Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Ο πολιτικός τον οποίο ψήφισαν οι περισσότεροι Έλληνες, τις δυο τελευταίες δεκαετίες

 https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/09/Screenshot-2022-09-01-at-11.31.05-AM.png 

Του Νίκου Φυλάγγελου

Ενοχλεί ο Κώστας Καραμανλής. Κατανοητό. Πάντα ενοχλούσε. Συστήματα εντός και εκτός συνόρων. Επιχειρηματικά, τους νταβατζήδες. Πολιτικά, τους εθνικούς μειοδότες της διακυβέρνησης Σημίτη. Μιντιακά, τα… τρωκτικά-ορφανά της εποχής Σημίτη, που τους χάλασε… δουλειές. Και εκτός συνόρων, όσους δεν μπορούσαν να τον έχουν

Ένας πρώην πρωθυπουργός, που έπεσε θύμα υποκλοπών (από ξένη δύναμη), έτσι μιλάει…

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/08/Screenshot-2022-08-31-at-9.15.21-PM.png 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση μνήμης για τον Γιάννη Κεφαλογιάννη, προσλαμβάνει διαστάσεις tipping point. Οι πολιτικές εξελίξεις θα περιγράφονται πλέον με επίκεντρο αυτή την ηχηρή και πολυεπίπεδη παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού. Θα αναλύουμε τα δεδομένα, πριν την ομιλία Καραμανλή και μετά την ομιλία Καραμανλή.

Το μέσο είναι το μήνυμα…

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2022/09/Screenshot-2022-09-01-at-9.35.26-AM.png 

Του Μάνου Οικονομίδη

Twitter@EmOikonomidis

Η μελαγχολική διάσταση της επιβεβαίωσης… Ο ΜακΛούαν ταχυδρόμησε στο μέλλον τη μεθοδολογική προειδοποίηση ότι “το μέσο είναι το μήνυμα”, και στη διαδρομή της προόδου (ή της ανάσχεσής της) οι λαοί ζητούν με αναπόφευκτη αγωνία “σημεία αναφοράς”. Σταθερές…

Ο θόρυβος που προκάλεσε η ομιλία του Κώστα Καραμανλή στα Ανώγεια, όπως

Η Αγιοκατάταξη του Οσίου Βησσαρίωνος στο Πατριαρχείο (βίντεο)

 

Στις 22 Ιανουαρίου -ημερομηνία της Κοιμήσεως του, θα εορτάζεται στο εξής η μνήμη του οσίου Βησσαρίωνα του Αγαθωνίτου, μετά την τελετή Αγιοκατάταξής του που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στον πατριαρχικό ναό, στην Κωνσταντινούπολη, από τον Παναγιώτατο Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Παρόντες στην τελετή ήταν από την Μητρόπολη Φθιώτιδας Συμεών, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, καθώς ο όσιος Βησσαρίων καταγόταν από το Πεταλίδι. Επίσης, με αφορμή την εορτή της αρχής της Ινδίκτου, στο πατριαρχείο βρέθηκαν ο υπουργός οικονομικών κ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης, η υφυπουργός τουρισμού

Επιστολή Αννίβα Παπακυριάκου δημάρχου Βέλου – Βόχας για τις ζημιές σε σουλτανίνα και επιτραπέζια σταφύλια

  

Επιστολή έστειλε στον αρμόδιο Υπουργό, ο δήμαρχος Βέλου – Βόχας , Αννίβας Παπακυριάκος, για το θέμα της σουλτανίνας και των επιτραπέζιων σταφυλιών.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος, ζητά, την άμεση έναρξη υποβολής δηλώσεων και εκτιμήσεων ζημιών απ’ τον ΕΛΓΑ, στις καλλιέργειες των συγκεκριμένων σταφυλιών.

Ο Αννίβας Παπακυριάκος, με την επιστολή του, αναφέρει τα εξής:

Έργο αντιπλημμυρικής προστασίας στο Κιάτο

Σημαντικές αποφάσεις πήρε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, κατά την τελευταία της συνεδρίαση στην Τρίπολη.

Η Επιτροπή, προέβη στην έγκριση του διαγωνισμού, για το έργο που έχει να κάνει με την μονάδα ηλικιωμένων του Γηροκομείου της Κορίνθου.

Επίσης, η Επιτροπή, ενέκρινε τη σύναψη σύμβασης, για την επισκευή και την αποκατάσταση της παραλιακής γέφυρας, στον Κύριλλο ποταμό, του Κιάτου, αλλά και της κοίτης του, απ΄την παραλιακή γέφυρα έως την παλαιά εθνική οδό (αντιπλημμυρική προστασία).

Συνεργάτες Καραμανλή: «Καμία αιχμή για την κυβέρνηση» στην παρέμβασή του για τις παρακολουθήσεις

 Συνεργάτες Καραμανλή: «Καμία αιχμή για την κυβέρνηση» στην παρέμβασή του για τις παρακολουθήσεις 

Να διαβάσουν προσεκτικά τις αναφορές του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, ώστε να διαπιστώσουν πως δεν υπάρχει καμία αιχμή προς την κυβέρνηση, καλούν άπαντες οι συνεργάτες του, στον απόηχο της παρέμβασής του για την υπόθεση των παρακολουθήσεων.  

«Αυτό που ενδιαφέρει τον Κώστα Καραμανλή είναι, να μην μείνει καμιά δηλητηριώδης σκιά πάνω από το Δημόσιο βίο» εξ ου και «είπε τα αυτονόητα», σχολιάζουν σχετικά με την ομιλία του στο πολιτικό μνημόσυνο στη μνήμη του Γιάννη Κεφαλογιάννη, στην Κρήτη.

EUROVISION 2023: Ξεκινά η σεζόν του διαγωνισμού! Όλα τα τελευταία νέα για τη διοργάνωση, την Ελλάδα και την Κύπρο! Let the Eurovision Song Contest 2023 Season begin!

  


Καλή χρονιά, χρόνια πολλά, χαρούμενη χρήση γιουροβιζιονική πρωτοχρονιά!

Κάπως έτσι υποδέχονται κάθε χρόνο την 1η Σεπτεμβρίου οι απανταχού φίλοι του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, καθώς από σήμερα και στο εξής, όποιο τραγούδι τίθεται σε κυκλοφορία, μπορεί εν δυνάμει να χρησιμοποιηθεί από οποιαδήποτε χώρα ως η συμμετοχή της τον ερχόμενο Μάιο στην Eurovision 2023.