Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

To τρένο της ανόδου χάνεται οριστικά για την Παναχαϊκή. Ένταση ξανά στα Μέγαρα!

Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο των Μεγάρων μύριζε μπαρούτι, καθώς Βύζας και Παναχαϊκή είχαν «ανοιχτούς λογαριασμούς» από την περσινή περίοδο.
Κατά τη διάρκεια του αγώνα υπήρξε μεγάλη ένταση, η οποία κορυφώθηκε στο φινάλε του ματς. Τη φωτιά «άναψαν» οι διαμαρτυρίες του τεχνικού των Πατρινών, Ηλία Φυντάνη, προς τον διαιτητή Αγγελάκη για τον καταλογισμό του πέναλτι με το οποίο σημείωσαν οι γηπεδούχοι το μοναδικό τους τέρμα.
Ετσι οι οπαδοί του Βύζαντα μετά το τελευταίο σφύριγμα κινήθηκαν εναντίον του Πειραιώτη τεχνικού, με αποτέλεσμα να έρθουν σε σύγκρουση με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Εκεί προκλήθηκε ο ελαφρύς τραυματισμός ενός φιλάθλου, του Γιώργου Φραγκούλη, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Θριάσειο νοσοκομείο χτυπημένος από το γκλοπ ενός αστυνομικού (σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι αυτόπτες μάρτυρες).
Μάλιστα, έγινε και χρήση χημικών προκειμένου να διαλυθεί το πλήθος. Χαρακτηριστικό είναι πως η αποστολή της Παναχαϊκής έφυγε από το γήπεδο 1,5 ώρα μετά το φινάλε του ματς.
Τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα της Παναχαϊκής συνεχίζουν να την επηρεάζουν αγωνιστικά, καθώς μετά τη νέα απώλεια βαθμών στα Μέγαρα κόντρα στον Βύζαντα (1-1) το τρένο της ανόδου δείχνει να χάνεται οριστικά.

*Ικανοποιημένοι είναι άπαντες στον Ηρακλή Ψαχνών με τη νίκη των νεοφώτιστων επί των Χανίων εντός έδρας με σκορ 2-0. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Αντώνη Πριόνα ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.
Κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος από το χθεσινό ισόπαλο 1-1 ανάμεσα στη Ρόδο και τον Παναιγιάλειο. Οι μεν γηπεδούχοι μετά από καιρό έπεσαν από την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ από την πλευρά τους οι Αιγιώτες για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς έμειναν μακριά από τη νίκη.
Μάλιστα για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα θα μπορούσαν να ήταν ακόμα χειρότερα αν δεν είχε... μιλήσει η κλάση του Νίκου Ιορδανίδη. Ο έμπειρος επιθετικός ήταν αυτός που ισοφάρισε στο 73’ το παιχνίδι, με κεφαλιά μετά από φάουλ του Χρυσάφη, χαρίζοντας έστω ένα βαθμό στην ομάδα του.Η Ρόδος, είχε προηγηθεί με σουτ του Μαραγκουδάκη στο 40’.
*Στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα , μαζί με την Κόρινθο που πήρε 3 – 0 α. α. τον Κεραυνό Κερατέας, βρίσκεται και ο Απόλλωνας έπειτα από το «σπουδαίο διπλό» με 2-0 στην έδρα του Ολυμπιακού Χερσονήσου.
Η «ελαφρά ταξιαρχία» βρίσκεται πλέον στις θέσεις ανόδου και παρότι νεοφώτιστη στην κατηγορία δείχνει πως μπορεί να διεκδικήσει ένα από τα εισιτήρια που οδηγούν στη Football League! Η ομάδα του Νίκου Καρούλια παρουσιάζει συνεχώς σημάδια βελτίωσης το τελευταίο τρίμηνο και δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί πλέον ως φαβορί για την κατάκτηση μιας εκ των τριών πρώτων θέσεων της βαθμολογίας.Υστερα από τη λήξη της αναμέτρησης ο τεχνικός του Απόλλωνα, Νίκος Καρούλιας, σχολίαζε: «Ο Απόλλωνας είναι μια ιστορική ομάδα και ο στόχος είναι να επιστρέψει κάποια στιγμή στη Super League». Να σημειωθεί πως αυτή ήταν η όγδοη νίκη του Απόλλωνα στο πρωτάθλημα και πλέον έχει ένα βαθμό λιγότερο από τον πρωτοπόρο Ηρακλή Ψαχνών.
*Tο γκολ του Λύγκου ήταν αρκετό για να δώσει στον Aσπρόπυργο τη νίκη µε 1-0 επί του Pουφ, µια νίκη που επέτρεψε στη γηπεδούχο να ανέβει πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Yστερα από ένα αδιάφορο πρώτο ηµίχρονο οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στον αγωνιστικό χώρο µε γκολ.
*Με έναν πολύτιμο βαθμό στις αποσκευές του έφυγε από τη Σαλαμίνα ο Πανηλειακός, καθώς απέσπασε λευκή ισοπαλία από τον τοπικό Αίαντα. Οι «ερυθρόλευκοι» λίγες μέρες μετά τη σπουδαία νίκη σε βάρος του Παναιγιάλειου κατάφεραν να αποσπάσουν θετικό αποτέλεσμα σε μία από τις πιο δύσκολες έδρες της κατηγορίας. Μάλιστα, ήταν αυτοί που είχαν την κορυφαία στιγμή του παιχνιδιού με τον νεοαποκτηθέντα Φάνη Λαμπρογεώργο. Ο έμπειρος επιθετικός στο 14' ξέφυγε από τους αντίπαλους αμυντικούς, όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δοκάρι του Πονηρού.