Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

Super League: Ο Βόλος στην εξάδα 1 - 0 τον Ατρόμητο, πρώτη νίκη για Λαμία 2 - 0 τον Άρη! ( Αποτελέσματα 14η αγωνιστικής - Βαθμολογία)

 Βόλος - Ατρόμητος 1-0: «Έπιασε» τον Παναθηναϊκό με Περέα (highlights)

Στα δύο παιχνίδια της Δευτέρας, οι γηπεδούχοι είχαν την τιμητική τους. Αρχικά ο Βόλος επικράτησε και του Ατρόμητου με 1 - 0 για να βρεθεί εκ νέου στην πρώτη εξάδα, ενώ λίγο αργότερα η Λαμία πέτυχε την παρθενική νίκη της στη σεζόν, επικρατώντας καθαρότατα με 2 - 0 του Άρη!

Τα κρουσματα κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα - 27 τα νέα κρουσματα σήμερα ( Ένα κρούσμα στη Κορινθία ) - στην Πελοπόννησο

 

 Εικοσιτρία (23) κατεγράφησαν σήμερα στη Περιφέρεια Πελοποννήσου. 

 Επίσης μόνο 4  κρούσματα κατεγράφησαν στη Π. Ε. Αχαΐας , ενώ νέα κρούσματα  δεν καταγράφηκαν στη Π.Ε. Ηλείας.

Σήμερα   4/1 / 21 κατεγράφησαν, συνολικά 27 νέα κρούσματα σε όλη την  Πελοπόννησο, όπου από την αρχή της πανδημίας, έφτασαν τα 4.490 ( 2.411 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου). 

Σήμερα Δευτέρα 4/1/21 ανακοινώθηκαν νέα κρούσματα στις Π.Ε. Ενότητες Αχαΐας (4),  Μεσσηνίας  (5) ,  Κορινθίας (1), Ηλείας (-), Αργολίδας (8) , Αρκαδίας (5) και Λακωνίας (3) .

Επίσης από την αρχή της πανδημίας έχουν αναφερθεί 39 θάνατοι ( 19 στην Αχαΐα, 8 στην Ηλεία και 12 στην Κορινθία)

Αναλυτικά τα κρούσματα στους 7 νομούς στην Πελοπόννησο μέχρι σήμερα: 

Π.Ε. Αχαΐας               1.609 (18)

Π.Ε. Μεσσηνίας          691   (0) 

Π.Ε. Κορινθίας           669   (12) 

Π.Ε. Ηλείας                469   (8)

Π.Ε. Αργολίδας          455   (0) 

Π.Ε. Αρκαδίας            365   (0)

Π.Ε. Λακωνίας           231   (0)

Κορωνοϊός – κρούσματα 04/01: 427 νέα κρούσματα, 54 θάνατοι και 407 διασωληνωμένοι - Ο χάρτης της διασποράς

 Συνεχίζεται η πίεση που ασκεί η πανδημία στη χώρα μας, με υψηλά νούμερα στις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ που αφορούν κρούσματα, θανάτους εξαιτίας του ιού αλλά και διασωληνώσεις ασθενών που έχουν προσβληθεί από εκείνον.

Σήμερα ανακοινώνουμε 427 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

 Η κατανομή των 427 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

ΧΑΡΤΗΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ:

Έναρξη των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στην Καλαμάτα

 

Με την αποκάλυψη μιας επιδαπέδιας πλακέτας στην πλατεία 23ης Μαρτίου μπροστά από τον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, ο δήμος Καλαμάτας κήρυξε την Παρασκευή 1 Ιανουαρίου την έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.
Η μαρμάρινη πλάκα αναγράφει «’Απαντες πνέομεν πνοήν ελευθερίας», ένα απόσπασμα δηλαδή από το μνημειώδες κείμενο της «Προειδοποίησις εις τας ευρωπαικάς αυλάς» που αποτελεί ιστορικά το πρώτο πολιτικό και διπλωματικό κείμενο των εξεγερμένων Ελλήνων και του νεότερου ελληνικού κράτους.

Στην ηλεκτροκίνηση εισέρχεται ο δήμος Κορινθίων

 

Στην έγκριση του σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων, το οποίο κατέθεσε στις αρχές Δεκεμβρίου ο Δήμος Κορινθίων, προχώρησε το «Πράσινο Ταμείο».

Πρόκειται για το δεύτερο ουσιαστικό βήμα στην κατεύθυνση υλοποίησης της ηλεκτροκίνησης στον δήμο Κορινθίων.

Το σχέδιο προβλέπει δημιουργία 50 σημείων σε όλο το εύρος του δήμου, με έμφαση στις τουριστικές περιοχές, και χρηματοδοτείται με το ποσό των 59.520 ευρώ.

Ο Δήμος, μετά την απόφαση, προχωρά στην κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών, ώστε να καταστεί και τυπικά «οριστικός δικαιούχος» και να προχωρήσει η αποδέσμευση του ποσού χρηματοδότησης από πλευράς Ταμείου.

Ψυχρό μέτωπο – εξπρές θα «σαρώσει» τη χώρα – Πώς θα κινηθεί το φαινόμενο

  

Σε εξέλιξη βρίσκεται σήμερα το πρωί η κίνηση του ψυχρού μετώπου δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας μας, όπως δείχνουν και οι εικόνες από το μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat-11.

Ενδεικτικά, από τα μεσάνυχτα έως τις 09:00 το πρωί της Δευτέρας ο μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στα Θεοδώριανα Άρτας κατέγραψε 61 χιλιοστά βροχής. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, το ψυχρό μέτωπο θα

Η Ιερά Σύνοδος δεν υπακούει στα νέα μέτρα – Θα ανοίξουν κανονικά οι Εκκλησίες τα Θεοφάνεια

  

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία συνεδρίαζε μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρεία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με την απόφαση της Κυβέρνησης, που αφορά τον εορτασμό των Θεοφανείων και αποφάσισε να μην υπακούσει στην νέα απόφαση της Κυβέρνησης, και θα λειτουργήσει σύμφωνα με την ΚΥΑ που είχε εκδοθεί για τους εορτασμούς. Να σημειωθεί ότι προηγούμενη ΚΥΑ της Κυβέρνησης, έλεγε ότι τα Θεοφάνεια θα εορταστούν με ανοιχτούς ναούς και παρουσία πιστών.

Ακολουθεί το επίσημο ανακοινωθέν της ΔΙΣ:

Εκτακτο – Ανασχηματισμός: Η νέα σύνθεσης της Κυβέρνησης . Παραμένουν Υφυπουργοι οι κ.κ. Χριστος Δήμας και Νίκος Ταγαράς

 Όλα τα πρόσωπα της νέας κυβέρνησης

 Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Όλα τα νέα ονόματα που μπαίνουν στο υπουργικό συμβούλιο. Εκτός κυβέρνησης Βρούτσης και Θεοδωρικάκος.Έ

Νέα χρονιά και νέα σύνθεση κυβέρνησης. Φτάσαμε λοιπόν στον ανασχηματισμό όπου ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος , Χρήστος Ταραντίλης.ανακοίνωσε το νέο σχήμα την κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. 

τσι, εκτός κυβέρνησης έμειναν ο μέχρι σήμερα υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης αλλά και ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος. Επίσης, τα βασικά υπουργεία όπως αυτά των Οικονομικών, Εξωτερικών, Άμυνας Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Παιδείας έμειναν αλώβητα από τις αλλαγές με κάποιες μόνο στο υπουργείο Παιδείας στους υφυπουργούς.  

Τα νέα πρόσωπα

Από τα νέα πρόσωπα που μπαίνουν στην κυβέρνηση είναι αυτό του νέου κυβερνητικού εκπροσώπου, Χρήστου Ταραντίλη, της Σοφίας Βούλτεψη η οποία έγινε υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, της Ζέτας Μακρή, η οποία ορίστηκε υφυπουργός Παιδείας. Επίσης, ο Άγγελος Συρίγος ο οποίος ορίστηκε επίσης υφυπουργός Παιδείας. Επίσης, μεγάλες αλλαγές στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τον Κώστα Σκρέκα να γίνεται υπουργός και τον Γιώργο Αμυρά ο οποίος είχε εκλεγεί στις τελευταίες βουλευτικές με τη ΝΔ αλλά προέρχεται από το Ποτάμι. Νέο πρόσωπο επίσης με καταβολές από τον κεντρώο χώρο και το Ποτάμι ο υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ:

Απίστευτο: Νεαροί βρέθηκαν κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων με χαρτί… βοήθεια σε ηλικιωμένο

  

Την ευρηματικότητα όλων όσοι θέλουν να παραβιάσουν τα τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας κατέδειξε ένα περιστατικό που διηγήθηκε στον ΣΚΑΙ ο ΓΓ. Ειδικών Φρουρών Σταύρος Μαυροειδάκος.


Το Σάββατο το πρωί στη διασταύρωση που οδηγεί στο χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων, οι αστυνομικοί του ΑΤ της περιοχής εντόπισαν δεκάδες αυτοκίνητα, επέβαλαν τα

4 Ιανουαρίου 1823. Η μάχη στα Μαύρα Λιθάρια. - Η καταστροφή των υπολοιμάτων της στρατιάς του Δράμαλη

 
Ελληνική Επανάσταση: Διεξάγεται στα Μαύρα Λιθάρια Κορινθίας η περίφημη ομώνυμη μάχη μεταξύ Ελλήνων υπό τους οπλαρχηγούς Γεραρή, Ζαΐμη και Πετιμεζά και Τούρκων με στρατό 3.500 ατόμων υπό το Ντελή Αχμέτ από την μεγάλη στρατιά του Δράμαλη. Θα διασωθούν μόνο 600 Τούρκοι, φεύγοντας προς την Πάτρα.

 
Μετά την ήττα του Δράμαλη στα Δερβενάκια τα λείψανα της στρατιάς του , είχαν καταφύγει στην Κόρινθο. Αρχικά, το μεγάλο στρατιωτικό σώμα δεν είχε πρόβλημα επισιτισμού, γιατί εφοδιαζόταν τα χρειώδη από διάφορα πλοία που έφθαναν από την Πάτρα. Αφότου, όμως, πέντε υδραίικα καράβια απέκλεισαν το λιμάνι της Κορίνθου, το πρόβλημα των επτά χιλιάδων στρατιωτών οξύνθηκε. Κοντά σ' αυτό, μεγάλωνε ο εκνευρισμός και η αγωνία τους,