Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

ΞΥΛΟΚΑΣΣΤΡΟ: 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Μαγειρικής - ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ - Βραβεία

 Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, για μία ακόμη χρονιά, ο 2ος Διαγωνισμός Παιδικής Μαγειρικής, «Μαγειρεύοντας Μαζί»,της Ένωσης Πολυτέκνων Γυναικών Ελλάδος «η Ροδιά» σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης.
Στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο «Άγγελος Σικελιανός», τα παιδιά του Ξυλοκάστρου , οι μικροί επίδοξοι σεφ της πόλης μας, έφεραν τις γευστικές δημιουργίες τους και διαγωνίστηκαν στην πρωτοτυπία, τη γεύση, τη διακόσμηση των πιάτων τους αλλά και την ομαδικότητα.
Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους : κ.Χριστίνα Καζάνη, Πρόεδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, κ. Νάνσυ Κωσταλάμπρου, ιατρό, κ. Δημήτρη Καπέλλο, γυμναστή, κ.Κων/να Καραβά, σεφ, κ. Τάσο Ντάνο , ζαχαροπλάστη, κ. Νικόλα Χαβέλη, επιχειρηματία, κ. Γεωργία Ρουσσινού, κλινική διαιτολό-διατροφολόγο, κ. Αγγελική Αντωνακοπούλου, ψυχολόγο, κ. Γιώργο Παναγιώταρο, σεφ .
Η πρόεδρος της Ένωσης πολυτέκνων γυναικών Ελλάδος «η Ροδιά», κ. Ρένα Σιγάλα, ιδιαίτερα συγκινημένη αναφερόμενη στην συγκεκριμένη εκδήλωση , δήλωσε ικανοποιημένη για την συνέχιση του θεσμού πλέον , με το πρόγραμμα «Μαγειρεύοντας Μαζί» και τόνισε την αξία της φιλίας λέγοντας χαρακτηριστικά :
« Το να κάνεις έναν φίλο είναι ΕΥΛΟΓΙΑ
Το να έχεις έναν φίλο είναι ΔΩΡΟ
Το να κρατήσεις έναν φίλο είναι ΑΡΕΤΗ
Το να είναι κάποιος φίλος σου είναι ΤΙΜΗ»,
και με τα λόγια αυτά υποδέχτηκε τα παιδιά του ιδρύματος Ι. Π.Α.Π. Θεοτόκος, ιδρύματος για παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία επισκέφθηκαν το Ξυλόκαστρο ειδικά για τον Διαγωνισμό, συμμετέχοντας με δύο συνταγές δικές τους, δίνοντας ιδιαίτερο νόημα στην εκδήλωση , τονίζοντας έτσι τους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης που δημιουργούνται μέσα από ανάλογες εκδηλώσεις.
Το Ομαδικό βραβείο κέρδισε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ΣΤ τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου με την συνταγή «Τούρτα Καπέλο», την οποία εμπνεύστηκε και επιμελήθηκε μαζί με τα παιδιά η δασκάλα τους κ. Νίκη Μπράβου-Κούρτη.
Το βραβείο Υγιεινής συνταγής , κέρδισε η συνταγή «Παντρεμένες ντομάτες με χταποδάκι», το βραβείο στην κατηγορία Γλυκού, κέρδισε η πραγματικά εντυπωσιακή παρουσίαση της συνταγής «Καραμελωμένα μήλα με φρουτοσαλάτα φλαμπέ» , ενώ η συνταγή «Αλμυρό τσιζκέικ νε ντοματίνια», βραβεύτηκε ως πρωτότυπη συνταγή.
Στην κατηγορία σαλάτα, βραβεύτηκε η συμμετοχή «Μακαρονοσαλάτα και κρεατοσαλάτα», ενώ το βραβείο στη κατηγορία Φαγητού, δόθηκε στη συνταγή «Ρολό από μοσχαρίσιο κιμά».
Η συνταγή του Κερκυραϊκού «Σοφρίτο», ήταν αυτή που επικράτησε στην κατηγορία του Παραδοσιακού φαγητού, με τους «Ψαροκεφτέδες φούρνου» να συντροφεύουν το βραβείο.
Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ,ήταν η επί τόπου επίδειξη της παρασκευής παραδοσιακής χορτόπιτας με την συμμετοχή παιδιών .
Στα παιδιά που συμμετείχαν, κληρώθηκε ένα ποδήλατο και μοιράστηκαν αναμνηστικές ποδιές και ημερολόγια.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ευχή να επαναληφθεί του χρόνου ο 3ος ,πλέον, διαγωνισμός παιδικής μαγειρικής.