Παρασκευή 18 Αυγούστου 2023

Φωτιά στη Ζάκυνθο: Κοντά σε σπίτια καίει η φωτιά – Σε ετοιμότητα καλούν οι Αρχές μέσω του 112

 Φωτιά στη Ζάκυνθο: Κοντά σε σπίτια καίει η φωτιά – Σε ετοιμότητα καλούν οι Αρχές μέσω του 112 

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που έχει ξεσπάσει το απόγευμα της Παρασκευής (18/08) στο Ακρωτήρι στη Ζάκυνθο στην περιοχή Τσιλιβί – Μπόχαλη με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οριοθέτησή της.

Στο σημείο της φωτιάς στη Ζάκυνθο επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας επιχειρούσαν από αέρος 5 αεροπλάνα και ένα ελικόπτερο. 

Σε λίγη ώρα φθάνουν ακτοπλοϊκώς από την Κυλλήνη ακόμη 4 οχήματα,

Βόλος - Λαμία 2-2: (Χ)ορταστικό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό, Ο Άλχο…μίλησε τελευταίος

Βόλος - Λαμία 2-2: Ο Άλχο…μίλησε τελευταίος   

Η Λαμία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν έτοιμη να πάρει τη νίκη μέσα στον Βόλο, αλλά στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Άλχο με φοβερό σουτ έγραψε το 2-2. Όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, δύο δοκάρια για τους φιλοξενούμενους ο Τσιλούλης.  

Η Λαμία από τα πρώτα λεπτά πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Έμενε ψηλά, πίεσε τον Βόλο και δεν τον άφησε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Ο ΝΠΣ είχε ζητήματα στην ανάπτυξη, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και απειλούσε μόνο από στημένες μπάλες.

Αντίθετα η ομάδα του Βόκολου με τον Σλίβκα, δίπλα στον Καρλίτος στην επίθεση και τους Μαρτίνεθ, Τσιλούλη στα άκρα ήταν αρκετά καλή και έφτανε με ευκολία στην αντίπαλη εστία. Ο Μαρτίνεθ είχε μια καλή ευκαιρία στα πρώτα λεπτά ενώ ο Τσιλούλης την καλύτερη στιγμή στο πρώτο μέρος με το δοκάρι στις καθυστερήσεις.

Ίδιο σκηνικό και στην επανάληψη με τη Λαμία να έχει «ζεστό» τον Καρλίτος ενώ ο Νούνιες έκανε εξαιρετική δουλειά στη μεσαία γραμμή. Ο τελευταίος ήταν αυτός που άνοιξε την μπάλα για τον Τσιλούλη, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από τον Κρούζλιακ και ο Καρλίτος με το καλημέρα σκόραρε και έβαλε μπροστά την ομάδα του (0-1 στο 55’) αλλά ο Σιέλης απάντησε άμεσα (58’) με κεφαλιά (1-1). Ο Βόλος όμως που είχε προχωρήσει και στις πρώτες αλλαγές, δέχθηκε δεύτερο γκολ (!) με τον Καρλίτος να δημιουργεί και τον Σλίβκα να σκοράρει με κεφαλιά για το 1-2 (60’).

Η Λαμία που ήταν καλύτερη ευτύχησε να απαντήσει γρήγορα στο τέρμα του Βόλου και πάτησε πάνω σε αυτό το 1-2. Είχε καθαρό μυαλό, στάθηκε άτυχη για δεύτερη φορά με το δοκάρι του Τσιλούλη (74’) ενώ παρέμεναν τα προβλήματα στις στημένες φάσεις, όπου ο Βόλος ήταν κίνδυνος θάνατος. Βέβαια η Λαμία ήταν εκείνη που βρήκε χώρους στα τελευταία λεπτά και θα μπορούσε να είχε πετύχει κι άλλο γκολ. Δεν το έκανε και το πλήρωσε με τον Άλχο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων να γράφει το 2-2 με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή. 

ΒΟΛΟΣ: Σιαμπάνης – Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (51’ Τάχατος)– Τσοκάνης (62’ Μπαριέντος), Γκλάβτσιτς (73’ Μωραΐτης)– Τρουιγιέ (51’ Κίτσος), Κόμπα, Ντέλετιτς – Μραζ

ΛΑΜΙΑ: Νάγκι - Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παουλάβετς, Σαραμαντάς – Στάνκο, Νούνιες (84’ Τζανδάρης), Μαρτίνεθ (66’ Λάκε), Τσιλούλης (84’ Τόσιτς) – Σλίβκα, Καρλίτος (75’ Ακούνια) 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη Super League:

Πέθανε η διακεκριμένη συγγραφέας και φωτογράφος Λίζα Έβερτ

  

Έφυγε από τη ζωή η διακεκριμένη συγγραφέας, φωτογράφος, και σύζυγος του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδη Έβερτ, η Λίζα Έβερτ.

Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή η κόρη της, Αλεξία. Με ανάρτηση της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε το δικό της αντίο στη Λίζα Έβερτ, στέλνοντας παράλληλα συλλυπητήρια στην οικογένειά της.

Ποια ήταν η Λίζα Έβερτ