Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αναψηλάφηση της δίκης του 1922 : Αθώοι οι καταδικασθέντες της «Δίκης των Έξι», αποφαίνεται ο Άρειος Πάγος


Το έκτακτο στρατοδικείο καταδίκασε το 1922 σε θάνατο για εσχάτη προδοσία τρεις πρωθυπουργούς, τον υπουργό Στρατιωτικών , τον υπουργό Εξωτερικών και τον τελευταίο αρχιστράτηγο του μετώπου

Αθήνα

Αθώους έκρινε ο Άρειος Πάγος τους καταδικασθέντες σε θάνατο κατά τη «Δίκη των Έξι» μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, μετά από αίτηση του εγγονού ενός από τους καταδικασθέντες για αναψηλάφηση της Δίκης.
Η απόφαση ελήφθη με πλειοψηφία τρία υπέρ έναντι δύο κατά και βασίστηκε σε ένα τηλεγράφημα και μία ομιλία στο Κοινοβούλιο του Ελευθέριου Βενιζέλου.
Ειδικότερα, ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του Μιχάλη Πρωτοπαπαδάκη, εγγονού του τέως Πρωθυπουργού Πέτρου Πρωτοπαπαδάκη, ο οποίος σε ηλικία 68 ετών καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία και εκτελέστηκε, ακύρωσε την απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Αθηνών του 1922 και έπαυσε την ποινική δίωξη, λόγω παραγραφής των αδικημάτων.
Υπενθυμίζεται ότι το 1922 παραπέμφθηκαν στο Έκτακτο Επαναστατικό Στρατοδικείο Αθηνών οι πρώην πρωθυπουργοί Δημήτριος Γούναρης, Πέτρος Πρωτοπαπαδάκης και Νικόλαος Στράτος, οι υπουργοί Νικόλαος Θεοτόκης, Γεώργιος Μπαλτατζής, Ξενοφών Στρατηγός, Μιχαήλ Γούδας, και ο αρχιστράτηγος Μικράς Ασίας και Θράκης Γεώργιος Χατζηανέστης και τους επιβλήθηκε η ποινή του θανάτου στους Χατζηανέστη, Γούναρη, Στράτο, Πρωτοπαπαδάκη, Μπαλτατζή και Θεοτόκη και ισόβια δεσμά στους Γούδα και Στρατηγό ως υπεύθυνους για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Στη δίκη παρενέβη τον περασμένο Μάιο με δήλωση πολιτικής αγωγής η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος.
Η Ομοσπονδία, που εκπροσωπεί 185 σωματεία και πλέον των 300.000 απογόνων των προσφύγων του 1922, υποστήριξε ότι οι πράξεις και οι παραλείψεις των έξι προκάλεσαν την Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας από πατρογονικές ρίζες του, μετά 3.000 χρόνια παρουσίας στην Μικρά Ασία.
Τότε η Ομοσπονδία είχε τονίσει ότι «τυχόν αθώωση των καταδικασθέντων συνιστά ευθεία προσβολή της συλλογικής μνήμης όλων των απογόνων των μικρασιατών προσφύγων και προσβάλει βάναυσα την ιστορική τους μνήμη».



Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πέτρος Τατούλης , στην Καλαμάτα παρουσίασε Σχεδίο Δράσης για την Νέα Πελοπόννησο

Στο νομό Μεσσηνίας περιόδευσε και την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΑΚΟΣ: ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΞΗΣ

Ως μία υποψηφιότητα, απέναντι σε ένα ανελεύθερο νεοσοσιαλιστικό μοντέλο που πλήγωσε την Πελοπόννησο, αλλά και την Ελλάδα, παρουσίασε τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Δημήτρη Δράκο με δηλώσεις που έκανε από την Πύλο, στο περιθώριο των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων για την 183η επέτειο της ιστορικής Ναυμαχίας του Ναυαρίνου, ο Ευριπίδης Στυλιανίδη, γραμματέας Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ροδόπης, πρώην υπουργός Εθνικής Παιδείας και πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. «Πιστεύω ότι η απάντηση που θα δοθεί είναι σαφής και το μηνυμα που θα σταλεί από εδώ σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι πολύ ισχυρό» τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος εκπροσωπούσε στις εκδηλώσεις τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.

«ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΛΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΑΞΗΣ»

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» γιά Τατούλη


 
Όταν ο κ. Τατούλης παρουσίασε αυτό που ονομάζει πρόγραμμα του, και όραμα του, καταθέσαμε πρώτοι έγκαιρα και έντιμα τις δεσμεύσεις μας για μιά Δυνατή Πελοπόννησο, και ρωτήσαμε τον ίδιο τι έχει να μας πει:

- Για το Μνημόνιο και την υποστήριξη του στο ΔΝΤ.

- Για την ανυπαρξία κυβερνητικού προγράμματος για την Πελοπόννησο.

- Για την απουσία της Πελοποννήσου στις αναπτυξιακές ανακοινώσεις Ρέππα.

- Για τις προτεινόμενες καταργήσεις Νοσοκομείων στην Πελοπόννησο.

- Για τη σχεδιαζόμενη κατάργηση Σχολών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

- Για τη δραστική μείωση των συντάξεων και των μισθών, για την ανεργία, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για το στραγγαλισμό της Ανάπτυξης, για το ψαλίδισμα των ελάχιστων πόρων του Καλλικράτη από το ΔΝΤ.
Μέχρι σήμερα, δέκα ημέρες μετά, όχι μόνο δεν λάβαμε καμιά απάντηση, αλλά βλέπουμε τον ίδιο να μας επιτίθεται, και τους αντιπεριφερειάρχες και υποψηφίους του συνδυασμού του, να προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζουν σε μια άλλη χώρα, σε μιά εικονική πραγματικότητα, όπου η εφαρμογή του Καλλικράτη θα μετατρέψει την χώρα μας και την Πελοπόννησο σε παράδεισο, προσπαθώντας να περιορίσουν το πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης μας, μόνο στην εφαρμογή του Καλλικράτη.
Επειδή τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου και Πρόεδρος της ΕΝΑΕ Δημ. Δράκος, όσο και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες του συνδυασμού μας πρωτοστάτησαν στην προσπάθεια αναβάθμισης του δεύτερου βαθμού Αυτοδιοίκησης για πολλά χρόνια, τους δηλώνουμε ότι πρώτοι εμείς μιλήσαμε για την εφαρμογή του Καλλικράτη, την αξιοποίηση όσων θετικών στοιχείων περιλαμβάνει και τη θεραπεία των αρνητικών.

Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα αυτολογοκριθούμε και θα περιορίσουμε τις απόψεις μας επειδή κάτι τέτοιο βολεύει το ευκαιριακό μόρφωμα των ετερόκλητων πολιτικών δυνάμεων και όλων όσων αποζητούν από δαιδαλώδεις προσωπικές διαδρομές, ευκαιρίες ανέλιξης, παραποιώντας την αλήθεια και αγνοώντας το σημερινό περιβάλλον αλλά και τις ευθύνες τους.
Εμείς μιλάμε και εργαζόμαστε για Δυνατή Πελοπόννησο σε μιά Αναγεννημένη Ελλάδα, για το Αύριο του τόπου μας, που όλοι μαζί καλούμαστε να χτίσουμε, για το χειροπιαστό όραμα Ελπίδας και Ανάπτυξης.
Αυτοί ας συνεχίσουν να προσπαθούν να χτίσουν το πολιτικό τους μέλλον και τις καριέρες τους, αγνοώντας την πραγματικότητα την αλήθεια και το Τόπο μας.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Δέδε που έδωσε ,σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχιακό Μέγαρο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ευθεία πρόσκληση – πρόκληση απεύθυνε ο Γιώργος Δέδες, υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης του συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος – Πέτρος Τατούλης», στους ανθυποψηφίους όλων των περιφερειακών συνδυασμών και ειδικότερα στον Νίκο Ταγαρά, προκειμένου να συνθέσουν ένα πάνελ όπου θα συζητήσουν δημόσια για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Κορινθία, αλλά και γενικότερα την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο Πέτρος Τατούλης αύριο στο Δερβένι και στο Ξυλόκαστρο

Την Πέμπτη 21/10/10 το πρωί ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ανεξάρτητου συνδυασμού «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Γεώργιο Δέδε και τους δεκαοχτώ υποψήφιους Περιφερειακούς Συμβούλους θα επισκεφθούν στις 09.30 το Δερβένι και στις 10.30 το Ξυλόκαστρο, όπου θα περιοδεύσουν στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους πολίτες, και θα έχουν συναντήσεις με το Δήμαρχο και Περιφερειακούς Φορείς.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο κ Τατούλης θα βρίσκεται στην Τρίπολη.Στις 20.30 θα εγκαινιάσει την έκθεση του Απόστολου Γιαγιάνου με θέμα : «Μικρή αναδρομή στα 35 χρόνια πορείας σε μεγάλα και διεθνή εικαστικά κέντρα» στην αίθουσα τέχνης Κούρος, Πλατεία Άρεως.

Αύριο στο Δερβένι ο υποψήφιος Δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος

Από τον Δημοτικό Συνδυασμό «Αιγιάλεια- Νέα Εποχή» ανακοινώθηκε το επίσημο πρόγραμμα περιοδειών και συναντήσεων με φορείς της περιοχής, του Υποψηφίου Δημάρχου Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου. Σήμερα ο συνδυασμός επισκέπτεται: Αιγές (6.30), Χρυσάνθιο (7.30), Μάρμαρα (8.15) και Αιγείρα (8.30).

Αύριο το πρωί στις 10 ο Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος θα επισκεφθεί την Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών, στο Αίγιο και στις 12 τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Δερβενίου στον οποίο υπάγεται η Αιγείρα. Το απόγευμα οι περιοδείες θα γίνουν σε: Κερύνεια (6.30), Ελίκη(7.00), Ριζόμυλο (7.30), Νικολέϊκα (8.00), Ροδιά (8.30) και Ελαιώνα (8.45).

Ο Αντώνης Κλαδούχος παρουσιαζει στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο τον συνδιασμό της "Κίνησης Πολιτών"


Η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Αντώνης Κλαδούχος σήμερα ,Τετάρτη 20 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 μ.μ. στο Θέατρο Άγγελος Σικελιανός στο Ξυλόκαστρο θα παρουσίασουν τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού τους.
 Επίσης καλούν όλους τους δημότες σε διάλογο - ενημέρωση για θέματα που τους απασχολούν:

την Πέμπτη 21 Οκτ. στις 6:30 μμ στην Άνω Συν. Τρικάλων στο καφενείο του κ. Πολίτη , στις 7:30 μμ στην Μέση Συν. Τρικάλων στην καφετέρια του κ. Σπαθή & στις 8:30 μμ στην Κάτω Συν. Τρικάλων στο καφενείο κ. Βαρβαρίτη.
την Παρασκευή 22 Οκτ. στις 7:00 μμ στις Βρυσούλες στο καφενείο του κ. Βαλιμήτη & στις 8:00 μμ στην Κορφιώτισσα στο καφενείο του κ. Πανουτσόπουλου

Τέλος το Σάββατο 23 Οκτ. η Κίνηση Πολιτών & ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης
Αντώνης Κλαδούχος , καλούν τη νεολαία στις 22:00 στο Cafe – bar Bolero στο Δερβένι για ανοιχτή συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας που αφορούν το μέλλον του Δερβενίου.Ελάτε να δώσετε το παρόν σε μία δημιουργική συζήτηση για το καλό του τόπου μας

Η "ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ" καταγγέλει οτι λειτουργεί δημοτικό ΜΑΥΡΟ ΤΑΜΕΙΟ στον δήμο Ξυλοκάστρου"




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγέλλουμε υπεύθυνα και ενυπόγραφα την λειτουργία μαύρου Δημοτικού Ταμείου στο Δήμο Ξυλοκάστρου.

Είναι γεγονός, το έχουν  ομολογήσει  και παραδεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Βροντερό "παρών" στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου στο Αιγιο


Αρκετός κόσμος απ’ όλη την Αιγιάλεια, αψηφώντας την κακοκαιρία ,βρέθηκε στην οδό Μητροπόλεως , στο Αίγιο, για να ευχηθεί στο Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλο για τα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου.

Οι «Δερβενιώτες» προσβλέπουν με εμπιστοσύνη και ελπίδα στο Δημήτρη Σκούρα


Από το εκλογικό επιτελείο του υποψήφιου Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Δημήτρη Σκούρα, δηλώνουν πανέτοιμοι. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πολιτικοί παρατηρητές της δυτικής Κορινθίας, μετά την παραίτηση διεκδίκησης του Δήμου από τον Δήμαρχο Νίκο Κουρτζή, απελευθερώθηκαν οι κεντροδεξιές δυνάμεις και όχι μόνον της περιοχής και μαζί με τους δυσαρεστημένους κυβερνητικούς προσέγγισαν και εντάχτηκαν στο ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Σκούρα δυνατά στελέχη. Η Δυτική Κορινθία και ειδικότερα η περιοχή Ευρωστίνης είναι αδικημένη. Το προγενέστερο έργο του πρώην Δημάρχου ήταν οραματικό για το Ξυλόκαστρο και την ευρύτερη περιοχή του γι’ αυτό οι «Δερβενιώτες» προσβλέπουν με εμπιστοσύνη και ελπίδα σ’ αυτόν. Στις συγκεντρώσεις, που διοργανώνει ο «Δήμαρχος» στην περιοχή Ευρωστίνης, τον υποδέχονται με ευχαρίστηση και απολαμβάνουν οι κάτοικοι το δημοκρατικό διάλογο και τον οραματικό πολιτικό του λόγο. Ο Τάκης Σκούρας λένε δημότες της περιοχής είναι ο μόνος που μπορεί να αναπτύξει το τρίγωνο Ξυλόκαστρο – Δερβένι – Γκούρα και να δημιουργήσει συνθήκες ευμάρειας, ποιότητας ζωής και επισκεψιμότητας. Μέσα στο πνεύμα αυτό αυτοδιοικητικοί πλαισίωσαν το συνδυασμό του Δημήτρη Σκούρα και άρχισαν την προεκλογική τους εκστρατεία, ώστε με τη νίκη τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη και πρόοδο της περιοχής τους που διψάει για αναβάθμιση και πρόοδο.

Το ,χωρίς Νίκο Βυζά, ψηφοδέλτιο Ευρωστίνης του Αντωνη Κλαδούχο

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Πέτρου
ΑΡΦΑΡΙΩΤΗ-ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΣΕΥΓΕΝΗ (ΕΥΗ) του Αριστοτέλη
ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
ΚΑΛΕΣΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του Χρήστου
ΚΑΡΑΒΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Γεωργίου
ΚΟΥΚΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Ιωάννη
ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Πέτρου
ΛΥΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του Γεωργίου
ΜΕΤΕΒΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του Βλασίου
ΣΑΡΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ του Βασιλείου
ΤΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του Παναγιώ

Ο Αντώνης Κλαδούχος ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες στο Δερβένι τον πρ. αντιδήμαρχο του Νίκου Κουρτζή ως υποψήφιο σύμβουλο. Όπως αναφέρει η «ΣΦΗΚΑ» Ο κ. Νίκος Βυζάς είχε δώσει τα χέρια με τον δήμαρχο και μετά την ανακοίνωση ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα αλλά...
Πάνω στον κ. Κλαδούχο έπεσαν λένε οι πληροφορίες οι άλλοι υποψήφιοι και του έθεσαν το ζήτημα..”ή αυτός ή εμείς”
Τι να κάνει λοιπόν ο δήμαρχος αναγκάστηκε να βγάλει απο το ψηφοδέλτιο τον πρ.αντιδήμαρχο για να τους ικανοπιήσει , αλλά στην Ευρωστίνη έγινε το έλα να δείς..
Ο κ. Βυζάς που δεν έχει μέχρι σήμερα δώσει σε κανέναν δικαιώματα βγήκε εκτός εαυτού όπως και οι ανθρωποί του. Στο Δερβένι και τα χωριά γίνεται πόλεμος. Πόσο μεγάλη είναι η απώλεια του κ. Βυζά θα φανεί λείαν συντόμως...!

Ν.Ταγαράς :"Δεν τάζω χωρίς να είμαι σε θέση να πράττω"





Τα Δημοτικά Διαμερίσματα του Δήμου Φενεού και Στυμφαλίας Μάτι, Μοσιά, Μεσσινό, Γκούρα, Στενό, Κ. Ταρσό, Φενεό, Πανόραμα, Αρχ. Φενεό, Καστανιά, Καρτέρι και Λαύκα επισκέφθηκε χθες Τρίτη ο Νομάρχης και υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας με τον συνδυασμό «Δυνατή Πελοπόννησος» του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Δράκου, Νίκος Ταγαράς.

Ο Δημήτρης Δράκος σήμερα στη Πύλο



Στην Πύλο, βρίσκεται σήμερα (Τετάρτη) για τον εορτασμό της 183ης Επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής του συνδυασμού «ΔΥΝΑΤΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ», Δημήτρης Δράκος.

Οι χθεσινές επισκέψεις του Δημήτρη Δρακου

Η περιοδείες του Γιώργου Δέδε


Πολιτική επίθεση εξαπέλυσε από τις Αρχαίες Κλεωνές εναντίον του Νίκου Ταγαρά ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» Γιώργος Δέδες κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στο Σουληνάρι, το Χαλκί, την Αρχαία Νεμέα και τις Αρχαίες Κλεωνές.