Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αντάρτες λένε ότι έχουν περικυκλώσει τον Καντάφι - Ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia , στην Τρίπολη

Έφτασε η στιγμή του τέλους ή πάλι θα καταφέρει ο Μουαμάρ Καντάφι να διαφύγει τη σύλληψη; Είναι όντως ο άνδρας που πολιορκείται από ομάδα ανταρτών σε συγκρότημα διαμερισμάτων ο Λίβυος ηγέτης;

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ομάδα εξεγερμένων ανταλλάσσουν πυρά με πιστούς του καθεστώτος. Πιστεύουν, ότι στο κτίριο βρίσκεται ο Καντάφι μαζί με κάποιους από τους γιους του.

"Είναι μαζί. Βρίσκονται μέσα σε μια μικρή τρύπα", δήλωσε ο Μουχάμαντ Γκομάα, ένας από τους αντικαθεστωτικούς. "Σήμερα τελειώνουμε. Σήμερα θα το τελειώσουμε αυτό", προσέθεσε.

Και όλα αυτά ενώ ξαφνικά εμφανίστηκε ο Μούσα Ιμπραχίμ, εκπρόσωπος του λιβυκού καθεστώτος, ο οποίος είχε επίσης χαθεί από προσώπου γης τις τελευταίες μέρες. "Ο Μουαμάρ Καντάφι βρίσκεται στη Λιβύη και ηγείται της μάχης κατά των ανταρτών. Το ηθικό του είναι υψηλό", δήλωσε ο Ιμπραχίμ, σύμφωνα με το Associated Press.

Ανταποκριτής του Reuters δήλωσε ότι σφοδρές μάχες ξέσπασαν νωρίτερα στο κέντρο της Τρίπολης, με βαριές ανταλλαγές πυρών πολυβόλων μεταξύ των αντικαθεστωτικών δυνάμεων και στρατιωτών που είναι πιστοί στον συνταγματάρχη Καντάφι. "Σημειώνονται ανταλλαγές πυρών και είναι πολύ επικίνδυνα", δήλωσε στρατιώτης των αντικαθεστωτικών σε σημείο ελέγχου.

Η ανταλλαγή πυρών σημειώνεται κοντά στο ξενοδοχείο Corinthia, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από την κεντρική Πράσινη Πλατεία της Τρίπολης.

Ο ανταποκριτής του Reuters που βρίσκεται στο ξενοδοχείο μετέδωσε ότι οι αντικαθεστωτικοί που έχουν ανέβει στην οροφή του κτιρίου πυροβολούν εναντίον ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος που βρίσκονται σε κοντινά κτίρια. Οι εξεγερμένοι που βρίσκονται μπροστά από το ξενοδοχείο χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά όπλα και αυτοπροωθούμενες οπλοβομβίδες κατά των ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος.
newsit.gr/