Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ - Εκατοντάδες κόσμου διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την καταστροφή και ισοπέδωση της

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

ΟΧΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗ ΖΗΡΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΊΑΣ- ΚΟΡΥΦΗ ΧΙΟΝΙ-2117μ.
Βροντερό ΟΧΙ πριν λίγο στην επικείμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή του βουνού. Εκατοντάδες κόσμου διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν την καταστροφή και ισοπέδωση της Μικρής Ζήρειας Κορινθίας.
Είναι χρέος μας να προστατευσουμε τη γη μας. Οχι ανεμογεννήτριες στη Ζηρεια. Όχι ανεμογεννητριες στα βουνά μας. Οχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος και στη λεηλασία της φυσης!
Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

"Διπλό" Τίτλου στη Θεσσαλονίκη. Τελείωσε το πρωτάθλημα στην Τούμπα Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1: Τελείωσε το πρωτάθλημα στην Τούμπα
Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Τούμπα με γκολ του Ελ Αραμπί στο 23’ και πλέον κρατάει σφιχτά το πρωτάθλημα μετά και το δεύτερο διπλό του στη Θεσσαλονίκη.
Οι Πειραιώτες μετά από τρεις μήνες αγωνιστικής απραξίας εμφανίστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση και κυριάρχησαν κατά κράτος της ομάδας της Θεσσαλονίκης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έκανε επίδειξη ανωτερότητας στην Τούμπα απέναντι σε έναν ΠΑΟΚ που περισσότερο προβλημάτισε.

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-2: Πάτησε την κορυφή των πλέι άουτ με γκολ ποίημα

ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης 1-2: Πάτησε την κορυφή των πλέι άουτ με γκολ ποίημα (vid)
Ο Αστέρας Τρίπολης αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κέρδισε εκτός έδρας 2-1 την ΑΕΛ και... πάτησε στην κορυφή των πλέι άουτ, με τον Ατρόμητο βέβαια να έχει ματς λιγότερο. Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, ο Αστέρας Τρίπολης γύρισε το ματς κόντρα στην ΑΕΛ και πήρε τη νίκη με τον Λουίς Φερνάντεθ να σημειώνει ένα καταπληκτικό τέρμα με εκτέλεση φάουλ στο 55ο λεπτό.

ΕΟΡΤΑΖΕΙ Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ - Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος – Η σημασία για τους Χριστιανούς

Τι γιορτάζουμε του Αγίου Πνεύματος – Η σημασία για τους Χριστιανούς | in.gr

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, 7 Ιουνίου, γιορτάζουμε την εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος στους μαθητές του Χριστού με τη μορφή φωτιάς, σαν φλόγες πάνω στα κεφάλια τους, πενήντα ημέρες μετά την Ανάστασή Του και δέκα ημέρες μετά την Ανάληψή Του.
Στις 8 Ιουνίου είναι φέτος η Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, όπου  πανηγυρίζει  ο Ενοριακός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδος.Δερβενίου
Απόψε παραμονή της εορτής εψάλει, Εσπερινός μετ’αρτοκλασίας από τους ιερείς της περιοχής.
Αύριο ημέρα της εορτής θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί Θεία Λειτουργία. 

Η εορτή της Πεντηκοστής είναι εορτή της Αγίας Τριάδος, αφού με την κάθοδο του Αγίου Πνεύματος μαθαίνουμε ότι ο Θεός είναι Τριαδικός.
Η κάθοδος του Αγίου Πνεύματος έγινε κατά την ημέρα της Κυριακής.
Γιατί, όμως, γιορτάζουμε ξεχωριστά και τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος;

Ντέρμπι ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός και ΑΕΚ – Παναθηναϊκός για τα play off της Superleague

Super League 1: Η πιο μεγάλη ώρα σε Τούμπα και ΟΑΚΑ!
Η πρώτη αγωνιστική των play off της Superleague ολοκληρώνεται με δυο μεγάλες αναμετρήσεις. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κοντράρονται στην Τούμπα, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με το αθηναϊκό ντέρμπι, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός.
 Τα… φώτα σε Τούμπα και ΟΑΚΑ. Έπειτα από απουσία τριών και πλέον μηνών, η Superleague επέστρεψε στην δράση, με τις αναμετρήσεις της 1ης αγωνιστικής των play off και των play out. 
Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στον απόηχο των δικαστικών «μαχών» ανάμεσα στους δύο συλλόγους και της ποινής αφαίρεσης βαθμών που έχει επιβληθεί στους Θεσσαλονικείς. Ο «δικέφαλος του Βορρά» πάει με.. προβληματική άμυνα στη μεγάλη αναμέτρηση της Τούμπας, αφού δεν υπολογίζονται οι Ίνγκασον, Γιαννούλης και Κρέσπο, την ώρα που ο Αουγκούστο… γλίτωσε το χειρουργείο.
Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο +14 από τον ΠΑΟΚ και με νίκη θα έχει σχεδόν «κλειδώσει» την κούπα από την πρώτη αγωνιστική των play off. Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε σχεδόν… πάνοπλο στην Τούμπα, αφού έχουν για μοναδική απουσία αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που τραυματίστηκε σοβαρά.
Οι δύο ομάδες θα παίξουν για τρίτη φορά μέσα στο 2020 (και οι τρεις στην Τούμπα). Η αποψινή θα είναι η 4η «μάχη» τους στη σεζόν και με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδας θα έχουν φτάσει τις έξι (εκκρεμεί και ο επαναληπτικός ημιτελικός στο Κύπελλο, με τον ΠΑΟΚ να έχει νίκη 3-2 επί του Ολυμπιακού στο πρώτο ματς).
Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Superleague
01.12.2019: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1
(64’ πέναλτι Βαλμπουενά – 29’ σουτ Ίνγκασον)
23.02.2020: ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-1
(49’ αυτογκόλ Γιαννούλης)

Η… δράση στη Superleague θα ολοκληρωθεί λίγο αργότερα στο ΟΑΚΑ, με το αθηναϊκό ντέρμπι. Η ΑΕΚ να φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό και θέλει μόνο νίκη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί πιθανό «στραβοπάτημα» του ΠΑΟΚ και να τον προσπεράσει στη βαθμολογία. Η δεύτερη θέση οδηγεί στα προκριματικά του Champions League.
Στις τάξεις της ΑΕΚ επικρατεί ενθουσιασμός για την επανέναρξη της σεζόν, την ώρα που στο «τριφύλλι» υπάρχει προβληματισμός, τόσο για την επικείμενη αποχώρηση του Γιώργου Δώνη, όσο και για το γεγονός πως παίκτες και διοίκηση δεν τα έχουν βρει για το «ψαλίδι» στην τελευταία δόση του Μαΐου. Η Ένωση δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών (ο Αραούχο μοήκε τελικά στην αποστολή του Καρέρα).
Ο Παναθηναϊκός δεν έχει ουσιαστικό κίνητρο, αφού ακόμα δεν έχει δικαίωνα να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά ο Γιώργος Δώνης θέλει να δει από τους παίκτες του.. πάθος για νίκη, έστω κι αν η απραξία –λόγω κορονοϊού- κάνει δύσκολά τα πράγματα. Ο 51χρονος τεχνικός δεν θα έχει στην διάθεσή του τους τραυματίες Πούγγουρα, Περέα και Μπεκ.
Τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου της Superleague
10.11.2019: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 3-2
(67’ σουτ Μακέντα, 71’ σουτ Περέα, 88’ κεφαλιά Κολοβέτσιος – 18’ σουτ Μπακάκης, 36’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα)
09.02.2020: ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 1-0
(9‘ σουτ Αραούχο)
Θυμίζουμε ότι οι αγώνες θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών, στο πλαίσιο της προστασίας μετά την πανδημία του κορονοϊού.
.
Η αυλαία της ημέρας ανοίγει στη Λάρισα, όπου στις 19:15 η ΑΕΛ αντιμετωπίζει τον Αστέρας Τρίπολης,  για τα play out, με τις δύο ομάδες να ισοβαθμούν με 30 βαθμούς. Το συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου θα αγωνιστεί κόντρα στους Αρκάδες χωρίς τον τραυματία Κάτσε, τον τιμωρημένο Παπάζογλου, αλλά και τους Σουλούκο, Λουφάκη και Γκόλια που έμειναν εκτός αποστολής.
Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη θα αγωνιστούν κόντρα στους «βυσσινί» χωρίς τον αρχηγό τους Ιγκλέσιας που υποβλήθηκε σε επέμβαση, αλλά και τον Σουάρεθ που έμεινε εκτός αποστολής λόγω μιας ενόχλησης. 
Θυμίζουμε ότι τα νέα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίσθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης, οδήγησαν τις συναρμόδιες Αρχές να αναβάλουν την αναμέτρηση της ομώνυμης ομάδας με τον Ατρόμητο, που επρόκειτο να διεξαχθεί σήμερα.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των Playoffs και Playout της Super League 1:


Σάββατο 6/6
Άρης - ΟΦΗ 3-1
Πανιώνιος - Βόλος 1-0

Κυριακή 7/6
Ξάνθη - Ατρόμητος (αναβλήθηκε)
19:15 ΑΕΛ - Αστέρας Τρίπολης
19:30 ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
21:30 ΑΕΚ - Παναθηναϊκός

Super League1: AEK-Παναθηναϊκός, ντέρμπι υπ΄αριθμόν 66 – Αφιέρωμα στο αθηναϊκό clasico



Το πρωτάθλημα της Super League αρχίζει ξανά μετά από διακοπή τριών μηνών και στην πρεμιέρα των play off δεσπόζει το αθηναϊκό «clasico» AEK εναντίον Παναθηναϊκού, ντέρμπι υπ΄αριθμόν 66 με γηπεδούχο την Ένωση, αλλά πρώτο (και ελπίζουμε μοναδικό) με τις ιδιαιτερότητες που προκάλεσε η πανδημία.

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν αύριο Δευτέρα – Οι κανόνες

Άρση μέτρων: Ποια καταστήματα ανοίγουν αύριο Δευτέρα – Οι κανόνες
Στην τελική ευθεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό βρίσκεται η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο από αύριο, Δευτέρα, μία σειρά καταστημάτων ετοιμάζονται να υποδεχθούν ξανά πελάτες.
Συγκεκριμένα αύριο ανοίγουν ξανά τα μπαρ, τα ίντερνετ καφέ, τα καφενεία, τα νυχτερινά κλαμπ, τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών και οι υπηρεσίες ψυχαγωγικών μη αθλητικών λεσχών, με τις τελευταίες να μην επιτρέπεται ακόμη να διοργανώσουν εκδηλώσεις.
Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά. Για τις 29 Ιουνίου δόθηκε το «πράσινο φως» για τις κατασκηνώσεις ενώ από την 1η Ιουλίου ξεκινούν, επίσης, παραστάσεις και συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις.
Υπενθυμίζεται ότι χθες άνοιξαν για τις πόρτες τους οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων εστίασης.
Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, επανεκκινούν οι υπηρεσίες που παρέχονται:

Έξοδος Αγίου Πνεύματος: Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση στα διόδια παρά τον κορωνοϊό

Έξοδος Αγίου Πνεύματος: Περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι η κίνηση στα διόδια 
Η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, από τις 6:00 της Παρασκευής 5 Ιουνίου, έως την ίδια ώρα σήμερα (Κυριακή), ήταν μειωμένη στην Αθηνών – Κορίνθου και αυξημένη στην Αθηνών – Λαμίας σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.
Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο διήμερο, από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 95.000 οχήματα, έναντι 103.000 πέρσι, ενώ από τα διόδια των Αφιδνών 79.000 έναντι 75.000 πέρσι.
Η ΕΛΑΣ έχει λάβει αυξημένα μέτρα Τροχαίας και αναπτύσσει ειδικές δράσεις σε