Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Σήμερα η εκδήλωση του thebest.gr για τον Γούναρη και τη "δίκη των έξι". Στις 7:30 το απόγευμα στη Διακίδειο, στην Πάτρα


Ένα από τα πιο δραματικά επεισόδια της νεότερης Ιστορίας του Ελληνικού Έθνους, θα βρεθεί στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργανώνει το ενημερωτικό portal της Πάτρας thebest.gr σήμερα Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011, στις 7:30 το βράδυ, στη Διακίδειο Σχολή Λαού (Κανάρη 58, Πάτρα). Η εκδήλωση - συζήτηση έχει θέμα: «Η δίκη των έξι-Η αθώωση του Δημητρίου Γούναρη και των συνεργατών του».
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν:
• Γεώργιος Ζορμπάς ε.τ. Εισαγγελέας Αρείου Πάγου
• Μιχαήλ Πρωτοπαπαδάκης, πρώην Υπουργός
• Βασίλης Μπεκίρης, πρώην Υπουργός
Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Μάγνης.
Θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Νάσος Νασόπουλος.
Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την εκ των υστέρων αθώωση των:
Δημήτριου Γούναρη (πρώην Πρωθυπουργού), Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη (πρώην Πρωθυπουργού), Νικόλαου Στράτου (πρώην Πρωθυπουργού), Νικόλαου Θεοτόκη (Υπουργού Στρατιωτικών στην κυβέρνηση Πρωτοπαπαδάκη), Γεωργίου Μπαλτατζή (Υπουργού Εξωτερικών στις κυβερνήσεις Γούναρη και Πρωτοπαπαδάκη)
Ξενοφώντα Στρατηγού, υποστράτηγου ε.α. (Υπουργού Συγκοινωνιών στην κυβέρνηση Γούναρη), Μιχαήλ Γούδα, υποναύαρχου ε.α. (Υπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση Γούναρη), Γεωργίου Χατζανέστη, αντιστράτηγου (Αρχιστράτηγου Μικράς Ασίας και Θράκης) από το 7ο Τμήμα του Αρείου Πάγου, μετά από αίτημα που υπέβαλλε ο εγγονός του Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, Μιχαήλ Πρωτοπαπαδάκης.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι οι έξι από τους οκτώ κατηγορούμενους είχαν κριθεί ένοχοι εσχάτης προδοσίας για την Μικρασιατική Καταστροφή και είχαν εκτελεστεί λίγες ώρες μετά την απόφαση του Εκτάκτου Στρατοδικείου, στις 15 Νοεμβρίου 1922.
* Στην εκδήλωση μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων από τους ομιλητές θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

thebest