Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5: «Κλείδωσε» την πρόκριση με πεντάρα!

Λαμία - ΠΑΟΚ 1-5: «Κλείδωσε» την πρόκριση με πεντάρα! 

Να τελειώσει την υπόθεση πρόκριση από τον πρώτο αγώνα ήθελε ο ΠΑΟΚ και το κατάφερε όντας σαρωτικός. Ο «Δικέφαλος» έκανε ό,τι ήθελε τη Λαμία στο «Αθανάσιος Διάκος», επιβλήθηκε 5-1 και βρίσκεται 90 λεπτά μακριά από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Θεσσαλονικείς φρόντισαν να προηγηθούν στα 13 δευτερόλεπτα με τον Νάρεϊ, διπλασίασαν τα τέρματα τους με τον Κωνσταντέλια στο 25' και στο δεύτερο ημίχρονο με άλλα τρία γκολ από τους Αουγκούστο (63'),Τόμας (67') και Σάστρε (69') πήραν ίσως την πιο εμφατική του νίκη σε ημιτελική φάση. Ο Μαρτίνες στο 86' το γκολ της τιμής. Με ροτέισον και πολλές αλλαγές παρατάχθηκε η Λαμία που -είναι λογικό- έχει ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα και τη «μάχη» παραμονής στη Super League 1.

Δεν θα μπορούσε να μπει καλύτερο στο ματς ο ΠΑΟΚ. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου σκόραρε με τη σέντρα, καθώς ο όταν η προσπάθεια του Νάρεϊ από την ασίστ του Ζίφκοβιτς κατέληξε στα δίχτυα, το χρονόμετρο έδειχνε τα 13 δευτερόλεπτα.

Ήταν λογικό η Λαμία να «παγώσει» αφού ό,τι σχέδιο είχε ετοιμάσει ο Λεωνίδας Βόκολος πήγε στον κάλαθο των αχρήστων από πολύ νωρίς. Απο εκεί και ύστερα, ο ΠΑΟΚ πήρε τα ηνία, δεν απειλήθηκε και στο 25' φρόντισε να... απλώσει τη μπουγάδα.

Φάση στην οποία ξεκίνησε ο Κωνσταντέλιας, ο Ζίφκοβιτς άνοιξε ωραία στον Σάστρε, ο Ισπανός έσπασε τη μπάλα στο πέναλτι και ο Έλληνας άσος του ΠΑΟΚ έκανε το 2-0. Μάλιστα, στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αουγκούστο έχασε σπουδαία ευκαιρία για να βάλει το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ.

Στην επανάληψη οι Θεσσαλονικείς έριξαν το τέμπο αλλά όταν βρήκαν ευκαιρίες «χτύπησαν» τη Λαμία. Στο 56' η καρφωτή κεφαλιά του Ίνγκασον σταμάτησε στον Γκαραβέλη, ο οποίος στο 63' έμεινε... άγαλμα στο περίτεχνο πλασέ του Αουγκούστο έξω από την περιοχή.

Μάλιστα, ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί και βρήκε άλλα δύο τέρματα σε διάστημα επτά λεπτών. Στο 67' ο Τόμας με ωραίο πλασέ κάτω από τα πόδια του Γκαραβέλη έκανε το 0-4 και στο 69' ο Σάστρε πάτησε περιοχή για να σκοράρει και να δώσει διαστάσεις θριάμβου.

Στο 86' ο Μαρτίνες νίκησε τον Κοτάρσκι, πετυχαίνοντας το γκολ της τιμής για τους «κυανόλευκους».

ΛΑΜΙΑ (Λ. Βόκολος): ): Γκαραβέλης 4 - Βασιλαντωνόπουλος (46’ Σιμόν), Κορνέζος, Αντέτζο, Σαραμαντάς - Τζανδάρης (58’ Νούνιες), Στάνκο (58’ Ντε Βισέντι), Μαρτίνες, Σλίβκα, Ασκόφσκι (64’ Αμπάντα) – Μανούσος (64’ Μεντίνα).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου):Κοτάρσκι - Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Σάστρε - Αουγκούστο (64' Σβαμπ), Ντάντας - Νάρεϊ (71' Ελ Καντουρί), Κωσταντέλιας (64' Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς (75' Μπίσεσβαρ) - Μπράντον (75' Τζίμας).