Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν έπεσε ! O Άρης 0 - 0 με την Μάντσεστερ Σίτι

Πάει και τελείωσε το κάστρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" δεν πέφτει με τίποτα! Μετά τις Ατλέτικο και Λεβερκούζεν, οι παίκτες του Άρη πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση «αφόπλισαν» και την Μάντσεστερ Σίτι  καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 στον πρώτο αγώνα των «32» του Europa League. Τα πάντα θα κριθούν στην Αγγλία, όπου οι «κιτρινόμαυροι» καλούνται όπως και στην Μαδρίτη να γράψουν ιστορία!
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Πρίττας, Σακάτα, Νέτο (88’ Καστίγιο), Μπομπαντίγια (72’ Τσέζαρεκ).
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κόλο Τουρέ, Μπόατενγκ, Κόλαροφ, Μπάρι, Γιάγια Τουρέ, Σίλβα, Ράιτ-Φίλιπς (77’ Μπαλοτέλι), Τέβες, Τζέκο (84’ Ζαμπαλέτα).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ. κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπάρχει ένα θέμα. Άκουσα κάποιες συζητήσεις για το αν θα έρθει στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα της αξιοποίησης της Δημόσιας περιουσίας. Έχω ακούσει, εκτός αυτού, δύο δηλώσεις, του κ. Σκανδαλίδη, αλλά και της κας Άννας Διαμαντοπούλου, που θέτουν ζήτημα. Άκουσα χθες -είναι πληροφορίες δημοσιογραφικές- ότι πρόκειται να συσταθεί μία δημόσια εταιρεία, η οποία θα έχει ως εγγύηση την περιουσία του Δημοσίου για να μπορεί να δανείζεται και να μπορεί να κάνει διάφορες κινήσεις.
Σύμφωνα με όλες αυτές τις πληροφορίες και σύμφωνα με στοιχεία τα οποία είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΠΑΣΟΚ «είναι ευθύνη της κυβέρνησης και πολλών υπουργείων, το θέμα της αξιοποίησης. Δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε στην αξιοποίηση χωρίς να εμπλακούν πολλά υπουργεία, πόσο μάλλον να λάβουν γνώση».

Πολιτική ευθιξία υπάρχει;

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr


Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Μιχελάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είχαμε ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπακωνσταντίνου. Σήμερα τον εγκαλούν και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι του ζητούν να έλθει στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών για να μάθουν τι σχεδιάζει εν κρυπτώ με την Τρόικα για τις αποκρατικοποιήσεις. Το ερώτημα παραμένει: Πολιτική ευθιξία υπάρχει;»

Προκήρυξη Πρόχειρου Μειοδοτικού Διαγωνισμού για την ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση του έργου της απομαγνητοφώνησης-στοιχειοθέτησης των πρακτικών του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου προκηρύσσει πρόχειρο μειοδοτικό διαγωνισμό
με σφραγισμένες προσφορές, για την ανάδειξη μειοδότη για την εκτέλεση του έργου της απομαγνητοφώνησης- στοιχειοθέτησης των πρακτικών του Περιφερειακού
Συμβουλίου, με κριτήριο κατακύρωσης την χαμηλότερη προσφερόμενη τιμή ,
ενδεικτικού προϋπολογισμού 15.000,00 € πλέον Φ.Π.Α.
ΔEITE ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΧΙΟΝΙ

- Αλήθεια που πέφτ΄ του Λειβαδερό;
- Μ΄ φαίνετ΄ σα τα χουρια της Λάρσας. 
- Νουμίζω!
Υπάρχουν δύο χωριά με το όνομα Λειβαδερό.Τό ένα είναι ένα γραφικό χωριό σε απόσταση 22 χλμ. από την πόλη της Δράμας και το άλλο στα μέρη της Κοζάνης.



 yannitsochori.blogspot.com

Οι πρώτοι ημιτελικοί αγώνες του Κυπέλλου Κορινθίας αύριο , σε Βέλο και Κιάτο.

Αύριο Τετάρτη , στις τρεις το απόγευμα διεξάγονται , στο Βέλο και στο Κιάτο οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας που διεξάγεται με διπλούς αγώνες. Αντίπαλα ζευγάρια είναι η Ελλάς Βέλου με τον περσινό κυπελλούχο Κορινθίας ,Ηρακλή Ξυλοκάστρου και ο Πέλοπας Κιάτου με την ομάδα έκπληξη από τη Β’ κατηγορία, Κόρινθος 06'. Ο δεύτερος αγώνας των αντίπαλων ζευγαριών θα γίνει την επόμενη Τετάρτη και ίδια ώρα στις έδρες των αυριανών φιλοξενουμένων

Προσοχή σε όλους στέλνονται κάλπικα e-mail δήθεν από την Εθνική…

Μετά από αυτό το ρεπορτάζ θα πρέπει να παρέμβει άμεσα και η αρμόδια υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας αλλά και η δίωξη του ηλεκτρονικού εγκλήματος καθώς πολύ συμπολίτες μας μπορεί να εξαπατηθούν αν δεν έχουν ήδη.

Κάλπικα e-mail στέλνονται εδώ και μέρες σε χιλιάδες κόσμου από άγνωστη βάση αλλά με την ένδειξη «Εθνική Τράπεζα»

Το κείμενο που στέλνου οι επιτήδειοι είναι το παρακάτω….

Δ. Τριανταφυλλόπουλος: "Ψήφισμα Διαμαρτυρίας για Εκπομπή «ΣΚΑΪ» με αντικείμενο το «1821»"

Ο Επικεφαλής του Συνδυασμού «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, στην αποψινή (Τρίτη) τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Αίγιο έθεσε στο σώμα – ως «κατεπείγον», το πιο κάτω θέμα:

"Κύριε Δήμαρχε, Κύριε Πρόεδρε, Κύριοι συνάδελφοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Τον τελευταίο μήνα επικρατεί αναβρασμός, ευλόγως και στην τοπική μας κοινωνία, με αφορμή την μετάδοση σκόπιμων ιστορικών ανακριβειών από την υπερπαραγωγή του Τηλεοπτικού Σταθμού «ΣΚΑΪ» με τίτλο «1821», θίγοντας με ανεπίτρεπτο και προκλητικό τρόπο τόσο την απελευθέρωση του έθνους όσο και την έναρξη της Επαναστάσεως ,με τα συνακόλουθα γεγονότα.
Επειδή μέσω αυτής της εκπομπής ακυρώνονται βάναυσα η ιστορία του τόπου μας –μεταξύ αυτών υποτιμάται και η ύψωση του Λαβάρου του Ανδρέα Λόντου λίγες μέρες πριν της 25ης Μαρτίου στη Βοστίτσα - ιδιαιτέρως όμως η Ύψωση του Λαβάρου της Επαναστάσεως του 1821 στην Αγία Λαύρα από το Παλαιών Πατρών Γερμανό- διαστρεβλώνοντας δόλια και απροκάλυπτα την επίσημη ιστορία της πατρίδας μας, είναι ανάγκη να υψώσουμε «σημαία διαμαρτυρίας» , ως μία ιστορική πόλη και περιοχή, συνεπικουρώντας τις ήδη καταγεγραμμένες αντιδράσεις συλλόγων και πολιτικών προσώπων, εντός κι εκτός συνόρων.

Κύριε ΠρόεδρεΗ σοβαρότητα του θέματος είναι πάνω από πολλά άλλα σημερινά και η συνέχιση όλων αυτών των ακυρωτικών ιστορικών στοιχείων, θεωρούμε δε ότι βάλουν κατά της εθνικής μας υπόστασης, της ιστορίας που διδάσκονται τα Ελληνόπουλα στα σχολεία αλλά και οι δάσκαλοί μας στα Πανεπιστήμια,

ΖΗΤΑΜΕ•Να συζητηθεί το θέμα ως «κατεπείγον» προ ημερησίας διατάξεως.
•Το Δημοτικό μας Συμβούλιο να ναι το πρώτο χρονικά στο Νομό Αχαΐας που θα εκδώσει Ψήφισμα διαμαρτυρίας για όσα έχουν καταγραφεί, ψήφισμα το οποίο θα αποσταλεί στον Τ/Σ καθώς και στο ΕΣΡ, αφού να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα και παρά τις δημόσιες αντιδράσεις για την φιλοξενία στην εκπομπή της άλλης άποψης, της γνήσιας και αληθινής, οι υπεύθυνοι της παραγωγής δεν το έχουν δεχθεί, αγνοώντας απανωτά διαβήματα επίσημων αντιδρώντων φορέων αλλά και ακαδημαϊκών, βάλλοντας έτσι και κατά των αληθινών πηγών της ιστορίας μας όπως προκύπτει και από τα επίσημα Αρχεία του Ελληνικού Κράτους.
"

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΥΠΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Με πρωτοβουλία της Εισηγήτριας του ΚΤΕ Περιβάλλοντος του ΠΑΣΟΚ κας. Κατερίνας Φαρμάκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, προκειμένου οι βουλευτές που εκλέγονται στους νομούς γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο να ενημερωθούν από τον Ειδικό Γραμματέα Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων κ.Α.Ανδρεαδάκη για τις ενέργειες του Υπουργείου αναφορικά με την προστασία των θαλασσίων υδάτων του Κορινθιακού Κόλπου.
Στη συνάντηση, εκτός των βουλευτών, παρευρέθηκαν επίσης και ο Δήμαρχος Κορινθίων κ.Α.Πνευματικός, ο Αντιδήμαρχος κ.Χ.Καμπούρης και ο Διευθυντής της Εταιρείας Υδάτων Κορίνθου κ.Α.Καραμανλής.
Ο Κορινθιακός Κόλπος αποτελεί μια κλειστή, ευαίσθητη θάλασσα, με πλούσια βιοποικιλότητα, η οποία ωστόσο έχει επιβαρυνθεί αισθητά από πολλούς παράγοντες. Σήμερα είναι γνωστό ότι κατά μήκος της ακτογραμμής δεν είναι όλοι οι παράλιοι οικισμοί συνδεδεμένοι με βιολογικούς καθαρισμούς, δεν επαρκούν οι ΧΥΤΑ, τα παράλια κατατρώγονται από τη διάβρωση, ενώ σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται στο θαλάσσιο οικοσύστημα από τη χρήση εργαλείων μέσης αλιείας (μηχανότρατες, γρι-γρι ημέρας κλπ).
Τα προβλήματα αυτά και οι σοβαρές επιπτώσεις τους στο θαλάσσιο περιβάλλον του Κορινθιακού τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση αυτή. Ο κ.Ανδρεαδάκης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους, ότι μέσω του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΠΠΕΡΑΑ, δύναται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν βιολογικοί καθαρισμοί για το σύνολο των πόλεων και οικισμών του Κορινθιακού, αλλά και να αναβαθμιστούν οι υπάρχοντες. Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε:
1ον η χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού στους παράλιους οικισμούς μέχρι το Βραχάτι, με σύνδεσή του με τον υπάρχοντα της Κορίνθου,
2ον η χρηματοδότηση του έργου της επέκτασης του βιολογικού καθαρισμού και για τους λοιπούς παραλιακούς οικισμούς του δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.
Επιπροσθέτως ο κ. Ειδικός Γραμματέας ενημέρωσε ότι εμπλουτίζεται το υφιστάμενο πλέγμα σημείων μέτρησης της ρύπανσης των θαλασσίων υδάτων, προκειμένου να παρακολουθείται επαρκώς η κατάσταση της περιοχής και δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σε επόμενη συνάντηση για το πρόβλημα της κόκκινης λάσπης.
Ο Κορινθιακός Κόλπος έχει μέχρι σήμερα συμβάλλει τα μέγιστα στην κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη των παράκτιων περιοχών του. Η διατήρηση της βιοποικιλότητας της περιοχής του Κορινθιακού και η προφύλαξή της από τους παράγοντες που την απειλούν αποτελεί προτεραιότητα, την οποία επισήμαναν όλοι οι παρευρισκόμενοι με τις τοποθετήσεις τους.
Η κα. Βουλευτής στο τέλος της συζήτησης δήλωσε: « Η σημερινή συνάντηση διαμορφώνει ένα πλαίσιο πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν το προσεχές διάστημα τόσο από την πολιτική, όσο και από την πολιτειακή ηγεσία προκειμένου και να πετύχουμε την αποτελεσματικότερη χρηματοδότηση έργων για την προστασία των υδάτων του Κορινθιακού Κόλπου, αλλά και να διαμορφωθεί μια ενιαία στρατηγική που θα δίνει λύσεις στα ποικίλα προβλήματα που απειλούν το ευαίσθητο οικοσύστημα της περιοχής.

Προς τους φίλους των Δήμων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Κιάτου


Παρακαλώ τους φίλους των Δήμων Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης και Κιάτου να μου στείλουν με μήνυμα στο chrigeo2007@yahoo.gr
•  ιδέες, γνώμες και προτάσεις θεμάτων που αφορούν τους ανωτέρω Δήμους, για να συμπεριληφθούν στην στήλη μου, τοπικής εφημερίδας. Σας ευχαριστώ.
ΧΤΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
όλοι είμαστε απο την Κορινθία και όλοι μας είμαστε σαν συγκοινωνούντα δοχεία

«Περιμένοντας τον μεγάλο έρωτα της ζωής μας…»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Χθες είχαμε την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου. Όσοι φίλαθλοι είστε ερωτευμένοι και πιστεύεται στη γιορτή αυτή , να τη μεταθέσετε για το Σάββατο! Τότε θα έχουμε στολισμένο το Καραϊσκάκη γιατί περιμένουμε τον μεγάλο έρωτα της ζωής μας… Ελάτε και δεν θα χάσετε! Και αντί για άσχημες κουβέντες θα σας υποδεχθούμε με μπαλόνια , με καρδιές και γκολ. Στη φιλοξενία είμαστε άριστοι. Φροντίζουμε τον πελάτη ως εκεί που δεν πρέπει. Και όχι μόνο στην έδρα μας. Ένιοτε το κάνουμε και εκτός… καλή ώρα ο Άρης. Τι παράπονο να έχει από εμάς; Μόνο δύο έφαγε
Ρε πίκρα οι βάζελοι! Ηλπιζαν τα δόλια ότι θα χάσουμε και θα έρθουν με αέρα στο Καραϊσκάκη. Κοιτάξτε, εμείς εκπτώσεις κάνουμε, αλλά όπου γουστάρουμε. Ε, και σε αυτή την περίπτωση δεν είναι στα πλάνα μας..
Εμείς λοιπόν τον Άγιο Βαλεντίνο θα τον γιορτάσουμε το Σάββατο! Θα τον πούμε Φουστέρ; θα τον πούμε Μιραλάς; θα τον πούμε Τζιμπούρ; θα δούμε. Πάντως κάπως έτσι θα τον πούμε, Σισέ, να είσαι έτοιμος.

Ο ΑΝΤΙΒΑΖΕΛΟΣ

Πειραιάς: Εκτός δημοτικού συμβουλίου ο Πέτρος Μαντούβαλος

Εκτός δημοτικού συμβουλίου, τέθηκε με απόφαση του γενικού γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης της Περιφέρειας Ηλία Λιακόπουλου, ο επικεφαλής του συνδυασμού "Πειραιάς-Πόλη Θρύλος", Πέτρος Μαντούβαλος.
Η απόφαση ελήφθη μετά την αναίρεση που άσκησε ο Άρειος Πάγος κατά της αθωωτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τον Π. Μαντούβαλο, το όνομά του οποίου είχε εμπλακεί στην υπόθεση του αποκαλούμενου παραδικαστικού κυκλώματος.
Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του Π.Μαντούβαλου κάνουν λόγο "διαδικαστικό θέμα" και ότι μέχρι χθες, ο Συνδυασμός δεν είχε καμία επίσημη ενημέρωση.
Ο Πέτρος Μαντούβαλος θα μπορέσει να επανέλθει στο δημοτικό συμβούλιο όταν θα επαναληφθεί το δικαστήριο και υπάρξει αθωωτική απόφαση

e-typos.com

Λαιϊκή συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Ρεθίου

Ο Πρόεδρος και το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ρεθίου σας προσκαλούν στην 1η τοπική συνέλευση που θα γίνει, σύμφωνα με το άρθρο 85 Ν.3852/10 Πρόγραμμα Καλλικράτης, την Πέμπτη 17-2-11 και ώρα 7:00 το απόγευμα στο καφενείο κ. Αθ. Παναγούλια.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΡΕΘΙΟΥ
ΚΛΩΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

«Να ακουστεί η φωνή μας από τον ΣΚΑΪ» Η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας ζητά βήμα από το κανάλι για να πει τις απόψεις της αναφορικά με την Επανάσταση του 1821

Την προβολή των θέσεων των Καλαβρυτινών μέσα από την επίμαχη εκπομπή του ΣΚΑΪ για την Επανάσταση του 1821, ζητά η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας. Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Καλαβρυτινών Πάτρας, που υπογράφεται από τον πρόεδρός της Νικόλαο Μαντά, υπογραμμίζει ότι: «Η εθνική μας ιστορία  δεν παραγράφεται, δεν παραχαράσσεται, δεν παρερμηνεύεται  αλλά και δεν  πρέπει να γίνεται αντικείμενο  μιας ανέξοδης, ανάλαφρης,  επικοινωνιακής υφής  αγανάκτησης και δήθεν αυθεντικής ερμηνείας της
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Εμπρησμός στο σπίτι του δημάρχου Κορινθιών τα ξημερώματα

Εγκληματική ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό που έγινε στις 3 περίπου τα ξημερώματα, στο σπίτι του δημάρχου Κορινθίων Αλέξανδρου Πνευματικού, όπου λίγο έλειψε να κάψουν τον ίδιο και την οικογένειά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις οποίες ο ίδιος ο δήμαρχος επιβεβαιώνει, άγνωστοι προσέγγισαν το σπίτι του, γύρω στις 3 τα ξημερώματα και το περιέλουσαν με πετρέλαιο. Πετρέλαιο το οποίο εισχώρησε στο υπόγειο του σπιτιού του δημάρχου, από όπου ξεκίνησε και η φωτιά την οποία αμέσως έβαλαν.
Το υπόγειο του σπιτιού τυλίχθηκε στις φλόγες, καθώς αμέσως άρπαξαν φωτιά εύφλεκτα υλικά που υπήρχαν εκεί, κυρίως πλαστικά. Οι αναθυμιάσεις έπνιξαν όλο το σπίτι και λίγο έλειψε να πνίξουν την οικογένεια του δημάρχου, τον ίδιο, την σύζυγο και τα παιδιά του, που κοιμούνταν εκείνη την ώρα στο σπίτι, καθώς και την οικογένεια του αδελφού του Κώστα Πνευματικού, που το σπίτι τους βρίσκεται στο ίδιο κτήριο.
Τους καπνούς αντιλήφθηκε πρώτη η σύζυγος του Κώστα Πνευματικού, η οποία και ενημέρωσε τον αδελφό του δημάρχου. Ο Κώστας Πνευματικός βγήκε έξω και είδε τους καπνούς να έχουν πνίξει το σπίτι. Έσπευσε αμέσως να τηλεφωνήσει στον αδελφό του, αλλά στο τηλέφωνο του δημάρχου κανείς δεν απαντούσε.
Ο Κώστας Πνευματικός ανησύχησε για το τι μπορούσε να είχε συμβεί στο σπίτι του αδελφού του και αμέσως έσπευσε εκεί. Ησύχασε όταν τους είδε πως ήταν όλοι καλά. Σοκαρισμένοι προσπαθούσαν να δουν τι συμβαίνει, ενώ πρώτος τους μέλημα ήταν τα παιδιά.
Η πυροσβεστική πήγε αμέσως και λίγο αργότερα κατάφερε να σβήσει τα την φωτιά που ευτυχώς δεν επεκτάθηκε πέρα από το υπόγειο και τον διάδρομο του κτηρίου που βρίσκονται τα δύο σπίτια της οικογένειας Πνευματικού. Από τους καπνούς στο σπίτι έχουν προκληθεί πολλές ζημιές.
korinthiaki.gr

Ο 8μηνος Παναγιώτης χρειάζεται τη βοήθειά μας

O μικρός Παναγιωτάκης είναι ένα μωρό 8 μηνών, που νοσηλεύεται σ' ένα δωμάτιο στην Β’ Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» επειδή πάσχει από βαρύ χολοστατικό σύνδρομο και χρήζει άμεσης μεταφορά στο εξωτερικό προκειμένου για να υποβληθεί σε
μεταμόσχευση.
Τα οικονομικά μέσα των γονιών του είναι ελάχιστα και η βοήθεια του κράτους είναι σχεδόν ανύπαρκτη. Είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε αυτό το παιδί να μεγαλώσει φυσιολογικά και μπορούμε όλοι μαζί να του δώσουμε την ευκαιρία να ζήσει.
Οι γονείς του Παναγιωτάκη αγωνιούν για τη ζωή του παιδιού τους. Είναι γεμάτοι κουράγιο και θέληση για να πολεμήσουν και να το δουν να μεγαλώνει. Είναι χρέος όλων μας να προσφέρουμε ό,τι μπορούμε προκειμένου ο Παναγιωτάκης να καταφέρει να επιζήσει και να μεγαλώσει φυσιολογικά όπως όλα τα άλλα παιδιά.

Επικοινωνήστε με την μητέρα του Μαρία (τηλέφωνο: 6988925289) αν μπορείτε να βοηθήσετε οικονομικά, ή για την προετοιμασία του ταξιδιού (εισιτήρια, έγγραφα, φιλοξενία).

Αριθμός λογαριασμού:

ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ 340 01 03 6497 11
Όνομα: Scutari Maria

ΙΒΑΝ: GR95 0430 8620 0034 0010 3649 711 bic:ABGRGRAA

Για ό,τι χρειαστείτε καλέστε στα παραπάνω τηλέφωνα:
Aγγελική: 6937206950
Γωγώ: 6949005983
Δέσποινα: 6948831702
Tζένη: 6980052342 (Θεία του μικρού Παναγιώτη).

Αν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τα όσα σας αναφέρουμε καλέστε στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Τηλεφωνικό Κέντρο B' Παιδιατρικής Κλινικής: 2107467417.

grliberal.blogspot.com

Έτσι το παράλογο έγινε λογικό - Ο πόλεμος δεν είναι τρο-ικός, αλλά… τριτοκοσμικός




Γράφει  η Σοφία Βούλτεψη

 
Σε πόλεμο ανακοινώσεων και δηλώσεων έχει εξελιχθεί η «εθνική δυσαρέσκεια» για τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας την περασμένη Παρασκευή και τις επίσημες παραστάσεις διαμαρτυρίας που ακολούθησαν.
Την ώρα που βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα το θέμα της ενίσχυσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με το Βερολίνο να βάζει στο τραπέζι το εσωτερικό του πρόβλημα αντισυνταγματικότητας, ο χειρισμός της υπόθεσης παραμένει στο επίπεδο διαχείρισης των συμβόλων.
Οι αμοιβαίες εξηγήσεις και η συγγνώμη εκ μέρους της τρόικας δεν στάθηκαν αρκετά για να κλείσει το θέμα, ώστε να συζητηθεί η ουσία του προβλήματος, που είναι η μέχρι σήμερα αδιέξοδη πολιτική και τα μεγάλα διλήμματα που απλώνονται μπροστά μας.
Μήλο της έριδος τα 50 δις ευρώ των αποκρατικοποιήσεων που ανακοίνωσε η τρόικα και που, κατά την γνώμη της αντιπολίτευσης, έπρεπε να ανακοινωθεί από τον υπουργό των Οικονομικών, του οποίου την παραίτηση επιμένει να ζητά η Ν.Δ. δια του εκπροσώπου της.
Παραίτηση που θα έπρεπε να ζητείται όχι επειδή θα γίνουν αποκρατικοποιήσεις, αλλά επειδή ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου εμφανίζεται εντελώς ανακόλουθος σε σχέση με παλαιότερες δηλώσεις του και μάλιστα με τρόπο που μαρτυρά μια άνευ προηγουμένου πολιτική αναξιοπιστία.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου, όταν το 2008 (Ημερησία, 5-6 Απριλίου) δήλωνε «οι ιδιωτικοποιήσεις είναι παρωχημένη συνταγή, το μοντέλο αυτό είναι πλέον τριτοκοσμικό», δεν τασσόταν απλώς κατά των αποκρατικοποιήσεων για λόγους πελατειακούς. Εξέφραζε συγκεκριμένη άποψη ως οικονομολόγος και τέτοιες απόψεις δεν αλλάζουν, διότι σχετίζονται με το πώς ένας επιστήμονας τοποθετείται σε ένα θέμα – αν δηλαδή τοποθετείται στο στρατόπεδο αυτών που συμφωνούν με το κράτος-εργοδότη ή στο στρατόπεδο αυτών που πιστεύουν ότι όλα πρέπει να περάσουν στον ιδιωτικό τομέα. Και ο κ. Παπακωνσταντίνου ως επιστήμων οικονομολόγος είχε τότε διαλέξει στρατόπεδο.

Με εκλογές ή χωρίς εκλογές τραβήξτε κόκκινη γραμμή στην τρόϊκα

Γράφει ο






Χρήστος Καψάλης

Ας ξυπνήσουμε επιτέλους. Αυτοί δεν είναι σωτήρες μας, δεν είναι καν πραγματικοί σύμμαχοί μας.  Μας δανείζουν τοκογλυφικά (άρα κερδίζουν πολλαπλάσια) μας πουλάνε, με αυταπόδεικτο εκβιασμό, κάθε είδους οπλικά συστήματα προκαλώντας ασφυξία σ τον  ελληνικό προϋπολογισμό, μας χρησιμοποιούν ως ...στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και παράλληλα φροντίζουν, ως γνήσιοι αποικιοκράτες, να δημιουργήσουν ευνοϊκές συνθήκες για να αγοράσουν κοψοχρονιά όλο τον ελληνικό πλούτο.
Τι έχουν βάλει στο μάτι; Ότι αξίζει και μπορεί να τους αποφέρει υπερκέρδη σε έδαφος, υπέδαφος και δυναμικές, στρατηγικού χαρακτήρα επιχειρήσεις - φιλέτα του δημόσιου (αξίας 50 δίς) και ιδιωτικού τομέα (ώστε να ελέγξουν απόλυτα την ελληνική αγορά).
Προσέξτε τι ζητάνε και με ποιο σκεπτικό.

Κ.Υ.Α για την ασφαλή διέλευση πεζών, αποκατάσταση χώρου, κυρώσεις για κατασκευαστές…



Για πρώτη φορά ο πεζός στην Ελλάδα αποκτά δικαιώματα ασφαλούς διέλευσης σε κοινόχρηστους χώρους όπου εκτελούνται έργα. Με την κοινή υπουργική απόφαση. (Δείτε ολόκληρη την ΚΥΑ) ορίζονται επακριβώς τα μέτρα με τις συγκεκριμένες προδιαγραφές που οφείλουν να παίρνουν οι κατασκευαστές για κάθε είδους έργα που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, αλλά και  τα έργα αποκατάσταση που οφείλουν να κάνουν μετά το τέλος των εργασιών. Και το σημαντικότερο, οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε περίπτωση ασυνέπειας ώστε να μην καταστεί και αυτή η απόφαση, γράμμα κενό...

«Ναι» στη Visa –exress για τόνωση Τουρισμού με Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα, Ινδία, Τουρκία



Στην προσέλκυση επισκεπτών από 5 μεγάλες αγορές στόχους (Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα, Τουρκία, Ινδία) τόσο μέσω της έκδοσης visa εντός 48 ωρών, χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία και η χορήγηση μακράς διαρκείας θεωρήσεων όσο και μέσω των απευθείας αεροπορικών συνδέσεων με την Ελλάδα κατέληξε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταξύ των αρμοδίων υπουργών. Αποφασίστηκε, η στενή συνεργασία ΥΠΕΞ, ΥΠΠΟΤ θα συνεχιστεί προκειμένου να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για αύξηση της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα.

Αποφάσεις Κεντρικής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ - 13/2/2011

Image


ΑΠΟΦΑΣΗ 3ΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σύμφωνα με το Άρθρο 16 του Κανονισμού Λειτουργίας της Οργάνωσης ήτοι Κανονισμοί Περιφερειακής Οργάνωσης παράγραφος 3 το οποίο αναφέρει ότι με ειδικό κανονισμό που εγκρίνεται από τη Κεντρική Επιτροπή ρυθμίζονται τα θέματαοργανώσεως διοικήσεως και λειτουργίας του ε) Μαθητικού  και σύμφωνα με τη παράγραφο 4 του ιδίου Άρθρου το οποίο αναφέρει ότι θέματα και λεπτομέρειες που αφορούν τη συγκρότηση, τον τρόπο εκλογής τις αρμοδιότητες και την εν γένει λειτουργία των Οργάνων της Περιφερειακής και της Κεντρικής Οργανώσεως τα οποίο δε καθορίζονται από το παρόντα Κανονισμό Λειτουργίας, ρυθμίζονται με αποφάση της Κ.Ε της ΟΝΝΕΔ.|

Τίθεται στο σώμα προς έγκριση η παρακάτω απόφαση

Ελληνικό κράτος εναντίον Ελληνικής κοινωνίας


Γράφει η Δηϊδάμεια

Μεγαλώσαμε οι περισσότεροι με την ιδέα ότι το κράτος, είναι η οργανωμένη έκφραση μιας κοινωνίας. Η κοινωνία, επειδή δεν μπορεί να οργανωθεί διαφορετικά και να λύσει τα προβλήματα μόνη της, οργανώνεται στη μορφή του κράτους. Το κράτος αναλαμβάνει να οργανώσει την κοινωνία, να ικανοποιήσει τις πιο ουσιαστικές ανάγκες της.

Είναι τόσο παλιά η ύπαρξη του κράτους, που τώρα, δεν ρωτάμε πια, ποιος είναι ο σκοπός της ύπαρξής του. Γιατί οι άνθρωποι ενώθηκαν παλιά;

Σχεδόν σε όλες τις ιστορικές εποχές, οι...

Η συνάντιση Σαμαρά - Ραχόι στην Μαδρίτη



Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς,  συναντήθηκε σήμερα (χθες) στη Μαδρίτη, με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας και Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Μαριάνο Ραχόι. Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, στην επίσκεψή του στην Ισπανία, συνοδεύουν ο Αντιπρόεδρος του κόμματος, Βουλευτής κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Υπεύθυνος του Τομέα Εξωτερικών, Βουλευτής κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε. κ. Σταύρος Παπασταύρου, ο Διπλωματικός Σύμβουλος του Προέδρου κ. Άγγελος Υψηλάντης,  ο τ. Ευρωβουλευτής και Ειδικός Σύμβουλος Επιτρόπου για τη Διεθνή Συνεργασία, την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Αντιμετώπιση Κρίσεων κ. Μανώλης Μαυρομάτης και ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου κ. Γιώργος Μουρούτης.

Έλενα Ράπτη: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15 Φεβρουαρίου)


Η Γραμματέας Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης κα. Έλενα Ράπτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου (15 Φεβρουαρίου):
«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου είναι μια υπενθύμιση στην παγκόσμια κοινότητα για μια μορφή ασθένειας, που χάρη στην επιστημονική έρευνα, την ιατρική πράξη και το διαρκή αγώνα πολλών σωματείων και συλλόγων σε όλον τον κόσμο, δεν είναι πλέον ανίκητη. Στην Ελλάδα μπορούμε να είμαστε περήφανοι για την έκταση και την ποιότητα της εθελοντικής προσφοράς στο θέμα του παιδικού καρκίνου. Πολλοί ελληνικοί σύλλογοι για τον παιδικό καρκίνο έχουν ακούραστες δυνάμεις και προσφέρουν ένα ανεκτίμητο έργο ζωής. Και αποτελούν ταυτόχρονα έναν ισχυρό συμβολισμό ελπίδας σε αυτήν τη δύσκολη μάχη. Η Γραμματεία Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων υποστηρίζει, με όλες τις δυνάμεις της, κάθε ανάλογη προσπάθεια και είναι πάντα στη διάθεση των ελληνικών συλλόγων για κάθε σχετική πρωτοβουλία».
ndpress@nd.gr

Αθ. Γιαννόπουλος:«τα θύματα από τον ιό Η1Ν1 ξεπερνούν τα 52 και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν περιέλθει σε πρακτική αδυναμία κάλυψης των αναγκών της χώρας».


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Αθ. Γιαννόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέχρι σήμερα τα θύματα από τον ιό Η1Ν1 ξεπερνούν τα 52 και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν περιέλθει σε πρακτική αδυναμία κάλυψης των αναγκών της χώρας καθόσον είναι υποστελεχωμένες, ο δε απαραίτητος εξοπλισμός τους έχει παραμείνει, λόγω ολιγωρίας προμήθειας του ΚΕΕΛΠΝΟ, στη φάση των διαγωνισμών .Ευθύνες για την  χειμερινή έξαρση της γρίπης φυσικά δεν μπορεί να καταλογισθούν στην Κυβέρνηση.  Δεν μπορούμε όμως να μην σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά αυτόν τον χειμώνα, παρά το γνωστό επιδημικό κύμα, έμειναν απροετοίμαστα τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές Αρχές “πιάστηκαν στον ύπνο”. Εμβολιασμός δεν ενθαρρύνθηκε καθόλου, συνεργεία στα Νοσοκομεία δεν έγιναν, αντιγριπικά δεν μοιράστηκαν. Η "μόνωση" στα συνωστισμένα νοσοκομεία των υπόπτων κρουσμάτων από τον υπόλοιπο πληθυσμό είναι ανύπαρκτη. Η επαγρύπνηση των υγειονομικών Αρχών είναι επιβεβλημένη και στο σημείο αυτό καμία αμέλεια για την έγκαιρη εξασφάλιση υλικών, υποδομών και προσωπικού δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».
ndpress@nd.gr

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ Ν.Δ.κ. ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΕΛΑΚΗ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ndpress@nd.gr



Θέλω να ξεκινήσω με το θέμα του γνωστού non paper της κυβέρνησης. Σας το είχαμε κοινοποιήσει το Σάββατο με το δελτίο Τύπου και είχαμε επανέλθει την Κυριακή, καθώς το non paper αυτό αποσύρθηκε από την ιστοσελίδα της κυβέρνησης. Και, νομίζω, μετά το δελτίο Τύπου το ξαναβάλανε. Υπάρχει ένα μπέρδεμα με αυτή την ιστορία, τι ακριβώς έχει γίνει.
Αυτό, λοιπόν, είπε ο κ. Παπακωνσταντίνου κάποια στιγμή -σας τα είπα και στη χθεσινή ανακοίνωση-  ότι δεν το έβαλε μετά, αλλά πριν τις δηλώσεις των εκπροσώπων της τρόικας. Λίγη σημασία έχει. Και σας παραπέμπω στη δήλωση την οποία την έχετε όλοι.
non paper διακινήθηκε και από άλλα υπουργεία. Για παράδειγμα: Το υπουργείο Εργασίας απέστειλε ηλεκτρονικά στους διαπιστευμένους σε αυτό δημοσιογράφους το non paper του υπουργείου Οικονομικών, με την επισήμανση, μάλιστα, ότι μπορούν να χρησιμοποιούν ως πηγή, «πηγές του υπουργείου Οικονομικών».

Μαργαρίτης Τζίμας:«... κυβερνητικό αλαλούμ στο χώρο της Εθνικής Άμυνας».

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ndpress@nd.gr


Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, με αφορμή δημοσιεύματα που είδαν το φως το τελευταίο διάστημα σχετικά με τη διέλευση της Τουρκικής κορβέτας στο Ελληνικό Αιγαίο και την πτήση τουρκικού αεροσκάφους, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ο ερασιτεχνισμός και η επιπολαιότητα με την οποία η κυβέρνηση χειρίζεται και τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα της χώρας. Ήταν η ολιγωρία και η έλλειψη αντανακλαστικών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που επέτρεψε την παραβίαση των Εθνικών χωρικών υδάτων από την τουρκική κορβέτα και του Εθνικού εναέριου χώρου μας από τουρκικό αεροσκάφος στις 9 και 10 Φεβρουαρίου; Έδωσαν ή δεν έδωσαν άδεια; Τι θα κάνει η κυβέρνηση στις 28 Φεβρουαρίου που θα έχουμε νέα διέλευση τουρκικού πλοίου από τα Εθνικά μας ύδατα; Μήπως όλα αυτά αποτελούν μέρος της μυστικής διπλωματίας του κ. Παπανδρέου με τους Τούρκους; Φαίνεται πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανή να υπερασπίσει, με βάση το Διεθνές Δίκαιο, τα Εθνικά μας συμφέροντα. Οι Έλληνες πολίτες, όμως, έχουν δικαίωμα να μάθουν τι ακριβώς συμβαίνει με αυτό το κυβερνητικό αλαλούμ στο χώρο της Εθνικής Άμυνας».

Πρόβλημα και πάλι στην εκλογή Συμπαραστάτη του Πολίτη!

Ξεκίνησε στις 3:30 το μεσημέρι της Δευτέρας η τρίτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης με 13 θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Μεταξύ αυτών, τα κυριότερα ήταν, η συζήτηση για τις αυξήσεις των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους της Πελοποννήσου, το μέλλον της Επαγγελματικής Τουριστικής Σχολής Ναυπλίου και η επιλογή του Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

Όσον αφορά τις τιμές των διοδίων, ψηφίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί η μείωση των αντιτίμων σε όλους τους σταθμούς της Περιφέρειας, ενώ επίσης, για την Επαγγελματική Τουριστική Σχολή Ναυπλίου εκδόθηκε ομόφωνο ψήφισμα ώστε να μην κλείσει.

Η συνεδρίαση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι διήρκησε αρκετές ώρες και μέχρι πριν λίγα λεπτά, δεν είχαμε ακόμα το αποτέλεσμα των ψηφοφοριών για τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της επιχείρησης. Υποψήφιοι ήταν, ο κ. Ι. Μαχαίρας από τα Ίσθμια Κορινθίας, ο κ. Μπαζίγος υπάλληλος της Περιφέρειας από την Αρκαδία και ο υποψήφιος από την πλευρά της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γ. Μπουλούκος δικηγόρος από την Καλαμάτα.

Οι πληροφορίες, πριν ακόμα ξεκινήσει η πρώτη μυστική ψηφοφορία για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, έλεγαν ότι ούτε αυτή τη φορά, κάποιος εκ των υποψηφίων θα συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων για να εκλεγεί Συμπαραστάτης του Πολίτη και της επιχείρησης.

Αν όντως συμβεί αυτό, θα πρόκειται για μια κατάντια όλων των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που στο όνομα μιας πολιτικής αντιπαράθεσης, αδυνατούν να συμφωνήσουν σε ένα θέμα που «έχει τραβήξει» ήδη πάρα πολύ και δεν «σηκώνει» άλλον χαμένο χρόνο.

Επιτέλους κύριοι εκπρόσωποι των πολιτών της Πελοποννήσου, αποφασίστε και ψηφίστε έναν απ΄ όλους, γιατί ο λαός έχει σιχαθεί αυτό το «παραμύθι» τους τελευταίους μήνες. Η κοροϊδία και η απαξίωση των ίδιων των πολιτών, έχουν και τα όριά τους….

KORINTHIAN NEWS