Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024

Ν. Φιγαλεία: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 9χρονο που νοσηλεύεται με μικροβιακή μηνιγγίτιδα

 Ν. Φιγαλεία: Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 9χρονο που νοσηλεύεται με μικροβιακή μηνιγγίτιδα 

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για τον 9χρονο, μαθητή δημοτικού από την Νέα Φιγαλεία, που διαγνώστηκε με ιογενή μηνιγγίτιδα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» Παίδων στην Αθήνα.

Ο 9χρονος μαθητής είναι σε σταθερή κατάσταση, αλλά ακόμα δεν έχει διαφύγει τον κίνδυνο και οι γιατροί συνιστούν ψυχραιμία, περιμένοντας να δουν πώς θα ανταποκριθεί ο μικρός στην θεραπεία που του χορηγείται.

Ο Κωνσταντίνος Μητρόπουλος Δήμαρχος Ζαχάρως βρέθηκε χθες στη Νέα Φιγαλεία και ενημερώθηκε για την κατάσταση του παιδιού, ενώ επέβλεψε και την απολύμανση που έγινε στο δημοτικό και στο νηπιαγωγείο της κοινότητας.

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης; Πρόσκληση για Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου 15/01/2024

 Δήμος Ξυλοκάστρου: Τι απαντά για το θάνατο της άτυχης εργαζόμενης -  Aftodioikisi.gr

Προς τους κ.κ. Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους, Προέδρους Κοινοτήτων

Σας καλούμε σε δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την 15η Ιανουαρίου 2024 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00 μ.μ. δια ζώσης στο Κέντρο Νεότητας Ξυλοκάστρου σύμφωνα με διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα  της ημερήσιας διάταξης:

Δωρεάν ίντερνετ σε 267 δήμους – Υπεγράφησαν τρεις συμβάσεις για το «WiFi4GR»

 Δωρεάν ίντερνετ σε 267 δήμους – Υπεγράφησαν τρεις συμβάσεις για το «WiFi4GR» 

Δωρεάν και γρήγορη πρόσβαση στο ίντερνετ σε υπαίθριους και κλειστούς δημόσιους χώρους θα αποκτήσουν 267 δήμοι της χώρας, καθώς υπεγράφησαν οι τρεις εκτελεστικές συμβάσεις για το έργο «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο διαδίκτυο».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του «WiFi4GR» προβλέπεται η προμήθεια και η εγκατάσταση Access Points σε σχεδόν 2.500 σημεία δημόσιων χώρων, τα οποία έχουν υποδείξει οι δήμοι, όπως για παράδειγμα χώρους συνάθροισης κοινού, αναμονής-μετακίνησης, εκδηλώσεων και σημεία τουριστικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Κίνδυνος για τσουνάμι στην Ελλάδα – Η ομάδα του Ευ. Λέκκα εξηγεί ποιες περιοχές απειλούνται

Σημαντικά στοιχεία παρουσιάζει έρευνα για τον κίνδυνο ενός ενδεχόμενου τσουνάμι στη Δυτική Ελλάδα, που δημοσίευσαν οι καθηγητές του Τμήματος Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, της Σχολής Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, Σπύρος Μαυρούλης και Μαρίλια Γώγου.

Ποιες περιοχές απειλούνται

Οι ερευνητές, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο επιστημονικό περιοδικό Geosciences, μελέτησαν το ιστορικό της περιοχής από Ιόνιο μέχρι τη δυτική Πελοπόννησο καθώς οι ίδιοι κρίνουν απαραίτητο η ευρύτερη περιοχή να επανεκτιμηθεί σε ότι αφορά τους σεισμούς, ενώ διαπίστωσαν ότι υπάρχει πλούσια ιστορία τσουνάμι από το 6.000 π.Χ.

Τα Κορινθιακά λεμόνια κινδυνεύουν με εξαφάνιση !

Τα Κορινθιακά λεμόνια κινδυνεύουν με εξαφάνιση – Στο 60% η μείωση της παραγωγής

Εγκλωβισμένοι είναι οι καλλιεργητές λεμονιών στην Κόρινθο καθώς βλέπουν ότι η φετινή παραγωγή τους είναι μειωμένη πάνω από 40% με κάποιους να κάνουν λόγο και για 60%.

  

Όλο αυτό όπως ανέφεραν στο Agrocapital παραγωγοί αλλά και γεωπόνοι από την περιοχή οφείλεται στην ανομβρία την περασμένη άνοιξη. «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να “δέσουν” καλά λόγω και των συνολικών καιρικών συνθηκών» τόνισαν.

Η μειωμένη παραγωγή δεν επιτρέπει τους παραγωγούς να προχωρήσουν σε εξαγωγή του προϊόντος τους, μιας και οι ποσότητες είναι μικρές.

Αξιοσημείωτο παραμένει το γεγονός πως το 57% των εκτάσεων με λεμονιές εντοπίζεται στις ΠΕ Αχαΐας και Κορινθίας.

Διήμερη ενημέρωση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για γάμο ομοφύλων Η ενημέρωση θα γίνει από τον υπουργό Επικρατείας Ακή Σκέρτσο

 nea-dimokratia 

Διήμερη ενημέρωση για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών θα παρέχει η κυβέρνηση στους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο πλαίσιο των προσπαθειών που έχει ξεκινήσει το Μέγαρο Μαξίμου να εξηγήσει το ακριβές περιεχόμενο της νομοθετικής πρωτοβουλίας και να αρθούν πιθανές παρερμηνείες.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σημείωμα που έλαβαν τα μέλη της «γαλάζιας» ΚΟ, η συζήτηση θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και θα συνεχιστεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στην Πειραιώς.

Η ενημέρωση θα γίνει από τον υπουργό Επικρατείας Ακή Σκέρτσο ενώ στη συνάντηση θα δώσουν το παρών οι αντιπρόεδροι του κόμματος Άδωνις Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και η γραμματέας της ΝΔ Μαρία Συραγγέλα.

Χιόνια στην Ελλάδα: «Στα λευκά» και το κέντρο της Αττικής, πότε θα χιονίσει – Η πρόγνωση Μαρουσάκη και το φαινόμενο «Aegean Lake Effect» που θα σαρώσει τη χώρα

 Χιόνια στην Ελλάδα: «Στα λευκά» και το κέντρο της Αττικής πότε θα χιονίσει – Η πρόγνωση Μαρουσάκη και το φαινόμενο «Aegean Lake Effect» που θα σαρώσει τη χώρα 

Νέο βαρομετρικό χαμηλό έρχεται σήμερα το απόγευμα (11/1) προς τη χώρα μας από την περιοχή της Ιταλίας. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, θα κρατήσει μέχρι την Κυριακή (14/1), δίνοντας χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα εξαιτίας του φαινομένου «Aegean Lake Effect».

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, σήμερα (11/1) ο καιρός ξεκινάει με ήπιες διαθέσεις, με εξαίρεση την Κρήτη, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες βροχοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα εναλλάσσεται με τις συννεφιές.

ΕΟΔΥ: 93 θάνατοι από κορονοϊό σε μία εβδομάδα και αύξηση στις εισαγωγές- 2 νεκροί από γρίπη

 ΕΟΔΥ: 93 θάνατοι από κορονοϊό σε μία εβδομάδα και αύξηση στις εισαγωγές- 2 νεκροί από γρίπη 

 

Στην παρούσα έκθεση, περιλαμβάνονται τα διαθέσιμα επιδημιολογικά δεδομένα των συστημάτων επιτήρησης του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (SARS-CoV-2, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV) στη χώρα μας για την εβδομάδα 01/2024 (01 Ιανουαρίου 2024 – 07 Ιανουαρίου 2024).

Συνοπτικά την εβδομάδα 01-07/01/2024:

Σε ποια σημεία στην Πελοπόννησο γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

Σε ποια σημεία γίνονται δωρεάν rapid test την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου

 

Συνεχίζονται σε πανελλαδική κλίμακα οι εξορμήσεις από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) με διενέργεια δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Επίσης ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι: «Η έκδοση ψηφιακής βεβαίωσης αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 πραγματοποιείται από το gov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.

Την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου τα σημεία ελέγχων στην Πελοπόννησο είναι τα ακόλουθα:

H θυρεοειδίτιδα hashimoto φέρνει υπνηλία, κούραση, κράμπες, πρήξιμο ποδιών, δυσκοιλιότητα, κατάθλιψη

 

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Ο υποθυρεοειδισμός είναι η παθολογική εκείνη κατάσταση κατά την οποία ο θυρεοειδής υπολειτουργεί. Η ανεπάρκεια των θυρεοειδικών ορμονών στο αίμα έχει σαν αποτέλεσμα την πρόκληση του κλινικού συνδρόμου που λέγεται υποθυρεοειδισμός.

Η ανεπάρκεια αυτή στην ενδομήτρια ζωή και τη νεογνική ηλικία έχει δυσμενή επίπτωση στην ωρίμανση του εγκεφάλου και στη σωματική αύξηση και ανάπτυξη. Στην παιδική ηλικία παρατηρείται καθυστέρηση σωματικής αύξησης, ενώ στους ενήλικες εκδηλώνεται ως γενική επιβράδυνση των ζωτικών λειτουργιών.

Η συχνότερη αιτία του υποθυρεοειδισμού είναι η αυτοάνοση θυρεοειδοπάθεια. Ο γιατρός που την περιέγραψε ήταν o Ιάπωνας Hashimoto και από αυτόν πήρε το όνομά της. Οι Ιάπωνες παρουσιάζουν συχνά αυτή την πάθηση λόγω του γενετικού τους προφίλ. ......................

read more