Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Προσοχή στον δρόμο Τσακώνα – Μεγαλόπολη κοντά στα Παραδείσια

Υποχώρησε, λίγες εβδομάδες μετά την παράδοση του έργου, το οδόστρωμα στον αυτοκινητόδρομο Τσακώνα – Μεγαλόπολη, κοντά στον κόμβο Παραδεισίων και η κατασκευαστική κοινοπραξία «Μορέας» επεμβαίνει άμεσα για την αποκατάσταση.

Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια διαδρομή 900 μέτρων από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου μέχρι και το τέλος του μήνα. Η υποχώρηση έχει παρατηρηθεί στην αριστερή λωρίδα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας -στο μέσο του δρόμου δηλαδή- τόσο προς Αθήνα (λίγο μετά την είσοδο στον αυτοκινητόδρομο στον κόμβο Παραδεισίων) όσο και προς Καλαμάτα (λίγο πριν την έξοδο).

Η συγκεκριμένη περιοχή χαρακτηρίζεται από εδαφολογική αστάθεια. Άλλωστε πριν από λίγα χρόνια μερικά χιλιόμετρα πιο νότια είχε ξαναγίνει κατολίσθηση του εδάφους στον ανακαινισμένο δρόμο που επίσης είχε παραδοθεί λίγο καιρό πριν.
Καλό είναι οι οδηγοί να προσέχουν στην οδήγηση στο συγκεκριμένο σημείο και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες που θα τους δίδονται αλλά και τις πινακίδες. Η Ανατολική Οδός ή Μορέας είναι ο μοναδικός σήμερα αυτοκινητόδρομος που έχει παραδώσει περισσότερο από το 50% του συνολικού έργου και τον αυτοκινητόδρομο να είναι συνεχής από την Κόρινθο μέχρι και τον κόμβο στα Παραδείσια.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον Μιλτιάδη Έβερτ

Είναι διασωληνωμένος, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον

Εξαιρετικά κρίσιμη χαρακτηρίζεται η κατάσταση της υγείας τού πρώην προέδρου της ΝΔ, Μιλτιάδη Έβερτ, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται από την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου.
Ο ασθενής, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς της πρώτης πανεπιστημιακής καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου, είναι διασωληνωμένος, δεν έχει επαφή με το περιβάλλον,  έχει σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού.
Ο Μιλτιάδης Έβερτ με επιβαρυμένο ιατρικό ιστορικό εισήχθη στο νοσοκομείο με δύσπνοια και έντονη δυσφορία σε συγχυτική κατάσταση παρά το γεγονός ότι διατηρούσε μέρος των αισθήσεών του.
Πολύ σοβαρή και κρίσιμη χαρακτήρισε την κατάσταση της υγείας του ασθενή, ο διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής, καθηγητής
Χριστόδουλος Στεφανάδης, ο οποίος χαρακτήρισε κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα.
AΠE

Μια εβδομάδα με κομμένο νερό η Παναχαϊκή - Χρωστάει 100.000 ευρώ επί 25 χρόνια

Κλειστές οι τουαλέτες, χωρίς ντους οι παίκτες, παίρνουν τα άπλυτα σπίτι τους

Πρωτόγνωρη η κατάσταση που επικρατεί από την προηγούμενη Τρίτη στις εγκαταστάσεις της Παναχαϊκής. Με απόφαση του απερχόμενου προέδρου της ΔΕΥΑΠ Χρήστου Μπακαλάρου διακόπηκε η υδροδότηση στο γήπεδο εξαιτίας ανεξόφλητων λογαριασμών με αποτέλεσμα επί μια εβδομάδα να επικρατούν τραγελαφικές καταστάσεις.

Διευθυντές και προϊστάμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Την απόφαση τοποθέτησης των Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων και των Προϊσταμένων Διευθύνσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου υπέγραψε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας κ. Τάσος Αποστολόπουλος.Σύμφωνα με την απόφαση ορίζονται Γενικοί Διευθυντές οι εξής:

Δήμος Αθηναίων: Αφαίρεση πινακίδων για παράνομο παρκάρισμα

Στην αυστηρή εφαρμογή των νόμων για το παράνομο και αντικανονικό παρκάρισμα, με στόχο να μειωθεί η παρόδια στάθμευση, ώστε οι πολίτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι στα πεζοδρόμιά τους, προχωρεί ο Δήμος Αθηναίων.

Οι οδηγοί που θα παρεμποδίζουν την κυκλοφορία, παρκάροντας παράνομα, θα λαμβάνουν τσουχτερά πρόστιμα, ενώ θα τους αφαιρούνται και οι πινακίδες.

Όπως δηλώνει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τάσος Αβραντίνης, «θα επιχειρηθεί με όλους τους τρόπους να γίνει κατανοητό ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί πλέον να συνεχιστεί η κατάσταση με το παρκάρισμα πάνω στο πεζοδρόμιο ή στα σημεία πρόσβασης για αναπήρους, σε πεζόδρομους ή και κοντά στους σηματοδότες».

Πηγή: NAFTEMPORIKI.GR   - ΑΠΕ - ΜΠΕ

Οργανωτική συγκέντρωση της επιτροπής κατά των διοδίων στην Πελοπόννησο


Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου ενάντια στα διόδια χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των πολιτών σε όλους τους σταθμούς των διοδίων της περιοχής, σηκώνοντας τις μπάρες.''Η μεγάλη συμμετοχή των ενεργών πολιτών και κυρίως της νεολαίας, αλλά και οι εκδηλώσεις συμπαράστασης από τους διερχόμενους οδηγούς εκφράζουν την αγανάκτηση των πολιτών για τις τρομακτικές αυξήσεις των τιμών των διοδίων, αλλά και ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, του μνημονίου και της τρόικας'' επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της επιτροπής και προσθέτουν πως ''ο αγώνας συνεχίζεται''.

Η προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή ενάντια στα διόδια, καλεί όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες της περιφέρειας, την Κυριακή 23 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, προκειμένου να συγκροτηθεί η Συντονιστική Επιτροπή Πελοποννήσου και να καθορίσουν τη συνέχιση του αγώνα.
Στη συγκέντρωση της 23ης Ιανουαρίου θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδίων μαζί με νομικούς.

newsit.gr

Ο δρόμος της συνεργασίας Παπανδρέου και Ερντογάν, τα ερωτηματικά και τα αγκάθια



Γράφει ο Χρ. Καψάλης

Η συμμετοχή και ομιλία του έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην ετήσια συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων, οι αναφορές του στο μάταιο των υπερπτήσεων των τουρκικών f-16 πάνω από ελληνικά νησιά, στο Κυπριακό και τις προϋποθέσεις εισόδου της Τουρκίας στην ΕΕ σε συνδυασμό με τις ήπιες αντιδράσεις της τουρκικής ηγεσίας, μαρτυρούν ότι:

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών | 4 + 1 σενάρια

Γράφει ο Χρ. Καψάλης

Οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου στον Real Fm επιβεβαιώνουν όσα σας έχει πει το eklogika.gr  για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών κατά το προσεχές τρίμηνο. Με λίγα λόγια ξαναλέμε ότι εκλογές δεν είναι απίθανο να γίνουν, αν και συνεχίζουμε να μην καταλαβαίνουμε σε τι βοηθήσουν τους πολίτες. Ο κ. Λοβέρδος βέβαια δεν μίλησε για πρόωρες εκλογές αλλά τα συμπεράσματά του, για όσους ξέρουν να διαβάζουν πίσω από τις λέξεις οδηγούν και σε αυτό το ενδεχόμενο υπό προϋποθέσεις.

Ζωντανή μετάδοση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου




Ζωντανή μεταδοση της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήται σήμερα Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου στο "Αποστολοπούλειο" Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης .

Το νέο σχήμα της ΝΔ : ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ

 


Eκπρόσωπος τύπου αναλαμβάνει ο Γιάννης Μιχελάκης.
Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος  αναλαμβάνει την ευθύνη του τομέα Εξωτερικών με αναπληρωτές τον Κώστα Γκιουλέκα και τον Σπύρο Ευσταθόπουλο.
Στον τομέα Άμυνας αναλαμβάνει ο Μαργαρίτης Τζίμας με αναπληρωτή τον Αλέξανδρο Δερμεντζόπουλο.
Τομεάρχης Εργασίας ο Μάριος Σαλμάς.
Τον τομέα Ανάπτυξης κρατάει ο Κωστής Χατζηδάκης με αναπληρωτή τον Νίκο Λέγκα.
Τομεάρχης Εσωτερικών ορίζεται ο Χρήστος Ζωης ενώ τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη ο Θανάσης Νάκος με αναπληρωτή τον Κώστα Τσιάρα. Στον τομέα Οικονομίας παραμένουν οι Χρήστος Σταικούρας και Νότης Μηταράκης ενώ προστίθεται ο Ι. Βρούτσης.
Τομεάρχης παιδείας αναλαμβάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος με αναπληρωτή τον Σπύρο Ταλιαδούρο. Στον τομέα Περιβάλλοντος παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αναπληρωτές τον Νίκο Καντερέ και τη Θεοδώρα-Διονυσία Αυγερινοπούλου.
Τον τομέα Ενέργειας αναλαμβάνει ο Σ. Καλαφάτης. Τομεάρχης Τουρισμού παραμένει η Όλγα Κεφαλογιάννη.
 Στον τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης αναλαμβάνει ο Γιώργος Κασσαπίδης με αναπληρωτή τον Κώστα Κόλλια.
Τον τομέα Μεταφορών αναλαμβάνει ο Μιχάλης ΠαπαδόπουλοςΤομεάρχης Υγείας αναλαμβάνει ο Θανάσης Γιαννόπουλος με αναπληρωτή τον Γεράσιμο Γιακουμάτο.
Συγκροτείται νέος τομέας για ΜΜΕ με τον Σίμο Κεδίκογλου.  Τον τομέα Δικαιοσύνης αναλαμβάνει ο Κώστας Τζαβάρας με αναπληρωτή τον Κώστα Καραγκούνη. Τομεάρχης Πολιτισμού ορίστηκε ο Αθανάσιος Δαβάκης με αναπληρώτρια την Ευαγγελία Τζουμάνη. Τον τομέα Αθλητισμού αναλαμβάνει ο Γ. Ιωαννίδης.
Τομεάρχης Ναυτιλίας ορίστηκε ο Γιάννης Πλακιωτάκης με αναπληρωτές τον Στέφανο Αγιάσογλου και Πάυλο Βογιατζή.
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ ορίσζονται ο Νίκος Δένδιας, Κώστας Μαρκόπουλος και Μανώλης Κεφαλογιάννης. Στη γραμματεία Πολιτικού Σχεδιασμού παραμένει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος και στη γραμματεία Προγράμματος ο Ευριπίδης Στυλιανίδης. Αναπληρωτής Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού ορίζεται ο Αργύρης Ντινόπουλος.

http://www.report24.gr/wp-content/uploads/Αντίγραφο-του-kommatika_organa1.xls

Στην εντατική ο Έβερτ…

Στην εντατική του Ιπποκράτειου νοσοκομείου νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ καθώς όπως αναφέρουν πληροφορίες την Πέμπτη εισήχθη με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.Αναλυτικά ενώ ήταν στο σπίτι του αισθάνθηκε δυσφορία, δύσπνοια και ισχυρούς πόνους στην πλάτη κι έτσι μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο όπου υπεβλήθη σε συνεχείς εξετάσεις. Οι γιατροί έκριναν ότι λόγω της επιβαρυμένης υγείας του, πρέπει να εισαχθεί στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ιατρικό ανακοινωθέν.

Πηγή: star.gr 

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ :Ο δήμαρχος άλλαξε αρμοδιότητες στους αντιδημάρχους;

Πολλά ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τις θέσεις των αντιδημάρχων στο δήμο Ξυλοκάστρου και το γεγονός ότι έμεινε χωρίς πόστο ο κ. Ψαράκης. Ακούγεται και κάτι άλλο τελευταία ότι ο δήμαρχος είχε ορίσει τον αντιδήμαρχο κ. Λογοθέτη να αναλάβει τα καταστήματα αλλά ο τελευταίος αντέδρασε και έτσι οι αρμοδιότητες σε αυτόν τομέα μεταφέρθηκαν στον κ. Μενούνο!!! Είναι έτσι δήμαρχε; Γιατί αν είναι έτσι να σε πιέζουν όλοι και να αλλάζεις κάθε τρεις και λίγο τις αποφάσεις σου! Περίεργα πράγματα στο δήμο Ξυλοκάστρου…

KORINTHIAN NEWS

Οι Έλληνες μαθητές πρωταθλητές στο διάβασμα

Μπορεί να μην ιδιαίτερα επιμελείς μεταξύ των μαθητών των χωρών του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες μαθητές όμως εμφανίζονται πρωταθλητές στο εξωσχολικό διάβασμα.
Οι μαθητές 15 ετών στην Ελλάδα δηλώνουν ότι διαβάζουν για δική τους ευχαρίστηση σε ποσοστό 82,5% καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ ενώ στη δεύτερη θέση έρχονται οι Τούρκοι συμμαθητές τους.

Αν και έχανε με 2 – 0 τελικά νίκησε με 4 -2 ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ

Ιδανικά ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του για τη νέα χρονιά ο Αστέρας Μαγούλας. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, αν και δυσκολεύτηκε, κατάφερε να πάρει το διπλό στο Αργος, επικρατώντας του Παναργειακού με 4-2 με μεγάλη ανατροπή παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας..

Κορινθία - Ευβοία σημειώσατει Χ2

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑ 1-1
Ισόπαλοι αναδείχθηκαν Πέλοπας Κιάτου και Χαλκίδα (1-1). Στο 70' ο Παπαϊωάννου άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για οφ σάιντ. Δέκα λεπτά πριν από το τέλος ο Λίλιος με πλασέ έκανε το τελικό 1-1. Στο 87' με 2η κίτρινη αποβλήθηκε ο Κολιόπουλος για την Χαλίδα
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Χασαμπέλι, Βράκας, Μπούκης, Τόλιας, Αντωνόπουλος, Παπαδημητρίου, Λίλιος, Μουρτζάκης (75' Σαμανίδης), Πετρόπουλος, Στασινόπουλος, Μάρης (62' Μιχαλόπουλος).
ΧΑΛΚΙΔΑ: Μόνος, Κουμπούλης, Τουρνάς, Τσούτης, Μπόκαρης, Κυρίκος (70' Κολιόπουλος), Μαστρογιάννης, Γαλβάλης, Λιόλιος, Δασκαλάκης (87' Σταματάκος), Παπαϊωάννου.

ΛΟΥΚΙΣΙΑ - ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ 3-2
Συγκλονιστικό ματς στα Λουκίσια, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον ΠΑΟ Λουτράκι (3-2). Τα γκολ για τους γηπεδούχους πέτυχαν οι Γίγας (25', πέν.) και Τσοκάνης (50', 76'). Για την ομάδα του Λουτρακίου σκόραραν οι Τσουμάνης (66'), Παπαμετζελόπουλος (90'). Οι γηπεδούχοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα καθώς αποβλήθηκε ο Ευσταθίου Ν..
ΛΟΥΚΙΣΙΑ: Μπόλμπασης, Κωστακιώτης, Μήτρο, Καραμπάς, Ζαχαριάς, Ευσταθίου Ν., Γίγας, Χατζάκης, Τσοπάνης (84' Σπανός Κ.), Ελευθερίου (51' Ντάμπος, 88' λ. τρ. Ευσταθίου Α.), Ζαφειρόπουλος.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ: Πλούμπης, Σακελλαρίου (78' Παπαμετζελόπουλος, Μούτσος (70' Βουτσινάς), Τσουμάνης, Μαυρίδης, Τσάτσος, Αντωνίου, Νάστος, Χρυσαφίδης, Αποστολάκης, Φαίνεσης (60' Τσατσόπουλος).

Στο +5 η Μαύρη Θύελλα Πήρε διαφορά στο Αίγιο

Η Καλαμάτα κέρδισε εκτός έδρας τον Αχιλλέα Καμαρών στο Αίγιο με 1-0 με τέρμα που σημείωσε στο 21’ ο Αγγελόπουλος και σε συνδυασμό με το ρεπό του Αστέρα Αμαλιάδας πήρε αέρα πέντε βαθμών στη μεταξύ τους μονομαχία στην κορυφή του ομίλου και ενώ την επόμενη αγωνιστική θα αναμετρηθούν στην πόλη της Μεσσηνίας.
Αυτή ήταν η 14η νίκη για τη «μαύρη θύελλα» σε 15 αγώνες, με τους παίκτες της Καλαμάτας να εντυπωσιάζουν με την αμυντική τους συμπεριφορά, καθώς έχουν δεχτεί μόλις 4 γκολ.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΜΑΡΩΝ: Μπαλτιμάς, Στεφανόπουλος, Καυγάς, Ρίτης, Παπαδιονυσίου, Θεοδωρόπουλος, Τριανταφύλλου, Καραΐνδρος Γ Καραΐνδρος Δ., Ραμπαβίλας, Τέρπος.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Λυμπερόπουλος, Τσαγκαράκης (80' λ. τρ. Αλεξανδρόπουλος), Δρούγας (60' Δημητρακόπουλος), Μπαστάκος, Μπλέτσας, Κωνσταντόπουλος, Σισμανίδης, Γκίκα (60' Χαζάουι), Αγγελόπουλος, Γρηγορακάκης, Τσόπελας.

Αν και πρώτη...διαλύεται η Ρόδος!

Η Ρόδος μπήκε με το δεξί στο 2011 επικρατώντας 2-0 του Πανηλειακού, οδηγεί την κούρσα στον 1ο όμιλο της Football League, όμως ίσως και σήμερα να μην υπάρχει στον ελληνικό ποδοσφαιρικό χάρτη.

Ο Γιάννης Μιχελάκης ο νέος εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ.

Από στιγμή σε στιγμή οι ανακοινώσεις από τον Α. Σαμαρά
Ο δημοσιογράφος Γ. Μιχελάκης είναι ο νέος εκπρόσωπος τύπου της Ν.Δ. στην θέση του Π. Παναγιωτόπουλου. Ο Α. Σαμαράς επέλεξε τελικά ένα εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο για την θέση του εκπροσώπου και μάλιστα έναν επαγγελματία της ενημέρωσης.

Ο κ. Μιχελάκης ήταν επί σειρά ετών διευθυντής του ΑΝΤ1 αλλά τελευταία διευθυντής της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ. Ο νυν εκπρόσωπος τύπου κ. Π. Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνει τον τομέα εξωτερικής πολιτικής ,την υψηλή εποπτεία του οποίου κρατά όμως ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Δ. Αβραμόπουλο
"ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" είχαν είχαν κατα καιρους "φιλοξενήσει" στις σελίδες τους άρθρα του κ. Γιάννη Μιχελάκη , στον οποίο ευχωνται καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα για το καλό της ενημέρωσης .

Τατούλης: Τα πρόστιμα για τα σκουπίδια δεν θα πάνε στους δήμους

Τον τρόπο με τον οποίο θα λυθεί το μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο η οποία έχει τις περισσότερες...
ανεξέλεγκτες χωματερές στη χώρα, ανέπτυξε κατά τη διάρκεια σημερινής του συνάντησης με δημάρχους της Λακωνίας ο νέος περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης.
Μάλιστα, τους ανακοίνωσε ότι«ύστερα από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της διυπουργικής επιτροπής, Θεόδωρο Πάγκαλο άλλαξε ο προσανατολισμός του να μεταφερθούν τα πρόστιμα της Ε.Ε. στους δήμους, καθώς θεώρησε σωστό η κυβέρνηση να καλέσει εμάς στην περιφέρεια να αναλάβουμε να δώσουμε λύση».

Ο Αστέρας επιστρέφει στο «σπίτι του»!

Μετά από ένα μεγάλο διάστημα «ξενιτεμού του» , ο Αστέρας Δερβενίου , επιστρέφει στο «σπίτι του». Το γήπεδο μετά τα έργα που έγιναν με την χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκηση Κορινθίας επί Νομάρχου Νίκου Ταγαρά, αποτελεί πραγματικό στολίδι για όλη την περιοχή της Δυτικής Κορινθίας και θ α το χρησιμοποιήσουν ως έδρα οι ομάδες του Αστέρα και του Πανευρωστινιακού. Ο Πρώτος επίσημος αγώνας στο ανακαινισμένο γήπεδο Δερβενίου θα διεξαχθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 , στις 3 το απόγευμα , ανάμεσα στον Αστέρα Δερβενίου και στην Προοδευτική Περιγιαλίου στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας.

Ξεκίνησε με το «αριστερό» ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 2 -1

Με σκορ 2 – 1 ηττήθηκε ο Αστέρας Δερβενίου στο Βέλο από την τοπική Ελλάδα, σ’ έναν αγώνα που, σύμφωνα με την απόδοσή του, δεν δικαιούταν τίποτε καλύτερο.
Απλά επειδή το δεύτερό της τέρμα η Ελλάδα το πέτυχε αρκετά αργά, στο 81’, σε μια περίεργη φάση που η άμυνα του Αστέρα περίμενε επιθετικό φάουλ και σταμάτησε την προσπάθειά της, άφησε μια στυφή γεύση. Όμως η όλη εικόνα του αγώνα έδειξε ότι ο Αστέρας μάλλον θα “έκλεβε” τον βαθμό, παρά ότι τον δικαιούνταν. Η Ελλάδα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και ο λαβωμένος από τις απουσίες του Αστέρας (έλειπαν οι Βορινιώτης, Ζήσης και Ρουμελιώτης) δεν έδειξε ομάδα που θα διεκδικούσε “επί ίσοις όροις” το αποτέλεσμα.

Απολογισμός δράσης ΟΝΝΕΔ - Απρ/Δεκ 2010

Image
Ξεφυλλίστε τις σελίδες του Απολογισμού δράσεων
της ΟΝΝΕΔ

Διήμερο πολιτιστικής άνοιξης μες στο χειμώνα…



 

ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ

ΞΥΠΟΛΗΤΟ ΣΕ ΑΓΟΝΗ ΕΠΟΧΗ


Του υπ.Βουλευτή της Ν.Δ.Κορινθίας Στέλιου Μάρκελλου

Μητρώο εμπόρων αγροτικών προιόντων : Ο παράδεισος και η κόλαση μέσα μας. Εξασφαλίζει την προστασία των αγροτών μας και την διαφάνεια στις συναλλαγές τους. Πως άραγε ; Μα με την ενεργοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Με τον ΕΦΕΤ. Με τον ΣΔΟΕ κατά των καρτέλ, που δρουν σε βάρος αγροτοπαραγωγών και καταναλωτών. Με ελέγχους στην τυποποίηση. Στα ενδιάμεσα δηλ.στάδια της εφοδιαστικής με αγροτικά προιόντα αλυσίδας, όπου παρατηρείται υπερκοστολόγηση. Με την πιστοποίηση, και με την πάταξη ελληνοποιήσεων και παράνομων εισαγωγών αγροτικών προιόντων. Με την ουσιαστική, καλά οργανωμένη-και ελεγχόμενη επαρκώς-βοήθεια στους αγροτοσυναιτερισμούς και στις ομάδες παραγωγών. Με την περαιτέρω ενίσχυση των Λαικών μας Αγορών.
Κάθε εποχή βέβαια έχει τις άφθονες μιζέριες της. Αλλά και κάθε μας εμπειρία είναι χρήσιμη. Με το Μητρώο των αγροτών μας, φροντίζουμε να μη στερέψει η Πηγή. Απομονώνουμε τον ψευτοέμπορο, που καταστρέφει τόπο, μόχθο και ιδρώτα. Και που σαρώνει τα προστατευτικά τείχη της αγροτιάς μας. Με το εν λόγω Μητρώο βροντοφωνάζουμε στην αισχροκέρδεια να σηκωθεί να φύγει. Για να ανασάνει η γη. Για να συνέλθει ο αγροτοπαραγωγός. Για να πάψει η θλίψη να φθείρει την ύπαιθρο. Για να βρεί ξανά τη δικαιοσύνη ο αγροτικός πληθυσμός μας.

www.steliosmarkellos.gr

ΓΑΥΡΟΣ Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ

ceb3ceb1cf85ceb2cf81cebfcf83 ΓΑΥΡΟΣ Ο «ΒΑΣΙΛΙΑΣ» ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ


Η κατάσταση των αποθεμάτων στον Κορινθιακό Κόλπο
Συγκεκριμένα για τον Κορινθιακό, η έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου επικεντρώθηκε στη μελέτη της πορείας που ακολούθησε η αλιεία στον Κορινθιακό Κόλπο τα τελευταία 40 χρόνια (1964 - 2003). Ο πίνακας 1 δείχνει τη μέση παραγωγή των κυριότερων αλιευμάτων στον Κορινθιακό.

Φάληρο με το … Ποντικονήσι σου και στο +5 ο Ολυμπιακός


 Φουλάρει… για τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Μετά την ολοκλήρωση της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας και τη νίκη επί της Κέρκυρας, οι «ερυθρόλευκοι» διατηρήθηκαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με το +5 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό να παραμένει. Ο Βαλβέρδε (επιτέλους) ρίσκαρε  και ο Ολυμπιακός μετά από καιρό έπαιξε καλό ποδόσφαιρο! Ο Ισπανός τεχνικός έβαλε στο αρχικό σχήμα Πάντελιτς και Μιραλάς και οι «ερυθρόλευκοι» δημιούργησαν ένα σωρό ευκαιρίες και κέρδισαν μόνο 2-0 την Κέρκυρα. Αυτογκόλ του Τσίγκα και γκολ του Μιραλάς τα δύο τέρματα για τους Πειραιώτες που είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Ιμπαγάσα και τον Πάντελιτς

«Μπάχαλο» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζαχάρως. "Προεδρείο" δια...βοής!



ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΠΑΤΡΙΣ


Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζαχάρως όπου έγινε προσπάθεια εκλογής προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διαδικασία απέβη άκαρπη για μια ακόμα φορά, με τον προεδρεύοντα Χρήστο Βλάχο, λίγο πριν τις 3:00 το μεσημέρι, να κηρύσσει τη λήξη της συνεδρίασης που σημαδεύτηκε και από ένα απρόοπτο περιστατικό μεταξύ του Γιώργου Μπούσμπουρα και του Φώτη Δημήτρουλα.

Ο «Kiss 92.2 – Patras» στη συχνόττητα του Ρrisma Virus

ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ 93.8 ,που εδώ και 20 χρόνια ακούγατε τον Ρrisma Virus. απο Ξυλόκαστρο τώρα ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ «Kiss 92.2 – Patras» καθώς και από το Internet www.kiss922.gr  ΚΑΛΗ ΑΚΡΟΑΣΗ