Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018

Πως αναπτύσσεται ο καρκίνος σε έναν οργάνισμό



Πως αναπτύσσεται ο καρκίνος σε έναν οργάνισμό

pos-anaptyssetai-o-karkinos-se-enan-arganismo.jpg
Στον άνθρωπο, μετά τη γονιμοποίηση του ωαρίου δημιουργούνται 65 τρισεκατομμύρια κύτταρα. Έχει υπολογιστεί ότι για να διατηρηθεί η κανονική προμήθεια του οργανισμού σε ερυθροκύτταρα, απαιτούνται 2.000.000 κυτταρικές διαιρέσεις/sec. Ο μηχανισμός της
κυτταρικής διαίρεσης είναι σχεδόν τέλειος, αφού διαιρείται ένας τόσο μεγάλος αριθμός κυττάρων και μάλιστα χωρίς λάθη.

Διαβάστε περισσότερα


Τι είναι και πως πραγματοποιείται η εξέταση της γαστροσκόπησης;

ti-einai-kai-pos-pragmatopoieitai-i-eksetasi-tis-gastroskopisis.jpg
Η γαστροσκόπηση είναι η ενδοσκοπική εξέταση που επιτρέπει τον έλεγχο του ανώτερου πεπτικού συστήματος, δηλαδή του οισοφάγου, του στομάχου και του δωδεκαδακτύλου (το πρώτο τμήμα του λεπτού εντέρου).

Διαβάστε περισσότερα

Η υπογονιμότητα είναι δυνατό να κληρονομηθεί στα αγόρια

i-ypogonimotita-einai-dynato-na-klironomithei-sta-agoria.jpg
Τα αγόρια υπογόνιμων πατέρων μπορεί να είναι και αυτά υπογόνιμα. Τα αγόρια που γεννιούνται με την εξωσωματική τεχνική της ενδοκυτταροπλασματικής σπερματέγχυσης (μικρογονιμοποίησης) από πατέρες με πρόβλημα υπογονιμότητας , έχουν αυξημένες πιθανότητες και τα ίδια να εμφανίσουν μικρότερη ποσότητα και χειρότερη ποιότητα σπερματοζωαρίων ως ενήλικοι.

Διαβάστε περισσότερα

Ρινοπλαστική: Πώς επιδρά στον ψυχισμό μας;

pos-anaptyssetai-o-karkinos-se-enan-.jpg
Σημαντικό είναι το όφελος των ασθενών με χαμηλή αυτοεκτίμηση όταν υποβάλλονται σε επιτυχημένη ρινοπλαστική. Όσοι έχουν μεγαλύτερη ψυχολογική δυσφορία εξαιτίας της αντίληψης που έχουν οι ίδιοι για την εμφάνισή τους πριν από τη επέμβαση, ωφελούνται ακόμη περισσότερο από μια καλά εκτελεσθείσα ρινοπλαστική.

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για προστασία των ματιών μετά τα 40

symvoules-gia-prostasia-t.jpg
Η προστασία της όρασης είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε την ποιότητα ζωής μας έως τα βαθιά μας γηρατειά. Δυστυχώς, ένα στα έξι άτομα ηλικίας άνω των 45 ετών πάσχουν από απειλητικές για την όραση οφθαλμοπάθειες και ο κίνδυνος να χάσουν την όρασή τους αυξάνεται καθώς μεγαλώνουν.

Διαβάστε περισσότερα

Αυξητική στήθους

afksitiki-stithous.jpg
Η αύξηση στήθους ή κατά κόσμον πλαστική στήθους / αυξητική στήθους είναι μια αισθητική επέμβαση που πετυχαίνει αύξηση του μεγέθους του στήθους και ταυτόχρονη ανόρθωσή του.

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι εποχιακή συναισθηματική διαταραχή και πώς θα την προλάβετε

Τώρα που η μέρα μικραίνει και η θερμοκρασία πέφτει μπορεί να διαπιστώσετε πως επηρεάζεται η διάθεσής σας, ενώ ξαφνικά δεν μπορείτε να κοιμηθείτε. Μήπως πάσχετε από εποχιακή συναισθηματική διαταραχή (SAD);

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί το σεξ στην εγκυμοσύνη να προκαλέσει πρόωρο τοκετό;

borei-to-seks-stin-egkymosyni-na-prokalesei-prioro-toketo.jpg
Το σεξ σε κάθε περίπτωση συμβάλλει στην ψυχοσωματική υγεία και αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όπου είναι απαραίτητος ο μεγαλύτερος σύνδεσμος μεταξύ των συντρόφων, αλλά και η ηρεμία και η χαλαρότητα της εγκύου που θα προετοιμάσει το έδαφος για ένα εύκολο τοκετό.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταγράφει έρευνα του ΙΕΛΚΑ

allages-sti-diatrofi-ton-ellinon-katagrafeerevna-tou-ielka.jpg
Σημαντικές αλλαγές στη διατροφή των Ελλήνων καταναλωτών καταγράφονται την τελευταία οκταετία λόγω οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας διατροφής της 16ης Οκτωβρίου το ΙΕΛΚΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο καφές μειώνει τον κίνδυνο για ροδόχρου νόσο και ερυθρότητα του προσώπου

o-kafes-meionei-ton-kindyno-gia-rodoxrou-noso-kai-erythrotita-tou-prosopou.jpg
Πάντα υπάρχει ένας καλός λόγος για να πίνει κανείς καφέ. Όσοι πίνουν τέσσερις ή περισσότερους καφέδες κάθε μέρα, έχουν μειωμένο κίνδυνο για εμφάνιση ροδόχρου νόσου (ροζάκειας) και ερυθρότητας στο πρόσωπο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Διαβάστε περισσότερα

Η υγιεινή διατροφή κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα

i-ygieini-diatrofi-kerdizei-edafos-stin-evropi-symfona-me-erevna.jpg
Έρευνα σχετικά με την κατανάλωση φαγητού κατά τη διάρκεια της εργασίας διεξήγαγε ο όμιλος Edenred. Συγκεκριμένα, υπό την ιδιότητά του ως συντονιστής του προγράμματος FOOD (Fighting Obesity through Offer and Demand) για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, μέσω της προσφοράς και της ζήτησης.

Διαβάστε περισσότερα


stogiatro.gr