Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Απεβίωσε ο Μιλτιάδης Εβερτ


Ο Μιλτιάδης Έβερτ, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών, σημάδεψε με την παρουσία του το μεταπολιτευτικό πολιτικό σκηνικό.


Ο αυθορμητισμός του, ο δυναμισμός του που του χάρισε το προσωνύμιο «Μπουλντόζας», ο συγκρουσιακός χαρακτήρας του, αλλά και το πάθος με το οποίο εξέφραζε τις θέσεις του και διεκδικούσε την υλοποίηση των στόχων του, τον έκαναν να ξεχωρίζει στην Κεντροδεξιά παράταξη, αλλά και στην Βουλή.

Με... περίπατο στον τελικό ο Ολυμπιακός

Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν εύκολα του ΠΑΟΚ και στο ΣΕΦ με 89-61 και προκρίθηκαν στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.


Το εισιτήριο για τον τελικό που θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου στο Ελληνικό εξασφάλισε ο Ολυμπιακός. Όπως αναμενόταν, μετά το προβάδισμα των 19 πόντων από τον αγώνα στην Πυλαία, η αναμέτρηση αποδείχθηκε τυπική διαδικασία.
 
Ο Ολυμπιακός δεν επαναπαύθηκε στο +19 (79-60) της πρώτης αναμέτρησης στην Πυλαία, όντας σαρωτικός απέναντι στον ΠΑΟΚ και στον αποψινό (9/2) επαναληπτικό του Κυπέλλου στο ΣΕΦ.
Επικράτησε του «Δικεφάλου» με 89-61 και προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στις 6 Μαρτίου με αντίπαλο έναν εκ των Παναθηναϊκού ή Αρη (σ.σ. αγωνίζονται αυτή την ώρα).

ΕΛΛΑΣ - ΚΑΝΑΔΑΣ 1 - 0. Βράβευσης του Οτο Ρεχάγκελ

Ακεφη και «μουδιασμένη» στο πρώτο ημίχρονο, σαν να ήταν και αυτή επηρεασμένη από τις συγκινητικές στιγμές της βράβευσης του Οτο Ρεχάγκελ πριν την έναρξη, η καλή Εθνική του δεύτερου 45λέπτου νίκησε 1-0 τον Καναδά στο «AEL FC ARENA», σε φιλικό προετοιμασίας πριν από τον εκτός έδρας αγώνα των προκριματικών του Euro 2012 με την Μάλτα στις 26 Μαρτίου.
Ο Γερμανός τεχνικός έκλεψε την παράσταση πριν αρχίσει ο αγώνας, με την τιμή που του έγινε από την ΕΠΟ, την αποθέωση που γνώρισε και το πλατύ χαμόγελό του, ενώ ο Γιάννης Φετφατζίδης πήρε τη «σκυτάλη» στο δεύτερο ημίχρονο, όταν είχε πολύ καλή εμφάνιση και πέτυχε το πρώτο γκολ με την Ανδρών, στο 63’ και αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης.
 Με δεδομένες τις απουσίες των Σαμαρά και Αβραάμ Παπαδόπουλου, του 4-3-3 του Φερνάντο Σάντος είχε τους Τοροσίδη, Τζαβέλλα, Παπασταθόπουλο και Μόρα μπροστά από τον Σηφάκη. Κατσουράνης, Καραγκούνης και Νίνης ήταν η τριάδα της μεσαίας γραμμής με τους Σαλπιγγίδη, Φετφατζίδη και Λυμπερόπουλο στην επίθεση. Από την άλλη πλευρά, ίδιο σύστημα και για τον Καναδά.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Τρίπολη, 9/2/2010

Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. Μακαρίου
Ταχ. κώδικας: Τ.Κ. 22100-Τρίπολη
Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601190 / 601173
e-mail: ppel-press@ppel.gov.gr
Ιστοσελίδα: http://ppel.gov.gr

Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης»

Σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 179 «Περιφερειακός Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης» του Ν.3852/2010 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης (ΦΕΚ 87/Α/01-06-2010)» και της Εγκυκλίου 59 με θέμα «Θεσμικές Αλλαγές του Προγράμματος Καλλικράτης» του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με Α.Π. 74896
ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
Οι ενδιαφερόμενοι για την θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους με δήλωση στο προεδρείο του περιφερειακού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής, η οποία έχει εισαχθεί ως θέμα ημερήσιας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011, και ώρα 15:30 στο «Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης».
Οι αρμοδιότητες του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης περιγράφονται ως ακολούθως:
- Υποδοχή των καταγγελιών άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών, των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
- Διαμεσολάβηση για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν από τις ανωτέρω καταγγελίες.
- Υποχρέωση έγκαιρης απάντησης (έγγραφης ή ηλεκτρονικής) εντός 30 ημερών στους διοικουμένους.
- Σύνταξη ετήσιας έκθεσης απολογισμού πεπραγμένων της περιφερειακής αρχής και παρουσίασης από τον ίδιο και συζήτησης στην ειδική δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.
- Διατύπωση προτάσεων βελτίωσης διοίκησης της περιφερειακής διοίκησης και των σχέσεών της με το κοινό, τόσο στο πλαίσιο της ετήσιας έκθεσης του όσο και σημαντικών προβλημάτων κακοδιοίκησης που εντοπίζονται από τον ίδιο.
Η θητεία του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης ακολουθεί τη θητεία των περιφερειακών αρχών.

Παραίτηση Βαφειάδη από τον Παννεμεατικό !!! «Όταν το λιοντάρι, προκλήθηκε από το γουρούνι να παλέψουν στη λάσπη, αυτό αποσύρθηκε»




Γράφει

ο Δημήτρης Μανωλάκης

«Βόμβα» μεγατόνων στον Παννεμεατικό, καθώς πλέον ο Γιάννης Βαφειάδης, δεν είναι πρόεδρος του συλλόγου.
Αφού βρέθηκε στην προπόνηση της ομάδας, ανακοίνωσε πως δεν είναι πλέον πρόεδρος της ομάδας και όσον αφορά τους λόγους της αποχώρησής του, ανέφερε χαρακτηριστικά μια φράση, την οποία είχε χρησιμοποιήσει και ο πρώην Δήμαρχος της Νεμέας Κώστας Καλαντζής, λέγοντας: «Όταν το λιοντάρι, προκλήθηκε από το γουρούνι να παλέψουν στη λάσπη, αυτό αποσύρθηκε», χωρίς να κάνει κανένα σχόλιο, περαιτέρω. Ευχαρίστησε παίκτες και γενικότερα όσους βρέθηκαν στο γήπεδο και αποχώρησε.
Την Τρίτη το βράδυ, εστάλη μια επιστολή προς τον πρόεδρο, από 4 μέλη του συμβουλίου, τα οποία τόνιζαν πως παραιτούνταν, γιατί δεν γνώριζαν πως γίνεται η οικονομική διαχείριση της ομάδας, τους τελευταίους μήνες και ζητούσαν την αντικατάστασή τους, από άλλα άτομα στο συμβούλιο.
Το θέμα είναι ότι πλέον ο σύλλογος μένει «ξεκρέμαστος», όσοι έχουν απομείνει από το συμβούλιο, θα προβούν σε έκτακτο συμβούλιο, για να ανατεθούν οι αρμοδιότητες, να βρεθεί ο νέος τεχνικός, αλλά όπως γίνεται αντιληπτό από τη στιγμή που το μπάτζετ έχει φτάσει σε μεγάλα ύψη φέτος, είναι δύσκολο να καλυφθούν οι υποχρεώσεις προς τους παίκτες.
Όσοι αποφασίσουν να μείνουν, είναι προς τιμήν τους, όσοι αποχωρήσουν, δεν πρόκειται φυσικά να κατηγορηθούν από κανέναν, γιατί και οι ίδιοι έχουν έξοδα.
Φυσικά παρελθόν αποτελεί και ο τεχνικός Πέτρος Κωνσταντινίδης, καθώς για λόγους ηθικής ακολούθησε τον κ. Βαφειάδη, καθώς αυτός ήταν που τον έφερε και τον στήριξε στην ομάδα.
Όπως γίνεται αντιληπτό, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το τι εξέλιξη και τη πορεία θα έχει ο Παννεμεατικός, με τους παίκτες, τουλάχιστον αρχικά, να τονίζουν πως κανείς τους δεν αποχωρεί.
Καταλαβαίνουμε και εμείς πως μπορεί ο πρώην πλέον πρόεδρος της ομάδας, να πιέστηκε, να αισθάνθηκε άσχημα από τους χειρισμούς ορισμένων ανθρώπων που ο ίδιος είχε επιλέξει να είναι στο συμβούλιό του, αλλά είναι κρίμα απέναντι στα παιδιά που ο ίδιος έφερε στην ομάδα, να τα αφήνει «ξεκρέμαστα». Τουλάχιστον θα μπορούσε να μείνει μέχρι το καλοκαίρι και από εκεί και πέρα, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι επιθυμεί.
Βέβαια ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του και δεν επηρεάζεται από κανέναν.
Το σίγουρο είναι, ότι θα υπάρξει γενική συνέλευση, όπου ίσως και να ειπωθούν πράγματα, που θα πικράνουν πολλούς.
Το αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα περνάει σε δεύτερη μοίρα, αν και δεν θα έπρεπε και οι παίκτες προετοιμάζονται, όσο μπορούν για την αναμέτρηση του Σαββάτου με τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου, που θα διεξαχθεί στο γήπεδο του Αγίου Βασιλείου, μιας και ο Παννεμεατικός είναι τιμωρημένος.
Αναμένεται ο κόσμος να στηρίξει τις προσπάθειες των παικτών, γιατί πλέον έμειναν μόνοι τους για να παλέψουν, για την ομάδα και για τους εαυτούς τους, αλλά και για αυτούς που πιστεύουν σε αυτούς.

KORINTHIANSPORTS

Το Ελληνοσλοβενικό επιμελητήριο βοηθάει μία ανήμπορη οικογένεια στο Ξυλόκαστρο

Στη περιοχή του Ξυλοκάστρου ζει ένα ορφανό κορίτσι το οποίο από την μέρα που γεννήθηκε δυστυχώς ταλαιπωρείται. Δεν γνώρισε πατέρα και ζει με την μητέρα της σε ένα σπίτι το οποίο είναι παλιό και είναι θέμα χρόνου να το γκρεμίσουν! Το πως θα ζήσει αυτή η κοπέλα με την μητέρα της είναι να απορεί κανείς! Στο Ξυλόκαστρο όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει και όλοι λένε ότι πρέπει το μικρό κορίτσι (μαθήτρια Λυκείου) και η μητέρα της να βοηθηθούν!

Και όμως υπάρχει βοήθεια από το Ελληνοσλοβενικό επιμελητήριο όπου θα διαθέτει ένα χρηματικό ποσό κάθε μήνα για το ενοίκιο του σπιτιού. Αξίζουν συγχαρητήρια στην ενέργεια αυτή του Ελληνοσλοβενικού επιμελητηρίου ενώ καλό θα ήταν και ο δήμος να ενδιαφερθεί.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://korinthiannews.gr/?p=21201

Στο INTRO ART CAFE 11 Φεβρουαρίου



Την Παρασκευή στις 9:30 μ.μ. - Σάββατο στις 12:30 π.μ. Το INTRO ART CAFE
(Adamopoulou 7 , Τηλ: 2743025140)

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΙ ΚΑΡΕΝ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ:

Μια κεφάτη μουσική μπάντα όπου κάθε μέλος της, μια τελείως διαφορετική Persona, έχει τον δικό του ρόλο στο πρόγραμμα. Οι performers που απαρτίζουν την μπάντα γράφουν τραγούδια και μουσική! Xoρεύουν, διασκευάζουν γνωστά τραγούδια από τη διεθνή μουσική σκηνή, κάνουν κωμικά σκετς, κάνουν ακροβατικά, αυτοσχεδιάζουν, ζεσταίνουν την ατμόσφαιρα και προτρέπουν το κοινό να συμμετέχει! Το μουσικό τους ρεπερτόριο ευρύ.. Aretha Franklin, Bl...ues Brothers, Michael Jackson, Elvis! Οι Sal. a. t. a. The Band είναι ένα φρέσκο και πολύ διαφορετικό νεανικό συγκρότημα που υπόσχεται πολλά…

«Κυνηγάει» το 13άρι η "Μπάρτσα"

Η Κόρινθος τρέχει ένα νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων, ωστόσο μια άλλη επίδοση είναι αυτή που κάνει τη διαφορά για την "Μπάρτσα" σε έναν όμιλο με συνεχείς απώλειες για τους πρωτοπόρους. Κι αυτή είναι το αήττητο σε 12 αναμετρήσεις, καθώς η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά έχει γνωρίσει τη μία και μοναδική ήττα στο φετινό της πρωτάθλημα την 6η αγωνιστική στη Σαλαμίνα από τον τοπικό Αίαντα. Από κει και πέρα οι Κορίνθιοι παρουσιάζουν αξιοζήλευτη σταθερότητα, την οποία άλλωστε εξαργυρώνουν με την πρώτη θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Βέβαια, η επόμενη αγωνιστική χαρακτηρίζεται κομβική από όλους στο "στρατόπεδο" των "ερυθροκίτρινων", καθώς δοκιμάζονται στο Αίγιο κόντρα στον Παναιγιάλειο. Τόσο ο Νίκος Κουρμπανάς όσο και οι ποδοσφαιριστές του θεωρούν πως αν φύγουν νικητές από την αχαϊκή πόλη τότε θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα προς την κατάκτηση του τίτλου.
Παράλληλα, ένα ακόμα στοιχείο που χρήζει αναφοράς είναι οι εμπνεύσεις του Νίκου Κουρμπανά, που έχει καταφέρει να αλλάξει τη ροή των δύο τελευταίων αγώνων με τις κινήσεις του από τον πάγκο. Αρχικά στην εκτός έδρας νίκη με τα Χανιά ο έμπειρος τεχνικός πέρασε ως αλλαγή τον Σταύρο Τσουλάκο, ο οποίος στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της "Μπάρτσα" σημείωσε δύο τέρματα και έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του Ισθμού. Προχθές ήταν η σειρά του Αλέξανδρου Μπιτσάκου να κάνει τη διαφορά κόντρα στον Πανηλειακό, καθώς ερχόμενος από τον πάγκο έφτιαξε το πρώτο γκολ του Δημητριάδη, ενώ ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Μάλιστα, ο 20χρονος μέσος έχει σκοράρει τρεις φορές τη φετινή χρονιά μπαίνοντας ως αλλαγή στο γήπεδο και ήδη οι συμπαίκτες του του έχουν κολλήσει το παρατσούκλι "Σόλκιερ της Κορίνθου".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κορίνθου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, εμφανώς ικανοποιημένος από την πορεία της ομάδας, μίλησε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: "Βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, αλλά πλέον όλα εξαρτώνται από εμάς. Ορίζουμε την τύχη μας".
Το "παρών" στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πανηλειακό έδωσαν οι μεγαλομέτοχοι Μελέτης Λουκάς και Γιάννης Λαρισινός, οι οποίοι μετά το τέλος επισκέφτηκαν τα αποδυτήρια και μοίρασαν συγχαρητήρια για την επικράτηση.

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - Fair play... last year!

"Εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος" είπαν οι παίκτες
Με ανακοίνωσή τους οι παίκτες της Παναχαϊκής ενημέρωσαν τους πάντες πως έως το τέλος του πρωταθλήματος δεν θα τηρούν το fair play στους αγώνες εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος. Η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:
"Με κοινή απόφαση της διοίκησης, των προπονητών και των ποδοσφαιριστών, η ΠΑΕ Παναχαϊκή ανακοινώνει ότι μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος οι ποδοσφαιριστές της ομάδας δεν θα τηρούν το fair play στον αγωνιστικό χώρο σε καθυστέρηση και άσκοπες ενέργειες των αντιπάλων εφόσον δεν συντρέχει σοβαρός λόγος".

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - Πρώτα ο Παναιγιάλειος ...και μετά ο Ρέμος

Χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία της Κορίνθου ενόψει του παιχνιδιού με τον Παναιγιάλειο. Ο Νίκος Κουρμπανάς μπορεί να υπολογίζει σε όλους τους ποδοσφαιριστές του δεδομένου ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών είτε τιμωριών.Τη Δευτέρα η ΠΑΕ έκοψε την πρωτοχρονιάτική της πίτα στο Castello Hall στο Λουτράκι. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Κορίνθου, το Δημοτικό Συμβούλιο, η βουλευτής κα. Φαρμάκη, εκπρόσωποι της ΕΠΣ Κορίνθου, όλα τα σωματεία του νομού, και φυσικά... φίλαθλοι της ομάδας.

Έρχεται ο Ρέμος...
Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου έχει προγραμματιστεί η μεγάλη χοροεσπερίδα του συλλόγου με τον Αντώνη Ρέμο, στο KORINTHIAN PALACE.

Σοκ: Βρέθηκε νεκρός μετανάστης στην Πατρών – Κορίνθου

Το θύμα πιθανόν να έπεσε από φορτηγό που ερχόταν προς την Πάτρα


Αντιμέτωποι με ένα μακάβριο θέαμα ήρθαν πριν από λίγο διερχόμενοι οδηγοί στην Πατρών – Κορίνθου, στο ύψος του Λόγγου Αιγίου. Στις παρυφές του δρόμου, στο ρεύμα προς Πάτρα, είδαν να κείτεται η σορός ενός ανθρώπου!
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για αλλοδαπό μετανάστη ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη χώρα μας. Ωστόσο, από τα πρώτα στοιχεία δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθούν οι συνθήκες και τα αίτια του θανάτου του.
Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως, αναφέρουν ότι το θύμα, είτε παρασύρθηκε από διερχόμενο οδηγό ο οποίος τον εγκατέλειψε, είτε έπεσε από φορτηγό στο οποίο ήταν κρυμμένος, προκειμένου να φτάσει στο λιμάνι της Πάτρας και από εκεί στην Ιταλία.
Στο σημείο έσπευσε η Αστυνομία και ο ιατροδικαστής, ο οποίος και θα εξετάσει το θύμα.

thebest.gr

Επίσκεψη του Γ. Δέδε στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στην Κόρινθο

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Γιώργος Δέδες  την Τρίτη 8/2/2011 επισκέφθηκε την έδρα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Κόρινθο και συναντήθηκε με τον Πρύτανη κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου και τον Πρόεδρο του τμήματος Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής κ.  Αθανάσιο Κατσή.

ΟΤΕ: Έκπτωση για την on-line εξόφληση λογαριασμών


Κερδισμένοι σε χρήμα και σε χρόνο θα είναι στο εξής οι πελάτες του ΟΤΕ, που θα εξοφλούν το λογαριασμό τους on-line, μέσω του site του Οργανισμού, www.oteshop.gr.


Συγκεκριμένα, ο ΟΤΕ προσφέρει, πιλοτικά, έκπτωση 2,5 ευρώ, κάθε φορά που ο πελάτης εξοφλεί τον...
τηλεφωνικό του λογαριασμό ηλεκτρονικά με χρήση πιστωτικής κάρτας, εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια (VeriSign Secured), είτε χρησιμοποιώντας την υπηρεσία "Ηλεκτρονική Πληρωμή ", είτε έχοντας εγγραφεί στην υπηρεσία "My e-Bill".

Η "Ηλεκτρονική Πληρωμή" διατίθεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα του ΟΤΕ www.oteshop.gr και εμφανίζει το ποσό πληρωμής και την ημερομηνία λήξης. Ο καθένας λοιπόν μπορεί να εξοφλήσει τον λογαριασμό του, εισάγοντας απλώς τον Κωδικό Λογαριασμού που αναγράφεται στον έντυπο τηλεφωνικό λογαριασμό που λαμβάνει.

Η παραπάνω δυνατότητα προστέθηκε πρόσφατα στην υπηρεσία "My e-Bill", η οποία λειτουργεί με επιτυχία εδώ και δύο περίπου χρόνια.
Η εγγραφή στη συγκεκριμένη υπηρεσία πραγματοποιείται δωρεάν σε οποιοδήποτε κατάστημα OTESHOP, όπου ο πελάτης παραλαμβάνει τον προσωπικό κωδικό του, αποκτώντας τη δυνατότητα πλήρους ελέγχου του λογαριασμού του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Τα 36 επιδόματα που καταργούνται

Αμεση εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου, μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, που θα φέρει μείωση έως και 30% σε περίπου 30.000 υπαλλήλους, που αποτελούν τα υψηλότερα μισθολογικά κλιμάκια του Δημοσίου και αυξήσεις από 10% έως 15% σε «αδικημένους» μισθολογικά δημοσίους υπαλλήλους, «κλείδωσε» στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με τους εκπροσώπους της τρόικας.

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΘΑ ΕΟΡΤΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΥΧΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟ ΙΕΡΟΜΑΡΤΥΡΑ ΒΛΑΣΙΟ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΣΤΙΣ 10 ΚΑΙ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Με μεγάλη Εκκλησιαστική λαμπρότητα θα εορταστεί κι εφέτος στο Ξυλόκαστρο η μνήμη του Πολιούχου του ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ.
Την Πέμπτη 10 - 2 - 2011 παραμονή της εορτής και ώρα 6.15 μ.μ.  θα τελεσθεί Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος  του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μαραθώνος κ.κ. ΜΕΛΙΤΩΝΟΣ, με την συμπροσευχή των προσκεκλημένων του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ και Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ.
Την Παρασκευή 11 - 2 - 2011, και ώρα 07.15 π.μ. κυρίως ημέρα της Εορτής,  θα τελεσθεί ο ΟΡΘΡΟΣ στον οποίο θα χοροστατήσει ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζιχνών και Νευροκοπίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΣ και στη συνέχεια η πολυαρχιερατική Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ στην οποία θα προστεί ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. ΙΩΗΛ, ο οποίος θα κηρύξει και τον Θ. Λόγο.
Μετά το πέρας της Θ. Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη και μεγαλοπρεπής Ι. Λιτανεία της Εικόνος του Αγίου Βλασίου, στους δρόμους του Ξυλοκάστρου, ώστε στις δύσκολες ημέρες που διερχόμαστε η προστασία της πόλεως μας και της Εκκλησίας μας και των οικογενειών μας από τον Άγιο να θεωρείται δεδομένη.
Τις Ι. Ακολουθίες θα μεταδώσει ραδιοφωνικά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Εκκλησίας της Ελλάδος.
ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

Συνάντηση Τατούλη με τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού

Η ατζέντα συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Πελοποννήσου, αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Πέτρου Τατούλη με τους Διευθυντές του Υπουργείου Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη.

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗ​ΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ​Υ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΩΝ 5 € ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ 5 € ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Συνδημότισσες και συνδημότες,
το τελευταίο χρονικό διάστημα, ένα νέο χαράτσι ήλθε να προστεθεί στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις απολύσεις εργαζομένων, στη συμπίεση και σταδιακή εξαφάνιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας. Με εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, οι μεν ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, πρέπει να πληρώνουν 5 € από 3 € που πλήρωναν ως τώρα, κάθε φορά που επισκέπτονται ένα Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο, οι δε αγρότες πρέπει και αυτοί να πληρώνουν 5 €.
 Ως πολίτες αυτής της χώρας, πληρώνουμε τις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας από τη φορολόγησή μας και  από τις ασφαλιστικές μας κρατήσεις. Καμία κυβέρνηση ούτε η Τρόικα δεν δικαιούται να αλλάξει το δημόσιο χαρακτήρα τους.
Ήδη η Υγεία στη χώρα μας είναι σε ποσοστό πάνω από 50% ιδιωτική!!!
Καιρός να βάλουμε ένα τέρμα!!
Η ανάγκη να ζούμε σ’ ένα κράτος ισότητας και ανθρωπιάς και η οργάνωση μιας δίκαιας και αλληλέγγυας κοινωνίας δεν επιτρέπει άλλη σιωπή. Έχουμε χρέος  να μην αφήσουμε την αδιαφορία, την ηττοπάθεια ή το φόβο να μας κυριέψουν, παρακολουθώντας τη σταδιακή περιθωριοποίησή μας. Οφείλουμε να αγωνιστούμε.
 Να απαιτήσουμε λοιπόν, με μια φωνή:

Όχι στην πληρωμή των εξετάσεων
και της συνταγογράφησης.

Δημόσια δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό.

Όχι στην Ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Υγείας.


Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε σε κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Ξυλοκάστρου,
στις 18-2-2011 από τις 10 – 12 το πρωί.