Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΜΑΖΙ ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΜΑΖΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Την Κυριακή μιλάει ο λαός. Αποφασίζει η Πελοπόννησος.
Οι εκβιασμοί που επιχείρησε να επιβάλλει η κυβέρνηση στον πολίτη, δεν πέρασαν σε πρώτη φάση. Ούτε και η χειραγώγηση της βούλησής του και της δημοκρατικής του έκφρασης.
Το αποδείξατε αυτό, όλοι εσείς οι υπερήφανοι Πελοποννήσιοι, με την στάση και την ψήφο σας στις 7 Νοέμβρη.

Την Κυριακή, δίνεται η δεύτερη μάχη, που είναι και η πλέον κρίσιμη.
Ο πελοποννησιακός λαός ενωμένος, αδιάσπαστος, θα σταθεί ισχυρός και αγωνιστικός μπροστά στην κάλπη.
Θα πει το μεγάλο όχι στους απολογητές του μνημονίου της ύφεσης και της ανεργίας. Όχι στους συνηγόρους εκείνων, που θέλουν τον ξένο δανειστή να πληρώνεται και τον Έλληνα πολίτη να εξοντώνεται. Όχι στη λογική του ασταμάτητου πήγαινε-έλα ανάμεσα σε παρατάξεις και κόμματα, με στόχο την πολιτική επιβίωση και την καριέρα. Όχι στην εκστρατεία άλωσης της κοινωνίας, με δούρειους ίππους που θέλουν πρώτα να αλώσουν την αυτοδιοίκηση.

Τώρα, κοιτάζουμε όλοι μπροστά.
Στις 14 Νοεμβρίου ψηφίζουμε και ορίζουμε την πορεία της μεγάλης νίκης.
Και σας μιλάω, για τη νίκη που όλοι μαζί θα πετύχουμε για μία ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Μία Δυνατή Αργολίδα, Αρκαδία, Κορινθία, Λακωνία, Μεσσηνία. Μία νίκη, για μία Δυνατή Κοινωνία, πάνω απ’ όλα.
Σπάμε τα δεσμά της ακινησίας. Πάμε την αυτοδιοίκηση ψηλά και τον τόπο μας, ακόμη ψηλότερα. Χαράζουμε πορεία Ανάπτυξης και Δημιουργίας. Προόδου και Ευημερίας. Η Πελοπόννησος της ιστορίας και της παράδοσης, της φύσης και της ομορφιάς, των αγαθών της γης και των ανθρώπων, η Πελοπόννησος των επιστημόνων και των διανοουμένων, των επιχειρηματιών και των επαγγελματιών, των αγροτών, των τεχνιτών, των εργατών, των εργαζομένων και των νέων της ανθρώπων, πάνω απ’ όλα, η Πελοπόννησος των Αρχών και των Αξιών, όλοι μαζί, ενώνουμε τα χέρια και φέρνουμε στη ζωή μας ξανά το χαμόγελο, την ελπίδα, την προσδοκία, τον στόχο, την επιτυχία.
Φτιάχνουμε μία Περιφέρεια Πελοποννήσου πρωτοπόρα στην Αυτοδιοίκηση, ανοικτή στην Κοινωνία, ισχυρή στην Οικονομία.
Την Κυριακή ψηφίζουμε. Φτιάχνουμε τη ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Μαζί χτίζουμε το Αύριο του Τόπου μας.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου
Επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ



Η ΝΕΑ «ΥΠΕΡΒΑΣΗ» ΤΟΥ ΤΑΤΟΥΛΗ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο μέχρι πριν υπερβατικός ενωτικός, επίδοξος Πελοποννησιάρχης Π. Τατούλης, έβγαλε τη μάσκα έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.
Μέχρι χθες μιλούσε για την κοινωνία των πέντε Πελοποννησιακών νομών, για το ενιαίο της Πελοποννήσου.
Σήμερα γέμισε τα χωριά της Αρκαδίας με φεϊγ-βολάν, ξεπερνώντας τις υποτιθέμενες περιβαλλοντικές του ευαισθησίες και κατά παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, υπενθυμίζοντας και προβάλλοντας ότι:

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ
Ο ΔΙΚΟΣ ΣΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ
και
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΜΑΣ
ΠΕΤΡΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Στη λογική λοιπόν των «δικών μας ανθρώπων» του «κοντοχωριανού» μας, της τακτικής του χτυπήματος στην πλάτη, της πολιτικής του μνημόσυνου, του πιεσόμετρου και της ιατρικής μπλούζας, των προσφιλών μεθόδων του Τατούλη που μια εικοσαετία ανέπτυξε, ήρθαν σαν επιστέγασμα και τα παραπάνω έντυπα.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

Βρίσκεται σε εξέλιξη η κεντρική του προεκλογική του ομιλία , στη κεντρική πλατεία του Αγίου Βλασίου , στο Ξυλόκαστρο, του υποψηφίου Δημάρχου Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης και νικητή των εκλογών του Α' γύρου,Δημήτρη Σκούρα. Το συγκεντρωμένο πλήθος έχει κατακλύσει την πλατεία , καθώς και τους γύρω δρόμους
Η ομιλία του Δημήτρη Σκούρα ΕΔΩ

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ

Μία εντυπωσιακή δέσμευση ανακοίνωσε ο Δημήτρης Σκούρας χθες στην κεντρική προεκλογική του ομίλια στο Δερβένι απέναντι στους πολίτες του Ξυλοκάστρου και της Ευρωστίνης.
Ο Δημήτρης Σκούρας δεσμεύεται ότι ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ το 25% απο τον μισθό του δημάρχου, του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου,των αντιδημάρχων και των προέδρων των δημοτικών επιχειρήσεων θα πηγαίνει σε ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ το οποίο θα ενισχύει τους άπορους και ανήμπορους πολίτες του δήμου.
ΜΙΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ

Και μία τόσο ευαίσθητη και ανθρώπινη πρόταση..!

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ

Αγαπητοί συνδημότες του νέου Δήμου Ξυλοστρου Ευρωστίνης.Το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής, μας γέμισε με αισιοδοξία και σιγουριά. Oι συνεργάτες μου και εγώ σας ευχαριστούμε θερμά, υποσχόμενοι να δικαιώσουμε τις προσδοκίες
σας. Με τη βεβαιότητα ότι η πλειοψηφία των συμπολιτών επιλέγει την καθαρά Αυτοδιοικητική πρόταση της «Δημοτικής Αναγέννησης», θεωρήσαμε χρήσιμο να επικοινωνήσουμε μαζί σας λίγες ώρες πριν
την τελική σας απόφαση.
Σας παραθέτουμε περιληπτικά αλλά συγκεκριμένα το πλαίσιο της Διοίκησης και διαχείρισης των Δημοτικών μας πραγμάτων καθώς επίσης και αυτοδιοικητικές πρωτοβουλίες - καινοτομίες που θα εφαρμόσουμε.
Είμαστε σίγουροι ότι θα έχουμε την Κυριακή την τιμητική εντολή σας να δρομολογήσουμε όλοι μαζί μια νέα δυναμική πορεία ανάπτυξης του Δήμου
μας.
Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, περιμένουμε την κρίση σας για να πιάσουμε αμέσως δουλειά.
Σας ευχαριστούμε από καρδιάς

Ιδρύουμε άμεσα νόμιμο Δημοτικό Κοινωνικό Ταμείο αλληλεγγύης και
παροχής βοήθειας στους συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.


ΠΡΟΤΑΣΗ: Η αρχική χρηματοδότηση αυτού του ταμείου θα προέλθει από την εισφορά 25% των καθαρών χορηγιών που λαμβάνουν, ο Δήμαρχος, οι Αντιδήμαρχοι, οι Πρόεδροι του Δημοτικού Συμβουλίου και των οργανισμών
του Δήμου, οι Τοπικοί Πρόεδροι και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Το ποσό εφόσον συμφωνήσουν όλοι, είναι πραγματικά σημαντικό!
Μόνο το 25% από τον Δήμαρχο,τους Αντιδημάρχους, τους Προέδρους Δημοτικού Συμβουλίου και Οργανισμών του Συνδυασμού μας, που ήδη έχουμε δεσμευθεί, θα επιχορηγείται το Δημοτικό Κοινωνικό Ταμείο του Δήμου μας με 50.000€ περίπου ετησίως.
Ποσό καταρχήν πολύ σημαντικό για αξιόλογο κοινωνικό έργο.
Η διαχείριση και λειτουργία αυτού του Κοινωνικού Ταμείου θα είναι νόμιμη, διαφανέστατη, διαπαραταξιακή και δεν θα επιχορηγείται από Δημοτικούς πόρους.


Πολιτική Διοίκηση - Βασικές λειτουργίες
Το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι το κυρίαρχο όργανο του Δήμου που έχει την ευθύνη των αποφάσεων. Θα επιδιώξουμε με κάθε θυσία τον ειλικρινή διάλογο, την αξιοποίηση προτάσεων από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους, τους Φορείς, τους Συλλόγους και τους Συμπολίτες. Τα πειστικά επιχειρήματα
και το συμφέρον του Δήμου θα καθορίζουν τις αποφάσεις μας. Αντιδήμαρχοι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων που θα τους ανατεθούν, θα έχουν την ευθύνη να προωθούν έγκαιρα με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο Δήμαρχος έχει την ευθύνη για το συντονισμό των
Αντιδημάρχων.

ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

1) Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Θα λειτουργήσει άμεσα αφού άλλωστε περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες που μεταφέρονται από την Νομαρχία στους Δήμους. Ήδη ικανός αριθμός εξειδικευμένου προσωπικού έχει επιλέξει την μετάταξή του στο Δήμο μας.
Θα έχει την αρμοδιότητα για όλα τα θέματα που απασχολούν τους αγρότες μας, την ενημέρωσή τους και υποστήριξή τους σε κάθε δραστηριότητά τους και κυρίως στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.
2) Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης και προβολής του Δήμου μας.
Ιδρύουμε άμεσα γραφείο που θα αναλάβει την υποστήριξη του Δημοτικού Σχεδιασμού για την Τουριστική Ανάπτυξη. Την συνεργασία με τους ασχολούμενους Φορείς, Συλλόγους και συμπολίτες με τον Τουρισμό.
Θα συνεργαστούμε επίσης για την προβολή του Δήμου μας και την κατάρτιση των εργαζόμενων στα συναφή επαγγέλματα.
3) Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων
Στο τομέα αυτό δεν επιτρέπεται να χαθεί πλέον,ούτε μια ευκαιρία. Θα είμαστε προετοιμασμένοι έγκαιρα, ενημερωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά και να αξιοποιήσουμε κάθε πρόγραμμα για τον Δήμο μας.
4) Υφιστάμενες Δημοτικές Υπηρεσίες
Οργάνωση, συντονισμός, επιμόρφωση, αξιοποίηση των συνεργατών μας στο Δήμο, είναι βασική προϋπόθεση για την παραγωγή ποιοτικότερων υπηρεσιών στους συμπολίτες.
5) Διατήρηση και ενίσχυση Όλων των προγραμμάτων που λειτουργούν σήμε-
ρα στο Ξυλόκαστρο και την Ευρωστίνη.

ΚΑΠΗ, ΚΔΑΠ, «Βοήθεια στο σπίτι», δραστηριότητες γυμναστικής, χορού, κλπ. δε διακόπτονται, αντίθετα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν.
6) Συνεχιζόμενα έργα που εκτελούνται ή έχουν δρομολογηθεί, δε διακόπτονται, θα ολοκληρωθούν.
Δικαιώματα άρδευσης, ύδρευσης κλπ των Τοπικών Κοινοτήτων δε θα διαταραχθούν.
Η παραπληροφόρηση είναι μικροπολιτική και ένδειξη αδυναμίας επιχειρημάτων των αντιπάλων μας.
7) Λειτουργική αυτοτέλεια Ευρωστίνης
Οι Δημοτικές υπηρεσίες που λειτουργούν σήμερα στην Ευρωστίνη, όλες οι δραστηριότητες, Πολιτιστικές, Συλλόγων, Φορέων δεν πρέπει και δεν πρόκειται να υποβαθμιστούν και σε καμία περίπτωση. Δε θα συγκεντρωθούν στην έδρα του Δήμου. Στηρίζουμε την ισόρροπη αποκεντρωμένη ανάπτυξη όχι μόνο στα έργα αλλά και στις τοπικές δραστηριότητες.Υπηρεσίες Δημόσιες και Οργανισμοί πιστεύουμε ότι πρέπει να μείνουν ως έχουν σήμερα, δεν είναι
δική μας αρμοδιότητα, αλλά θα παρέμβουμε δυναμικά εφόσον προκύψει θέμα.

8) Διαχείριση Οικονομικών 
 Δέσμευση
α. Άμεσος μηδενισμός, οποιασδήποτε περιττής δαπάνης και σπατάλης.
β. Δημοπρασίες έργων Όλα τα έργα θα δημοπρατούνται με απόλυτη διαφάνεια, νομιμότητα και σχολαστική τήρηση της σχετικής νομοθεσίας.
Δέσ μευση : συμπαιγνίες στημένες δημοπρασίες ΤΕΛΟΣ, όταν η έκπτωση στο κόστος των έργων είναι μικρή θα επαναδημοπρατούνται.
γ. Απευθείας αναθέσεις έργων Μικρά, επείγοντα έργα θα ανατίθενται με πρόχειρο διαγωνισμό, υμέτεροι μόνιμοι τοπικοί εργολάβοι,ΤΕΛΟΣ.
Η διαδικασία αυτή θα πάψει να είναι ο κανόνας, θα είναι η εξαίρεση, χωρίς παρατυπίες κατατμήσεις έργων και με απόλυτη διαφάνεια.
Είμαστε απόλυτα βέβαιοι και το εγγυώμεθα, θα προκύψει τεράστιο οικονομικό όφελος για το Δήμο μας. Θα εξοικονομήσουμε πόρους για περισσότερα έργα, θα βγάλουμε από τη «μύγα ξίγκι».
Όλα τα πρακτικά δημοπράτησης, ανάθεσης έργων θα δημοσιοποιούνται στην ιστοσελίδα του Δήμου άμεσα.
9) Επαφή με τους Πολίτες
Δεν ανήκουμε στη σχολή που θεωρεί κυρίαρχη και αποκλειστική προτεραιότητα του Δημάρχου και των αιρετών τις δημόσιες σχέσεις. Η δική μας άποψη είναι ότι η σκληρή, συλλογική δουλειά θα φέρει αποτελέσματα σε έργα, υπηρεσίες και την ανάπτυξη του Δήμου μας.
Σε καμιά περίπτωση όμως δεν ισχύει η κακόβουλη φήμη των αντιπάλων μας για δήθεν κλειστές πόρτες.
 Δέσμευση Όποιος θελήσει να δει το Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους θα τους δει άμεσα στο Ξυλόκαστρο, στο Δερβένι αλλά περιοδικά και στα χωριά.
10) Δημοτικά Τέλη
 Δέσμευση θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να μειώσουμε τα Δημοτικά Τέλη ιδιαίτερα στις ανταποδοτικές υπηρεσίες που είναι πανάκριβες. Για παράδειγμα η τιμή του νερού ύδρευσης στο Ξυλόκαστρο είναι πανάκριβη και θα μειωθεί άμεσα. Στόχος, η μείωση των πανάκριβων Δημοτικών Τελών στην Περιφέρεια Ξυλοκάστρου 20%, η διατήρηση του κόστους στα ίδια σημερινά επίπεδα στην Ευρωστίνη.
ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ
11) Πολιτισμός-Περιβάλλον-Οικολογία

Πρόκειται ασφαλώς για έννοιες που χαρακτηρίζουν και αξιολογούν την πραγματική ποιότητα της ζωή μας, παράλληλα όμως τις περισσότερες φορές «κακοποιούνται» βάναυσα στα «γρανάζια» της μικροπολιτικής.
Έχουμε απόψεις, θέσεις και καλό δείγμα γραφής σε αυτούς τους τομείς.
Καινοτομία που προτείνουμε και δεσμευόμαστε είναι η κατάργηση των δικαιωμάτων της Δημοτικής πλειοψηφίας να έχει το προνόμιο των αποφάσεων.
Προτείνουμε ανοικτό Δημοτικό Κοινοβούλιο συμπολιτών που θα συζητά, θα βάζει προτεραιότητες και θα χαράζει τη Δημοτική Πολιτική και δράσεις σε
θέματα Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.
Η επιτυχία αυτής της πρότασης επαφίεται στη συνδρομή των συμπολιτών και στη βούληση όλων μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε χωρίς κομματικές, παραταξιακές προκαταλήψεις σε αυτά τα εξόχως σημαντικά και με πολύπλευρες επιδράσεις ζητήματα.
12) Διαφάνεια στη Διαχείριση των
Δημοτικών Υποθέσεων

Λέμε πολύ απλά, ΟΛΑ ΣΤΟ ΦΩΣ, όλα στην διάθεση των συμπολιτών, όλα ανοιχτά στους συμπολίτες μας.
Η ιστοσελίδα του Δήμου μας διευκολύνει. Ό,τι δεν απαγορεύει ο νόμος να δημοσιοποιηθεί, θα δημοσιοποιείται άμεσα χωρίς επιλογές, εξαιρέσεις και
«κουτοπονηριές».
Αγαπητοί συνδημότες είμαστε προετοιμασμένοι και αποφασισμένοι να αναβαθμίσουμε τη λειτουργία του δήμου, να ανοίξουμε διάπλατα πόρτες και πα-
ράθυρα σε όλους τους δημότες.
Δέσμευομαστε Αγαπάμε τον τόπο μας τον θέλουμε καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας!!!

Στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.skourasproodos.gr μπορείτε να βρείτε σε
ηλεκτρονική μορφή πληροφορίες, το πρόγραμμά μας και το έντυπο κριτικής
προς την απερχόμενη Δημοτική Αρχή του συνδυασμού μας «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΗΣΗ».
Αγαπητοί συνδημότες
Φτάσαμε στο τέλος της προεκλογικής περιόδου. Εμείς, μετά από πολύμηνο διεξοδικό διάλογο με όλους τους συμπολίτες, έχουμε τη βεβαιότητα ότι
«σπουδάσαμε με επάρκεια» τα προβλήματα, τις ανάγκες, τις προτεραιότητες έργων και υπηρεσιών του Δήμου μας.
Καταθέσαμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα το πρόγραμμά μας. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα δεχτήκαμε απαράδεκτες επιθέσεις με συκοφαντίες, σε προσωπικό πολλές φορές επίπεδο, από το επιτελείο του απερχόμενου Δημάρχου.
Δεν τους μιμηθήκαμε, δεν επιδιώκουμε να εκλεγούμε προβάλλοντας, διογκώνοντας ή δημιουργώντας «κουσούρια» στους αντιπάλους μας.
Επιλέξαμε σταθερά και ακλόνητα να διεκδικήσουμε την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας ως καλύτεροι από τους επίσης καλούς συμπολίτες που μετέχουν
στους άλλους Συνδυασμούς. Βεβαίως, όπως είχαμε υποχρέωση ασκήσαμε το δικαίωμά μας στην κριτική και τον έλεγχο των πεπραγμένων της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής.
Το κάναμε όμως με σοβαρότητα, εντιμότητα και ενυπόγραφα, χωρίς υπερβολές, άνανδρα υπονοούμενα, χωρίς να θίξουμε προσωπικά κανέναν.
Στα σημεία που η κριτική μας υπήρξε σκληρή, σας βεβαιώνουμε δεν ήταν επιλογή μας. Οι συμπεριφορές, οι αστοχίες, οι παραλείψεις, η ανεπάρκεια της
απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, μας επέβαλαν το ύψος της κριτικής μας.
Τελικά, η θεμελιώδης διαφορά ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς που διεκδικούν την ψήφο σας είναι, πιστεύουμε, ξεκάθαρη.
Εμείς σκεπτόμαστε, λειτουργούμε, διεκδικούμε τη στήριξή σας με καθαρά αυτοδιοικητικές αρχές και θέσεις.
Σε αντίθεση με τον απερχόμενο και υποψήφιο Δήμαρχο και το επιτελείο του, δεν επιλέγουμε τη μικροπολιτική. Δεν είπαμε αναλήθειες, δεν επιδοθήκαμε σε ψεύτικες υποσχέσεις για διορισμούς σε ανύπαρκτες θέσεις, δε «ρουσφετολογούμε», δε συκοφαντούμε κανέναν. Ξεκαθαρίσαμε με τιμιότητα ότι η εκλογή μας δεν θα ωφελήσει σε προσωπικό επίπεδο ούτε εμάς ούτε
έναν «υμέτερο».
Αγαπητοί συνδημότες, διεκδικούμε την τιμητική εντολή σας.
Προτάσσουμε και προτρέπουμε τα κριτήρια επιλογής να είναι αξιοκρατικά και αυτοδιοικητικά.
Συμμετοχή, αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιοπιστία είναι το ζητούμενο των δύσκολων καιρών.
Είμαστε αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά,ενωμένοι, συλλογικά και με απόλυτη διαφάνεια για τον τόπο που γεννηθήκαμε, τον τόπο που αγαπάμε το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, προσφέροντας στα παιδιά μας ζηλευτή ποιότητα ζωής. Με αυτές τις σκέψεις επιζητούμε την κρίση σας, με τη βεβαιότητα ότι είμαστε χρήσιμοι, έτοιμοι, ορεξάτοι και δυνατοί να υπηρετήσουμε αυτοδιοικητικά το Δήμο μας, ζητούμε την αγάπη σας, την εμπιστοσύνη σας, την
ψήφο σας.
Η δικαίωση των προσδοκιών σας θα δικαιώσει και την απόφασή μας να ασχοληθούμε με την Διοίκηση του Δήμου μας.
Σας ευχαριστούμε
Εκ μέρους του
Υπερκομματικού Ενωτικού Συνδυασμού
«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ»
Ο Υποψήφιος Δήμαρχος
Δημήτρης Σκούρας

ΟΛΟΙ ΑΠΟΨΕ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΚΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ

"Greece, France, now here too!" δηλαδή "Ελλάδα, Γαλλία τώρα καί εδώ!"

Πενήντα χιλιάδες φοιτητές αναστατώνουν το Λονδίνο. Αυτό κι αν δεν το περίμενε κανείς!
Απίστευτη και απρόσμενη για τα δεδομένα της Αγγλίας διαδήλωση από πενήντα χιλιάδες φοιτητές έγινε στο Λονδίνο! Και με ένα από τα συνθήματα να είναι το "Greece, France, now here too"!! Δηλαδή "Ελλάδα, Γαλλία τώρα και εδώ"!

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για το τριπλασιασμό των διδάκτρων αλλά και για τα μέτρα της κυβέρνησης Κάμερον, που περικόπτοντας τις δημόσιες δαπάνες φόρτωσε τα χρήματα που στέρησε από την παιδεία στην πλάτη των φοιτητών τριπλασιάζοντας τα δίδακτρα!

Αυτά για να ξέρουμε τι μας περιμένει και τι κρύβεται πίσω από το "αξιοπρεπές" και παραπειστικό "αναγκαία μείωση δημοσίων δαπανών" και τις επιθέσεις στο δήθεν τερατώδες Δημόσιο.

Ένα μικρό κομμάτι της..... http://apneagr.blogspot.com/2010/11/greece-france-now-here-too.html

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΎ 2006 ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑ ΤΟΥ



ΠΗΓΗ :Χουλιάρας Γιάννης

Εν όψει των επερχόμενων εκλογών θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να φέρουμε εις γνώσιν των ψηφοφόρων στοιχεία υποψηφίων που ζητούν την ψήφο μας προκειμένου να αποφασίζουν για μας τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Μετά την απομάκρυνσή σου από την κάλπη ψηφοφόρε, το λάθος σου όχι μόνο δεν αναγνωρίζεται αλλά θα υποστείς και τις συνέπειες των αποφάσεων που παίρνει αυτός που ψήφισες για σένα. Τουλάχιστον ας γνωρίζεις έστω και κατ ελάχιστον από το ήθος και το χαρακτήρα αυτού του ανθρώπου, στοιχεία τα οποία προσδιορίζουν κατά κάποιο τρόπο την συμπεριφορά του και τις αποφάσεις του.

Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια ημέρα πριν τις εκλογές και ενώ ο Τατούλης και οι μύθοι καταρρέουν, ο υπερβατικός υποψήφιος της διαπλοκής, της κυβέρνησης, του ΔΝΤ, του ΛΑΟΣ και πολλών άλλων που τις τελευταίες ημέρες περιφέρονται στην Πελοπόννησο ένα χρόνο μετά την τελευταία τους εμφάνιση, θυμήθηκε να χρησιμοποιήσει και τα τελευταία γνώριμα μέσα που του απέμειναν κατά του Δημήτρη Δράκου, μήπως και διασωθεί.
Αναφέρθηκε, ο συνταξιούχος τέως βουλευτής, διπλοθεσίτης διευθυντής του ΕΣΥ, ο παρονόμως μισθοδοτούμενος σύμφωνα με καταγγελίες υπέρμαχος του νεοφιλελευθερισμού και του ΔΝΤ, αλλά βαθύς γνώστης των μαοϊκών τακτικών που έχει με υπερηφάνεια υπηρετήσει, στο φοιτητικό παρελθόν του Δημήτρη Δράκου.
Ποιος μιλάει; Αυτός που σαν φοιτητής της Ιατρικής Σχολής το 1974-1975, πιστός οπαδός του ολοκληρωτισμού που σαν ιδεολογία υπηρέτησε, αυτός που πρωτοστατούσε σε κυνήγι μαγισσών ζητώντας διαγραφές από το Σύλλογο Φοιτητών Ιατρικής όλων όσων δεν συμφωνούσαν και αντιδρούσαν στην κυριαρχία της Αριστεράς στα Πανεπιστήμια.
Μέχρι και τη διαγραφή του επικεφαλής τότε στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής και κατόπιν ευρωβουλευτή και βουλευτή της ΝΔ Άκη Γεροντόπουλου, είχε ζητήσει ο οπαδός τότε της ΑΑΣΠΕ του ΕΚΚΕ και τότε σύντροφος του Θόδωρου Τσουκάτου, κατοπινού εκλεκτού της SIEMENS.
Δεν θα αναφερθούμε στις συμπλεγματικές καταστάσεις που κατατρέχουν από έφηβο τον Π. Τατούλη, γιατί αυτές χρήζουν περαιτέρω παρακολούθησης και ανάλυσης, και εμείς εδώ ασχολούμαστε -ή τουλάχιστον προσπαθούμε- με την πολιτική και την αυτοδιοίκηση, με το μέλλον του τόπου μας.
Ο Τατούλης του υπερβατικού μέλλοντος ψάχνοντας σκιές και φτιάχνοντας λάσπες κατάντησε ανακτητής ενός παρελθόντος τριάντα ετών.
Εμείς δημιουργούμε το μέλλον της επόμενης τριακονταετίας.

ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ “ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” από την Φεβρωνία Πατριανάκου

Η Λακωνία θα δώσει τη Νίκη

Σπάρτη, 11 Νοεμβρίου 2010

Την Κυριακή 14 Νοεμβρίου καλούμαστε με την δυναμική συμμετοχή μας και την ενεργή στήριξή μας να υπερψηφίσουμε τον Δημήτρη Δράκο και τον συνδυασμό “ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ”:
• Ο Δημήτρης Δράκος και το επιτελείο του είναι αυτοδιοικητικά έμπειροι, συνεπείς πολιτικά, δοκιμασμένοι, επιτυχημένοι και αξιόπιστοι.
• Η Λακωνία, ο νομός με τα περισσότερα λουκέτα, με το βαρύτερο πλήγμα στον Τουριστικό Τομέα, με τις χαμηλότερες τιμές αγροτικών προϊόντων, με μεγάλη ανεργία, χρειάζεται μια άλλη πολιτική.
• Η Κυβέρνηση πρέπει να λάβει ξεκάθαρο ΟΧΙ στην αδιέξοδη πολιτική σκληρής λιτότητας, ξεκάθαρο ΟΧΙ στην αντιαναπτυξιακή πολιτική που έχει δημιουργήσει ασφυξία στην αγορά, απελπισία στους πολίτες και οδηγεί τους νέους στην ανεργία.
Αγαπητοί μου συμπολίτες,
την περασμένη Κυριακή οι Λάκωνες στείλαμε ηχηρό μήνυμα στήριξης στον συνδυασμό “ ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ” και ταυτόχρονα μήνυμα αλλαγής πολιτικής στους κυβερνώντες. Δώσαμε στον Δημήτρη Δράκο και τον συνδυασμό του το μεγαλύτερο ποσοστό και τη μεγαλύτερη ποσοστιαία διαφορά από όλους τους νομούς της Πελοποννήσου.
Αυτή την Κυριακή δίνουμε όλοι δυναμικό παρόν για ένα διαφορετικό Πελοποννησιακό Αύριο. Αυτή την Κυριακή στέλνουμε ακόμη πιο Ηχηρό Μήνυμα.
Η Λακωνία θα δώσει τη Νίκη.


Φεβρωνία Πατριανάκου
πρώην Βουλευτής Επικρατείας Ν.

ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τεράστιες πιέσεις δέχονται από το μηχανισμό ΠΑΣΟΚ, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο Τομέα και στις ΔΕΚΟ που δεν συμμετείχαν στις Περιφερειακές Εκλογές Πελοποννήσου την Κυριακή 7 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, κατόπιν επεξεργασίας των εκλογικών καταλόγων, καθημερινά καλούνται τηλεφωνικά από οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ στην Πελοπόννησο όσοι δεν συμμετείχαν και με υποσχέσεις, ταξίματα, πιέσεις, απειλές επιχειρείται η χειραγώγησή τους και η υπερψήφιση του Πασοκικού υποψηφίου Π. Τατούλη.

Συμφωνούμε σαφέστατα στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες. Δεν συμφωνούμε με τις προσπάθειες χειραγώγησής τους και υφαρπαγής της ψήφου τους.

Στις 15 Νοεμβρίου οι πολίτες της Πελοποννήσου δίνουν απάντηση.
Αποφασίζουν για το Αύριο του Τόπου μας.
Ψηφίζουν Δημήτρη Δράκο, ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΣΙΓΚΟΥΝΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟ

Την πλήρη στήριξή του στον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκο και στο συνδυασμό ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ, εξέφρασε με γραπτή του δήλωση ο Δήμαρχος Λεωνίδιου Δημήτρης Τσιγκούνης.
Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Συντάσσομαι στο πλευρό του υποψηφίου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Δ. Δράκου και τον στηρίζω να εκλεγεί για τους εξής λόγους:
1. Έχει προϋπηρετήσει επιτυχώς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα ανταποκριθεί άμεσα στις δυσκολίες.
2. Γνωρίζει άριστα τους τρόπους αξιοποίησης των προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
3. Έναντι αυτών ο κ. Πέτρος Τατούλης στην προσπάθειά του να διατηρεί στο πρόσωπό του τους προβολείς της δημοσιότητας δεν έχει διατυπώσει με σαφήνεια τις πολιτικές του προτάσεις. Αυτό είναι ευνόητο αν θυμηθούμε ότι ο κ. Πέτρος Τατούλης έχει διατρέξει πολλές ιδεολογίες και πολιτικές και ίσως ετοιμάζεται για άλλη μία μετάλλαξη.

Αν και εμφανίζεται ως ανεξάρτητος, επηρέασε ψηφοφόρους καταληκτικά υπέρ των υποψηφίων Δημάρχων του ΠΑΣΟΚ.
Ιδιαίτερα στο νέο δήμο Νότιας Κυνουρίας μέχρι και την παραμονή των εκλογών περιόδευσε για να έχει αμεσότερη επαφή με τους ψηφοφόρους και να τους μεταπείσει ώστε το αποτέλεσμα να καταλήξει υπέρ του υποστηριζόμενου από το ΠΑΣΟΚ συνδυασμού».

ΤΩΡΑ, είναι ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ

ΤΩΡΑ, είναι ΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗΣ.
Καλούμε την Πελοποννησιακή Νεολαία, ανεξάρτητα από ιδεολογικά πιστεύω, να πάμε ενωμένοι και συντεταγμένοι στη μεγάλη πολιτική μάχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Τη Μητέρα όλων των μαχών που θα κρίνει το Αύριο του Τόπου μας και το Αύριο το δικό μας.
Την Κυριακή, δεν μας πιάνουν κορόιδα. Θα πάμε και θα ψηφίσουμε. Μαζικά και Αγωνιστικά.
Την Κυριακή, λέμε όχι στον κ. Τατούλη.
Μπορεί να θέλει να παρουσιάζεται, κυρίως σε μας τους νέους, και να μας μιλάει ως «Άγιος Πέτρος».
Δεν είμαστε όμως νεκροί, αλλά γεμάτοι Ζωή και με Δυνατή Ψυχή.
Και δεν είναι παράδεισος, εκεί που μας καλεί, αλλά η Κόλαση.
Η Κόλαση του ΔΝΤ, της τρόικας και του Μνημονίου.
Η Κόλαση των λουκέτων, της ανεργίας, των απολύσεων που απειλούν τους γονείς μας καθημερινά και του ξεροκόμματου των 592 ευρώ που μας πετούν στο πιάτο.
Η Κόλαση της υφαρπαγής των κοινωνικών μας δικαιωμάτων και της αρπαγής των Πανεπιστημιακών Σχολών μας από την Πελοπόννησο.
Η Κόλαση της σκλαβιάς μας, στις βουλές, στις επιταγές και στις προσταγές του κάθε επαγγελματία πολιτικού. Εξάλλου αυτοί, έρχονται και παρέρχονται, εμείς θα ‘μαστε εδώ μια ζωή.
Η Κόλαση που καίει τις ελπίδες και τις προσδοκίες μας.
Καλούμε την Πελοποννησιακή Νεολαία να πει όχι στην χειραγώγηση της ψυχής μας, όχι στη λαφυραγώγηση της ψήφου μας, όχι σε όλα αυτά που σχεδιάζονται να γίνουν για εμάς, χωρίς εμάς.
Η ΟΝΝΕΔ Αρκαδίας ψηφίζει δυνατά το Δημήτρη Δράκο.
Καλούμε τους φίλους, τους συμφοιτητές μας, στους συναγωνιστές νεολαίους όλων των παρατάξεων και τα παιδιά της γειτονιάς μας και της διπλανής πόρτας να κάνουν το ίδιο.
Είναι ευθύς, έντιμος και πιστεύουμε ότι νοιάζεται για τους νέους και για την Πελοπόννησο.
Πιστεύουμε ότι με αυτόν Περιφερειάρχη, θα ‘χουμε ως Πελοπόννησος και ως νέοι Πελοποννήσιοι, ευκαιρίες για ανάπτυξη, δουλειά, πρόοδο, μόρφωση, προκοπή.
Πιστεύουμε ότι πονάει τον Τόπο μας και ότι είναι ο καλύτερος στην Αυτοδιοίκηση. Μια ζωή την υπηρετεί, και πέρα από νομάρχης ο ίδιος για δεκατρία χρόνια, είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων νομαρχών. Τυχαίο; Δεν νομίζουμε!
Είναι ο άνθρωπος πάνω στον οποίο μπορούμε να επενδύσουμε τα Όνειρά μας και το κοινό όραμα για ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ!
Φίλοι συννεολαίοι.
Την Κυριακή, να ‘μαστε εκεί.
Την Κυριακή, Όλοι Μαζί.
ΟΝΝΕΔ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η κεντρική ομιλία του Χρήστου Ζαχαριά απόψε στο Κιάτο

Η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» Σικυωνίων - Στυμφαλίας - Φενεού και ο υποψήφιος
Δήμαρχος κος Χρήστος Ζαχαριάς
σας προσκαλούν στην κεντρική ομιλία την
Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010, ώρα  8 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας
(έναντι ALPHABANK) στο Κιατο.

Όλοι πρέπει να δώσουμε το "παρών"
για τη μεγάλη νίκη.

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ» ΤΑΤΟΥΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9,84 ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ  Δημήτρης Ρέππας (10/11), ερωτώμενος για την υποψηφιότητα Τατούλη στην περιφέρεια Πελοποννήσου μεταξύ άλλων ανέφερε:

Δημήτρης Ρέππας: «…Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. τον οδήγησε (τον Π. Τατούλη) στο να είναι στον α’ γύρο και πήρε αυτό το αποτέλεσμα….Η υποψηφιότητά του διαπερνά όλους τους πολιτικούς και κομματικούς χώρους… Οι δυνάμεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ ήταν στο πλευρό του, γιατί χωρίς τη στήριξη αυτών των δυνάμεων αυτό δε θα μπορούσε να γίνει…»

Μετά από τα παραπάνω, τα σχόλια μας περιττεύουν για τον «ανεξάρτητο» Π. Τατούλη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ