Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2023

Πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφίας και τεστ Παπανικολάου για τις γυναίκες του Δήμου Σικυωνίων

 

Ξεκίνησε ο 2ος κύκλος εξετάσεων και επανελέγχου του γυναικείου πληθυσμού στον δήμο Σικυωνίων Κορινθίας, πάνω στο πρόγραμμα ‘ Η Ελλάδα κατά του καρκίνου ”.

Το πρόγραμμα, τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Συμμετέχει και ο δήμος Σικυωνίων. Αφορά την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού και του τραχήλου της μήτρας. Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση των γυναικών, ηλικίας 25 έως 70 ετών, με τεστ ΠΑΠ και των γυναικών από 40 ετών και πάνω, επιπροσθέτως, με μαστογραφία.

Επίσης, θα επανελεγχθούν και οι γυναίκες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, κατά την προηγούμενη φάση των εξετάσεων.

Την όλη δράση, φέρνει εις πέρας, το Ελληνικό Ίδρυμα της Ογκολογίας.

Οι εξετάσεις είναι δωρεάν και χωρίς κανένα κριτήριο.

Ήδη, η ειδική αυτοκίνητη μονάδα βρίσκεται στο Κιάτο και στον χώρο που είναι η δημοτική βιβλιοθήκη.

Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Εορταστικό Πρόγραμμα Πρωτοχρονιάς 2024

 

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος σάς προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τον εορτασμό της νέας χρονιάς, 2024.

Βρείτε παρακάτω το πρόγραμμα:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ 2024

Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου & Επιμελητήριο Κορινθίας αποχαιρετούν το 2023!


 Ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου και το Επιμελητήριο Κορινθίας αποχαιρετούν το 2023, προσφέροντας μουσικές, τραγούδια, λιχουδιές και ό,τι άλλο κατεβάζει ο νους σου σε ένα καθόλα εορταστικό event!

Τι έχουν ετοιμάσει για εμάς οι εμπλεκόμενοι φορείς;

Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει δημιουργική απασχόληση για τους μικρούς μας φίλους, με face painting και αφήγηση παραμυθιών, ενώ από τη μαγική συνάντηση δεν μπορούν να λείπουν ζεστό κρασί, λαχταριστοί λουκουμάδες και καυτή σοκολάτα που θα ζεστάνουν σώμα και την καρδούλα μας!

Τέλος, οι Βασίλης Καρδάρας και Pavida Somnia θα προσφέρουν μια δόση από το ταλέντο τους στους παρευρισκόμενους, με live μουσική που θα παίζει από τις 17.30 έως και τις 21.30.

Κι επειδή το χριστουγεννιάτικο vibe συμπληρώνεται τέλεια όταν στην εξίσωση μπαίνει και η βόλτα με ένα «μαγικό μέσο», στην πλατεία θα βρίσκεται και άμαξα, η οποία θα κάνει βόλτα τους επιβάτες στον κεντρικό δρόμο!

Πότε γίνεται η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση;

Το event θα λάβει χώρα αύριο, Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου, από τις 17.00 έως και τις 21.30, στην κεντρική πλατεία Ξυλοκάστρου.



 

Επηρεάζεται η αντιπηκτική αγωγή από το αλκοόλ και τον καπνό; Τι πρέπει να προσέχουν όσοι παίρνουν αντιπηκτικά;.

του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Η χορήγηση φαρμάκων με τα οποία μειώνουμε την πηκτική ικανότητα του αίματος με σκοπό την ελάττωση της πιθανότητας δημιουργίας θρόμβου. Αυτό επιτυγχάνεται με την χορήγηση αντιαιμοπεταλιακών, κουμαρινικών ή τύπου ηπαρίνης αντιπηκτικά.

Ο πιο συχνός τρόπος αντιμετώπισης των θρομβωτικών επεισοδίων είναι η χορήγηση αντιθρομβωτικών ουσιών, με σκοπό την πρόληψη της επέκτασης του ήδη σχηματισμένου θρόμβου ή του σχηματισμού νέου θρόμβου ή εμβολής. Οι σπουδαιότερες φαρμακευτικές ουσίες που χρησιμοποιούνται γι αυτό το σκοπό, είναι αντιπηκτικές ουσίες όπως η ηπαρίνη και τα παράγωγά της και τα κουμαρινικά αντιπηκτικά (Βαρφαρίνη και Sintrom).

Πρόσφατα, η σύγχρονη φαρμακολογία κατασκεύασε αντιπηκτικά φάρμακα που δρουν στο μηχανισμό της πήξης του αίματος, αλλά ανεξάρτητα από τη βιταμίνη Κ. Τα φάρμακα αυτά έχουν το πλεονέκτημα να επιτυγχάνουν σταθερό αντιπηκτικό αποτέλεσμα, που δεν επηρεάζεται από άλλα φάρμακα ή τροφές και κυρίως χωρίς την ανάγκη εργαστηριακής παρακολούθησης. ......................

read more

ΟΙ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΤΥΧΗ ΚΑΙ ΑΦΘΟΝΙΑ

 
 
Η Διοίκηση του ΚΑΑ ΠΑΛΛΑΔΙΟΝ και προσωπικά η Πρόεδρος του Κέντρου κ. Κατερίνα Καρνιαδάκη στέλνει θερμές ευχές σε όλο τον κόσμο.

✨ Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία - A Night At The Opera!


A NIGHT AT THE OPERA


Ένα λαμπερό γκαλά όπερας αφιερωμένο στη Μαρία Κάλλας!

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα Λουτρακίου αφιερώνει την φετινή Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της στη Μαρία Κάλλας με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάσημες άριες και αποσπάσματα από τις σημαντικότερες όπερες του διεθνούς ρεπερτορίου που ερμήνευσε με το δικό της μοναδικό τρόπο η Μαρία Κάλλας κατά τη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας της. 
Σολίστ της ξεχωριστής αυτής βραδιάς είναι δύο σημαντικοί λυρικοί τραγουδιστές, η σοπράνο Κάτια Πάσχου και ο Τενόρος Νίκος Στεφάνου.


Τη Φιλαρμονική Λουτρακίου διευθύνει ο αρχιμουσικός Πελοπίδας Μαυρόπουλος.

Τη παρουσίαση της βραδιάς θα κάνει ο Αλέξης Κωστάλας (φιλική συμμετοχή).

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023

στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο Λουτρακίου (πλησίον Ισθμού)

Σημεία πώλησης εισιτηρίων:
Κατάστημα ύφος στο Λουτράκι
Βιβλιοπωλείο Οικονόμου στην Κόρινθο 


Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2023, 20:00A Night At The OperaΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

info@loutraki.gr

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του πρώην Βουλευτή Χαράλαμπου Μποντζίδη

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

 

Αθήνα, 28 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την εκδημία του πρώην Βουλευτή Φλώρινας, της Νέας Δημοκρατίας, Χαράλαμπου Μποντζίδη.

«Με θλίψη πληροφορήθηκα την εκδημία του Χαράλαμπου Μποντζίδη, ο οποίος διετέλεσε Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, στο Νομό Φλώρινας, από το 2019 έως το 2023.

Υπηρέτησε με σθένος, συνέπεια και αποφασιστικότητα την ακριτική Φλώρινα και τους συντοπίτες του.

Στην οικογένεια και στους οικείους του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια».


Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Aκίνητα: Τα νέα βήματα στο μέτωπο των αντικειμενικών τιμών -«Μπλόκο» στην παραοικονομία με απαγόρευση μετρητών στις αγοραπωλησίες

 

Στην ατζέντα του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου μπαίνει με το νέο έτος το μείζον θέμα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων, καθώς το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον (από Έλληνες και ξένους) που καταγράφεται την τελευταία διετία αλλάζει άρδην τα δεδομένα της αγοράς καθιστώντας επιτακτική τη διόρθωση των «ανισορροπιών» που υφίστανται. 

Οι γενιές των Ελλήνων που… χόρτασαν στο όνομά του

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου 

Για τις νεώτερες γενιές, πολύ περισσότερο για εκείνες οι οποίες έχουν προ πολλού εγκαταλείψει την προσπάθεια να βρουν στην πολιτική τις απαντήσεις για τις μεγάλες αλήθειες της καθημερινότητάς μας, ο Ζακ Ντελόρ δεν λέει πολλά πράγματα.

Θα έπρεπε. Γιατί ο εμβληματικός Ευρωπαίος πολιτικός, που “έφυγε” από τη ζωή λίγες ώρες μετά τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε ηλικία 98 ετών, υπήρξε σημείο αναφοράς για το μέλλον που ζούμε.

Ο… παρεξηγημένος υπερασπιστής της Ευρώπης. Απέναντι στην αμερικανική βουλιμία

 Του Νίκου Φυλάγγελου 

Για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, που “έφυγε” από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών, δύσκολα θα βρεθεί Έλληνας να πει και να γράψει καλή κουβέντα. Χαρακτηριστικό γνώρισμα της φυλής μας η… άγνοια, άλλωστε.