Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Μόλις το 1% δεν πληρώνει στην Πατρών – Κορίνθου. Μείωση του αντιτίμου των διοδίων στην εθνική προανήγγειλε ο Γ. Μαγκριώτης

Δραστική μείωση στον αριθμό στον αριθμό των οδηγών που αρνούνται να καταβάλλουν διόδια, καταγράφει η Ολυμπία Οδός που διαχειρίζεται την εθνική οδό Πατρών – Κορίνθου – Ελευσίνας. Η μείωση των συμμετεχόντων στο Κίνημα «Δεν πληρώνω», σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή», καταγράφεται από τη στιγμή της ψήφισης από τη Βουλή της ρύθμισης που «ποινικοποιεί» τη συγκεκριμένη παράβαση.

Σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο οι πέντε κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς καταγράφουν μείωση από 30% έως 50%.Στην εθνική οδό Ελευσίνας - Κορίνθου - Πάτρας (κοινοπραξία Ολυμπία Οδός), η άρνηση καταβολής διοδίων έπεσε από το 2,5% στο 1%.

Πάντως οι πέντε παραχωρησιούχοι, ζητούν από την κυβέρνηση ισχυρότερη παρουσία της αστυνομίας στα διόδια, ενώ ζητούν να ληφθούν μέτρα και για τις καταλήψεις που κατά κανόνα πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή και Κυριακή.

Στέλεχος μιας εκ των εταιρειών υποστήριξε χθες στους δημοσιογράφους ότι οι διαμαρτυρόμενοι του ΠΑΜΕ, κατά την αποχώρησή τους μετά το τέλος των συγκεντρώσεών τους στους σταθμούς διοδίων... καταβάλλουν κανονικά το αντίτιμο.

Όσον αφορά τη διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης των συμβάσεων παραχώρησης, ο υφυπουργός Δημοσίων Έργων κ. Γιάννης Μαγκριώτης αποκάλυψε στους δημοσιογράφους ότι η μείωση που έχει ζητηθεί στο ύψος των διοδίων δεν θα είναι ίδια για όλους τους άξονες. Η μείωση θα είναι μεγαλύτερη (ώστε να είναι και πιο αισθητή) στους άξονες που βρίσκονται υπό ανακατασκευή (λ. χ. Κορίνθου – Πατρών).

thebest.gr