Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Τα κατάφεραν ΠΑΟΚ και Άρης, η ΑΕΚ έμεινε έξω από τους “32” του Γιουρόπα Λιγκ

Κληρώνει σήμερα για ΠΑΟΚ και Άρη. Οι 15 υποψήφιοι αντίπαλοι

Τα κατάφεραν ΠΑΟΚ και Άρης, η ΑΕΚ έμεινε έξω, το ελληνικό ποδόσφαιρο θα έχει διπλή εκπροσώπηση στη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 17 και 24 Φεβρουαρίου 2011. Μετά τον θρίαμβο της Τετάρτης που πέτυχε ο ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ, ο Άρης νίκησε 2-0 τη Ρόζενμποργκ, ενώ η ΑΕΚ συνετρίβη με 0-3 στο ΟΑΚΑ από τη Ζενίτ. Σήμερα το μεσημέρι η κλήρωση για ΠΑΟΚ και Άρη.

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΑΡΗΣτη Θεσσαλονίκη στήθηκε ολονύχτιο πάρτι από την ιστορική πρόκριση του Άρη! Ο Τσέζαρεκ και οι Φατί, με την εκπνοή των δυο ημιχρόνων, υπέγραψαν αυτό το 2-0 επί της Ρόζενμποργκ στο κατάμεστο“Κλεάνθης Βικελίδης” που στέλνει τον Άρη στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Ιστορικό επίτευγμα των “κιτρίνων”, αφού πέταξαν έξω την κάτοχο του τίτλου Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία τερμάτισε τρίτη στον όμιλο. Ο Αυστριακός διαιτητής στέρησε δυο πέναλτι από την ελληνική ομάδα.Στο 29ο λεπτό ο Ντεμίντοφ πάτησε τον Τσέζαρεκ στη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Αυστριακός διαιτητής Άινβαλερ δεν έδωσε το πέναλτι υπέρ του Άρη. Τελικά το γκολ ήρθε στις καθυστερησεις με ένα αρκετά παράξενο γκολ. Ο Κόκε σούταρε, η μπάλα κόντραρε, πήρε περίεργη τροχιά και ο Όρλουντ με υπερπροσπάθεια την έστειλε στο δοκάρι. Ωστόσο, στην επαναφορά ο Τσέζαρεκ, προερχόμενος από καθαρή θέση οφσάιντ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στους Θεσσαλονικείς
Για δεύτερη φορά στο 56' ο διαιτητής αρνήθηκε πέναλτι στον Άρη, σε μία φάση που ο Ντεμίντοφ θα έπρεπε να δει και την κόκκινη κάρτα, αφού ο Κόκε ήταν σε προφανή θέση για γκολ, ενώ λίγο αργότερα πανηγυρίστηκε τρελά στις εξέδρες η είδηση ότι η Ατλέτικο έχανε 1-0 στο Λεβερκούζεν.
Το άγχος των παικτών του Άρη ήταν προφανές, ιδιαίτερα αφού η Ατλέτικο ισοφάρισε τη Λεβερκούζεν, με τα λάθη στη μεσαία γραμμή να διαδέχονται το ένα το άλλο. Οι αλλαγές του Κούπερ όμως έδωσαν άλλη πνοή στην ομάδα. Οι Καζναφέρης και Ρουίς κράτησαν ψηλά την άμυνα της Ρόζενμποργκ, ενώ ο Φατί στη μοναδική του επαφή με την μπάλα στο 92' πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ, αφού ντρίμπλαρε τον Ντεμίντοφ και στη συνέχεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Όρλουντ.
ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Βανγκέλι, Mίσελ, Κουλουχέρης, Λαζαρίδης, Τόχα, Πρίττας, Χαβίτο, Μενδρινός (83' Καζναφέρης), Κόκε (88' Φατί), Τσέζαρεκ (79' Ρουίς)
ΡΟΖΕΝΜΠΟΡΓΚ: Όρλουντ, Λούστιγκ, Ντόρσιν, Ντεμίντοφ, Μπιάρσμιρ, Ανάν, Σκέλμπρεντ, Χένρικσεν, Γιάμτφαλ (66' Ίβερσεν), Μόλντσκρεντ, Πρίτσα.

Η Ζενίτ εκτελούσε... αγγαρεία και η ΑΕΚ έχασε
Στο Ολυμπιακό Στάδιο οι παίκτες της ΑΕΚ συνέπλευσαν με το κλίμα των ημερών και ...απήργησαν στον αγωνιστικό χώρο! Κατώτερη των περιστάσεων η ομάδα του Χιμένεθ, γνώρισε βαριά ήττα (0-3) από μια Ζενίτ που στην αρχή έδειξε ότι κατέβηκε να παίξει ...φιλικά, έπαιζε σαν να εκτελούσε αγγαρεία, τουλάχιστον μέχρι να προηγηθεί.. Πιθανόν να άλλαζαν οι ισορροπίες, αν έβαζε το πέναλτι ( το κερδισε ο Σκόκο σε ανατροπή του από τον Λούκοβιτς) στο 0-0 ο Μπλάνκο (40').Η εκτέλεσή του ήταν τραγική, έστειλε την μπάλα στο... πάνω διάζωμα του ΟΑΚΑ και σαν να μην έφτανε αυτό "αγρίεψε" τους Ρώσους όπου άρχισε ο Γολγοθάς για την ΑΕΚ.. Οι Μπουχάροφ (43'), Ροζίνα (67') και Ντενόσοφ (88') πέτυχαν τα γκολ των Ρώσων, που τελείωσαν τον όμιλο χωρίς την παραμικρή απώλεια βαθμών.
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Γιάχιτς, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (74' Ντιοπ), Γιάχιτς, Μάκος (80' Λεονάρντο), Καφές, Γκέντσογλου (55' Μπερνς), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο
ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Χούμποτσαν, Σιρόκοφ, Άλβες, Λόμπερτς, Ντενίσοφ, Ρόζινα, Ζιριάνοφ (78' Ιόνοφ), Λούκοβιτς, Λάζοβιτς (74' Χούσζτι), Μπουχάροφ (83' Κανουνίκοφ)

Πρόκριση του ΠΑΟΚ στο Ζάγκρεμπ
Τα ξημερώματα της Πέμπτης επέστρεψε θριαμβευτής στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ και οι παίκτες του αποθεώθηκαν στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” από χίλιους πλέον οπαδούς της ομάδας. Ο ΠΑΟΚ άντεξε στο Ζάγκρεμπ στην πίεση της Ντιναμό, πέτυχε στο 60ο λεπτό το “χρυσό” γκολ με τον Σαλπιγγίδη και προκρίθηκε για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια σε ...ανοιξιάτικο ευρωπαϊκό αγώνα
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Κελάβα, Καλέλο (59' Ρουκάβινα), Αντέμι (67' Σλέπιτσκα), Eτό (75' Κράμαριτς), Σαμίρ, Τόμετσακ, Μπαντέλι, Μπάρμπαριτς, Μπέσιρα, Κουφρέ, Τονέλ.
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Μπουσαϊντί, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης (90’ Μπαλάφας), Βιερίνια, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης (68' Ελ Ζαρ)

Η κλήρωση
Σήμερα το μεσημέρι, λίγο μετά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μάθουν ΠΑΟΚ και Άρης στη Νιόν της Ελβετίας, τους αντιπάλους τους στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ. Υποψήφιοι αντίπαλοι είναι οι ομάδες που τερμάτισαν στην πρώτη θέση των 12 ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ καθώς και οι 4 καλύτερες τρίτες του Τσάμπιονς Λιγκ. Με μοναδική εξαίρεση, ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κληρωθεί με τη Βιγιαρεάλ (πρώτη στον όμιλο του) και ο Άρης δεν θα ανταμώσει ξανά με τη Λεβερκούζεν.

Αναλυτικά οι υποψήφιοι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ και του Άρη:
*Οι ρωσικές Σπαρτάκ Μόσχας, Ζενίτ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας
*Οι πορτογαλικές Μπράγκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας, Πόρτο
*Οι ολλανδικές Άγιαξ, Τβέντε, Αιντχόφεν
*Οι αγγλικές Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι
*Οι γερμανικές Λεβερκούζεν, Στουτγκάρδη
*Η γαλλική Παρί Σεν Ζερμέν
*Η ισπανική Βιγιαρεάλ
*Η ουκρανική Ντιναμό Κιέβου

Στο γκρουπ των 16 ανίσχυρων βρίσκονται οι: Λεχ Πόζναν, Αρης, Λιλ, ΠΑΟΚ, Μπάτε Μπορίσοφ, Σπάρτα Πράγας, Αντερλεχτ, Γιουνγκ Μπόις, Μέταλιστ Χάρκιβ, Σεβίλλη, Νάπολι, Μπεσίκτας, Μπενφίκα, Ρέιντζερς, Ρούμπιν Καζάν και Βασιλεία.



Πληροφορίες από enet.gr