Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Λένε ΟΧΙ στις ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ στα Γεράνεια Όρη και υπογράφουν!!



Πρόκειται για κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής οι οποίοι αντιδρούν με κάθε τρόπο στην ιδέα τοποθέτησης ανεμογεννητριών στα Γεράνεια Όρη ιδίως μετά απο τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών!Έτσι λοιπόν μέσω ομάδων στα social media και ειδικότερα στο facebook,ψηφίζουν για ακύρωση/αποτροπή ενεργειών που θα έχουν ώς σκοπό την τοποθέτησή τους.Εδώ στο newspull θα παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος..

Ο πόνος στην μέση σε τι μπορεί να οφείλεται; Τι να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την οσφυαλγία

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjnhyMF6oXhByzRuCfjoV7U62SuMC73XqtY40Uobvd6Rd0uxTBharTfgnaQZjtVZBgY66VOyonCYTYp1_h8U3g2KKV8Km2Bhlk1o6_7ObgiPQUTau7EveTPKVcrp7SZSj-qFo-y63BIcM8/s320/Chronic-or-Acute-Pain.jpg 

του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Ο πόνος στη νόσο Paget μπορεί να είναι αισθητός κατά την ανάπαυση ή τις κινήσεις, να επιδεινώνεται με την άρση βάρους ή άλλη φόρτιση του οστού και να επιτείνεται τη νύχτα.

Oκτώ στους δέκα ενηλίκους θα πονέσουν κάποια στιγμή της ζωής τους στη μέση, θα εκδηλώσουν δηλαδή οσφυαλγία. Πιο ευάλωτοι είναι οι παχύσαρκοι και όσοι κάνουν βαριές εργασίες, αλλά η οσφυαλγία παρουσιάζεται ακόμη και σε λεπτούς ή γυμνασμένους ανθρώπους. Συνήθως ο πόνος στη μέση εμφανίζεται απροειδοποίητα, π.χ. την ώρα που ανοίγετε το παράθυρο, μεταφέρετε τα ψώνια, σηκώνεστε από το κρεβάτι ή δένετε τα κορδόνια σας.

O πόνος στη μέση συνήθως οφείλεται σε μυϊκό πιάσιμο (μυϊκό σπασμό) εξαιτίας της κακής στάσης του σώματος ή μιας απότομης κίνησης. Ωστόσο, η οσφυαλγία μπορεί να οφείλεται και σε σοβαρότερα αίτια, όπως είναι: .................

read more

Β΄ κατηγορία Κορινθίας (9η αγωνιστικη): Αύριο οι τελευταιοι αγώνες της χρονιάς. - Ο Αστέρας Δερβενίου μάχεται εκτός με την Κόρινθο 2006.

https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/11/pelderva.jpg 

Με την 9η και τελευταία για το 2022 αγωνιστική, συνεχίζεται αύριο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και ώρα 15:00 το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας..

Ο πρωτοπόρος Αστέρας Δερβενίου αντιμετωπίζει εκτός έδρας , στο γήπεδο της Αρχαίας Κορίνθου, την Κόρινθος ΄06, σε ενδιαφέροντα αγώνα, ενώ στο Ζευγολατιό, ο Άρης Βοχαϊκού υποδέχεται τον Σαρωνικό Γαλατακίου. 

Στο Σπαθοβούνι η τοπική ομάδα αγωνίζεται με τον ΠΑΣ Κλένια, την ίδια στιγμή που ο ΑΟ Ασπροκάμπου μάχεται στο ντέρμπι της αγωνιστικής με τον Παννεμεατικό. 

Στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός σε αγώνα που αρχίζει στις 16:00 αντιμετωπίζει τον ΑΟ Ζευγολατιού, ενώ στη Λυκοποριά η τοπική ομάδα αναζητά τη νίκη απέναντι στην Πρόοδο Αγίου Βασιλείου. 

Στο γήπεδο της Κλένιας ο ΑΟ Μαψού αγωνίζεται με τον Ολυμπιακό Λουτρακίου, ενώ τέλος στα Εξαμίλια η τοπική Δάφνη μάχεται με τον Αστέρα Κορίνθου

 Μετά την διεξαγωγή της αυριανής (9ης) αγωνιστικής , το πρωτάθλημα της Β΄ Κορινθίας, διακόπτεται  εν όψη Εορτών Χριστουγέννων και Νέου έτους και αρχίζει με την διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής το Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023.

9η Αγωνιστική