Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Ο Ιωσηφίδης “Αλλοίωσε το αποτέλεσμα” καταγγέλλει η Κόρινθος

Σε ΕΠΟ, ΚΕΔ και ΕΕΠ καταγγέλλει η Κόρινθος τον διαιτητή του αγώνα με τον Παναιγιάλειο, Ιωσηφίδη υποστηρίζοντας ότι με τα λάθη του αλλοίωσε το αποτέλεσμα της αναμέτρησης
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΤΑΠ Κόρινθος:

O σκόρερ της Κορίνθου Τάσος Παυλίδης μιλάει για το ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο


Οι πρωταγωνιστικές βλέψεις που έχουν θέσει φέτος η Κόρινθος και ο Παναιγιάλειος επιβεβαιώθηκαν και στο μεταξύ τους ντέρμπι το οποίο ξεχώρισε όπως αναμενόταν από το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής. Το ντέρμπι κορυφής δεν ανέδειξε νικητή, αμφότερες οι ομάδες διατήρησαν το αήττητο σερί τους και συνέχισαν να συγκατοικούν στην κορυφή η οποία πλέον έχει δυο…ενοίκους αφού ο ΠΑΟ Ρουφ ηττήθηκε στα Χανιά.
Θεωρητικά λοιπόν και βάσει των υπόλοιπων αποτελεσμάτων οι δυο ομάδες «βολεύτηκαν» με το «Χ» και διατήρησαν…ατσαλάκωτο το προφίλ τους ενώ καμία δεν απέκτησε αποτέλεσμα έναντι της άλλης όσον αφορά τη μάχη του τίτλου. Ο Τάσος Παυλίδης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του αλλά τελικά οι φιλοξενούμενοι μπόρεσαν να αποσπάσουν το βαθμό της ισοπαλίας. Ένας βαθμός που φέρνει τους δύο αντιπάλους συγκάτοικους στην κορυφή. Το γκολ του δεν ήταν αρκετό για να χαρίσει το τρίποντο στην Κόρινθο στο ντέρμπι με τον Παναιγιάλειο.

Νίκος Κουρμπανάς: Έχουμε πρωταγωνιστικές βλέψεις Θετικός ο βαθμός



Ευχαριστημένος εμφανίστηκε μετά το ισόπαλο 1-1 με τον Παναιγιάλειο ο προπονητής της Κορίνθου, Νίκος Κουρμπανάς με δεδομένο ότι η ομάδα του στο φινάλε αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο:
Για μας το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό καθώς ο Παναιγιάλειος θα μπορούσε να πάρει τη νίκη στο φινάλε. Εμείς μέχρι την αποβολή προσπαθήσαμε για κάτι καλό μετά όμως έπρεπε να διαφυλάξουμε το σκορ. Αυτή την λογική ακολουθήσαμε με δεδομένο πως απέναντι μας είχαμε μια από τις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας. Η Κόρινθος δεν κρυβόμαστε έχει πρωταγωνιστικές βλέψεις”, τόνισε ο Κορίνθιος τεχνικός.

ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ - Συναγερμός για Παναχαϊκή! Αισιοδοξία στο Αίγιο για το ντέρμπι



Παρά την πικρή γεύση που αφήνει η μη απόδραση με το «τρίποντο» από τον Ισθμό, στον Παναιγιάλειο ξεχνούν το ντέρμπι της Κορίνθου και ετοιμάζονται για το «καυτό» παιχνίδι που ακολουθεί με την Παναχαϊκή. Με τον αέρα του πρωτοπόρου και έχοντας θέσει ψηλά τον πήχη, οι «Αιγιώτες» ήδη κινούνται στους ρυθμούς μιας αναμέτρησης με πολλές ιδιαιτερότητες και διαφορές σε σχέση με τις «μάχες» του παρελθόντος.

Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ


«Με την συμβολή της Περιφέρειας όχι μόνο στη Μεσσηνία, αλλά σε ολόκληρη την Πελοπόννησο θα στηρίξουμε τις προσπάθειες για την αναβάθμιση και την ισχυροποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης». Σε αυτή τη δήλωση προέβη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Δράκος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε τη Δευτέρα 11/10 στο ΤΕΙ Καλαμάτας και της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ανδρέα Κανάκη.

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΠΕΝΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ( Αυτή την στιγμή)



Αγαπητοί Συμπολίτες & Συμπολίτισσες,
Φίλες και φίλοι Μεσσήνιοι,

Είναι μεγάλη η συγκίνηση που νοιώθω απόψε μπροστά σας.
Σας ευχαριστώ όλους, από τα βάθη της καρδιάς μου, γι αυτή τη μεγάλη ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Με γνωρίζετε καλά. Ξέρετε και την αυτοδιοικητική πορεία μου και το έργο μου. Και θέλω απόψε να σας ευχαριστήσω, εσάς τους συμπολίτες μου, για τη στήριξή σας.
Εμπιστευθήκατε 3 φορές την ψήφο σας στο πρόσωπό μου. Με την αγάπη σας υπηρέτησα τον τόπο όχι μόνο ως Νομάρχης αλλά και ως Πρόεδρος της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδας.
Ακόμη, σε όλους εσάς το οφείλω που σήμερα στέκομαι μπροστά σας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, επικεφαλής της παράταξης «Δυνατή Πελοπόννησος».
Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας, τον συμπολίτη μας Αντώνη Σαμαρά, για την τιμή που μου έκανε να με επιλέξει ανάμεσα σε τόσους άξιους αυτοδιοικητικούς για υποψήφιο Περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.
Πιστεύω ότι εσείς θα δικαιώσετε και αυτή του την επιλογή με την ψήφο σας για μια «Δυνατή Πελοπόννησο» στις ερχόμενες εκλογές.
Τούτη τη στιγμή θέλω να αποτίσω φόρο τιμής στη μνήμη του Α΄ αιρετού Νομάρχη ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΦΩΤΕΑ.
Του οραματιστή και δασκάλου της Αυτοδιοίκησης και δικού μας εμπνευστή και καθοδηγητή.
Του οφείλουμε πραγματικά πολλά ! Οι παρακαταθήκες του καθορίζουν την πορεία μας.

Η δραστηριότητα του Υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη με το Συνδυασμό "Νέα Πελοπόννησος" Γεωργίου Δέδε


Τη Λαϊκή Αγορά της Κορίνθου επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης με το Συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» κ. Γεώργιος Δέδες με κλιμάκιο υποψήφιων Περιφερειακών Συμβούλων. Ο κ. Δέδες σε εγκάρδιο κλίμα συνομίλησε με πολίτες και εμπόρους και δεσμεύτηκε ξεκάθαρα ότι θα είναι δίπλα τους και μετά τις εκλογές για να συζητήσουν μαζί τις λύσεις στα προβλήματα που τους απασχολούν.
Συνεχίζοντας τις περιοδείες του στο Νομό Κορινθίας, ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με το Συνδυασμό «Νέα Πελοπόννησος» κ. Γιώργος Δέδες και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι την Τετάρτη 13/10/2010 θα επισκεφθούν το απόγευμα στις 18.30 τον Πύργο, 19.30 το Στόμιο,20.00 τη Λυγιά και 20.30 τα Ροζενά καιτην Πέμπτη 14/10/2010 το απόγευμα 18.30 το Κατακάλι,19.00 τον Κόρφο, 20.00 το Αγγελόκαστρο και 20.45 το Σοφικό

Ο Πέτρος Τατούλης στη Μεσσηνία

Ο Νίκος Ταγαράς αύριο στη Λυκοποριά , Γελληνιάτικα και Μελίσσι.



Την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010, ο Νομάρχης και Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης νομού Κορινθίας κ. Νίκος Ταγαράς, θα επισκεφθεί τη Λυκοποριά στις 18:00 μ.μ, τα Γελληνιάτικα στις 19:30 μ.μ και το Μελίσσι στις 20:30 μ.μ.

Εργατικό δυστύχημα με θύμα 70χρονο στο Κιάτο


Τραγικό θάνατο βρήκε στο Κιάτο, ένας 70χρονος άνδρας, εργολάβος επιχρισμάτων, όταν εκτελώντας εργασίες σε βεράντα δεύτερου ορόφου οικοδομής, έχασε την ισορροπία του και έπεσε από ύψος επτά μέτρων στο πεζοδρόμιο. Προανάκριση για το περιστατικό διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κιάτου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόρινθος και Αίγιο ομάδες για… πρωτάθλημα




Γράφει ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ

 
Χωρίς νικητή έληξε στην Κόρινθο, το ντέρμπι κορυφής όπου η ομώνυμη ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τον Παναιγιάλειο σε ένα αγώνα με πάθος , δύναμη και αποφασιστικότητα παρουσία 2.500 θεατών.
Οι Κορίνθιοι πραγματοποιούν το καλύτερο ξεκίνημα των τελευταίων ετών και θέλουν να αποδείξουν ότι φέτος είναι ικανοί για το κάτι παραπάνω. Χρονιά ορόσημο είναι η φετινή και για τους Αιγιώτες, καθώς ενισχύθηκαν το καλοκαίρι σημαντικά με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστήσουν. Ετσι, με δεδομένη και την ήττα του ΠΑΟ Ρουφ στα Χανιά με 1-2, στην κορυφή παρέμειναν Κόρινθος και Παναιγιάλειος ισόβαθμοι , που έχουν από 11 πόντους, ενώ στους 10 έμεινε το συγκρότημα του Ρουφ.

Ο Δημήτρης Σκούρας σήμερα στο Καμάρι , αύριο στη Λυκοποριά


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Δημήτρης Σκούρας και οι συνεργάτες του στον υπερκομματικό Συνδυασμό “Δημοτική Αναγέννηση” συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τις επισκέψεις τους στα χωριά του νέου Δήμου. Σήμερα Δευτέρα , οι κάτοικοι του Καμαρίου θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για τα προβλήματα και τις προτάσεις τους με τον κ. Σκούρα και τους συνεργάτες του που τους επισκέπτεται στο καφενείο του κ. Κακοκέφαλου, ώρα 19:30 & στο καφενείο του κ. Τσιπά στις 20:30. Αύριο Τρίτη , ο Δημήτρης Σκούρας , συνοδευόμενος από τα στελέχη του υπερκομματικού συνδυασμού του , πραγματοποιεί επίσκεψη στις 19:30 στη Λυκοποριά στο καφενείο του κ. Βραχνού, όπου οι κάτοικοι της Λυκοποριάς θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για τα προβλήματα και να αναπτύξουν τις προτάσεις τους.

Περιοδείες της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ...



Την Κυριακή 10/10/10 στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ περιόδευσαν στα χωριά Ξανθοχώρι, Σοφιανά, Κ.Σ. Τρικάλων, Μ.Σ. Τρικάλων και Α.Σ. Τρικάλων. Ενημέρωσαν και ενημερώθηκαν από τους κατοίκους και τους επαγγελματίες της περιοχής και συζήτησαν τα πολλά και σοβαρά προβλήματά τους.
Την ερχόμενη Τετάρτη 13/10/10 στις 7:30μμ στελέχη της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ θα επισκεφθούν το Παναρίτι και στις 9:00μμ τη Μάννα.

Η Ευρωστίνη θα κρίνει τις εκλογές στο Ξυλόκαστρο..!



Ο μεγάλος άγνωστος των εκλογών στο Ξυλόκαστρο, ασφαλώς είναι ο πρώην Δήμος Ευρωστίνης. Κι αυτό γιατί μετά την αποχώρηση του Δημάρχου κ. Νίκου Κουρτζή, έχει απελευθερωθεί ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων, το οποίο ακόμα προσπαθεί να βρει με ποιόν από τους δύο υποψηφίους θα πάει.
Είναι δεδομένο ότι η Ευρωστίνη θα διαμορφώσει και το τελικό αποτέλεσμα. Στο Ξυλόκαστρο τα πράγματα είναι δεδομένα και όσο και αν δεν το καταλαβαίνουν κάποιοι, τελειωμένα. Το 2006 ο Αντώνης Κλαδούχος είχε αντίπαλο τον αδύναμο τότε κ. Βλάση Αλογογιάννη. Κι όμως, στην πόλη του Ξυλοκάστρου, όπως θυμούνται όλοι, ήταν ακριβώς το ίδιο. 1967 ψήφους είχε πάρει ο κ. Αλογογιάννης και 1967 ψήφους είχε πάρει ο κ. Κλαδούχος.

Είναι σαφές ακόμα και για κάποιον που θέλει να κάνει τον τυφλό, ότι η δυναμική Σκούρα είναι διαφορετική από αυτήν του Αλογογιάννη και ότι έχουν μεσολαβήσει τέσσερα χρόνια από τότε και η Δημοτική Αρχή του κ. Κλαδούχου έχει σημαντική φθορά.

Μόνο ένας τυφλός δεν θα έβλεπε ότι στο Ξυλόκαστρο ο Σκούρας έχει πάρει ισχυρή διαφορά. Σε αυτό πρέπει να υπολογιστεί ότι από το ψηφοδέλτιο Κλαδούχου λείπει όχι μόνο ο Κώστας Κλωνής, αλλά και οι επτά υποψήφιοι τους οποίους ο ίδιος είχε βάλει στο ψηφοδέλτιο του Δημάρχου και οι οποίοι σήμερα στηρίζουν Σκούρα.

Στα πέριξ του Ξυλοκάστρου χωριά η κατάσταση είναι ισορροπημένη.
Ίσως πλην του Καμαρίου. Επομένως, αυτό που παραμένει άγνωστο και ίσως ακόμα να δημιουργεί αμφιβολίες είναι οι ψηφοφόροι του πρώην Δήμου Ευρωστίνης οι οποίοι ακόμα δεν έχουν τοποθετηθεί πολιτικά. Η αποχώρηση Κουρτζή άφησε κενό, το οποίο βεβαίως θα καλυφθεί τις επόμενες ημέρες, αφού ήδη τόσο ο Σκούρας όσο και ο Κλαδούχος κάνουν τις κινήσεις και δένουν τα ψηφοδέλτιά τους με όσο το δυνατόν καλύτερα ονόματα πρώην συνεργατών του κ. Κουρτζή. Είναι σαφές ότι μόλις κατατεθούν τα ψηφοδέλτια στις 17 του μηνός θα έχουμε καλύτερη εικόνα από τη σημερινή, πάντα όσον αφορά την περιοχή της Ευρωστίνης. Για την ώρα τις εντυπωσιακές κινήσεις αλλά και μεταγραφές έχει κάνει ο κ. Σκούρας και έχει αρχίσει και εκεί να διαμορφώνει ανάλογο με το Ξυλόκαστρο κλίμα. Βεβαίως ο κ. Κλαδούχος είναι εν ενεργεία Δήμαρχος και θα κάνει κι αυτός τα δικά του κουμάντα στην περιοχή. Μέχρι τότε αίσθηση μπορούμε να έχουμε για το κλίμα αλλά και αυτό με μία μικρή επιφύλαξη..!

diogenis

Ολυμπιακός: Παρακολουθεί Σηφάκη, Μόρα και Τζαβέλλα

Το ελληνικό στοιχείο θέλουν να τονώσουν στον Ολυμπιακό και για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου παρακολουθούν στενά τρεις διεθνείς παίκτες. Πρόκειται για τους Σηφάκη, Μόρα και Τζαβέλλα.
Σύμφωνα με κορυφαία μέλη της διοίκησης των «ερυθρολεύκων» η παραπάνω τριάδα της Εθνικής ομάδας βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο και δεν αποκλείεται μέσα στη νέα χρονιά να υπάρξουν εξελίξεις.
Σημαντικό ρόλο για τις παραπάνω περιπτώσεις αναμένεται να παίξει το οικονομικό κυρίως σε ό,τι αφορά τις περιπτώσεις των Σηφάκη και Τζαβέλλα, αλλά και οι εισηγήσεις που θα κάνει ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγή: www.gazzetta.gr

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Γράφει ο   Σταύρος Λιλόγλου*

Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας την Κυριακή (10/10), τα στοιχεία που έρχονται από έρευνες είναι αποκαλυπτικά: Πάνω από 150 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πάσχουν από κατάθλιψη, ενώ στη χώρα μας 10 με 12% του συνολικού πληθυσμού πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια.Σϋμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ως το 2020 η κατάθλιψη θα γίνει η δεύτερη αιτία θανάτου παγκοσμίως.
Από την άλλη, 25 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από σχιζοφρένεια ενώ 95 εκατομμύρια υποφέρουν από διαταραχές σχετιζόμενες με κατάχρηση αλκοόλ.
Όσον αφορά την χώρα μας και σύμφωνα με πανεπιστημιακές έρευνες, μόλις το 80% όσων πάσχουν από κατάθλιψη αναζητούν βοήθεια και λιγότερο από το 50% προσφεύγει στη στήριξη του γιατρού.
Οι σωματικές ασθένειες συνδέονται άμεσα με τις ψυχικές διαταραχές. Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι τέσσερις σοβαρότερες σωματικές παθήσεις (καρκίνος, καρδιοαγγειακά νοσήματα, διαβήτης και αναπνευστικά) φαίνεται ότι ενισχύονται κατ’αρχάς από μια ψυχική διαταραχή, και κυρίως οι ίδιες προκαλούν τις ψυχικές διαταραχές.
Πραγματικά, υπάρχουν πολλά ερευνητικά δεδομένα που έχουν δείξει συν-νοσηρότητα (συνύπαρξη) σωματικών και ψυχικών νοσημάτων σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το αναμενόμενο καθώς και άλλα δεδομένα που έχουν δείξει σοβαρές ψυχολογικές επιπτώσεις που προκύπτουν από τα χρόνια σωματικά νοσήματα (χρόνιο άγχος, κατάθλιψη, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής, παραμέληση εαυτού κλπ).
 Η πιθανότητα να υπάρχει κατάθλιψη σε έναν ασθενή με χρόνιο σωματικό νόσημα αυξάνεται από 10-25% στις γυναίκες και 5-12% στους άνδρες (ποσοστά που ισχύουν για τον γενικό πληθυσμό), σε 25-33% όταν πάσχει κανείς από ένα χρόνιο σωματικό νόσημα.
Ότι ισχύει για την κατάθλιψη, ισχύει σε ορισμένο βαθμό και για το χρόνιο άγχος που συνοδεύει συχνά τα χρόνια σωματικά νοσήματα.
Το άγχος αυτό μπορεί να εκφράζεται με επίμονα ψυχολογικά συμπτώματα (αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η νόσος, ποιο βαθμό αναπηρίας θα προκαλέσει, πώς θα ανταπεξέλθει ο ασθενής στις οικονομικές απαιτήσεις που συνεπάγεται η πάθησή του, τι επιπτώσεις θα έχει στα συγγενικά του πρόσωπα κλπ) μπορεί όμως να εκφράζεται και με σωματικά συμπτώματα (δύσπνοια, ζάλη, κεφαλαλγία κλπ).

* Ο   Σταύρος Λιλόγλου είναι καθηγητής φυσικής αγωγής ,έχει διατελέσει, Άμισθος συνεργάτης του Παν/μιου Αθηνών, προπονητής του  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ και είναι  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τον συνδυασμό "ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ", του Λουκά Τζανή.

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ


  
Ξυλόκαστρο 10/10/10

Δελτίο τύπου

Μπροστά στη μεγάλη αναγνώριση και την αυξανόμενη στήριξη, που καθημερινά βρίσκει στους συμπολίτες μας το ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑΣ Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με επικεφαλής τον Ανδρέα Ζάρρο,  κυκλοφορούν προφορικά ή γραπτά, διάφορες ανυπόστατες φήμες για τον προσανατολισμό, τους στόχους και τις προοπτικές της κίνησής μας. Άλλοι μας βάζουν ταμπέλες, άλλοι βγάζουν και γενικά γίνεται μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού των δημοτών.

Καλούμε τους συνδημότες μας, να κλείσουν τα αυτιά τους σε όσα διακινούν οι Κασσάνδρες του παλαιοκομματικού κατεστημένου, των συμφερόντων και της συναλλαγής. Δεν τους μοιάζουμε. Την πρωτόγνωρη, για τα τοπικά πράγματα, συγκρότηση της ενωτικής αγωνιστικής μας πρότασης, δεν μπορεί να την εγκλωβίσει ή να την οικειοποιηθεί κανένας κομματικός φορέας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν εκφράζουμε και ούτε επιδιώξαμε τη στήριξη κανενός κόμματος.     

Οι ψήφοι που θα πάρουμε δεν θα εξαργυρωθούν τη νύχτα των εκλογών, σε κανένα κομματικό γραφείο. Δεν θα χρωματίσουν το χάρτη της χώρας, με τους ανθρώπους που θα στηρίξουν το ψηφοδέλτιό μας. Σεβόμαστε την ύπαρξη των κομμάτων, ζητάμε όμως να σεβαστούν και αυτά την προσπάθειά μας και να μην την εμπλέκουν στις επιδιώξεις τους.

Όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι εποχές είναι κρίσιμες και οριακές.
Ζητάμε από τους συμπολίτες μας να μην εγκλωβιστούν και να:
  • Μην υποκύψουν σε ψεύτικες παροχολογίες, ψευτοδιλήμματα, προσωπικές υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και εκβιασμούς.
  • Μην επιβραβεύσουν με τη ψήφο τους, αυτούς που ευθύνονται για την κατάντια του τόπου μας.
  • Στηρίξουν και με την ψήφο τους τη ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ, τη μόνη επιλογή προοπτικής. Έτσι δεν θα χρειαστεί να μετανιώσουν και πάλι!

"Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται!!!!"


Από το Γραφείο Τύπου


Το πλήρες ψηφοδέλτιο στην Τοπική Κοινότητα Αιγείρας του Δημοτικού Συνδυασμού «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου

Από τον Δημοτικό Συνδυασμό «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» δίδεται στη δημοσιότητα το πλήρες ψηφοδέλτιο του συνδυασμού στη Τοπική Κοινότητα Αιγείρας.
Πρόκειται για την Δημοτική Σύμβουλο της αντιπολίτευσης Αθηνά Οικονόμου, επί χρόνια Διοικητική Υπάλληλο του Δημάρχου Αιγείρας (που ήδη έχει ανακοινωθεί) και τους: Κώστα Ζαβάκο, Παναγιώτη Ρόζο και Εμμανουήλ Φακίτσα.
Ο Κ. Ζαβάκος 51ετών, είναι Αγρότης και Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Παραγωγών Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Φιλαρμονικής και του Πολιτιστικού Συλλόγου Αιγείρας, ενώ γνωστή είναι και η πολιτική του δράση με τελευταία αυτή του Αντιπροέδρου της Τοπικής ΝΔ Αιγείρας.
Ο Π. Ρόζος 48ετών, είναι έμπορος με ενεργό συμμετοχή στα κοινά. Για χρόνια έχει ασχοληθεί με τα πολιτιστικά πράγματα της περιοχής, ενώ στην πολιτική του κινητικότητα συγκαταλέγεται και η θέση του Ταμία της Τοπικής ΝΔ Αιγείρας.
Ο Μ. Φακίτσας 25ετών, Απόφοιτος ΑΤΕΙ Λογιστικής. Είναι ιδιωτικός υπάλληλος, ενώ ερασιτεχνικά ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Σε κοινή τους δήλωση στήριξης του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, αναφέρουν: «Συμμετέχουμε και τον στηρίζουμε γιατί είναι κοντά μας χρόνια, με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα. Νοιάζεται για τους νέους της περιοχής, κι έχει ξεκάθαρες θέσεις για τα καυτά θέματα τη Αιγείρας και της Ανατολικής Αιγιάλειας. Όλα μαζί μπορούμε να κάνουμε πολλά για τον τόπο μας».
Από τον Δημοτικό Συνδυασμό «Αιγιάλεια – Νέα Εποχή» δίδεται στη δημοσιότητα μια ακόμα δήλωση στήριξης του Δημήτρη Τριανταφυλλόπουλου, από την περιοχή της Αιγείρας.Πρόκειται για τον Γρηγόρη Χαμπέο, Υπαστυνόμο εν αποστρατεία και πρώην Δημοτικό Σύμβουλο Αιγείρας. Σήμερα είναι Πρόεδρος τη Τοπικής Ομάδας Ποδοσφαίρου «Θύελλα Αιγείρας».
Στη δήλωση στήριξης του αναφέρει: «Τον γνωρίζουμε πολλά χρόνια και το ενδιαφέρον του για την Αιγείρα είναι ειλικρινές. Στα εύκολα και στα δύσκολα ήταν πάντα κοντά μας. Τον θέλουμε για Δήμαρχό μας, γιατί δεν θα μας έχει ξεχασμένους».

Ο Π. Τατούλης στη Μεσσηνία

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, σήμερα Δευτέρα 11 Οκτωβρίου θα περιοδεύσει στο νομό Μεσσηνίας.
Συγκεκριμένα στις 9.30 θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο κτίριο της Νομαρχίας και στη Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με το προσωπικό των Μονάδων Υγείας ΙΚΑ καθώς και με τα στελέχη των Διοικητικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ.
Στις 14.00 θα επισκεφθεί την περιοχή Μαραθόλακα

Η συνέντευξη που παραχώρησε στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Δ. ΔΡΑΚΟΣ

                                                                         Στο Κοπανάκι

Η Ν.Δ. έχει ταχθεί από την πρώτη στιγμή ενάντια στον Καλλικράτη ωστόσο είναι πλέον νόμος του Κράτους. Εσείς ως Πρόεδρος της ΕΝΑΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου με την ΝΔ πως θα εφαρμόσετε στην πράξη τον νέο νόμο;

Δεν αληθεύει ότι η Νέα Δημοκρατία είχε αντιταχθεί στον «Καλλικράτη». Άλλωστε, μην ξεχνάμε ότι η διοικητική μεταρρύθμιση είχε ξεκινήσει επί των ημερών της δικής της διακυβέρνησης. Οι ενστάσεις, αφορούσαν στην προχειρότητα και στη βιασύνη με την οποία σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε. Φοβάμαι μάλιστα ότι πολύ σύντομα θα φανεί η ανεπάρκεια της διοικητικής μηχανής και η έλλειψη ενημέρωσης των αυτοδιοικητικών υπηρεσιών ως προς τις νέες τους αρμοδιότητες.

Πρόγραμμα επισκέψεων Δημήτρη Σκούρα & Δημοτικής Αναγέννησης


Οι προεκλογικές επισκέψεις για τον υποψήφιο Δήμαρχο κ. Δημήτρη Σκούρα και τους συνεργάτες της “Δημοτικής Αναγέννησης” συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Χθες Κυριακή ο κ. Σκούρας επισκέφθηκε στη Μάννα στις 19:30το καφενείο του κ. Γκανά , όπου συζήτησε με κατοίκους του χωριού τα προβλήματα που τους απασχολούν.
Σήμερα Δευτέρα και την Τρίτη οι συμπολίτες των παρακάτω δημοτικών διαμερισμάτων θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν για τα προβλήματα και τις προτάσεις τους με τον κ. Σκούρα και τους συνεργάτες του:

Δευτέρα 11/10/2010:
Επίσκεψη στο Καμάρι στο καφενείο του κ. Κακοκέφαλου, ώρα 19:30 & στο καφενείο του κ. Τσιπά στις 20:30
Τρίτη 12/10/2010:
Επίσκεψη στη Λυκοποριά στο καφενείο του κ. Βραχνού, ώρα 19:30

Ξέφυγε στο + 3 ο Αστέρας Αμαλιάδας της Αχαικής

Ο Αστέρας Αμαλιάδας ήταν ο κερδισμένος της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου της Δ’ Εθνικής, καθώς επικράτησε 3-0 του Μεσσηνιακού και εκμεταλλεύτηκε την πρώτη ήττα της Αχαϊκής στο πρωτάθλημα από την Σπάρτη με 1-0 στο ντεμπούτο του Άγγελου Κωνσταντινόπουλου στον πάγκο των «καναρινιών».

Στο τέλος, νίκησε ο Α.Ο. Λουτρακίου και έχασε ο Πέλοπας

Ο Χρυσαφίδης στο 88 έστειλε στους επτά ουρανούς τους φιλάθλους του ΑΟΛ στον αγώνα με τον Παναρκαδικό (1-0). Η ομάδα του Πετρινιώτη ήταν καλύτερη και είχε δοκάρι με τον Κολιάκο στο 53ο λεπτό.
ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Πλούμπης, Δημαράκης, Τσάτσος, Χατζηνικολής, Νάστος (71' Παναγιωτόπουλος), Γκαρμίρης (63' Αποστολάκης), Κολιάκος, Παπαμετζελόπουλος, Χρυσαφίδης, Μαυρέλης, Πενέσης.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Ζαντιώτης, Ιωάννου, Μπούτας, Σελλής, Τσιόγκας, Δήμος, Πετρόπουλος, Κοσκολός, Κουλόπουλος (60' Τζιανής), Μπακογιαννάκης (70' Αποστολόπουλος), Σ. Λαγός (85' Γ. Λαγός)

Έσπασαν καρδιές στον αγώνα του Παναργειακού με τον Πέλοπα Κιάτου που βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με πέναλτι του Παπούλια στο φινάλε (2-1). Ο Τσακώνης στο 6 είχε ανοίξει το σκορ για τον Παναργειακό αλλά στο 44 ο Παπαβασιλείου ισοφάρισε για τον Πέλοπα.
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Κοψαχείλης, Παπαδόπουλος, Ταράτσας, Παπαπέσιος, Τσιμπανάκος, Λιάρος (73' Παπούλιας), Ζαραφωνίτης (73' Παναγιωτάρακος), Χόντζαϊ, Τσακώνης, Νικολέττος (90' Σάιντ), Κολιοκώστας
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Χασαμπέλι, Βράκας, Βαρδάλας, Στασινόπουλος Δ., Παπαβασιλείου, Παπαδημητρίου, Μάρης Γ. (66' Λίλιος), Σαμανίδης (66' Ροθόνης), Μάρης Χ., Μπαλτζής, Σέγγας