Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023

Ελαιόλαδο: Στα 9,36 ευρώ/κιλό σκαρφάλωσε η τιμή στη Λακωνία

Δεν έχει τέλος η άνοδος της τιμής του ελαιολάδου. Μετά την μικρή πτώση, που σημειώθηκε το Νοέμβριο, ο Δεκέμβριος μπήκε δυναμικά, καταγράφοντας ρεκόρ στην τιμή ελαιόλαδου, σε συμφωνία, που «κλείστηκε» στη Λακωνία. 

Ειδικότερα, ο Αγροτικός Ελαιοκομικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης συμφώνησε με ελληνική εταιρεία εμπορίας ελαιολάδου για πώληση στα 9,364 ευρώ/κιλό. Η τιμή αυτή, αφορά ένα βυτίο (περίπου 20 τόνοι) έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Μόλις την περασμένη βδομάδα ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Αγίων Αποστόλων ανακοίνωσε ότι προχώρησε στην πώληση 2 βυτίων εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου, εσοδείας 2023-2024, σε ιταλική εταιρεία, στην τιμή των 9,05 ευρώ το κιλό, ενώ στα τέλη του Νοεμβρίου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Βλαχιώτη έκλεισε συμφωνία για ένα βυτίο (27 τόνους) έξτρα παρθένου ελαιόλαδου, εσοδείας 2023-24και οξύτητας 0,4 προς 8,80 ευρώ/κιλό.

Ακρωτηρίασαν το ένα πόδι του αστυνομικού που τραυματίστηκε από τη φωτοβολίδα - Δίνει μάχη για τη ζωή του Παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας

 


Στον ακρωτηριασμό του ενός ποδιού του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος τραυματίστηκε από τη ναυτική φωτοβολίδα των χούλιγκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη, προχώρησαν οι γιατροί.

Ο άτυχος αστυνομικός ο οποίος δέχθηκε ευθεία βολή από όπλο με ναυτική φωτοβολίδα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας αμέσως μετά τον τραυματισμό του την περασμένη Πέμπτη, όπου παραμένει διασωληνωμένος σε μηχανική υποστήριξη.  

"Φέρνουμε στην εποχή του το gov.gr": Ο ψηφιακός βοηθός με Τεχνητή Νοημοσύνη παρουσιάστηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

 

Τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, ο οποίος λειτουργεί με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και θα εξυπηρετεί πολίτες που επισκέπτονται την πύλη gov.gr, παρουσίασε σήμερα, κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.



Ο ψηφιακός βοηθός, που έχει τη μορφή chatbot και ενεργοποιείται στη δοκιμαστική μορφή του σήμερα το απόγευμα, θα βοηθά τους επισκέπτες του gov.gr να βρουν εύκολα την υπηρεσία που αναζητούν, απαντώντας σε απλές, αλλά και σύνθετες ερωτήσεις τους. Αποτελεί την πρώτη εφαρμογή που αξιοποιεί Τεχνητή Νοημοσύνη στο Δημόσιο και μία από τις πρώτες ανάλογες υπηρεσίες στην Ευρώπη, συμβάλλοντας στον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του κρατικού μηχανισμού, ειδικά στο σκέλος της αλληλεπίδρασης με τους πολίτες για τη διευκόλυνσή τους και την απλοποίηση της καθημερινότητάς τους. 

Οι Έλληνες της Lloyd’s List: Αγγελικούση, Φράγκου, Μαρινάκης στο top 100 της Ναυτιλίας

  

Τη λίστα με τους 100 επιδραστικότερους ανθρώπους στη Ναυτιλία για το 2023 δημοσίευσε η Lloyd’s. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στη Lloyd’s List υπάρχει δυναμική ελληνική συμμετοχή με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την 9η θέση στο top10 της κατάταξης των χωρών ανά ολική χωρητικότητα. Μεταξύ των Ελλήνων εφοπλιστών που περιλαμβάνονται στη Lloyd’s List είναι η Μαρία Αγγελικούση, ο Γιώργος Προκοπίου, η Αγγελική Φράγκου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, και άλλοι.