Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024

Μπαχάμες - Ελλάδα 75 -102: Και με Γιάννη ακόμα καλύτερη!

 Μπαχάμες - Ελλάδα 75 -102: Και με Γιάννη ακόμα καλύτερη! (highlights) 

Η Εθνική ομάδα των ανδρών ολοκλήρωσε με… εμφατικό τρόπο την μίνι προετοιμασία της για το Προολυμπιακό τουρνουά, καθώς στο τελευταίο της φιλικό παιχνίδι κέρδισε με 75-102 τις Μπαχάμες στο ΣΕΦ.

Μάλιστα η νίκη συνοδεύτηκε με την επανεμφάνιση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδειξε πως είναι σε πολύ καλή κατάσταση, έτοιμος να βοηθήσει τη «γαλανόλευκη» στη «μάχη» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 
«Μελανό σημείο» ο τραυματισμός του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στον αστράγαλο λίγο πριν το τέλος του αγώνα.

Οι 10 πιο ακριβοπληρωμένοι αθλητές στον κόσμο – Ενας Έλληνας στην 5η θέση

   

Του Λευτέρη Τρίγκα

Σε όλο τον κόσμο, οι αθλητικές ομάδες και επιχειρήσεις γνωρίζουν μεγάλη άνθηση. Τα πρωταθλήματα όπως η αγγλική Premier League, το NBA και το NFL προσελκύουν πλέον τη διεθνή προσοχή, ενώ το τένις, η F1 και το γκολφ έχουν βρει φανατικό κοινό που καλύπτουν κάθε ήπειρο. Ως αποτέλεσμα, τα νούμερα τηλεθέασης εκτοξεύονται στα ύψη, η συμμετοχή δεν ήταν ποτέ μεγαλύτερη και οι συμφωνίες χορηγιών αγγίζουν νούμερα μαμούθ.
Οπως είναι αναμενόμενο οι σούπερ σταρ αθλητές αμείβονται ανάλογα. Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος παράγοντας που αυξάνει τις αποδοχές. Οι υψηλές αμοιβές από τα δικαιώματα των μέσων ενημέρωσης και οι ολοένα και πιο προσοδοφόρες ευκαιρίες εκτός γηπέδου έχουν επηρεάσει σημαντικά τα κέρδη εδώ και χρόνια. Ο ΛεΜπρον Τζέιμς, ο Αντετοκούμπο και ο Στίβεν Κάρι έχουν υπογράψει ο καθένας τους χρυσά συμβόλαια στο ΝΒΑ και έχουν στην κατοχή τους χαρτοφυλάκια διαφημίσεων που τους αποφέρουν περισσότερα από 50 εκατ. δολάρια ετησίως, σύμφωνα με τo Forbes.