Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Μειώθηκαν κατά 97% οι Ο.Τ.Α. στην Πελοπόννησο μέσα σε μια 15ετια.

Ο «Καλλικράτης» αποτελεί Νόμο του Κράτους μετά την χθεσινή ψήφισή του στην ολομέλεια του Ελληνικού κοινοβουλίου. Ο Νόμος αυτός βρίσκει την Πελοπόννησο «φτωχότερη», μέσα σε μια 15ετία κατά 1.221 Ο. Τ. Α. ( 97%) από τους 1259 ( 59 Δήμους και 1200 κοινότητες) που υπήρχαν πριν το Νόμο «Καποδίστρια» .
Το 1977 , με τον «Καποδίστρια» οι 1259 Ο. Τ. Α. μειώνονται σε 152 ( 143 Δήμους και 9 κοινότητες ) κατά ποσοστό 88% , ενώ με το νόμο Καλλικράτη οι ΟΤΑ της Πελοποννήσου μένουν μόνο 38 καθώς μειώθηκαν , σε σχέση με τους Καποδιστριακούς Δήμους κατά 25%. Στην ουσία με τον νέο νόμο

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ «Θα ήθελα να ρωτήσω… αν ξέρουν πού πέφτει ο Φενεός και η Στυμφαλία…»


Ομιλία στην ολομέλεια του Κοινοβουλίου πραγματοποίησε ο Βουλευτής Κορινθίας της ΝΔ κ. Κώστας Κόλλιας, στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τη διοικητική μεταρρύθμιση.
Στην ομιλία του ο κ. Κόλλιας μεταξύ άλλων ανέφερε:
«Θα ήθελα να ρωτήσω εκείνους οι οποίοι αποφάνθηκαν για τη χωροταξία στην Κορινθία, αν ξέρουν πού πέφτει ο Φενεός και η Στυμφαλία. Θα ήθελα να τους διαφωτίσω ότι είναι δύο κατ’ εξοχήν ορεινοί

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΗ: Tα όρια της Κορίνθου στον Ισθμό



Η Βουλευτής Κορινθίας του ΠΑΣΟΚ κ. Κατερίνα Γκέκη - Φαρμάκη στην ομιλία της στη Βουλή στη συζήτηση του «Σχεδίου Καλλικράτης» τόνισε τη σπουδαιότητα της διοικητικής αυτής μεταρρύθμισης και αναφέρθηκε με ξεκάθαρο τρόπο στα τοπικά ζητήματα που έχουν προκύψει. και που ζητούν άμεση λύση.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (VIDEO)

Ε ρε που καταντήσαμε !

VIDEO
http://www.youtube.com/watch?v=XrRUis4JYoQ&feature=player_embedded

Ψηφίστηκε επί της αρχής ο «Καλλικράτης»

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης», μετά από ονομαστική ψηφοφορία, την οποία ζήτησε η ΝΔ.
Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 160 βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ μεταξύ των οποίων και οι τρεις ανεξάρτητοι Σοφία Σακοράφα, Γιάννης Δημαράς, Βασίλης Οικονόμου.
Το σχέδιο «Καλλικράτης» καταψήφισαν 124 βουλευτές από τη ΝΔ, το ΚΚΕ το ΛΑΟΣ και το ΣΥΡΙΖΑ, ενώ «παρούσα» δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής Ντόρα Μπακογιάννη. Ψήφισαν συνολικά 285 βουλευτές. Στην επί της αρχής συζήτηση του «Καλλικράτη» μίλησαν 174 βουλευτές.
Η ΝΔ, όπως γνωστοποίησε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας Κώστας Τασούλας, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί του άρθρου 1 για το χωροταξικό.

Ψηφίστηκε το άρθρο 1
Με ψήφους 156 υπέρ έναντι 112 κατά (σε σύνολο 268 βουλευτών) ψηφίστηκε το άρθρο 1 που αφορά στο χωροταξικό του νομοσχεδίου για την νέα αρχιτεκτονική της αυτοδιοίκησης και αποκεντρωμένης διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης, κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, την οποία ζήτησε η Νέα Δημοκρατία.


Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής συνεχίζεται επί των άρθρων του νομοσχεδίου.

Α.Π.Ε.