Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

Η εορτή της Υπαπαντής στα Ροζενά





Την Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου 2020, ημέρα κατά την οποία η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. Διονύσιος , μετά του Επισκόπου Κεχρεών κ. Αγαπίου, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Υπαπαντής του Κυρίου στα Ροζενά.
Στη διάρκεια της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος Χειροτόνησε εις Διάκονο τον κ. Δημήτριο Μπαλλά, Μαθηματικό, έγγαμο, καταγόμενο από το Βασιλικό Κορινθίας παρακαλώντας τους πιστούς όπως προσευχηθούν μαζί του για την στερέωση και ενδυνάμωσή του στην διακονία της Τοπικής μας Εκκλησίας.


Το παρών στην Θεία Λειτουργία έδωσαν οι βουλευτές Κορινθίας κ.κ. Νίκος Ταγαράς και Γιώργος Ψυχογιός ,ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής , ο Αντιδήμαρχος  Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης  κ. Αναστάσιος Λόντος, ο εντεταλμένος για την Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης κ. Ανδρέας Καραβάς, ο Δημοτικός Συμβουλος Σπύρος Καραβάς και πλήθος κόσμου , από τα Ροζενα , το Δερβενι και τα γύρω χωριά.

Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0: Η εκδίκηση είναι πιάτο κρύο - Μόνοςστους +2 στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Τα γκολ του Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 2-0 (vid)

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον ΠΑΟΚ και πήρε εκδίκηση για το 2-2 με το πέναλτι στις καθυστερήσεις στην Τούμπα. Ο Παναθηναϊκός έκανε πολύ καλή εμφάνιση και υποχρέωσε τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα. Πέτυχε τρία γκολ αλλά το ένα του του πήρε σωστά το VAR. Με τη νίκη αυτή έβαλε υποθήκη για την 4η θέση και έδειξε τα δόντια του ενόψει πλέι-οφ.

Οι Άγιοι Θεόδωροι ξέφυγαν στπους +6 Β. ( 3 - 0 τον Ολυμπιακό Άσσου, μετά την εντός έδρας ήττα του Αρη Βοχαϊκού ( 0 - 2) από τον Πανσολυγειακό.


https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/10/assiral.jpg 
Κατά την 18η αγωνιστική  στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας, οι Άγιοι Θεόδωροι επικράτησαν σε αγώνα ντέρμπι στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» με 3 – 0 επί  του Ολυμπιακού Άσσου, και ξέφυγε στο +6 , από το Άρη Βοχαϊκού μετά την εντός έδρας ήττα του  με 0 – 2 από  τον Πανσολυγειακό
Στο Συνοικισμό , ο Κύψελος  Κορίνθου, επιβλήθηκε  με 3 – 1 του Πανευρωστινιακό, που έχει να  πάρει  θετικό αποτέλεσμα από τις 17 Νοεμβρίου 2019 και αν συνεχίζει μέχρι τέλος στο ίδιο μοτίβο,  τα νέα θα είναι  πολύ άσχημα για την ομάδα της Ευρωστίνης. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και ο ΠΑΣ Κλένια επί του ουραγού  Βελλεροφόντη  Αρχαίας Κορίνθου.
Στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός έχασε 0 – 3   από τον ΑΟ Ασπροκάμπου , ενώ με «λευκή» ισοπαλία  τελείωσε ο αγώνας του  Αετού Κρυονερίου με τον  Αστέρας Κορίνθου.
Τέλος κατά τηνχθεσινη πρεμιέρα της αγωνιστικής, στην   Αρχαία Κόρινθο, ο Άγιος Γεώργιος αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2 – 2  με τον ισόβαθμό του ΑΣ  Ρομά Ζευγολατιού, την στιγμή  που ο Ηρακλής Λεχαίου έχασε  εντός έδρας  με 2 – 3 από την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.



18η Αγωνιστική (Αποτελέσματα)

Η 15η αγωνιστιή στη Γ΄ κατηγορία Κορινθίας ( αποτελέσματα


 https://stisentra.gr/wp-content/uploads/2019/10/gkatm.jpg
Στα πλαίσια της   15ης  εγωιστικής  στο πρωτάθλημα της Γ΄  κατηγορίας Κορινθίας , με νίκες προχώρησαν Σπαθοβούνι ,Μαψός και Λυκοποριά. Ο αγώνας των Νέων Στιμάγκας με την Προοδευτική Περιγιαλίου αναβλήθηκε καθώς η ομάδα της Στιμάγκας θρηνει τον 20χρονο ποδοσφαιριστή της, Κέβιν Χιούσα , ο οποίος έχασε τη ζωή του , σε τροχαίο δυστύχημα στη Π.Ε.Ο Κορίνθου -Πατρών, στο Κοκκώνι

15η Αγωνιστική
Αναγέννηση Κιάτου
-
Ποσειδών Κ. Βρύσης 1 - 3

Νέοι Στιμάγκας
-
Προοδευτική Περιγιαλίου {αναβλήθηκε)

ΑΟ Σπαθοβουνίου
- 
Δάφνη Πουλίτσας 5 - 2

ΑΟ Λαύκας
-
ΑΟ Μαψού 0 - 1

ΑΟ Λεχαίου
-
Ταρσινά '97 2 - 1

Απέσσας
-
ΑΟ Λυκοποριάς 0 - 3


Στη βαθμολογία ( επί 15 αγώνων)  προηγούνται με 35 βαθμούς έκαστος, ΑΟ Σπαθοβουνίου και ΑΟ Μαψού και ακολουθούν η Λυκοποριά με 31 βαθμούς και η Προοδευτική Περιγιαλίου με 28 β. αλλά με έναν αγώνα λιγότερο.

Super League 2: Χρυσός βαθμός για Χανιά, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Super League 2: Χρυσός βαθμός για Χανιά, 1-1 με τον ΠΑΣ Γιάννινα (βαθμολογία) 
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κρατούσε τη νίκη μέχρι και τις καθυστερήσεις του αγώνα αλλά τα Χανιά δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη καθώς στο 90+4' βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι Ηπειρώτες ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16' με γκολ του Λεό και έδειχναν έτοιμοι να πανηγυρίσουν την ενδέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα.
Ο Βρεττός ωστόσο χάλασε τα πλάνα των γηπεδούχων καθώς σκόραρε λίγο πριν το φινάλε σε 1-1.

Το προφίλ της 15ης αγωνιστικής:
Παρασκευή (31/1)
Κέρκυρα-Εργοτέλης 0-4 (30', 47', 71' Έφορντ, 34' Μπαράτα)
Παναχαϊκή-Απόλλων Λάρισας 4-0 (4' Ανάκογλου, 15', 32' Μυτίδης, 83' Μασούρας)
Κυριακή (2/2)
ΠΑΣ Γιάννινα-Χανιά 1-0 (16' Λεό - 94' Βρεττός)
Λεβαδειακός-ΑΕ Καραϊσκάκης 1 - 1 ( 41΄Μάντζιος πεν. - 52΄ Χατζησταυρός)
Δευτέρα (3/2)
Πλατανιάς-Απόλλων Πόντου  (17:00)

Δόξα Δράμας-Απόλλων Σμύρνης (17:00)

Football League: «Ανάσταση» Καλαμάτας, γκέλα η Βέροια (αποτελέσματα, βαθμολογία)

 Football League: «Ανάσταση» Καλαμάτας, γκέλα η Βέροια (αποτελέσματα, βαθμολογία)
Μεγάλη νίκη για τον Ολυμπιακό Βόλου στην Κρήτη, γκέλα της Βέροιας στον Ασπρόπυργο, τρίποντο η Καλαμάτα μετά από 3,5 μήνες! Το πανόραμα της18ης αγωνιστικής της Football League.
Βέροια έχασε την ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας, μένοντας στο 2-2 με τον Ασπρόπυργο. Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός Βόλου, πέρασε με 3-1 από την έδρα του ΟΦΙ, παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ. Η Καλαμάτα ένιωσε τη χαρά της νίκης μετά από 3,5 μήνες και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας, ενώ στο 1-1 έμειναν Νίκη και Αιγάλεω στο Βόλο.

To προφίλ της 18ης αγωνιστικής:

Καττερρευσαε σαν "χαρτινος πύργος" η Κόρινθος 2006 . Έχασε 0 - 4 από τον ΑΟ Υπάτου. Ο κινσδυνος υποβιβσμόύ της στο τοπικό πρωταθλημα ειναι πλέον ορατός


 https://www.mikriliga.com/wp-content/uploads/2020/01/361256B2-5068-4B4E-A9D6-7FA0A8D8C379.jpeg
Με τους αγώνες της 18ης αγωνιστικής συνεχιστικέ το απόγευμα  της  Κυριακής 
(15:00), το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας.
Στον 6ο όμιλο η πρωτοπόρος και ήδη πρωταθλήτρια Ρόδος επικράτησε με τέρματα του Γιόνδη (  52΄- 54΄) με 2 – 0 επί  της ουραγού ΑΕΚ Τρίπολης, ενώ στη Μυτιλήνη, ο Αιολικός έμεινε στο 0 – 0 με τ η ΓΣ. Μαρκό. Στην Τρίπολη ο Παναρκαδικός με τέρμα του Μεγαλοοικονόμου στο  89΄  έχασε 0 -  1 από τον Αήττητο Σπάτων.   Και νέα βαριά εντός έδρας ήττα για την Κόρινθος2006.

Αφού κράτησε  για 45΄ λεπτά την εστία της , ανέπαφη, στο δεύτερο ημιχρόνιο κατέρρευσε   σαν «χάρτινος πύργος» όπου έχασε  με το βαρύ  0 – 4 από τον ΑΟ. Υπάτου. Πλέον για την ομάδα της  Κορίνθου, ο  κίνδυνος του υποβιβασμού της στο τοπικό πρωτάθλημα, είναι  ορατός. 
Στην Ευβοια η Νέα Αρτάκη επικράτησε 2 - 1 του Αχαρναικού  ενώ ο Κιθαιρώνας Καπαρελίου επιβλήθηκε με 1 – 0 επί του Παλληνιακού. Τέλος ρεπό είχε η Θύελλα  Ραφήνας

18η αγωνιστική

Ξυλόκαστρο : Μαθήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο ΒΙΝΤΕΟ

Ξυλόκαστρο : Μαθήτρια στο Ευρωκοινοβούλιο ΒΙΝΤΕΟ
H Τζένη Δημητρέλη εκπροσωπώντας το Γενικό Λύκειο Ξυλοκάστρου μαζί μέ άλλους μαθητές  στο Ευρωκοινοβούλιο
Στόχος να παρουσιάσουν υπερήφανα τον τόπο τους, την Πελοπόννησο μας, στο Ευρωκοινοβούλιο
Στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο κάθισε και εκπροσώπησε επάξια το Ξυλόκαστρο, η μαθήτρια Τζένη Δημητρέλη, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Εuroscola. Μαζί με 24 μαθητές από την Περιφέρεια Πελοποννήσου βρέθηκε στην καρδιά της Ευρώπης στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος και έγινε ευρωβουλευτίνα για μία ημέρα, κερδίζοντας μία μοναδική εμπειρία.
Να σημειωθεί ότι με το πρόγραμμα Εuroscola προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις πάνω στις εμπειρίες τους, πάνω στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να γνωριστούν. Οι συναντήσεις αυτές γίνονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Σώματος, στο Στρασβούργο, και παίρνουν τη μορφή ενός Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων. Σκοπός του προγράμματος είναι οι έφηβοι: να εξοικειωθούν με τη λειτουργία των ευρωπαϊκών θεσμών, να ευαισθητοποιηθούν στον ρόλο που θα κληθούν να παίξουν στη μελλοντική οργάνωση της Ευρώπης, να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη προάσπισης της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων και να βρουν ένα βήμα που θα τους επιτρέψει να εκφράσουν τις προσωπικές τους απόψεις και να αξιοποιήσουν την επιθυμία τους για προσφορά.
Συγχαρητήρια και καλή πρόοδο, Τζένη !!!
https://www.facebook.com/100007805771456/videos/2483242951945873/  

ramona.me/