Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Με τους "Αγανακτισμένους" Γιάννη Φετφατζίδη και Κυριάκο Παπαδόπουλο Ελλάδα – Μάλτα 3-1 !


Ο Φερνάντο Σάντος έχει ανανεώσει την εθνική ομάδα και οι νέοι την... ξελάσπωσαν! Με τους Γιάννη Φετφατζίδη (δύο γκολ) και τον... πρωτοεμφανιζόμενο Κυριάκο Παπαδόπουλο να σκοράρουν η Εθνική μας κέρδισε 3-1 την Μάλτα και παρέμεινε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εκατσαν μετά το 2-0 οι διεθνείς με αποτέλεσμα να κινδυνέψουμε να ισοφαριστούμε!
Με πολλά νέα πρόσωπα η Εθνική μας ομάδα υποδεχόταν την Μάλτα στο Καραϊσκάκη και ήθελε πάση θυσία τη νίκη, προκειμένου να παραμείνει πρώτη στο γκρουπ. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε ένα εντυπωσιακό σερί, καθώς με αντίπαλο τη Μάλτα είχε μόνο νίκες στην Ελλάδα και με σερί 15-0 στα γκολ!
Το παιχνίδι ξεκίνησε για την Ελλάδα με τους καλύτερους οιωνούς. Στο η πρώτη μεγάλη στιγμή της καθώς, ο Τοροσίδης έβγαλε την παράλληλη μπαλιά από τα δεξιά, με τον Σαλπιγγίδη να πετάγεται στο πρώτο δοκάρι αλλά η προβολή του πέρασε μόλις άουτ. Δύο λεπτά αργότερα στο 8’ το σκορ άνοιξε ! Με δυο πάσες, ο Κατσουράνης βρέθηκε από τα δεξιά για να βγάλει τη σέντρα με όλη του την άνεση αλλά αυτός είδε την κίνηση χωρίς τη μπάλα του Φετφατζίδη και του έστρωσε μία πάσα που δεν δυσκόλεψε τον νεαρό μεσοεπιθετικό ερχόμενος από πίσω να πλασάρει εύκολα για το 1-0.
Αυτό το γκολ έδωσε φτερά στην Εθνική που πίεσε και κυνήγησε το δεύτερο γκολ, καθώς η Μάλτα φάνταζε ακίνδυνη. Στο 25’ μάλιστα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα πέτυχε και δεύτερο γκολ,  ένα πολύ ωραίο γκολ του Σαλπιγγίδη μετά από εξαιρετική προβολή έπειτα από παράλληλη σέντρα του Τοροσίδη, αλλά ο επιθετικός της Εθνικής ήταν σε θέση οφσάιντ. Ενα λεπτό αργότερα, όμως ήρθε το δεύτερο γκολ! Ωραίο γέμισμα του Καραγκούνη που εκτέλεσε το φάουλ στην καρδιά της άμυνας της Μάλτας, εκεί είναι ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που περνά με καρφωτή κεφαλιά τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Χογκ. Από εκείνο το σημείο και μετά η Εθνική νόμιζε ότι τελείωσε το παιχνίδι. Κατέβασε ταχύτητα δεν έκανε τίποτα με αποτέλεσμα να πάει στα αποδυτήρια με το 2-0.
Στην επανάληψη μία από τα ίδια, με την μόνη διαφορά ότι η Μάλτα πίεσε και μάλιστα σκόραρε! Στο 54’ ωραία ενέργεια του Μπαγιάντα που με τη δεύτερη προσπάθεια κατάφερε να περάσει την κάθετη πάσα στον Μιφσούντ ο οποίος πλάσαρε έξυπνα τον Κωνσταντόπουλο. Εξι λεπτά αργότερα στο 60΄ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι. Ο Σκέμπρι με ένα εκπληκτικό σουτ πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κωνσταντόπουλο που έδειξε να σκοντάφτει κιόλας και τελικά αυτή χτύπησε στο δεξί του κάθετο δοκάρι.  Ο κόσμος, αποδοκίμασε έντονα τους παίκτες και αυτοί ξύπνησαν και στο 63’ έκαναν το 3-1. Η σέντρα του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά φαινόταν κακή, αλλά ο Χογκ πρόσφερε ένα εύκολο γκολ στον Φετφατζίδη που απλά έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα
Από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι ξανά... πάγωσε, αλλά η Εθνική πήρε τη σπουδαία, λόγω βαθμών, νίκη κι επέστρεψε στην κορυφή!

ΕΛΛΑΔΑ: Κωνσταντόπουλος, Τοροσίδης, Μόρας, Κ. Παπαδόπουλος, Σπυρόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (70’ Καφές), Φετφατζίδης, Νίνης (79’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης (89’ Μήτρογλου)
ΜΑΛΤΑ: Χογκ, Καρουάνα, Σιμπέρας, Άγκιους, Φένεκ, Μπογκντάνοβιτς (54’ Κοέν), Μπρίφα, Μιφσούντ, Χάτσινσον (87’ Φένεκ), Σκέμπρι, Μπαγιάντα (79’ Φαγιά)
Διαιτητής: Πάβελ (Πολωνία)

Βαθμολογία
(σε 6 αγώνες)
1. Ελλάδα      8-3   14
2. Κροατία    10-3   13
3. Ισραήλ     10-7   13
4. Γεωργία     5-5     9
5. Λετονία     5-9     4
6. Μάλτα      2-13    0

* Ισραήλ και Γεωργία έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο