Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΝΕΟ ΤΕΥΧΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΥΓΕΙΑ" ΝΟ: 15


Τεύχος εφημερίδας "ΥΓΕΙΑ" ΝΟ: 15


Αγαπητοί κύριοι 

         Ασφαλώς θα γνωρίζετε ότι έχει ιδρυθεί το Παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην Ορεινή Κορινθία που αφορά τους Δήμους Φενεού, Στυμφαλίας και Ευρωστίνης.
        Κύριος σκοπός της ιδρύσεως του Παραρτήματος Ορεινής Κορινθίας είναι η επέκταση των λειτουργιών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην απομονωμένη περιοχή της Ορεινής Κορινθίας με κεντρικό στόχο την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση των όγκων μαστού, τραχήλου μήτρας και παχέως εντέρου.
         Η διάγνωση στο αρχικό στάδιο του καρκίνου είναι η μόνη βέβαιη λύση για την οριστική ίασή του. Αυτό είναι περίτρανα αποδεδειγμένο στην Διεθνή Επιστημονική Κοινότητα. Ο λαός μας πρέπει να ενημερωθεί και να βεβαιωθεί για την αλήθεια αυτού του γεγονότος.Το παράρτημα της Αντικαρκινικής Εταιρείας «Ορεινής Κορινθίας» συμπληρώνει τέσσερα χρόνια λειτουργίας.
Η συνεχής και ενεργή παρουσία του στην επιστημονική ζωή του τόπου μας, παρά το μικρό χρονικό διάστημα της ζωής του, έχει καταστήσει το Παράρτημά μας, σε ένα ζωντανό οργανισμό δημιουργίας, πλήθους δραστηριοτήτων με επίκαιρη και συνάμα πρωτοποριακή θεματολογία.
Λαμπρή απόδειξη η επιλογή προσωπικοτήτων υψηλού επιστημονικού βεληνεκούς, οι οποίοι με την παρουσία τους προσφέρουν κύρος στο παράρτημά   μας, αλλά και αίγλη στον Φενεό που τους φιλοξενεί.
Η ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία στηρίζεται στις χορηγίες των «καλών και αγαθών Ελλήνων» για την ενίσχυση του Αντικαρκινικού Προγράμματος.
Η ευγνωμοσύνη εμού προσωπικά και του Διοικητικού Συμβουλίου του Παραρτήματος «ορεινής Κορινθίας» και φυσικά όλων των Ελλήνων που θα ευεργετηθούν, στην περίπτωση που θα  στηρίξετε με  ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΑΣ,  το όνειρό μας και τον αγώνα μας θα είναι βαθύτατη και απεριόριστη.
Ελπίζω, με όσα σας έχω αναφέρει, να σας έχω πείσει ότι αξίζει να ενισχυθεί και να προβληθεί το Παράρτημα της Ορεινής Κορινθίας της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας για το καλό της υγείας των Κορινθίων,
Όλοι εμείς είμαστε σε ετοιμότητα με σύμπνοια και Αγάπη για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη Νόσο που η συχνότητα και η θνησιμότητά της στον Ελληνικό χώρο αναμένεται να αυξηθεί μέχρι να γίνουν τα δραστικά επιστημονικά βήματα που θα εξαλείψουν την αρρώστια. Έχουμε οράματα, μπορούμε και θέλουμε να τα δούμε ζωντανή πραγματικότητα.

ΛΑΛΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ
ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πέθανε ο μετεωρολόγος Σπύρος Λινάρδος

Έφυγε ξαφνικά από την ζωή, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ο γνωστός μετεωρολόγος Σπύρος Λινάρδος. Ο άτυχος μετεωρολόγος , πέθανε σε ηλικία 75 ετών, κατά τη σημαντική επαγγελματική του πορεία, διετέλεσε 8 χρόνια διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ενώ για 19 περίπου χρόνια συνεργάστηκε με τον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1.
Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη (20/1) στις 3 το μεσημέρι από στην Μητρόπολη Αμαρουσίου.

cosmo.gr

Δοκαροκέφαλος 1 - 1


Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να φύγει με το 1-1 από το κατάμεστο Γεώργιος Καραϊσκάκης στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας, κόντρα στον Ολυμπιακό και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης. Οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου με κεφαλιά του Μοντεστό αλλά ο ΠΑΟΚ έφτασε στην ισοφάριση στο 83’ με κοντινή προβολή του Βιεϊρίνια. Τέσσερις φορές σημάδεψαν το δοκάρι οι γηπεδούχοι, εκ των οποίων οι τρεις στο δεύτερο ημίχρονο.

Ανάθεση Αρμοδιοτήτων Αντιπεριφερειαρχών



ΑΠΟΦΑΣΗ


Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ



Έχοντας υπόψη:

Μισθό κοντά στις 4.500 ευρώ θα λαμβάνει μηνιαίως ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου συνεδρίασε για δεύτερη φορά –μέσα σε λίγες ημέρες- και πάλι δεν κατάφερε να εκλέξει το πρόσωπο το οποίο θα αναλάβει τη θέση του «Περιφερειακού Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης». Πρόκειται για μία θέση ....
η οποία δεν υπήρχε μέχρι τώρα και ουσιαστικά δημιουργήθηκε από το σχέδιο «Καλλικράτης».

Ο Κώστας Κλωνής απαντά στον Αντώνη Κλαδούχο: Περί Αχάριστων και Ευεργετηθέντων !!



Λίγες ημέρες μετά την  κριτική και την επίθεση που δέχθηκε ,από την «Κίνηση Πολιτών» του Αντώνη Κλαδούχου ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξυλοκάστρου κ. Κώστας Κλωνής με μια λακωνική του δήλωση απαντά στον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου : «Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος». Την αχαριστία ούτε ο Χριστός δεν την συγχώρεσε. Ότι κάνεις –λάβεις κι η καρδιά σου μην πονέσει».

Απο τηλεκατευθυνόμενο η φωτιά στο γήπεδο του Συνοικισμού

Η φωτιά που αναφέραμε χθες στο γήπεδο του Συνοικισμού στην Κόρινθο όπου και κάηκε ένας πάγκος προκλήθηκε σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από ένα τηλεκατευθυνόμενο βενζινοκίνητο όχημα!!!

Άγριο Ξύλο σε δημοσιογράφο και φιλάθλους στην Αγυιά! Τ’ άκουσε ο Κούγιας από τους οπαδούς της Παναχαικής .

Φοβερά και τρομερά επεισόδια έγιναν με την λήξη του αγώνα της Παναχαϊκής με τον Ασπρόπυργο και γίνονται μέχρι αυτή την στιγμή. Περίπου 100 άτομα έχουν εισέλθει στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ του Σταδίου της Αγυιάς, και φωνάζουν συνθήματα εναντίον της διοίκησης Κούγια. Μάλιστα έχουν αναρτήσει και σχετικά πανο με τα οποία προτρέπουν την διοίκηση να πουλήσει το πακέτο των μετοχών. Τα πανο υπογράφουν οι τρεις οργανωμένοι σύνδεσμοι Nortenos, Axaioi 3 και Navajo. Οι οργανωμένοι οπαδοί της Παναχαϊκής έσπασαν την πόρτα που οδηγεί στο πέταλο του γηπέδου και με συνθήματα «στολίζουν» την διοίκηση της ομάδας. Μάλιστα κατευθύνεται μια διμοιρία των ΜΑΤ προς εκείνο το σημείο, διότι, εκτοξεύονται κροτίδες

Ο Ηρακλής Ψαχνών «έπιασε» την Ρόδο στο «ρετιρέ . Στον πόντο τους ακολουθούν Κόρινθος και Απόλλωνας



Πάτησε κορυφή ο Ηρακλής Ψαχνών καθώς πήρετο ματς στα χαρτιά στην Κερατέα και είδε από κοντά την Ρόδο να σκοντάφτει στη Ριζούπολη κόντρα στον Απόλλωνα.
Ισόπαλο 1-1 έληξε το ντέρμπι στη Ριζούπολη. Η φιλοξενούμενη Ρόδος πήρε κεφάλι στο σκορ με σουτ του Μανίκα στο 23'πρώτο ημίχρονο, αλλά στην επανάληψη η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ισοφάρισε στο 62' με σουτ του Βέρμπη και παρέμεινε σε τροχιά ανόδου. Οι Νησιώτες παραμένουν στην κορυφή, αλλά πλέον έχουν συγκάτοικο στο «ρετιρέ» τους «νησιώτες» από την Εύβοια. Ο Ηρακλής Ψαχνών πήρε «άκοπα» το παιχνίδι στα χαρτιά με σκορ 3-0 καθώς η ομάδα του Κεραυνού που μηδενίστηκε για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα, δεν έκανε την εμφανισή της στο γήπεδο της Κερατέας και απομένει ένας ακόμα μηδενισμός για την ομάδα του Κεραυνού, στον αγώνα που ακολουθεί με την Κόρινθο, για να αποπεμφθεί και τυπικά από το πρωτάθλημα.
Η ομάδα του Ισθμού με γκολ , σουτ του Παυλίδη στο 48΄επικράτησε με 1 – 0 του Βύζαντα Μεγάρων. Με την νίκη της αυτή η Κόρινθος του Νίκου Κουρμπανά βρίσκεται 1 βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους. Δεν ισχύει όμως το ίδιο για την Παναχαϊκή που απομακρύνθηκε και άλλο από την κορυφή, καθώς η Παναχαϊκή δεν κατάφερε να πάρει το τρίποντο και έμεινε στο 1-1 κόντρα στον Ασπρόπυργο, ο οποίος πήρε προβάδισμα στο 65΄με σουτ του Τουρνά ενώ για την Πατρινή ομάδα ισοφάρισε στο 78’ ο Λουτσιάνο με φάουλ.
Χαμένος και ο Παναιγιάλειος, του Κορίνθιου Παναγιώτη Τζαναβάρα που έχασε στον Πύργο 2-0 (14' Μπράβος σουτ, 52' Λαμπρογεώργος σουτ) από τον Πανηλειακό, του Κορίνθιου Γιώργου Τόγια και απώλεσε την ευκαιρία να περάσει επικεφαλής.

Το σκορ της ημέρας πέτυχαν τα Χανιά που διέλυσαν με 5-1 τον Αίαντα Σαλαμίνας(4' πεν, 25', 62' Γωνιωτάκης σουτ, 27' Τσιτλακίδης σουτ, 88 Βασαδάκης - 34' Καραχάλιος) , ενώ ο ΠΑΟ Ρουφ και ο Πλατανιάς Χανίων αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1(3' Καφές σουτ - 77' Γεωργόπουλος κεφ). Τέλος στα «χαρτιά» πήρε και ο Ολυμπιακός Χερσονήσου τον εκτός έδρας αγώνα του στην Αγία Παρασκευή καθώς ο αγώνας δεν έγινε, μετά την 138/10 απόφαση του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου για την ΠΑΕ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.


16η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ


ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΡΟΔΟΣ ..........................................1 - 1
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ ....................................2 - 0
ΑΟ ΧΑΝΙΑ - ΑΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ...........................................5 - 1
ΠΑΟ ΡΟΥΦ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ................................................... 1 - 1
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡ. - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ ..........................0 - 3. α. α
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ ..........................................1 - 1
ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ............................... 1 - 0.
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ. ......3 – 0 α. α

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
( Σε 16 αγώνες)


1. Ηρακλής Ψαχνών
21-14
28
2. Ρόδος
17-10
28
3. Απόλλων Σμύρνης
20-12
27
4. Κόρινθος
18-12
27
5. Παναιγιάλειος
16-15
26
6. Παναχαϊκή
20-13
25
7. Πλατανιάς Χανίων
16-9
24
8. Αίας Σαλαμίνας
17-19
24
9. Χανιά
17-18
22
10. Βύζας Μεγάρων
13-13
21
11. Πανηλειακός
10-12
18
12. ΠΑΟ Ρουφ
14-18
18
13. Ολυμπιακός Χερσονήσου
11-14
17
14. Ασπρόπυργος
13-21
17
15. Αγία Παρασκευή
13-20
16
16. Κεραυνός Κερατέας
8-24
6

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

Το απόγευμα απολογείται ο Παννεμεατικός, Ο Αστέρης στο φ. α. τον «έκαψε»..!

Στις 5 το απόγευμα η Ένωση Ποδοσφαιρικών σωματείων Κορινθίας έχει καλέσει σε απολογία την ομάδα του Παννεμεατικού για τα επεισόδια του περασμένου Σαββάτου ,στο γήπεδο της Νεμέας, κατά την διεξαγωγή με την Κόρινθο ΄06 . Ως γνωστόν ο Πανεμεατικός υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 1-1 από την Κόρινθο 2006. Η αναμέτρηση σίγουρα περασε σε δεύτερη μοίρα καθώς μετά τη λήξη του αγώνα, υπήρξαν άσχημα περιστατικά, Ενώ ο διαιτητής Αστερής έχει υποδείξει τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, στο 95’ υποδεικνύει ανάποδο φάουλ υπέρ της Κορίνθου 2006, με αποτέλεσμα ο Μαρκόπουλος να ισοφαρίση σε 1-1, είχε προηγειθεί ο΄Πανεμεατικός με τον Σιτέ στο 79 .
Να σημειωθεί ότι κρατήθηκαν καθυστερήσεις παραπάνω, μιας και όπως αναφέρει ο ρέφερι, υπήρξε μια αλλαγή και τραυματισμός παίκτη των γηπεδούχων, αλλά όλα αυτά έγιναν μετά το 94’.
Τα γεγονότα έγιναν καθώς έσπασε η πόρτα των αποδυτηρίων των φιλοξενούμενων, από κάποιον παίκτη των γηπεδούχων, ο οποίος τα είχε με αντίπαλο, λόγω της συμπεριφοράς του. με αποτέλεσμα, κάποιο κομμάτι χτύπησε τον Κρίκα όπου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς για το ίδιο το παιδί, υπέστη ένα θλαστικό τραύμα, όπου θα τον αφήσει εκτός αγώνων, για ένα μήνα. Εκτός του Κρίκα, τραυματίστηκε και ο Τσοχαντάρης, όπου του έγιναν 2 ράμματα στο γόνατο, από τα γυαλιά που εκτοξεύθηκαν.
.
Ο διαιτητής αποχώρησε στις 18:40, από το γήπεδο με τη συνοδεία αστυνομίας
Οι φίλαθλοι τα είχαν με τον διαιτητή της αναμέτρησης, λόγω των καθυστερήσεων που κράτησε και προήλθε το γκολ της ισοφάρισης.
Ο κ. Αστερής «καίει» τους γηπεδούχους με τα όσα έγραψε στο φ.α., αλλά σημείωσε και ότι μπήκαν φίλαθλοι έξω από το χώρο των αποδυτηρίων, κάτι που δεν έγινε.
Τέτοιες συμπεριφορές, φυσικά και είναι καταδικαστέες.
Οι πληροφορίες μας λένε οτι οι Νεμεάτες θα κατέβουν συν γυναιξί και τέκνοις αφου θεωρούν οτι θα είναι άδικη μία τιμωρία...

Ένα μάθημα για την απώλεια

Παγκόσμια συγκίνηση έχει προκαλέσει η συμπεριφορά ενος πιστού σκύλου ο οποίος αρνείται να αφήσει τον τάφο της ιδιοκτήτριάς του, Cristina Maria Cesario Santana, από την Τερεσόπολις που έχασε τη ζωή της από τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν κατολισθήσεις λάσπης και πλημμύρες σε λόφους κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας.
Ο σκύλος παραμένει εδώ και αρκετές μέρες στο ίδιο σημείο πλάι στο τάφο της γυναίκας ενώ δεν φαίνεται διατεθειμένος να την εγκαταλείψει ούτε λεπτό.
Η εικόνα πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από συγκινητική με το τετράποδο να δίνει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας τη στιγμή που όλα καταρρέουν για τους κατοίκους της Βραζιλίας.

Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 640 ενώ η αναζήτηση πτωμάτων στις πληγείσες περιοχές, περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο, συνεχίζονται, την ώρα που τα σωστικά συνεργεία δεν έχουν καταφέρει να φτάσουν σε κάποιους επιζώντες που βρίσκονται σε απομονωμένες περιοχές.
Ωστόσο σήμερα η ανάσυρση ενος 42χρονου, ο οποίος βρέθηκε ζωντανός μετά από 60 ώρες κάτω από τις λάσπες σε βάθος τριών μέτρων γέννησε ελπίδες για επιζώντες.
Η έντονη βροχόπτωση δυσχεραίνει το έργο των διασωστών ενώ σκηνές έχουν στηθεί ως προσωρινή λύση για τους πληγέντες.
Η πόλη Νόβα Φριμπούργκο έχει πληγεί περισσότερο με 294 νεκρούς, στο γειτονικό τουριστικό θέρετρο Τερεσόπολις ο απολογισμός ανέρχεται σε 271 νεκρούς, ενώ 56 είναι οι νεκροί στην ιστορική πόλη Πετρόπολις και 19 στην πόλη Σουμιντούρο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα O Globo οι αγνοούμενοι φτάνουν τους 130. Περισσότεροι από 13.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους είτε επειδή αυτές καταστράφηκαν από τις κατολισθήσεις λάσπης, είτε επειδή βρίσκονται σε επικίνδυνες περιοχές.

Μαρίνα Χατζηδημητρίου NEWS 247.gr

ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΒΥΖΑΣ ΜΕΓAΡΩΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 3 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Γήπεδο: Συνοικισμού Κορίνθου 3 μ.μ.
Διαιτητής: Φώτης (Ευβοίας), βοηθοί: Κωστάντιος (Ευβοίας), Ράζος (Ευβοίας)

ΚΟΡΙΝΘΟΣ (Νίκος Κουρμπανάς): 91. Δημαράκης, 99. Αρχοντάκης, 88. Καρνέσης, 3. Φίλης, 6. Σπυρόπουλος, Μεϊμάρογλου, 34. Ψυχογιόπουλος, 16. Γιαννούλης, 17. Στυλιανίδης, 33. Σεντεμέντες, 4. Παππάς Σπ., 15. Φραγκάκης, 7. Παππάς Χρ., 8. Μαντάς, 14. Μπιτσάκος, Μπένος, 21. Ζάρκος, Τσουλάκος, 24. Παπαευθυμίου, 26. Νικολάου, 31. Παυλίδης, 10. Δημητριάδης, 20. Καφαντάρης.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓ. (Μουράτ Σεροπιάν): 1. Σταυριανός, 16. Σταματέας, 2. Ταμπάκης, 6. Γκούμας, 8. Μουστάκης, 14. Ροβίθης, 23. Μωυσίδης, 13. Ρωμαΐδης, 17. Κυριακίδης, 28. Δήμου, 4.
Μπαγδάτογλου, 9. Ρούσσος, 22. Νταντάμης, 18. Παγώνης, 39. Οκουε.
Απόντες: Μπελεγρίνης (τραυματίας)

Μπάχαλο στη Ρόδο πριν από το ντέρμπι

Παραμονές του ντέρμπι κορυφής με τον Απόλλωνα Σμύρνης η Ρόδος έγινε και πάλι άνω κάτω με τον Γιώργο Στράντζαλη να παραιτείται και στη θέση του να προσλαμβάνεται ο Γιώργος Σκαρτάδος. Συγκεκριμένα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες ο πρώην πλέον προπονητής των «ελαφιών» γνωστοποίησε την αποχώρησή του μετά το σημερινό ματς στη Ριζούπολη, επικαλούμενος κυρίως ηθικούς λόγους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ "ΚΕΡΑΦΙΝΑ" ΚΑΙ "ΑΤΛΑΝΤΙΚ"...




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
"ΚΕΡΑΦΙΝΑ" ΚΑΙ "ΑΤΛΑΝΤΙΚ"

ΚΕΡΑΦΙΝΑ: Λίγο πριν τις γιορτές, η διοίκηση της ΚΕΡΑΦΙΝΑ προέβηκε σε ακόμα 7 απολύσεις  εργαζομένων, επί συνόλου 14. Ανάμεσα σε αυτές ήταν και οι απολύσεις 3 μελών της διοίκησης του σωματείου της επιχείρησης.
Η ΚΕΡΑΦΙΝΑ ανήκει στις παραγωγικές μονάδες της Κορινθίας με μεγάλη ιστορία. Ο κ. Νεοφύτου αγόρασε το 1997 την κερδοφόρα επιχείρηση από το κράτος κυριολεκτικά τζάμπα, και «κατόρθωσε» μέσα σε 13 χρόνια να τη μετατρέψει από ένα εργοστάσιο που απασχολούσε 150 εργαζόμενους, σήμερα να απασχολεί 7 και να το μετατρέψει από εργοστάσιο παραγωγής κεραμικών ειδών σε εισαγωγέα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη για την κατάληξη των ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί η κυβέρνηση και όλες οι κυβερνήσεις για 20 και πλέον χρόνια.
Οι απολύσεις είναι παράνομες, αφού αφορούν 3 μέλη της διοίκησης του σωματείου. Άρα πρέπει άμεσα να ανακληθούν. Τη στιγμή αυτή οι εργαζόμενοι έχουν μπει στο στόχαστρο. Ειδικά μέσω του πρόσφατου νόμου για τα εργασιακά οι εργοδότες αρχίζουν και κόβουν τους μισθούς, τα δικαιώματα, τις ασφαλιστικές μας εισφορές, ενώ ετοιμάζεται και άλλος νόμος για το κόψιμο των βαρέων και ανθυγιεινών. Αυτή τη στιγμή λοιπόν, η αλληλεγγύη μας είναι αναγκαία. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απολυμένους της ΚΕΡΑΦΙΝΑ και απαιτούμε να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ: Μετά την προσπάθεια για την υπαγωγή του σούπερ μάρκετ ΑΤΛΑΝΤΙΚ στο άρθρο 99, μια ομάδα σούπερ μάρκετ έχει ενδιαφερθεί να αγοράσει τα καταστήματα. Έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον και για το κατάστημα του Ξυλοκάστρου και έχουν προχωρήσει κάποιες συζητήσεις χωρίς όμως να έχει καταληχτεί τίποτα. Οι εργαζόμενοι στο κατάστημα ΑΤΛΑΝΤΙΚ του Ξυλοκάστρου βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Έχουν να πληρωθούν από τον Αύγουστο, δεν δουλεύουν αυτή την στιγμή, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι ο ενδιαφερόμενος θα θελήσει να επαναπροσλάβει όλους τους εργαζομένους και με τα ίδια δικαιώματα, μισθούς κλπ που είχαν ως τώρα.
Επειδή το θέμα είναι σοβαρό για τον τόπο μας, και αφορά πολλές οικογένειες δηλώνουμε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους στο σούπερ μάρκετ. Θέλουμε να βεβαιωθούμε ότι οι εργαζόμενοι θα επαναπροσληθφούν όλοι και με τα ίδια εργασιακά δικαιώματα (μισθούς, ένσημα κλπ) που είχαν πριν.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

O Σωκράτης , το τεστ και ο Πλάτωνας !



Μια μέρα εκεί που ο Σωκράτης έκανε τη βόλτα του στην Ακρόπολη, συνάντησε κάποιον γνωστό του, ο οποίος του ανακοίνωσε ότι έχει να του πει κάτι πολύ σημαντικό που άκουσε για κάποιον από τους μαθητές του.
Ο Σωκράτης του είπε ότι θα ήθελε, πριν του πει τι είχε ακούσει, να του κάνει το τεστ της "τριπλής διύλισης".

- Τριπλή διύλιση; ρώτησε με απορία.

- Ναι, πριν μου πεις τι άκουσες για το μαθητή μου θα ήθελα να κάτσουμε για ένα λεπτό να φιλτράρουμε αυτό που θέλεις να μου πεις. Το πρώτο φίλτρο είναι αυτό της αλήθειας. Είσαι λοιπόν εντελώς σίγουρος ότι αυτό που πρόκειται να μου πεις είναι αλήθεια;

- Ε... όχι ακριβώς, απλά το άκουσα όμως και...

- Μάλιστα άρα δεν έχεις ιδέα αν αυτό που θέλεις να μου πεις είναι αλήθεια ή ψέματα. Ας δοκιμάσουμε τώρα το δεύτερο φίλτρο, αυτό της καλοσύνης. Αυτό που πρόκειται να μου πεις για τον μαθητή μου είναι κάτι καλό;

- Καλό; Όχι, το αντίθετο μάλλον...

- 'Αρα, συνέχισε ο Σωκράτης, θέλεις να πεις κάτι κακό για τον μαθητή μου αν και δεν είσαι καθόλου σίγουρος ότι είναι αλήθεια.

Ο τύπος έσκυψε το κεφάλι από ντροπή και αμηχανία.

- Παρόλα αυτά συνέχισε ο Σωκράτης μπορεί ακόμα να περάσεις το τεστ γιατί υπάρχει και το τρίτο φίλτρο. Το φίλτρο της χρησιμότητας. Είναι αυτό που θέλεις να μου πεις για τον μαθητή μου κάτι που μπορεί να μου φανεί χρήσιμο σε κάτι;

- Όχι δεν νομίζω...

- Αρα, λοιπόν, αφού αυτό που θα μου πεις δεν είναι ούτε αλήθεια, ούτε καλό ούτε χρήσιμο, γιατί θα πρέπει να το ακούσω;

Ο τύπος έφυγε ντροπιασμένος, έχοντας πάρει ένα καλό μάθημα...

Το παραπάνω περιστατικό δείχνει γιατί ο Σωκράτης ήταν τόσο... σπουδαίος φιλόσοφος και έχαιρε τόσο μεγάλης εκτίμησης.

Το παραπάνω περιστατικό εξηγεί επίσης το λόγο που ο Σωκράτης δεν έμαθε ποτέ ότι ο Πλάτωνας του πήδαγε τη γυναίκα!

Τον «στρίμωξε»…

Μετά από πολλά χρόνια δεν κατάφερε ο Κώστας Κλωνής … Αλλά αυτό δεν συμαίνει τίποτα. Είναι κοντά στην παράταξη του σαν να ήταν εκλεγμένος. Δουλεύει καθημερινά συλλογικά και κάνει σοβαρό επιτελικό έργο. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Απλά σέβεται την λαική ετιμηγορια και προσφέρει έστω και χωρίς οφίτσια κλείνοντας πολλά μα παρα πολλά στόματα. Στο τελευταίο , για το 2010 , Δ.Σ ο πρ. πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Κ. Κλωνής ήταν αρκετά πιεστικός και «στρίμωξε» αρκετές φορές τον κ. Κλαδούχο, Οι σχέσεις των δύο ανδρών της τοπικής εξουσίας φαίνεται ότι βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους και κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ποιος και με τι τρόπο, θα πει την «τελευταία λέξη». Πάντως είναι σίγουρο, ότι οι παλιές καλές μέρες μεταξύ τους, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί….

Το παραεμπόριο σκοτώνει

Image
 
Το παραεμπόριο σκοτώνει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις
Ξεκινούν αύριο 15 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και οικονομικής δυσχέρειας. Οι Έλληνες λόγω των συνεχών περικοπών απομακρύνθηκαν από τις αγορές, γεγονός που έπληξε ιδιαίτερα τον κλάδο των εμπόρων. Ένα κλάδο που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας.
Οι ιδιοκτήτες όμως, πέρα από την πιστωτική ασφυξία και τα υψηλά ενοίκια καλούνται να επιβιώσουν και μέσα από μια ακόμη δυσκολότερη συγκυρία που ανθεί στη χώρα μας εξʼ αιτίας της ανεξέλεγκτης εισροής παράνομων μεταναστών.

Σχετικά με το νόμο περί ευθύνης Υπουργών

Image
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση επιχειρεί, και πάλι, να παίξει με εντυπώσεις και πυροτεχνήματα  γύρω από τα θέματα της διαφάνειας. Φαίνεται, μάλιστα, να εντάσσει στο παιχνίδι  της και το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Και αυτό, την ώρα που ξέρει ότι η όποια  νομοθετική πρωτοβουλία ελάχιστα μπορεί να συνεισφέρει, αφού το ζήτημα  ρυθμίζεται ασφυκτικά από το Σύνταγμα και καμία αλλαγή στον ισχύοντα νόμο  δεν μπορεί να αποδώσει το ζητούμενο, παρά μόνο κατόπιν Συνταγματικής
Αναθεώρησης.
Φαίνεται, έτσι, ότι ο Πρωθυπουργός προτάσσει επικοινωνιακές σκοπιμότητες  και το κομματικό συμφέρον του ΠΑΣΟΚ, αντί της ουσίας. Υποβαθμίζει, ταυτόχρονα, μια κορυφαία θεσμική πρωτοβουλία, που είναι ανάγκη να έχει διακομματικό χαρακτήρα.
Για αυτό ακριβώς το σκοπό, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το Δεκέμβριο του 2009, είχε προτείνει τη συγκρότηση Διακομματικής  Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, η οποία να επεξεργαστεί νομοθετικές παρεμβάσεις, μέχρι τον Ιούνιο του 2010.
Κατέθεσε, ταυτόχρονα, συγκεκριμένες προτάσεις για την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, την πάταξη της διαφθοράς και την εμπέδωση της διαφάνειας. Επέμεινε, παράλληλα, ότι η υπόθεση δεν είναι κομματική, αλλά εθνική και ότι η προσπάθεια πρέπει να έχει υπερκομματικό χαρακτήρα ώστε να διασφαλίζει την πιο πλατειά πολιτική και κοινωνική συναίνεση. Παρά τις δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού, τίποτε από τα συμφωνηθέντα δεν έγινε, ούτε στο χρόνο που είχε δεσμευτεί, ούτε στη συνέχεια.

Κατόπιν αυτών, η Νέα Δημοκρατία θεωρεί περίεργη, την έως τώρα κυβερνητική ολιγωρία, όσο και τη ξαφνική απόφαση του Πρωθυπουργού να κινηθεί από μόνος του σήμερα.
Σε κάθε περίπτωση, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει, σε λίγες ημέρες, ολοκληρωμένη πρόταση για το νόμο περί ευθύνης Υπουργών
».

ΟΝΝΕΔ Κορινθίας

Περιμένουν να μιλήσει ο γιατρός

Κάποιοι λένε ότι ο γιατρός και πρ. Δήμαρχος Ευρωστίνης Νίκος Κουρτζής, κάτι θέλει να πει τον τελευταίο καιρό και «κρέμονται από τα χείλη του»! Τι να είναι αυτό άραγε και ποιον να αφορά; Το νέο Δ.Σ. της περιοχής, τη νέα Δημοτική αρχή, ή την αντιπολίτευση; Ο ίδιος πάντως ακόμα δεν λέει το παραμικρό, αλλά παραμένει απλός θεατής. «Μέχρι πότε άραγε;», αναρωτιούνται κάποιοι. Εμείς τι να πούμε… Ο χρόνος θα δείξει…

Η Δυναμική παρουσία του Δημήτρη Σκούρα

Δυναμική ήταν η παρουσία του πρ. Δημάρχου Ξυλοκάστρου Δημήτρη Σκούρα στο πρώτο Δ.Σ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης. Πολλοί είπαν ότι είδαν τον κ. Σκούρα αρκετά συναινετικό σε σχέση με άλλες παρουσίες του στο Δ.Σ. Ίσως επειδή ήταν η πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς… Άλλωστε, ο κ. Σκούρας είναι βαθύς γνώστης όλων των θεμάτων του Δήμου και δύσκολα «ξεφεύγει» κανείς. Ξέρει τα πάντα, ψάχνει και μαθαίνει ότι τον ενδιαφέρει και απασχολεί το Δήμο και γενικά είναι ένας «σκληρός αντίπαλος»… Αφού να φανταστείτε η Πρόεδρος του Δ. Σ. έδωσε για δεύτερη φορά το λόγο στον κ. Σκούρα προ ημερησίας, ενώ δεν ήθελε ο δήμαρχος. Του έδωσε το λόγο για ένα λεπτό και έληξε το ζήτημα. Πολύ πιο έξυπνη τακτική, από το να τσακώνονται 10 λεπτά, λέγοντας και αντιλέγοντας...

Ποια φαρμακεία θα εφημερεύουν στην Κορινθία. Τετάρτη – Πέμπτη και Παρασκευή

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Κορινθίας αναφέρει τα εξής:
«Οι   φαρμακοποιοί   πάντα   στέκονταν   αρωγοί   στα   προβλήματα   των ασφαλιστικών ταμείων και στην καθημερινότητα των πολιτών. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας, μας οδήγησε σε από μέρους μας παραχωρήσεις (μείωση του κύκλου εργασιών έως 40%, απώλειες λόγω απομείωσης των αποθεμάτων μας μετά από την οριζόντια μείωση των τιμών) με μόνο στόχο την στήριξη της εθνικής προσπάθειας.Συμμετείχαμε δε σε ανοιχτό διάλογο με καλή διάθεση και πολυσχιδείς προτάσεις βασισμένες στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη διεθνή πρακτική με γνώμονα τη διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου της φαρμακευτικής περίθαλψης. Παρά της επίσημες δεσμεύσεις του υπουργείου τόσο στα συνδικαλιστικά μας όργανα όσο και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η κατάληξη ήταν διαφορετική αποδεικνύοντας ότι ο διάλογος ήταν προσχηματικός.•  Η αναίτια απελευθέρωση του ωραρίου οδηγεί σε εξάντληση του φαρμακοποιού που είναι υποχρεωμένος να δουλεύει εξήντα ώρες εβδομαδιαίως χωρίς κανένα επιπλέον όφελος για τον ασφαλισμένο.• Η μείωση των πληθυσμιακών ορίων οδηγεί σε περαιτέρω αύξηση του αριθμού των φαρμακείων με παράλληλη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης- όπως έχει επανειλημμένως δηλώσει ο κύριος Υπουργός. Αποστερεί δε την ελληνική περιφέρεια από φαρμακευτικές υπηρεσίες και δημιουργεί προβληματικές επιχειρήσεις επιτείνοντας τον κίνδυνο υιοθέτησης μη δεοντολογικών πρακτικών.• Η αύξηση του ποσοστού έκπτωσης (rebate) στα ασφαλιστικά ταμεία στο 4,5% μεσοσταθμικά, εξοντώνει οικονομικά το ήδη επιβαρημένο από τις καθυστερήσεις πληρωμών ελληνικό φαρμακείο. Ταυτόχρονα καταλύει την αρχή της αναλογικότητας -αφού στη φαρμακοβιομηχανία το αντίστοιχο ποσοστό έκπτωσης είναι μόνο 3%. Η δε αδυναμία εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, τουλάχιστον για το 2011, σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία αφαιρεί ουσιαστικά τη δυνατότητα είσπραξης του.• Τέλος και πέρα από κάθε λογική, υιοθετεί την πλήρη κατάργηση κάθε ιδιοκτησιακού περιορισμού ανοίγοντας την κερκόπορτα της παράδοσης του ελληνικού φαρμακείου σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και διακυβεύοντας την ποιότητα του φαρμάκου και την εξυπηρέτηση των πολιτών. Μετά από αυτά και υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα των πολιτών στην άριστη φαρμακευτική περίθαλψη και την αξιοπρεπή άσκηση του φαρμακευτικού λειτουργήματος, αναγκαζόμαστε να προβούμε σε δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις, απαιτώντας την άμεση απόσυρση του προς κατάθεση σχεδίου νόμου».
Τα φαρμακεία που εφημερεύουν….
Ορίζονται εφημερεύοντα φαρμακεία για τις ημερομηνίες από 19/1/2011 έως 21/1/2011 τα εξής: