Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Στην 12αδα του Ευρωμπάσκετ η Εθνική

 
 Παρουσιάζοντας δύο πρόσωπα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 74-69 της Κροατίας και εξασφάλισε την πρόκριση στις 12 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης
- Καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο από τους παίκτες του Ηλία Ζούρου που προηγήθηκαν ακόμα και με 20 πόντους, ωστόσο στο β΄μέρος ήρθε η κατάρρευση με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στα τελευταία δευτερόλεπτα
- Διαβάστε ποιοι θα απαρτίζουν τον νέο όμιλο της Εθνικής


Το LIVE του αγώνα
Η Εθνική ομάδα ξεκίνησε το ματς εκπλήσσοντας ευχάριστα. Παρά την κρισιμότητα του αγώνα και με νωπές της μνήμες από την ήττα από τα Σκόπια, πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο. Φώτσης, Μπουρούσης και Βασιλειάδης έκαναν ότι ήθελαν στο παρκέ, με τους Κροάτες να τα έχουν χαμένα και να σκοράρουν με το σταγονόμετρο. Πρόκειται αναμφίβολα για το καλύτερο ημίχρονο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας, ωστόσο η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.
Παρά το -20 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου η ομάδα του Γιόσιπ Βράνκοβιτς δεν τα παράτησε και με όπλο την άμυνα ζώνης κατάφερε να ροκανίζει σταδιακά την διαφορά. Η εξαιρετική εμφάνιση του Μπάρατς έκανε ακόμα πιο ευνοϊκά τα πράγματα για τους Κροάτες, την ώρα που η Εθνική έμοιαζε βραχυκυκλωμένη στην επίθεση. Η διαφορά έφτασε στο καλάθι 24΄΄ πριν το τέλος, ωστόσο η ψυχραιμία του Ζήση στις βολές ήταν καθοριστική και έγειρε την πλάστιγγα οριστικά υπέρ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Η νέα Εθνική Ελλάδας βρίσκεται στην 12αδα του Ευρωμπάσκετ και θα μεταφέρει τρεις βαθμούς στο νέο όμιλο που θα απαρτίζουν οι ΠΓΔΜ, Ρωσία, Σλοβενία και μία εκ των Γεωργία ή Βουλγαρία από τον Δ’ όμιλο και Φινλανδία ή Βοσνία από τον Γ΄ όμιλο.

Τα δεκάλεπτα: 25-13, 44-27, 58-45, 74-69

Ελλάδα (Ζούρος): Ξανθόπουλος, Μπουρούσης 11, Ζήσης 9, Βασιλειάδης 17 (3), Καλάθης 9 (8 ριμπάουντ), Φώτσης 17 (5), Παπανικολάου, Μαυροειδής, Μπράμος 2 (7 ριμπάουντ), Κουφός 7, Σλούκας, Καϊμακόγλου 2.

Κροατία (Βράνκοβιτς): Τόμιτς 10, Άντριτς 9 (8 ριμπάουντ), Πόποβιτς 14 (1), Μπογκντάνοβιτς 4, Στίπτσεβιτς 2, Ντρέιπερ 3, Σίμον 11 (1), Μάρκοτα, Ρούντεζ, Ζόριτς 2, Μπάρατς 14 (1).
 
newsit.gr