Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Ασταμάτητος ο Θρύλος 3 - 1 τον Άρη καλπάζει για το 45ο

Ολυμπιακός-Άρης 3-1: Καλπάζει για το 45ο η αρμάδα του Μαρτίνς
Ασταμάτητος ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 3-1 του Άρη χάρη στον εντυπωσιακό Καμαρά (2 γκολ, 1 ασίστ). Δοκάρι είχε ο Άρης, χαμένο πέναλτι οι Πειραιώτες.
Συνεχίζει ανεπηρέαστος από τη μεγάλη διακοπή ο Ολυμπιακός, ο οποίος σημείωσε τη δεύτερη νίκη του στα φετινά play offs. Οι Πειραιώτες επέστρεψαν στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά από τρεις μήνες, αλλά οι συνθήκες ήταν διαφορετικές, αφού έπαιξαν μπροστά σε άδειες κερκίδες. Ο Ολυμπιακός ακόμη κι

Εκτακτο-Κορωνοϊός: 9 νέα κρούσματα και κανέναςθάνατος το τελευταίο 24ωρο


Σήμερα ανακοινώθηκαν 9 νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3121, εκ των οποίων το 55.1% άνδρες αφορά άνδρες.
694 (22.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1775 (56.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 75 ετών. 4 (30.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 76.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος, ενώ έχουμε 183 θανάτους συνολικά στη χώρα. 56 (30.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

100 καθηγητές κατά Γιάννας Αγγελοπούλου - Ζητούν ανάσχεση των ατοπημάτων της Επιτροπής «ΕΛΛΑΔΑ 2021» και την εξέταση της ανασύστασής της! Με υπόμνημα προς την Ελληνική Κυβέρνηση…

Με την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την έναρξη της εθνικής μας παλιγγενεσίας με την οποία θεμελιώθηκε η δημιουργία του νέου Ελληνικού κράτους, οι απανταχού Έλληνες αναμένουν έναν πανηγυρικό εορτασμό που θα τους εμφυσήσει ενθουσιασμό και υπερηφάνεια και θα τους οπλίσει με δύναμη και σθένος για την αντιμετώπιση των συνεχών προκλήσεων σε πολλαπλά φλέγοντα εθνικά θέματα. Με συνείδηση της δημιουργικής και ένδοξης μακραίωνης ιστορίας μας, από την αρχαιότητα ως το

Super League 1: Στο Καραϊσκάκη με Άρη ο Ολυμπιακός, στο Ηράκλειο η ΑΕΚ!

Super League 1: Στο Καραϊσκάκη με Άρη ο Ολυμπιακός, στο Ηράκλειο η ΑΕΚ!
Σήμερα Κυριακή (14/6) ολοκληρώνεται η 2η αγωνιστική των playoffs της Super League 1 με δύο ακόμα αναμετρήσεις, ενώ στις 15/6 ολοκληρώνεται και η αντίστοιχη αγωνιστική των playout.
Στις 19:15 ο ΟΦΗ υποδέχεται την ΑΕΚ στο Γεντί Κουλέ. Όπως αναμενόταν τόσο ο Ναμπί ότι και ο Βίκτορ έμειναν εκτός αποστολής για τους γηπεδούχους. Ο Μάσιμο Καρέρα, από την άλλη συμπεριέλαβε κανονικά στην αποστολή τον Παουλίνιο, όχι όμως και τον Νίκλας Χουλτ, λόγω ενοχλήσεων στον τετρακέφαλο.
Στις 21:30 ο Ολυμπιακός θα δώσει το πρώτο του ματς στο Καραϊσκάκη, μετά την επανέναρξη, φιλοξενώντας τον Άρη. Ο Πέδρο Μαρτίνς άφησε εκτός αποστολής τον Ρούμπεν Σεμέδο, όπως αναμενόταν, για να παρει μερικές ανάσες. Εκτός έμεινε και ο Έμρε Μορ που δεν υπολογίζεται, ενώ στην 22άδα βρέθηκε ο Μπρούνο. Έκπληξη στην αποστολή του Άρη ο Σούντγκρεν, μετά την κόντρα του Σουηδού με την διοίκηση και τις δηλώσεις του εις βάρος της ομάδας. Εκτός οι Ντιγκινί και Μπαγκαλιάνης, μέσα ο Ματίγια.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής των Playoffs και Playout της Super League 1:

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Πέτρος Τατούλη: "Πολιτικό πυροτέχνημα η απάντηση του Υφυπουργού για το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

13.6.2020

Βιάστηκε να πανηγυρίσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Νίκας, σε ότι αφορά την ένταξη των πόλεων της Πελοποννήσου στην ανάπτυξη του δικτύου για την έλευση του φυσικού αερίου.

Η απάντηση του Υφυπουργού Ενέργειας κ.Γεράσιμου Θωμά στη Βουλή, αντί να θορυβήσει και να ανησυχήσει τον κ.Περιφερειάρχη, τον οδήγησε σε πανηγυρικές δηλώσεις εκφράζοντας δημόσια την πλήρη ικανοποίηση και τη μεγάλη χαρά του.

Υφυπουργός Ενέργειας: "Δρομολογούνται έργα για να φτάσει το φυσικό αέριο σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη" - Ικανοποίηση στην Περιφέρεια

Υφυπουργός Ενέργειας: "Δρομολογούνται έργα για να φτάσει το φυσικό αέριο σε Τρίπολη και Μεγαλόπολη" - Ικανοποίηση στην Περιφέρεια 

“Πλήρη ικανοποίηση και μεγάλη χαρά” εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μετά τις εξαιρετικά θετικές εξελίξεις στην υπόθεση του φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου από την ΔΕ∆Α (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής Αερίου) οι οποίες δρομολογούνται μετά την απολύτως διευκρινιστική απάντηση που δίνει ο υφυπουργός Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς σε σειρά σχετικών ερωτήσεων και αναφορών βουλευτών, τόσο από την Περιφέρεια, όσο και από άλλες περιοχές της χώρας.

Συζήτηση επερώτησης της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου για "Καταστροφές από τον καύσωνα στην ελαιοπαραγωγή"


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Τρίπολη 13-06-2020

Στην συνεδρίαση του Πε.Συ. Πελοποννήσου που θα γίνει την Δευτέρα 15 Ιούνη 2020, θα συζητηθεί επερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης, για στήριξη των αιτημάτων των ελαιοπαραγωγών, από τις καταστροφές στην παραγωγή λόγω καύσωνα.
Η επερώτηση έχει ως εξής:


ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «Καταστροφές από τον καύσωνα στην ελαιοπαραγωγή».
κ Περιφερειάρχα
Για άλλη μια χρονιά - τρίτη συνεχή - οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουν το εισόδημά τους. Με τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020  έγινε μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις - περιοχές είναι μάλιστα καθολική. Αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα στις προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, που από την μία εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής, τα χρέη κ.τ.λ., και από την άλλη η τιμή του λαδιού κατρακύλησε κάτω από το κόστος παραγωγής.
Ερωτάσθε κ Περιφερειάρχα
Στηρίζει  η περιφέρεια  τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών για:
- Άμεση καταγραφή των ζημιών. Να γίνουν τώρα οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με εκπαίδευση και επιστημονική κατάρτιση για άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις και αποζημιώσεις.
- Αποζημίωση στο 100% της παραγωγής και του κεφαλαίου. Η δικαιολογία ότι ο κανονισμός στου ΕΛΓΑ δεν καλύπτει αυτή την καταστροφή είναι αβάσιμη. Εδώ και τώρα να λύσει το πρόβλημα η κυβέρνηση. Όπως με πολύ μεγάλη ευκολία χάρισε δεκάδες δισ. στους ξενοδόχους, να βρει τον τρόπο να αποζημιώσει τους ελαιοπαραγωγούς. Έχουν πληρώσει χιλιάδες ευρώ τόσα χρόνια.
-  Άμεση αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων, κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης προς το Δημόσιο, τις τράπεζες, τις ΔΕΚΟ, τους ιδιώτες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
-  Να υπάρξει κάλυψη από το κράτος ασφαλιστικών εισφορών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, σε είδη πρώτης ανάγκης και αφορολόγητο πετρέλαιο. Άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, καμιά διακοπή αγροτικού ή οικιακού ρεύματος.
-  Να αλλάξει ο αναχρονιστικός κανονισμός του ΕΛΓΑ, να παγιωθεί ο αποκλειστικά δημόσιος χαρακτήρας του και να αποζημιώνει στο 100% την ζημιά της παραγωγής και του κεφαλαίου, σε φυτικό και ζωικό απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής του. Καμία σκέψη για ιδιωτικοποίηση του οργανισμού.
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της Λαϊκής Συσπείρωσης

Νίκος Γόντικας
Γιάννης Κελάρης 

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ