Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Κώστας Κόλλιας: «Χαμηλές και φέτος οι τιμές παραγωγού για το λάδι»





Κώστας Κόλλιας
Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Κορινθίας


«Για μια ακόμη χρονιά, η οποία μάλιστα προβλέπεται θετική ως προς τον όγκο και την ποιότητα της παραγωγής, οι τιμές παραγωγού για το ελαιόλαδο αναμένεται να παραμείνουν στα περσινά χαμηλά επίπεδα. Ήδη πριν την έναρξη της συγκομιδής, πολλοί παραγωγοί εξέφραζαν την ανησυχία τους για τις τιμές. Οι άστοχες κυβερνητικές επιλογές, με τρεις αυξήσεις στον ΦΠΑ, ανατιμήσεις στις τιμές των λιπασμάτων και αυξήσεις στο πετρέλαιο, έχουν ανεβάσει δραματικά το κόστος παραγωγής. Σε συνδυασμό με το αυξημένο κόστος ζωής, η ελαιοπαραγωγή έχει καταστεί ασύμφορη, αν όχι και επιζήμια για τους αγρότες μας. Με την τιμή να ξεκινά από τα 2 ευρώ το κιλό και με δεδομένο τον μικρό κλήρο των Ελλήνων παραγωγών, τα έσοδα μετά βίας συντηρούν τα αγροτικά νοικοκυριά.»

Απάντηση Παμβοχαϊκού σε ΠΓΕ:"Η μεγάλες ομάδες όπως η Παναχαϊκή πρέπει να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του αντιπάλου"


Ανακοίνωση - απάντηση στην ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσε η Παναχαϊκή για το μεταξύ τους παιχνίδι το περασμένο Σάββατο, έδωσε στη δημοσιότητα ο ΓΑΣ Παμβοχαϊκός. Η ανακοίνωση αναφέρει:
 «Το ΔΣ της ομάδας ΓΑΣ Παμβοχαϊκός σεβόμενοι τα 120 χρόνια ιστορίας της ομάδας  ΓΕ Παναχαϊκή, θεώρει ατυχή την ανακοίνωση που εξέδωσε η αχαϊκή ομάδα για αλλοίωση αποτελέσματος προσπαθώντας να υποβαθμίσει την μεγάλη και καθαρή νίκη της ομάδας μας.
Πιστεύουμε ότι μεγάλες ομάδες με μεγάλη ιστορία όπως η ΓΕ Παναχαϊκή ,πρέπει να δέχονται και να αναγνωρίζουν την ανωτερότητα του αντίπαλου, χωρίς να ψάχνουν “άλλες” δικαιολογίες. Το dvd του αγώνα είναι στην διάθεση όλων προς αποκατάσταση της πραγματικής αλήθειας. Η ανακοίνωση αυτή δεν είναι ανταπάντηση άλλα είναι θέση και δεν επανερχόμαστε πάλι».

Κατερίνα Φαρμάκη: Ενίσχυση του μηχανισμού προστασίας του περιβάλλοντος με την ανασύσταση της Αγροφυλακής


Κατερίνα Φαρμάκη – Γκέκη Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν.Κορινθίας
 Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Εμ.Όθωνας απαντώντας εχθές σε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αποσαφήνισε το πλαίσιο της ενσωμάτωσης της υπηρεσίας της Αγροφυλακής στη Δασική Υπηρεσία, που προβλέπει το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου, υλοποιώντας την δέσμευση της Κυβέρνησης για επανίδρυση μιας Υπηρεσίας που ουσιαστικά δεν λειτουργούσε.

Η Κόρινθος μετατρέπεται σε ΠΑΕ στη ΓΣ της 22 Δεκεμβρίου


Το Δ.Σ. του ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ και σύμφωνα με την από 05/12/2010 απόφασή του συγκαλεί σύμφωνα με το Καταστατικό του Συλλόγου έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της για την 22/12/2010 ημέρα Τετάρτη και περί ώρα 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου (οδός Κολοκοτρώνη).
Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας της Συνέλευσης θα αναβληθεί για τις 29/12/2010 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 στο ίδιο χώρο.

Τα θέματα της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μελών του Συλλόγου και έχουν ως εξής:

1) Εγκριση των γενομένων εγγράφων και διαγραφών μελών στο μητρώο μελών του Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ .
2) Έγκριση των αποφάσεων του παρόντος Δ.Σ. εις την 30-11-2010.
3)Έγκριση μετατροπής του Π.Α.Σ. Κόρινθος σε «Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (Π.Α.Ε) ΚΟΡΙΝΘΟΣ» σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.
4) Εξουσιοδότηση του Δ.Σ. του Συλλόγου να προβεί σε κάθε αναγκαία ενέργεια για την μετατροπή του Τ.Α.Π. σε Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ) και την διάθεση πώληση των μετοχών της από αναγνωρισμένο Τραπεζικό Ίδρυμα (τουλάχιστον ένα) ορίζοντας και το όριο αγοράς τους από κάθε ενδιαφερόμενο.
5)Την οργάνωση μηχανογραφικά του Συλλόγου.

Συνεχίζει ο Σπανός στον Παναιγιάλειο

Παναγιάλειος: Συνεχίζει ο Σπανός


Στο τιμόνι των «μελανόλευκων» παραμένει ο Δημήτρης Σπανός παρά την παραίτησή του μετά το φινάλε του ματς με τον Ασπρόπυργο.Ο Αιγιώτης τεχνικός είχε συνάντηση με τη διοίκηση της ομάδας, η οποία εξέφρασε την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του και έτσι αυτός ανακάλεσε την απόφασή του.Μάλιστα, εντός της εβδομάδας θα υπάρξει συνάντηση του Σπανού με τον Στρατή Μαστροκυριάκο, προκειμένου ο τελευταίος να επιστρέψει στο τεχνικό επιτελείο.

Ακράτα: Μια ομάδα με... μπόλικο ταλέντο. Β. Αναστασόπουλος: "Να μείνουμε ενωμένοι"


Καλεσμένος στον Sentra Fm Patras 105.7 ήταν ο προπονητής της Ακράτας Βασίλης Αναστασόπουλος ο οποίος σχολίασε τόσο την σημαντική νίκη της ομάδας του επί του Εσπέρου ΑΟΠΑ όσο και την συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. «Έχουμε παρεϊστικο κλίμα στην ομάδα, υπάρχει  διοικητική ηρεμία και αυτό  μας βγαίνει στο γήπεδο» είπε αρχικά ο Πατρινός τεχνικός και συνέχισε: « Η ομάδα αν και χτίστηκε την τελευταία στιγμή έχει ταλέντο. Μας έδωσε φτερά η νίκη με το Λεωνίδιο ενώ διαβάσαμε πολύ καλά το παιχνίδι με τον Έσπερο ΑΟΠΑ και ήμασταν πολύ καλά προετοιμασμένοι. Δεν το περιμέναμε να το πάρουμε τόσο εύκολα το ματς!».
Για την εμφάνιση του Σταυρουλάκη είπε: «Αν και ένας παίκτης ποτέ δεν κερδίζει μόνος του στο μπάσκετ ο  Σταυρουλάκης είχε ένα κίνητρο έξτρα γιατί πέρυσι είχε μέτρια χρονιά στον Έσπερο. Είχαμε πάθος και  ξέραμε ότι αν χάναμε θα μέναμε πίσω και γενικά είχαμε τον έλεγχο καθόλη τη διάρκεια.»
Για τους στόχους της Ακράτας ο Βασίλης Ααναστασόπουλος είπε: «Να μαζέψουμε όσο μπορούμε περισσότερους βαθμούς και να κρατηθούμε ενωμένοι. Θεωρώ ότι φαβορί για την άνοδο είναι η Αγία Παρασκευή»
Καλεσμένος στον Sentra Fm Patras 105.7 ήταν ο προπονητής της Ακράτας Βασίλης Αναστασόπουλος ο οποίος σχολίασε τόσο την σημαντική νίκη της ομάδας του επί του Εσπέρου ΑΟΠΑ όσο και την συνέχεια του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής. «Έχουμε παρεϊστικο κλίμα στην ομάδα, υπάρχει  διοικητική ηρεμία και αυτό  μας βγαίνει στο γήπεδο» είπε αρχικά ο Πατρινός τεχνικός και συνέχισε:

Tρίωρη στάση εργασίας την Τετάρτη αποφάσισε η ΟΤΟΕ

Με τρίωρη προειδοποιητική πανελλαδική στάση εργασίας, από τις 12.00 έως τις 15.15, απαντά αύριο Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010, ο κλάδος των τραπεζοϋπαλλήλων, με απόφαση της ΟΤΟΕ, στην επίθεση, που δέχονται οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων στις τράπεζες, μετά την απαίτηση κυβέρνησης και τρόικας για μείωση των αποδοχών κατά 10% των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα.

Χωρίς συγκοινωνίες αύριο η Αθήνα.Λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων.


Έναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης θα πρέπει να αναζητήσει αύριο το επιβατικό κοινό της Αθήνας, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αντιδρώντας με τον τρόπο αυτό στις αλλαγές που ετοιμάζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, τόσο στην οργανωτική δομή του συγκεκριμένου κλάδου, όσο και στις εργασιακές σχέσεις.
Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010, θα μείνουν ακινητοποιημένα τα τρόλεϊ, τα λεωφορεία, το Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, το Τραμ και ο προαστιακός. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν επίσης, αύριο και τα τρένα του ΟΣΕ, με αποτέλεσμα, δεκάδες δρομολόγια να ματαιωθούν, εκτός από ελάχιστα των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.
Η απεργία στον ΟΣΕ, που αρχίζει από τις 12 απόψε τα μεσάνυχτα, επηρεάζει και το πρόγραμμα των δρομολογίων που επρόκειτο να γίνουν σήμερα και την Πέμπτη, με συνέπεια πάνω από 35 δρομολόγια, σύμφωνα με τον Οργανισμό, να ματαιωθούν.

75χρονος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Ζευγολατιό

Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί βρίσκονται στο σπίτι ενός 75χρονου στο Ζευγολατιό οποίος βρέθηκε νεκρός σήμερα το πρωί από τα συγγενικά του πρόσωπα. Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας ταξίαρχος κ. Αγόρης οι πρώτες ενδείξεις κάνουν λόγο για αυτοκτονία. Οι έρευνες συνεχίζονται ακόμα και κανείς δεν μπορεί να κάνει μία επίσημη δήλωση για το τι συμβαίνει. Δίπλα από το πτώμα του 75χρονου υπήρχε πολύ αίμα σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες. Η περιοχή είναι αναστατωμένη καθώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά από τους κατοίκους για το τι συνέβη!

ΠΗΓΗ:korinthiannews.gr

Μονόδρομος για Σκούρα

Άλλο πράγμα είναι η πολιτική αντιπαράθεση ακόμα και αν είναι πολύ σκληρή και εντελώς διαφορετικό η προσωπική αντιπαράθεση που αποδομεί ηθικά ένα πολιτικό πρόσωπο.
Στην δεύτερη περίπτωση ο καθένας οφείλει να υπερασπιστεί την τιμή και τη υπόληψη της δικής του αλλά και της οικογενείας του. Στην περίπτωση του Σκούρα υπάρχει και κάτι ακόμα. Πρέπει να υπερασπιστεί την υστεροφημία του και ένα έργο που τον καταξίωσε σε ολόκληρη την χώρα ως αυτοδιοικητικό πρόσωπο που δημιούργησε μάλιστα και συγκεκριμένο αυτοδιοικητικό μοντέλο.
Η επίθεση που δέχθηκε και δέχεται είναι σε προσωπικό επίπεδο και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις κάτω από την μέση.... Αναγκάζουν τον πρώην Δήμαρχο Ξυλοκάστρου να υπερασπιστεί πλέον τον εαυτό του με κάθε δυνατό τρόπο.

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς στο Ξυλόκαστρο. Συνελήφθησαν τρία άτομα


Κινηματογραφική ταινία θύμιζε η σύλληψη τριών αλλοδαπών κοντά στο Ξυλόκαστρο σήμερα στις 10 το πρωί. Αστυνομικοί της τροχαίας αυτοκινητοδρόμων σε συνεργασία με τους αστυνομικούς του Α.Τ Ξυλοκάστρου αντιλήφθηκαν ότι όχημα που κινούνταν στη Νέα Εθνική με κατεύθυνση την Αθήνα ήταν κλεμμένο. Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του ο αστυνομικός διευθυντής Κορινθίας κ. Αγόρης οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον οδηγό στο 135 χιλιόμετρο της ΝΕΟ να σταματήσει το όχημα για έλεγχο αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη με ανταλλαγή πυροβολισμών.
Σε κάποιο σημείο ο οδηγός κάνει αναστροφή στη Νέα Εθνική Οδό με αποτέλεσμα να έχει κατεύθυνση πάλι προς Ξυλόκαστρο. Οι αστυνομικοί για εκφοβισμό, όπως τονίζει ο κ. Αγόρης, πυροβόλησαν στον αέρα και μετά από λίγο κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το όχημα. Συνελήφθησαν τα τρία άτομα που επέβαιναν στο όχημα (ένα Μαροκινός, ένας Παλαιστίνιος και μία Πολωνέζα). Το πολυτελές όχημα (AUDI) ήταν κλεμμένο από τις 4 Δεκεμβρίου από περιοχή της Αθήνας. Προανάκριση ενεργείται από το ΑΤ Ξυλοκάστρου ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούνται και άλλα άτομα από την αστυνομία



Εξωγήινοι Ελληνες

Γράφει ο







XΡΗΣΤΟΣ ΚΤΕΝΑΣ

H ΝΑSA ανακάλυψε βακτήριο που -άκουσον άκουσον- χρησιμοποιεί ως δομικό στοιχείο του DNA του το τοξικό αρσενικό αντί για φώσφορο. Αρα, η ζωή μπορεί να υπάρξει και σε φοβερά διαφορετικές συνθήκες και να πάρει τελείως διαφορετικές μορφές από τη δική μας.
ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΒΓΑ! Στην Ελλάδα αυτή η ανακάλυψη έχει γίνει εδώ και αιώνες και παραθέτω τα στοιχεία:

Συνελήφθη στο Λονδίνο ο ιδρυτής του WikiLeaks Τζούλιαν Ασαντζ. Παραδόθηκε στη Σκότλαντ Γιαρντ

                                           (Φωτογραφία:  Reuters)
 
    Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο
Στη σύλληψη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασαντζ προχώρησε η βρετανική αστυνομία, σε εφαρμογή ευρωπαϊκού εντάλματος που έχει εκδοθεί στο πλαίσιο ερευνών της σουηδικής Δικαιοσύνης για υπόθεση στην οποία ο 39χρονος Αυστραλός εμφανίζεται ως ύποπτος για σεξουαλική επίθεση κατά δύο γυναικών. Ο Ασαντζ παρουσιάστηκε σε αστυνομικό τμήμα και παραδόθηκε στη Μητροπολιτική Αστυνομία. Εντός της ημέρας οδηγείται ενώπιον δικαστηρίου.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε ότι ο Τζούλιαν Ασαντζ παρουσιάστηκε το πρωί της Τρίτης σε αστυνομικό τμήμα στο Λονδίνο, όπου και συνελήφθη βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος. Ο ιδρυτής του WikiLeaks πρόκειται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ενώπιον δικαστηρίου.

Newsroom ΔΟΛ

Γ.Παπαθανασίου - "Με τη γλώσσα των αριθμών"

Image
Φίλες και Φίλοι,

Το έντυπο «Με τη γλώσσα των αριθμών: η αλήθεια για την Οικονομία» αποτελεί μια προσπάθεια να αποτυπωθεί η αλήθεια, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για τους χειρισμούς που οδήγησαν στην προσφυγή στο ΔΝΤ.

Μετά από ένα χρόνο μονομερούς παρουσίασης της κατάστασης από την
κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισα  να μιλήσω με στοιχεία και αριθμούς,
που αποδεικνύουν ότι η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική και ότι
η προσφυγή στο ΔΝΤ οφείλεται σε μια σειρά από πράξεις και παραλείψεις της
σημερινής κυβέρνησης.

Πιστεύω, ότι η καλύτερη βάση για να επιδιώξουμε τη συναίνεση που τόσο έχει
ανάγκη σήμερα ο τόπος μας, είναι η αποτύπωση και κατανόηση της
πραγματικότητας, πέρα και πάνω από κομματικές σκοπιμότητες και
αντιπαραθέσεις. Με απόλυτη ειλικρίνεια.

Ελπίζω, ότι το έντυπο αυτό θα συμβάλει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γιάννης Παπαθανασίου

               
Κατεβάστε το έντυπο σε μορφή PDF ,ΕΔΩ
ΟΝΝΕΔ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ   

Κλειστά την Κυριακή τα καταστήματα στην Πελοπόννησο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα, με τη φιλοξενία του Εμπορικού Συλλόγου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Φίμωτρα η ψαριά του Ψαρρά.

Λίβελλος το άρθρο στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία του δημοσιογράφου Δ. Ψαρρά κατά της δικαστικής λειτουργού Μαριάνθης Παγουτέλη η οποία ταυτίζεται με τη blogger Marianaonice, άρθρο με πολλούς αποδέκτες που προκαλεί αναπάντητα ερωτήματα.

1)Το πρώτο ερώτημα αφορά τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η συγκεκριμένη ταυτοποίηση της λειτουργού της Θέμιδας Μαριάνθης Παγουτέλη με τη blogger Marianaonice. Ως γνωστόν η ταυτοποίηση θα ήταν δυνατή μόνο με την άρση... του απορρήτου των επικοινωνιών εφόσον επιτρέπεται μόνο για κακουργήματα. Και επειδή η ελευθερία και η ανεξαρτησία των blogger όσον αφορά στην έκφρασή τους αποτελεί κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμιά περίπτωση κακούργημα, δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιήθηκε καμία ταυτοποίηση της ιστολόγου με τη δικαστική λειτουργό.

Απλήρωτοι τρεις μήνες 19 εργαζόμενοι σούπερ μάρκετ στο Ξυλόκαστρο

Με απλήρωτα ημερομίσθια 3 μηνών και αποκλεισμένοι από τον χώρο εργασίας τους βρέθηκαν 19 εργαζόμενοι υποκαταστήματος γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στο Ξυλόκαστρο, μετά την ξαφνική έξωση στην εταιρεία από τον ιδιοκτήτη του καταστήματος . Οι 19 εργαζόμενοι, απευθύνθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, και όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του κ. Κώστας Μαλανδρένης θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να πληρωθούν οι τρεις μήνες εργασίας τους αλλά και να ξανανοίξει σύντομα το γνωστό υποκατάστημα.
Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Κ. ο οποίος και ήλθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με εκπρόσωπο της εταιρείας έλαβε τη δέσμευση ότι τα χρωστούμενα θα καταβληθούν άμεσα αλλά και ότι οι εργαζόμενοι θα αποζημιωθούν για τα ημερομίσθια που χάνουν όσο το κατάστημα παραμένει κλειστό χωρίς την δική τους υπαιτιότητα.

Παρατείνεται ο Κοινωνικός Τουρισμός για τους δικαιούχους του ΟΓΑ


Την παράταση της διάρκειας του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού 8ήμερων δωρεάν διακοπών για τους δικαιούχους του έτους 2010 έως 31-03-2011, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Με την παράταση της διάρκειας του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού, πέραν της καταλυτικής ημερομηνίας 31-12-2010, οι δικαιούχοι θα ευνοηθούν, αξιοποιώντας τα δελτία Κοινωνικού Τουρισμού μέχρι τις 31 Μαρτίου 2011. Οι ίδιοι και τα μέλη της οικογένειάς τους, καλούνται να επιλέξουν τον τόπο προορισμού και το κατάλυμα της επιλογής τους.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η λίστα με τα τουριστικά καταλύματα, στα οποία οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται έως και 31-03-2011, θα αναρτηθεί οσονούπω στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ.
Πηγή:ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Βγάζουν στο «σφυρί» βραχονησίδες σε Ιόνιο, Πελοπόννησο, Χαλκιδική

 


Την πώληση νησιών- βραχονησίδων στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα, στη Χαλκιδική και στην Πελοπόννησο, περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη συκγέντρωση εσόδων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΘΕΜΑ».

"Ανεπιθύμητοι" Στρος Καν- Όλι Ρεν δηλώνουν εργαζόμενοι και κόμματα


Ανεπιθύμητοι ο Στρος Κάν και ο Όλι Ρεν στην Ελλάδα, για την πολιτική που απαιτούν από την κυβέρνηση να εφαρμόσει σε βάρος των εργαζομένων, δηλώνουν με κινητοποιήσεις το απόγευμα της Τρίτης η ΑΔΕΔΥ, πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, το ΠΑΜΕ και το δίκτυο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ. Τα κόμματα, πλην της Δημοκρατικής Συμμαχίας της κ. Μπακογιάννη, τάσσονται υπέρ της υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων και των αμοιβών των εργαζομένων.

Υπογράφηκαν τα Π.Δ για τα επαγγελματικά Δικαιώματα 23 τίτλων σπουδών ΑΕΙ και ΤΕΙ



Τα επαγγελματικά δικαιώματα αποφοίτων σχολών των ΑΕΙ και των ΤΕΙ που εκκρεμούσαν επί μακρό χρόνο, πήραν τη μορφή 10 Προεδρικών Διαταγμάτων τα οποία υπέγραψε ο υφυπουργός Παιδείας Ι. Πανάρετος μετά από δημόσια διαβούλευση και συζήτηση στην κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Τα υπογεγραμμένα Προεδρικά Διατάγματα εστάλησαν στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης για να προωθηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον απαραίτητο νομικό έλεγχο.

Τα διατάγματα αυτά είναι τα εξής:

Με πρόστιμο-μαμούθ απειλείται η Ελλάδα για τις χωματερές

 
Την απαισιοδοξία της για το κατά πόσο η Ελλάδα θα επιτύχει την έγκαιρη απενεργοποίηση των ανεξέλεγκτων χωματερών εξέφρασε η υπουργός Περιβάλλοντος, επισημαίνοντας πως το θέμα βρίσκεται στην αρμοδιότητα των Περιφερειών.
Σε δηλώσεις της η Τίνα Μπιρμπίλη υπενθύμισε πως η χώρα μας πρέπει -δια του υπουργείου Εσωτερικών- να ενημερώσει σχετικά την Κομισιόν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου. Εκτίμησε πως σήμερα εξακολουθούν να λειτουργούν 250 ανεξέλεγκτες χωματερές, με τις περισσότερες από τις μισές να βρίσκονται στην Πελοπόννησο.
Εφόσον δεν επιτευχθεί πρόοδος η Κομισιόν ενδεχομένως να επιβάλει ημερήσιο πρόστιμο μέχρι και 30.000 ευρώ ανά χωματερή, ποσό που σε ετήσια βάση σημαίνει 2,7 δισ. ευρώ. Η χώρα μας είχε... εξασφαλίσει την πρώτη της καταδίκη για το θέμα των ανεξέλεγκτων χωματερών το 2005 και είχε, τότε, δεσμευτεί πως θα έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα μέχρι το 2008. Ωστόσο, ένας αριθμός ανεξέλεγκτων χωματερών εξακολουθεί να λειτουργεί.

Απαντούν με απεργία στην κυριακάτικη εργασία


 

Εικοσιτετράωρη απεργία, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, προκήρυξε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας.

Χαρακτηρίζει παράνομη και καταχρηστική την απόφαση του νομάρχη Αθηνών, με την οποία επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων στο κέντρο, την ερχόμενη Κυριακή. Καλεί τους εργαζόμενους να στείλουν μήνυμα "σε όσους προσπαθούν μέσα στην οικονομική κρίση και την ύφεση να καταργήσουν την Κυριακή Αργία και να επιβάλουν μαζί με το πετσόκομμα των μισθών, την περαιτέρω χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών και την πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων".

enet.gr