Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Δημήτρης Παπαδημούλης: Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ - Έχουν φύγει οι 3 από τους 5 ευρωβουλευτές του κόμματος

  

Την αποχώρησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης λίγες ώρες μετά την έξοδο από το κόμμα της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου. Πρόκειται για τον τρίτο κατά σειρά ευρωβουλευτή που θέτει εαυτόν εκτός του κόμματος καθώς είχαν προηγηθεί ο Στέλιος Κούλογλου 

 στις 23 Οκτωβρίου και ο Πέτρος Κόκκαλης. στις 16 Νοεμβρίου

Μετά την εξέλιξη αυτή Οι δύο ευρωβουλευτές που εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν στο κόμμα είναι η Έλενα Κουντουρά και ο Κώστας Αρβανίτης.

Πολιτικοί οι λόγοι της αποχώρησής του

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης έστειλε και επιστολή στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, την Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου και τον Αναπληρωτή Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βασιλειάδη, στην οποία υποστηρίζει ότι οι λόγοι που τον οδήγησαν στην απόφασή του αυτή «είναι καθαρά πολιτικοί και όχι προσωπικοί».

Όπως σημειώνει «αφορούν σε πολιτικές επιλογές καθώς και σε ζητήματα συλλογικής λειτουργίας, ύφους και ήθους, που με καθοριστική ευθύνη της νέας ηγετικής ομάδας οδηγούν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε μια επιτάχυνση της καθοδικής του πορείας και σε μια εντεινόμενη διαλυτική κρίση. Τον απομακρύνουν δραστικά από τον ΣΥΡΙΖΑ που συνδιαμορφώσαμε, γνώρισε ο ελληνικός λαός και τον οποίο υπηρέτησα για δεκαετίες, αναλαμβάνοντας ασφαλώς και το δικό μου μερίδιο ευθύνης για τα λάθη και τις αδυναμίες μας».