βραδιά αφιερωμένη στον Τάκη Μιχόπουλο

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας προσκαλούμε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011 και ώρα 8μ.μ. στο cafe Bistro στο Κιάτο (Μιαούλη 1, πεζόδρομος παραλίας). Η ποιητική βραδιά είναι αφιερωμένη στον Ξυλοκαστρίτη ποιητή Τάκη Μιχόπουλο.

Εισηγητής: Στάθης Γκουρβέλος
Απαγγέλει ο ίδιος ο ποιητής και οι Τάκης Αθανασόπουλος, Χρήστος Ζαχαριάς, Ακριβή Καλδίρη, Τέτη Παγκάλου και Γεωργία Παπακωνσταντίνου.

Επιμέλεια: Σικυώνια Σκηνή

Κλείνει το δημοτικό σχολείο στη Ρίζα;

Πολλά ακούγονται για το τι θα γίνει με το δημοτικό σχολείο στη Ρίζα. Λέγεται ότι λόγω των συγχωνεύσεων μπορεί και αυτό το σχολείο να οδηγηθεί σε λουκέτο. Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν και δεν επιθυμούν μία τέτοιου είδους εξέλιξη. Οι υπεύθυνοι του δήμου τι μπορούν να τους διαβεβαιώσουν πάνω σε αυτό το θέμα;

korinthiannews.gr

Μέχρι και χθες χωρίς συγκοινωνία η ορεινή Κορινθία- Κάποια δρομολόγια θα γίνουν σήμερα

Χωρίς συγκοινωνία η ορεινή Κορινθία παρέμεινε τουλάχιστον μέχρι και κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρας αναφέρουν σε δηλώσεις τους οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ Κορινθίας. Όπως μας ανέφερε ο αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Κορινθίας από το Σούλι και πάνω, από το Λαλιώτι και πάνω καθώς και στα ορεινά του Ξυλοκάστρου, δεν υπήρχε συγκοινωνία.
Από σήμερα ίσως σε κάποιες περιοχές φτάσουν τα λεωφορεία αλλά και πάλι όχι στις πιο ορεινές περιοχές. Ο πάγος στους δρόμους είναι η βασική αιτία που οι οδηγοί των λεωφορείων δεν μπορούν να εκτελέσουν τα δρομολόγια.
Είναι φυσικό να υπάρχει ταλαιπωρία για τους κατοίκους των ορεινών περιοχών που όλες αυτές τις μέρες, όσοι δεν διαθέτουν μεταφορικό μέσο, δεν μπορούν να κινηθούν. Παρέμειναν μέχρι και χθες κλειστά κάποια σχολεία στην ορεινή Κορινθία αφού δεν μπορούσαν να μετακινηθούν οι μαθητές σε αυτά!

korinthiannews.gr

Merde! Γίναμε αρμοδιότητας… Αχόρταγου!


Γράφει η  Σοφία Βούλτεψη
Ξεκαθαρίζουν τα πράγματα – ακόμη και για τους πιο καλόπιστους. Την ώρα που σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συναντώνται για να στρώσουν το χαλί πάνω στο οποίο θα περπατήσει η ευρωζώνη στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 24-25ης Μαρτίου, τα μηνύματα δεν είναι καλά όσον αφορά στη λύση-πακέτο που επιδιώκει η Ελλάδα.

Μουδιασμένη, μας είπαν, ήταν η κατάσταση στο Παρίσι, μετά την χθεσινή συνάντηση Σαρκοζί – Παπανδρέου. Ο Γάλλος Πρόεδρος παραμένει πιστός στις δεσμεύσεις του έναντι του Βερολίνου, ενώ την ίδια ώρα η κ. Μέρκελ για άλλη μια φορά μας επέπληξε για το «άτακτο» παρελθόν μας, υποστηρίζοντας ότι το πρόβλημά μας δεν μπορεί να λυθεί μέσα σε τρία χρόνια.
 

Χμμ...Μόνο 6,5 μονάδες διαφόρα δίνει το βαρόμετρο στο ΠΑΣΟΚ !


Γράφει ο αιχμηρός
Καλά εκεί στην public issue τι πίνουν και δεν μας δίνουν ; Nέο δημοσκοπικό χτύπημα από το περίφημο βαρόμετρο του ΣΚΑΙ και της "Καθημερινής" : δίνει μόλις 6,5 μονάδες μπροστά το ΠΑΣΟΚ ενώ ο κόσμος είναι τόσο ευχαριστημένος από την εθνική πολιτική του Γεωργίου Παπανδρέου του Β΄. Γυρνάς ανά την Ελλάδα και βλέπεις παντού πολίτες πεπεισμένους για το όραμα του στιβαρού ηγέτη που έλαχε να χει η χώρα τούτες τις δύσκολες ώρες.

Για το θέμα των παράνομων μεταναστών

Ανακοίνωση για το θέμα
των παράνομων μεταναστών

Αθήνα, 9 Μαρτίου 2011


Η απόφαση για θέμα των παράνομων μεταναστών που επί 44 ημέρες εκβιάζουν
την ελληνική κοινωνία, αποτελεί ακόμα μία ένδειξη της υποτέλειας της Κυβέρνησης 
του ΠΑΣΟΚ απέναντι στα κάθε λογής συμφέροντα.

Η ενδοτική στάση των τεσσάρων Υπουργών θα ενισχύσει τα κύματα παράνομων
μεταναστών προς τη χώρα μας καθώς την ίδια ώρα που το σύνολο των χωρών
της Ευρώπης αναθεωρούν τη στάση τους, η Ελλάδα γίνεται όλο και περισσότερο
ελκυστικός προορισμός.

Δυστυχώς όμως από σήμερα και οι κάθε λογής παρανομίες, βρήκαν τον τρόπο
νομιμοποίησης τους. Τους τον υπέδειξε ο κ. Παπανδρέου.

Οι μοναδικοί που παραμένουν ταπεινωμένοι, είναι οι Έλληνες πολίτες.


Από το Γραφείο Τύπου
onned-korinthias.gr

Πρέπει να πούμε μερικές αλήθειες και για το ευρώ.



Μας λένε ότι είμαστε όλοι στο ευρώ, άρα ούτε και "αυτούς" (τους Ευρωπαίους) τους συμφέρει να μας αφήσουν να χρεοκοπήσουμε. Μόνο που τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.



Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο ευρώ, όσο και αν αυτό δεν είναι ευρέως γνωστό για ευνόητους λόγους.

Η κοινή ευρωπαϊκή νομισματική μονάδα έχει ως εκδότες τις κεντρικές τράπεζες των κρατών-μελών της Ευρωζώνης.

Η κάθε χώρα τυπώνει όσα ευρώ (χαρτονομίσματα) δικαιολογούν το μέγεθος της και η πορεία της οικονομίας της. Αν κοιτάξετε στα ευρώ σας θα δείτε ότι μπροστά από τον αριθμό σειράς, υπάρχει ένα γράμμα. Αυτό υποδηλώνει τον εκδότη του τραπεζογραμματίου. Έτσι κάθε χώρα έχει το δικό της ευρώ.

Η κωδικοποίηση έχει ως εξής:





Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτή η πληροφορία έχει κρατηθεί στο σκοτάδι. Οι πολιτικές και νομισματικές αρχές δεν θέλουν να την γνωρίζετε. Παρατηρήστε δε, ότι το γράμμα-σύμβολο κάθε χώρας δεν έχει την παραμικρή σχέση με το όνομά της. Δηλαδή, γιατί η Γαλλία να μην είχε το F (France) αντί για το U που δεν λέει τίποτα. Ομοίως για την Γερμανία το G για Germany αντί για το X.

Είναι προφανές ότι κάποιοι δεν θέλουν να ξέρουμε τι έχουμε μέσα στο πορτοφόλι μας. Γιατί όμως;

Η απάντηση είναι απλή. Κάντε μια δοκιμή. Ας κάνουμε μια ανάληψη 1000 ευρώ από 1 ATM. Τσεκάρετε τους κωδικούς των χαρτονομισμάτων. Θα δείτε ότι σχεδόν όλοι είναι από άλλες χώρες. Ελάχιστα θα είναι τα ελληνικά, αν υπάρχουν καθόλου. Κυρίως θα βρείτε γερμανικά και ιταλικά ευρώ. Τι σημαίνει αυτό; Ότι κινούμαστε και ζούμε με ξένα χρήματα, δανεικά από άλλες χώρες. Αν δεν υπήρχε αυτό το οιονεί συνάλλαγμα, αντί για 1000,θα είχαμε 100 στην τσέπη μας.



Αυτό σημαίνει ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Οριστικά και αμετάκλητα.

Γιατί, για να τυπωθούν νέα ελληνικά ευρώ πρέπει η οικονομία να αναπτύσσεται (ενώ εμείς είμαστε σε συνεχή ύφεση) ή η ανταγωνιστικότητα προϊόντων και υπηρεσιών να κάνει άλματα (σενάριο επιστημονικής φαντασίας για εμάς).

Η σημασία που έχει ο κωδικός σε κάθε χαρτονόμισμα είναι απλή. Σε τυχόν διάσπαση της Ευρωζώνης, τα ευρώ θα μετατραπούν στο αντίστοιχο, παλιό εθνικό νόμισμα. Οι τραπεζικοί λογαριασμοί θα έχουν ήδη μετατραπεί, εκείνη την Παρασκευή απόγευμα που θα μας ανακοινωθεί το μαντάτο. Σε εμάς εννοείται, με μια υποτίμηση τουλάχιστον 50%, γιατί η νέα δραχμή θα πρέπει να απηχεί και την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας (500-600 δρχ/1 ευρώ).

Αυτό λέγεται και ληστεία της μεσαίας τάξης.

Οι Γερμανοί για παράδειγμα θα δεχτούν για μετατροπή σε μάρκα, στο νέο ισχυρό νόμισμα της Ευρώπης, μόνο όσα ευρώ έχουν το X μπροστά. Τα άλλα χάσανε.

Δυστυχώς με τους πολιτικούς που έχουμε μπλέξει, κάποια στιγμή θα καταφέρουν και το αδιανόητο. Να μας "πετάξουν" έξω από την Ευρωζώνη και το Ευρώ.
 
LALOS XRHSTOS

Ανακοινώθηκαν οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Κρίσεων στις Ένοπλες Δυνάμεις:
Η νέα σύνθεση του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ), του Ανώτατου Αεροπορικού Συμβουλίου (ΑΑΣ), η  πλήρωση κενών θέσεων Υποναυάρχων και Υποπτεράρχων και όλες οι άλλες κρίσεις των οργάνων των Σωμάτων Ναυτικού και Αεροπορίας. Δείτε αναλυτικά όλα τα ονόματα:

Πάρε μέρος στην «ώρα της γης» - Διέδωσε αυτό το μήνυμα

Σβήνοντας τα φώτα για μια ώρα στις 26 Μαρτίου, στις 20:30, ενώνεις τη φωνή σου με εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες ανά τον πλανήτη, ενάντια στην κλιματική αλλαγή.
Φέτος, μπορείς να ξεπεράσεις την μια ώρα - μπορείς να ξεπεράσεις τον ίδιο σου τον εαυτό. Επέλεξε μια δράση εξοικονόμησης ενέργειας και ακολούθησέ την για όλο τον χρόνο.
Το eklogika.gr συμμετέχει και προωθεί τη δράση της WWF «Η ώρα της γης».
Πάτησε εδώ για να δηλώσεις και εσύ συμμετοχή.
Στείλε αυτό το mail σε όσους γνωρίζεις - συνέβαλε και εσύ στη διάδοση της καμπάνιας «Η ώρα της γης».
Όσο περισσότεροι έλληνες σβήσουμε τα φώτα για μια ώρα στις 26 Μαρτίου, τόσο πιο ηχηρό μήνυμα θα στείλουμε για ένα βιώσιμο μέλλον και έναν καθαρότερο πλανήτη!
www.eklogika.gr : το πιο ενημερωμένο portal για την πολιτική, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις εκλογές

Τσουνάμι μετά τον σεισμό 8,8 Ρίχτερ στην Ιαπωνία - Εικόνες καταστροφής (νεώτερα)



- Σεισμολογικά κέντρα δίνουν 8.8 Ρίχτερ τον σεισμό.  Nωρίτερα είχαν αναφέρει πως ο σεισμός ήταν 7,9 Ρίχτερ

- Τα κτίρια πήγαιναν πέρα δώθε για δύο λετπά - Αυτοκίνητα τα πήρε η θάλασσα

- Πανικός στους δρόμους, σταμάτησαν τα τρένα και οι συγκοινωνίες

- Συγκλονιστικές εικόνες

ΔΗΛΩΣΗ - ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ: Εδώ και 2,5 χρόνια με "πηδάνε" κάθε Κυριακή

Αστραψε και βρόντηξε στην πρωινή εκπομπή του «Max Fm» Πάτρας ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή Αλέξης Κούγιας, για το θέμα των κασετών. Μάλιστα κάνοντας μία αναγωγή των προχθεσινών του δηλώσεων (κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε για τις κασέτες) με τα όσα συμβαίνουν στην Πάτρα και στην Παναχαϊκή, δήλωσε πως δεν είναι τυχαίο που η ομάδα της Πάτρας έχοντας το καλύτερο ρόστερ, τον πιο πολύ κόσμο και μία διοίκηση που αγωνίζεται, βρίσκεται συνεχώς... έξω από το παιγνίδι.
«Με "πηδάνε" κάθε Κυριακή», δήλωσε μεταφορικά ο μεγαλομέτοχος της κοκκινόμαυρης ομάδας, θέλοντας να δείξει το μέγεθος της «λαμογιάς» και των «παραγκών» στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής. Μάλιστα πριν προβεί στην παραπάνω δήλωση έφερε το παράδειγμα του Σισέ: «Ο Γάλλος είπε πως τον "πήδηξαν" μία Κυριακή. Ε, εμένα με "πηδάνε" κάθε Κυριακή», τόνισε ο κ. Κούγιας.

Αντιδρούν στο κλείσιμο σχολείων

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, αντιτίθεται σε τυχών κλείσιμο σχολείων και μεταξύ άλλων, αναφέρει σε ανακοίνωση του. «Το ΕΠΑΛ του Ξυλοκάστρου, το Δημοτικό της Ρίζας,….. θα τα υπερασπιστούμε εμείς, γιατί κανένα σχολείο της περιοχής μας δεν είναι για ξεπούλημα ή όπως το λένε τώρα “ διαρθρωτική αλλαγή” Γιατί τα σχολεία είναι αποτελεσματικότερη άμυνα από τα κανόνια. Γιατί όταν κλείνει ένα σχολείο ανοίγει μια φυλακή

Ισχυρότατος σεισμός 7,9 ρίχτερ στην Ιαπωνία Προειδοποίηση για τσουνάμι

Ισχυρότατη σεισμική δόνηση σημειώθηκε  στην Ιαπωνία και έχει εκδοθεί προειδοποίηση για τσουνάμι. Σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών (USGS) το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 179 χλμ. ανατολικά του Σεντάι της Ιαπωνίας και 382 χλμ. βορειοανατολικά του Τόκιο. Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται σε 10 χλμ..
Η ιαπωνική μετωρολογική υπηρεσία εξέδωσε ειδοποίηση για σχηματισμό τσουνάμι, ύψους 3 μέτρων, στα βορειοανατολικά της χώρας.

Σάββατο στη σέντρα για την Α' Κορινθίας

22η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ - ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ - ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
ΑΟ ΣΠΑΘΟΒΟΥΝΙΟΥ - ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ - ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΟΙ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ - AΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Στις 23 Μαρτίου ο Τελικός του Κυπέλλου Κορινθίας

Η Ενωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας, σας ενημερώνει ότι, κατόπιν της υπ΄αριθμ. 10/23.2.11 αποφάσεως του Δ/Σ της,  ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ '' ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ"  ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2010-2011  θα διεξαχθεί την 23ην Μαρτίου 2011 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 15.00΄ στο ΓΗΠΕΔΟ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ (Άρθρον 42 παρ. 4 του Κ.Α.Π.). Ο  θεσμός του κυπέλλου καθώς και ο τελικός είναι αφιερωμένος στην μνήμη του  «ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΕΦΑ» .
   Το έπαθλο θα διεκδικήσουν οι ομάδες της ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΛΟΥ και του ΠΕΛΟΠΑ ΚΙΑΤΟΥ.


    

Παράπονα Μαυρονάσιου για διαιτησία - Εχουμε αδικηθεί

Τα δικά του παράπονα για τη διαιτησία έκανε ο πρόεδρος της Κορίνθου Σωτήρης Μαυροανάσιος μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου. Ο κ. Μαυρονάσιος συγκεκριμένα:

"α) Έδωσε έμφαση στα υπόλοιπα 7 παιχνίδια του πρωταθλήματος που τα θεώρησε 7 τελικούς και ζήτησε αφύπνιση από όλη την ποδοσφαιρική Κορινθία, να συμπαρασταθεί στην ομάδα, γεμίζοντας ασφυκτικά το γήπεδο του Συνοικισμού Κορίνθου.

β) Έχουμε σοβαρό κίνητρο, την συμπαράσταση και την ηθική στήριξη σημαντικών ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα στην ομάδα.

2) Όσον αφορά τα διάφορα σενάρια που ακούγονται τελευταία με παρασκήνια και άλλα ο Πρόεδρος δήλωσε ξεκάθαρα ότι εμείς σαν Κόρινθος έχουμε αδικηθεί σε πολλά παιχνίδια (ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΡΟΔΟΣ, ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ) αλλά ζητάμε και θέλουμε να παίρνουμε μέσα στο γήπεδο αυτό που δικαιούμαστε.
3) Σχετικά με τα αναγραφόμενα περί μηδενισμού της ομάδας με την προσφυγή του Αντρέεφ, ήδη έχει  γίνει διακανονισμός για την εν λόγω οφειλή .

4) Σχετικά με τα εισιτήρια διαρκείας στο παιχνίδι της Κυριακής διευκρινίζεται ότι η μη ισχύς των εισιτηρίων διαρκείας για ένα μόνο παιχνίδι είναι προαιρετική.

5) Ο ποδοσφαιριστής Δημητριάδης μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα και θέτει σοβαρή υποψηφιότητα να αγωνιστή την Κυριακή.

6) Τα εισιτήρια του αγώνα της Κυριακής αναμένεται να εξαντληθούν. Προβλέπεται ρεκόρ εισιτηρίων για τα τελευταία χρόνια στο γήπεδο του Συνοικισμού".

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Στο δρόμο προς το ντέρμπι με την Παναχαϊκή

Ντόμας και Μαντάς μιλούν στο sportfmpatras.gr για το παιχνίδι εναντίον της παλιάς τους ομάδας

Πρωταγωνιστές στο ποδόσφαιρο, λέγεται πως είναι οι ποδοσφαιριστές, γι’ αυτό ήρθε η ώρα να πάρουν τον λόγο, αυτοί, που έχουν κάθε δικαίωμα να μιλούν και επιτέλους να ασχοληθούμε με την… μπάλα!

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Παναχαϊκή θα αντιμετωπίσει δυο… πρώην ποδοσφαιριστές της, στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Νίκος Ντόμας και Ανδρέας Μαντάς, μιλούν στο www.sportfmpatras.gr, για την Κυριακάτικη αναμέτρηση με την Κόρινθο εκτός έδρας, η οποία, -σύμφωνα με τα λεγόμενα των δυο Πατρινών ποδοσφαιριστών- θα κρίνει ποια από τις δυο ομάδες θα τερματίσει στην πρώτη 3αδα.

Οι νεαροί παίκτες, που φόρεσαν την φανέλα της Παναχαϊκής και γνωρίζουν πολύ καλά το βάρος που κουβαλάει, τόνισαν πως κάθε αντίπαλος απέναντι στους «κοκκινόμαυρους» δίνει το κάτι παραπάνω, ωστόσο, την Κυριακή, το ματς έτσι κι αλλιώς αποτελεί τελικό...

ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΜΑΣ
- Πως αντιμετωπίζεται το ματς της Κυριακής στην Κόρινθο;

Πρόκειται για ένα κρίσιμο παιχνίδι και για τις δυο ομάδες… είναι ένα κομβικό ματς που θα κρίνει την συνέχεια και σίγουρα θα παιχθεί στις λεπτομέρειες.

- Όταν λες λεπτομέρειες, σε ποια σημεία αναφέρεσαι;
Όποιος κάνει τα λιγότερα λάθη… Ποιος έχει την μεγαλύτερη θέληση, ποιος το θέλει περισσότερο…

- Η ήττα από την Ρόδο την περασμένη αγωνιστική σας έχει ρίξει ψυχολογικά;
Δεν μας έχει ρίξει ψυχολογικά γιατί κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση. Έχουμε συνέλθει αγωνιστικά και είμαστε έτοιμοι για την Κυριακή. Η αλήθεια είναι πως οι δυο ήττες μας έφεραν πίσω, αλλά έτσι είναι η μπάλα.

- Είναι ένα κίνητρο παραπάνω ότι αγωνίζεστε ενάντια στην… πολύφημη Παναχαϊκή;

Σίγουρα, όταν παίζεις με την Παναχαϊκή, τον Παναιγιάλειο και την Κόρινθο είναι ομάδες που σου προκαλούν δέος. Οπωσδήποτε και δεν παίζει μέσα στο γήπεδο ρόλο η φανέλα και η ιστορία… αλλά για μένα το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιος το θέλει πιο πολύ. Σε τέτοια ματς δεν υπάρχουν φαβορί ή είναι καλύτερη η Παναχαϊκή ή η Κόρινθος, η θέληση στο ποιος θέλει τη νίκη περισσότερο, έχει σημασία.

- Με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αμφισβήτηση που υπάρχει, σας επηρεάζει στο αγωνιστικό μέρος, στο να υπάρχει μια αμφιβολία;
Κατά την προσωπική μου άποψη, και με βάση τα πέντε τελευταία χρόνια που παίζω στην Γ’ Εθνική, είναι το πιο καθαρό πρωτάθλημα από κάθε άλλη εποχή… Δεν υπάρχει παιχνίδι που να έχουμε αδικηθεί πολύ σε ένα ματς ή το αντίθετο, οι διαιτητές κάνουν κάποια λάθη, αλλά όχι τραγικά και σε σημείο να διαμορφώσουν. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ομάδες που διεκδικούν την άνοδο.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΝΤΑΣ
- Πως αντιμετωπίζεται το ματς της Κυριακής στην Κόρινθο;
Είναι ένα κρίσιμο παιχνίδι που και οι δυο ομάδες θα έπρεπε να βρίσκονται σε μεγαλύτερες κατηγορίες διότι είναι από τις πιο ιστορικές. Πιστεύω πως όποιος έχει δύναμη και ψυχή θα πάρει το ματς, άλλωστε θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

- Όταν λες λεπτομέρειες, σε ποια σημεία αναφέρεσαι;

Στις προσωπικές ενέργειες των παικτών και στην εμπειρία…

- Η Κόρινθος θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό της.
Θα παίξει σημαντικό ρόλο ο κόσμος και θα μας βοηθήσει πολύ όπως έγινε και στο παιχνίδι με τον Αίαντα Σαλαμίνας.

- Είναι ένα κίνητρο παραπάνω ότι αγωνίζεστε ενάντια στην… πολύφημη Παναχαϊκή;
Ναι, φυσικά! Ωστόσο, και εμείς είμαστε μια ομάδα που έχουμε ιστορία και στην βαθμολογία είμαστε κοντά, το παιχνίδι είναι ένας τελικός, πιστεύω πως όποια ομάδα χάσει θα μείνει εκτός 3αδας. Το παιχνίδι θα είναι πολύ σφιχτό, είμαστε αήττητοι στην έδρα μας και όλες μας οι νίκες είναι με 1-0!

- Η ήττα από την Ρόδο την περασμένη αγωνιστική σας έχει ρίξει ψυχολογικά;
Ήταν ένα χαστούκι ωστόσο παίξαμε καλά και αυτό μας κρατά δυνατούς… εντάξει κάναμε δυο συνεχόμενες ήττες αλλά αυτό θα μπορούσε να είχε συμβεί και στην αρχή το ίδιο πράγμα είναι… Πλέον δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα για μας από τη νίκη.

- Με όλα αυτά που γίνονται τις τελευταίες ημέρες στο ελληνικό ποδόσφαιρο και την αμφισβήτηση που υπάρχει, σας επηρεάζει στο αγωνιστικό μέρος, στο να υπάρχει μια αμφιβολία;

Κατά την γνώμη μου φέτος γίνεται το πιο καθαρό πρωτάθλημα. Μέσα στο γήπεδο δεν σκέφτεσαι ότι ένα ματς μπορεί να είναι στημένο, άλλωστε ποια ιστορική ομάδα από αυτές που παλεύουν για την άνοδο να θέλει να στήσει ένα παιχνίδι;

golden3.gr