Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Οι εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων Δημοτικών συμβούλων στην Κορινθία




Μέχρι και 60.000 € μπορούν να δαπανήσουν συνολικά κάθε συνδυασμός που έχει 40 υποψήφιους , Δήμου που εκλέγει 27 μέλη Δημοτικό συμβούλιο, καθώς καθορίστηκε ως ανώτατο όριο εκλογικής δαπάνης ανά υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο τα 1.500 €. Οι Δήμοι στην Κορινθία που θα εκλέξουν 27μελές Δ. Σ. είναι οι : ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ – ΒΟΧΑΣ , ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ , ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ και ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ .
Στο ΔΗΜΟ ΝΕΜΕΑΣ που εκλέγει 21 μέλη Δημοτικό συμβούλιο και κάθε συνδυασμός έχει 40 υποψήφιους κάθε συνδυασμός μπορεί να δαπανήσει μέχρι και 46500 € , που αντιστοιχεί σε 1.500 € ανά υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο
Στο ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ που εκλέγει 41 μέλη Δημοτικό συμβούλιο και κάθε συνδυασμός έχει 61 υποψήφιους κάθε συνδυασμός μπορεί να δαπανήσει μέχρι και 110000 €, που αντιστοιχεί σε 1.500 € ανά υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο των δημοτικών ενοτήτων ΆΣΣΟΥ-ΛΕΧΑΙΟΥ , ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ , ΣΟΛΥΓΕΙΑΣ και ΤΕΝΕΑΣ και σε 2000 € ανά υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο στην Δημοτική ενότητα ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ , καθώς ο πληθυσμός της υπερβαίνει τις 36000 κατοίκους

Φιλική πεντάρα από τον ΑΙαντα η Κόρινθος

Την ήττα με το ευρύ 5 - 0 γνώρισε η Κόρινθος στο φιλικό που έδωσε χτες στο Πέραμα με τον Αίαντα Σαλαμίνας. Η "Μπάρτσα" μπορεί να αγωνίστηκε μόλις με ένα παίκτη από την βασική ομάδα και με νεαρούς ποδοσφαιριστές , ωστόσο η βαριά ήττα προβλημάτισε τον τεχνικό Νίκο Κουρμπανά.

Απεγκλώβισαν ορειβάτη στα ορεινά της Ακράτας

Αίσιο τέλος είχε απεγκλωβισμός ορειβάτη από την δύσβατη θέση Περιστέρα στο Σόλο Ακράτας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός ορειβάτης 2 ώρες περίπου μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής , εξέπεμψε σήμα βοήθειας. Επί τόπου κατέφθασαν άνδρες της ΕΜΑΚ μαζί με τους άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος απεγκλώβισαν τον ορειβάτη και τον μετέφεραν με ασθενοφόρο του του ΕΚΑΒ σε νοσοκομείο.

Εκοιμήθη ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης, Αυγουστίνος Καντιώτης

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η εκδημία προχθές στις 5 τα ξημερώματα του πρώην μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου Καντιώτη, σε ηλικία 103 ετών.
Ο Μητροπολίτης νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Φλώρινας περίπου ένα μήνα, μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο ενώ την τελευταία ημέρα παρουσίασε νεφρική ανεπάρκεια.

Θρυλικές ροπαλιές Καρίμ


Ο Καρίμ Σολτάνι πήρε το... ρόπαλό του και «χτύπησε» δις τον Ολυμπιακό. Ο Γαλλοαλγερινός, έκανε τα πάντα στην νίκη του Ηρακλή επί των «ερυθρόλευκων» με 2-1, κάνοντας την ανατροπή. Ο Μήτρογλου στο 59΄ ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Μάρα με πέναλτι 79΄ έφερε το ματς στα ίσια και ο Βέλλιος στο 86΄ ολοκλήρωσε την ανατροπή. «Τρικυμία» στην άμυνα των Πειραιωτών.