Σάββατο 13 Απριλίου 2019

Πέτρος Τατούλης: «Το Φράγμα του Ασωπού, μία μεγάλη υποδομή για την Κορινθία».«Μέχρι το τέλος του 2020 θα έχει δοθεί στην Κορινθία»



Στις δυσκολίες και στις εμπλοκές υλοποίησης του Φράγματος του Ασωπού αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της διακαναλικής του συνέντευξης την περασμένη Τετάρτη. Ο κύριος Τατούλης τόνισε ότι χάρη στις προσπάθειες της Περιφέρειας Πελοποννήσου διασώθηκε το έργο. «Θεωρώ ότι μέχρι το τέλος του 2020 το έργο θα έχει δοθεί στην Κορινθία προκειμένου αυτή η μεγάλη υποδομή να χρησιμοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο».
«Σήμερα το έργο εξελίσσεται και υλοποιείται, παρόλο που υπάρχουν ακόμη προβλήματα», τόνισε ακόμα, ενώ επεσήμανε και το ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα κ. Κασσίμη.
«Θέλω να σημειώσω το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα κ. Κασσίμη, με τον οποίο η συνεργασία σε αυτό το θέμα είναι εξαιρετικά
ενδιαφέρουσα. Η ψυχραιμία και η σύνεση είναι που βοηθάει ώστε αυτή τη στιγμή το εργοτάξιο να κινείται».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου είπε επίσης ότι το όραμα του είναι ένα φράγμα που θα βοηθάει τους αγρότες αλλά θα προσελκύσει και τουρίστες. «Το επόμενο μεγάλο ζήτημα είναι η από εκεί και πέρα λειτουργία του φράγματος. Σύμφωνα με το σχεδιασμό μας είναι η δημιουργία ενός προορισμού με τουριστικό ενδιαφέρον και υποδομές δίπλα από το φράγμα. Θεωρούμε επίσης ότι αυτό το φράγμα μπορεί να δώσει μια υβριδική ενεργειακή προσέγγιση με σκοπό τη μείωση του κόστους του νερού στους αγρότες που θα είναι οι χρήστες αυτής της μεγάλης υποδομής».   



neapeloponnisos@neapeloponnisos.gr