Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023

Παράλιο Άστρος : Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων: Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στη γενική ανδρών – γυναικών

 Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων: Ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα στη γενική ανδρών – γυναικών 

Ο Ολυμπιακός, κατέκτησε την 1η θέση στη γενική βαθμολογία ανδρών – γυναικών, στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων της ΚΟΕ, που έγινε στο Παράλιο Άστρος της Κυνουρίας.

Μάζεψε 86 βαθμούς. Ο Ολυμπιακός, ήταν 1ος και στις γυναίκες με 43.

Στους άνδρες, επικράτησε ο ΑΟ Π. Φαλήρου (2ος στη γενική με 66 β.), που μάζεψε 38 β (36 β. ο ΟΣΦΠ).

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε πρωταθλητής και στη γενική βαθμολογία νέων ανδρών – νέων γυναικών, καθώς και στην επί μέρους νέων γυναικών με 18 και 9 β. αντίστοιχα.

Στους νέους άνδρες, ο ΟΣΦΠ, ισοβάθμησε στην 1η θέση με τον ΑΝΟΓ (από 9 β. ο κάθε σύλλογος).

Ο Ωρίωνας Ηρακλείου, ήταν 1ος στη γενική βαθμολογία εφήβων – νεανίδων (27 β.), στην εφήβων (18 β.), στη γενική βαθμολογία παίδων – κορασίδων (23 β.) και στην κορασίδων (13 β.).

Πρώτος στην κατηγορία των νεανίδων ήταν ο Άρης Θ. με 12 β. και ο Τρίτωνας Ηρακλείου στην παίδων, με 9 β.

 

Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν – Ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αρωγής

 Κ. Μητσοτάκης: Η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όσων επλήγησαν – Ανοίγει η πλατφόρμα πρώτης αρωγής 

Σε ανακοινώσεις από τη Λάρισα, για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Daniel, προχώρσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη διευρυμένη σύσκεψη στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό όλων των πολιτών που επλήγησαν και σημείωσε ότι η έννοια της επόμενης ημέρας έχει να κάνει με την επούλωση των σοβαρών τραυμάτων που άφησε πίσω της η θεομηνία.

Τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας

  

Με μεγάλα σκορ συνεχίστηκε σήμερα Κυριακή για δεύτερη ημέρα η  Α’  φάση του Κυπέλλου Κορινθίας περιόδου 2023 – 24 .  

Στο «Κώστας Βυζάς» ο Αστέρας Δερβενίου με το άνετο 4 – 0 επί της Δάφνης Εξαμιλίων προκρίθηκε στον επόμενο γήρο ( Β΄φάση) του Κυπέλλου.

Αυτή είναι η πρώτη νίκη του Αστέρα για φέτος και συγκεκριμένα για τον θεσμό του κυπέλλου, όπου η ομάδα μας πέρυσι έφτασε μια ανάσα από τον τελικό.
Τα γκολ σημείωσαν 2 ο Σέρτζιο Λέκκα  και από ένα οι Γιάννης Ευφραιμόπουλος  και Κωνσταντίνος Ασπρούκος ⚽️.

Στην Λυκοποριά ο τοπικός ΑΟΛ μετά από ένα στείρο αγώνα , τελικά έχασε στην παράταση με 0 -2 από τον Παννεμεατικό .

Στο γήπεδο του Ζευγολατιού ο Πέλοπας Κιάτου σάρωσε με 6 – 0 τον Εθνικό Ξυλοκέριζας και πέρασε πανυγυρικά στον επόμενο γύρο του θεσμού, Η έκταση του σκορ από το πρώτο ημίχρονο έδωσε τη δυνατότητα στον προπονητή κ. Βορινιώτη να χρησιμοποιήσει

Τροχαίο στην Αθηνών – Ευζώνων: Τέσσερις νεκροί από τη σύγκρουση λεωφορείου με δύο αυτοκίνητα - Στους 53 οι τραυματίες

  

Τέσσερις νεκροί και 53 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το δυστύχημα που σημειώθηκε λίγο πριν τις 7:00 το πρωί της Κυριακής στο 522ο χιλιόμετρο της ΑθηνώνΕυζώνων, στον δήμο Παιονίας Κιλκίς.

Το τροχαίο έγινε όταν ένα διώροφο τουριστικό λεωφορείο με σερβικές πινακίδες και 78 επιβαίνοντες συγκρούστηκε μετωπικά με ένα αυτοκίνητο με τέσσερις επιβάτες. Οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκροί και ο τέταρτος βαριά τραυματίας, ωστόσο στη συνέχεια υπέκυψε στα τραύματά