Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ουρουγουάη - Νότιος Κορέα 2-1

Η Ουρουγουάη με πρωταγωνιστή τον Σουάρεζ που πέτυχε και τα δύο γκολ, νίκησε με 2-1 την Νότιο Κορέα και προκρίθηκε στους "8" του Μουντιάλ. Επόμενος αντίπαλος στις 2 Ιουλίου, ο νικητής του αγώνα ΗΠΑ - Γκάνα.
Η πρώτη καλή φάση έγινε μόλις στο 4' όταν η Ν. Κορέα κέρδισε φάουλ σε καλό σήμείο έξω από την περιοχή της Ουρουγουάης. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Τσου Γιουνγκ Παρκ , στέλνοντας τη μπάλα στο δεξί δοκάρι του Μουσλέρα και άουτ. Η φάση αυτή αφύπνισε την ομάδα του Ταβάρεζ και η απάντηση ήρθε 4 λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα ο Φορλάν έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά, ο τερματοφύλακα της Νοτίου Κορέας Σουνγκ Ριόνγκ άφησε τη μπάλα να περάσει από μπροστά του, αλλά στο δεύτερο δοκάρι ήταν ο Σουάρεζ που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 1-0. Λίγο πριν το 45', η Ουρουγουάη ζητάει πέναλτι σε χέρι που έγινε μέσα στην περιοχή της Νοτίου Κορέας και έχει δίκιο καθώς το σουτ του Μ. Περέιρα σταμάτησε στο χέρι του Τζουνγκ Σου που δεν ήταν κολημένο.
Στο 67' Εκτέλεση φάουλ από τον Τσου Γιουνγκ Παρκ , η άμυνα της Ουρουγουάης δεν διώχνει σωστά η μπάλα πηγαίνει σε σημείο όπου βρίσκονται 2 παίκτες της Νοτίου Κορέας και σε συνδυασμό με την κακή έξοδο του Μουσλέρα, ο Τσουν Γιονγκ με κεφαλιά έκανε το 1-1.
Ο αγώνας έχει φτάσει στο 80ο λεπτό με την Ουρουγουάη να εκτελεί κόρνερ, να διώχνει η άμυνα της Ν. Κορέας, αλλά η μπάλα να φτάνει στα πόδια του Σουάρεζ στην αριστερή γωνία της μεγάλης περιοχής και με μια προσποίηση περνάει τον αντίπαλο από τα δεξιά και πιάνει το σουτ με φάλτσα, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Σουνγκ Ριόνγκ δίνοντας το προβάδισμα και στο τέλος τη νίκη-πρόκριση στην χώρα του στους "8" του Μουντιάλ.
Η Νότιος Κορέα προσπάθησε να αντιδράσει και έκανε μια μεγάλη ευκαιρία στο 87', όταν ο Ντόνγκ Γκούκ βρέθηκε τετ α τετ με τον Μουσλέρα, σούταρε η μπάλα πέρασε κάτω από τον Ουρουγουανό γκολκίπερ πηγαίνοντας βασανιστικά προς την εστία αλλά εκεί βρέθηκε ο Λουγκάνο που σταμάτησε την πορεία της.
Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταβάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Γκοντίν (Βικτορίνο 46'), Φουσίλε, Καβάνι, Α. Περέιρα (Λοντέιρο 74'), Πέρες, Μ. Περέιρα, Ρίος, Σουάρεζ (Α. Φερνάντεζ 84'), Φορλάν.
Νότια Κορέα (Τζουνγκ Μο): Σουνγκ Ριόνγκ, Γιονγκ-Χιούνγκ, Γι Σουνγκ Παρκ, Τσου Γιούνγκ, Γιουνγκ Πιό, Γιάε Σουνγκ (Ντονγκ Γκουκ 61'), Γιούνγκ Σου, Σουνγκ Γιένγκ (Κίουν 85'), Τσουνγκ Γιόνγκ, Ντούρι.