Κυριακή 30 Ιουνίου 2024

Ισπανία - Γεωργία 4-1: Πέρασε με ανατροπή και άνεση και τώρα... Γερμανία

 Ισπανία - Γεωργία 4-1: Πέρασε με ανατροπή και άνεση και τώρα... Γερμανία 

Η Ισπανία μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε και νίκησε άνετα τη Γεωργία με 4-1 κάνοντας επίδειξη ισχύος και θα παίξει την Παρασκευή (5/7) προημιτελικό σαν... τελικό με την Γερμανία. Απάντησε στο αυτογκόλ του Λε Νορμάντ με τέρματα του κορυφαίου Ρόδρι και του Φαμπιάν Ρουίθ. Για να έρθουν άλλαδύο από Νίκο Γουίλιαμς και Όλμο.

Στην Κολονία η Ισπανία κυριάρχησε από την αρχή κλείνοντας την Γεωργία στο μισό γήπεδο και στο 5' ο Μαμαρντασβίλι μπλόκαρε την προβολή του Πέδρι, ενώ στο 9' απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Καρβαχάλ. Στην πρώτη αντεπίθεσή της, όμως, η ομάδα του Βίλι Σανιόλ προηγήθηκε με αυτογκόλ του Λε Νορμάντ σε σέντρα του Κακαμπάτζε στο 18'. όλη η φάση άρχισε από τον Κβαρατσχέλια. 

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μπέριλ αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 4 και απειλεί την Καραϊβική

ΗΠΑ: Ο τυφώνας Μπέριλ αναβαθμίστηκε σε κατηγορία 4 και απειλεί την Καραϊβική 

Ο τυφώνας Μπέριλ ενισχύθηκε περαιτέρω και οδεύει προς την Καραϊβική με «εξαιρετικά επικίνδυνους» ανέμους η ταχύτητα των οποίων ξεπερνούν τα 200 χλμ την ώρα.

Ο Μπέριλ, ο οποίος μετατράπηκε από τροπική καταιγίδα σε τυφώνα κατά τη διάρκεια της νύχτας (30/06/2024), αναβαθμίστηκε στην κατηγορία 4, ανακοίνωσε το το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων και Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ και απειλεί την Καραϊβική. 

Ο τυφώνας, ο οποίος βρισκόταν σε απόσταση 565 χλμ. από τα Μπαρμπάντος, συνέχισε να δυναμώνει και να αναμένεται να πλήξει αρχικά τις Προσήνεμες Νήσους το πρωί της Δευτέρας (24/06/2024), τόνισε το NHC.

Ένα καιρικό φαινόμενο αυτής της κλίμακας είναι εξαιρετικά σπάνιο στις αρχές της περιόδου των τυφώνων – που διαρκεί από τις αρχές Ιουνίου έως τα τέλη Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Υπό παρακολούθηση τέθηκαν τα νησιά Μπαρμπάντος, Αγία Λουκία, Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες και Γρενάδα.

Χθες Σάββατο, η Μαρτινίκα, η Ντομίνικα και το νησί Τομπάγκο τέθηκαν σε παρακολούθηση τροπικών καταιγίδων.

Ελβετία: Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος σε κατολίσθηση λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων

 Floods 

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ελβετία ενώ αγνοείται η τύχη ενός τρίτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο.

«Τα πτώματα δύο ανθρώπων βρέθηκαν από τους διασώστες στην κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή της Φοντάνα», στο βορειοανατολικό τμήμα του ιταλόφωνου καντονιού του Τιτσίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία διευκρινίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των νεκρών.

Το «παιχνίδι» του δεύτερου γύρου στη Γαλλία - Μέτωπο κατά των βουλευτών της Λεπέν από Μελανσόν, Μακρονιστές, Κεντρώους

 arthrou-melenchon  

Μέτωπο κατά των βουλευτών της Λεπέν στο δεύτερο γύρο σχηματίζουν το «Νέο Λαϊκό Μέτωπο»  και ο συνδυασμός του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς ανακοίνωσαν ότι θα αποσύρουν τους δικούς τους υποψήφιους σε όποια περιφέρεια έχουν έρθει τρίτοι και υπάρχει κίνδυνος να εκλεγεί βουλευτής της ακροδεξιάς «Εθνικής Συσπείρωσης».
Έτσι, ο κάθε συνδυασμός θα στηρίξει τον υποψήφιο του άλλου, απέναντι στον υποψήφιο της Λεπέν. 

Εκλογές στη Γαλλία: Επικράτηση της Λεπέν με 33-34% δείχνουν τα exit poll

 galia-arthrou 

Πρωτιά για την παράταξη της Μαρίν Λεπέν, όπως εξάλλου αναμενόταν, δίνουν τα πρώτα exit poll από τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία.

Οι εκτιμήσεις που μετέδωσε το BFMTV σε συνεργασία με το Elabe δίνουν στον Εθνικό Συναγερμό της Λεπέν 33%, ενώ στο Νέο Λαϊκό Μέτωπο, τον συνασπισμό του Κέντρου και της Αριστεράς το 28,5%.

Τρίτη και από απόσταση είναι η παράταξη του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με 22%.

Υπό έλεγχο η φωτιά στο Λουτράκι

 

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ύψος του περιφερειακού δρόμου, στα Γεράνεια Όρη.

Σύμφωνα με το Περιφερειακό Συντονιστικό της Πυροσβεστικής, στο πεδίο, επιχείρησαν οι δυνάμεις της Κορινθίας. (10 πυροσβεστικά οχήματα, με 24 περίπου άνδρες και 7 άτομα, πεζοπόρο τμήμα.)

Συνέδραμε ο δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, η Πολιτική Προστασία και εθελοντές.