Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2018

Χωρίς Θεία Λειτουργία στις 15 Αυγούστου το ιστορικό εκκλησάκι της Κοίμησης της Θεοτόκου στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος)


Φωτογραφία της Christine Georgantopoulou.
Με κατάνυξη , σύνεση και αγάπη εορτάζουμε και φέτος τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, τη γιορτή της Παναγίας, της Μητέρας όλων μας. Την Κοίμηση της Θεοτόκου ή το «ΠΑΣΧΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ»
Ο Δεκαπενταύγουστος, «το Πάσχα του καλοκαιριού», είναι η ημέρα-ύμνος στην Παναγία, τη μητέρα όλων των Χριστιανών. Προσευχές, δεήσεις, ικεσίες των πιστών, ακούγονται από τις πιο μεγαλοπρεπείς μητροπόλεις μέχρι τα πιο απομακρυσμένα ξωκλήσια και μοναστήρι.  Πολλές εκκλησίες ανοίγουν αυτές τις μέρες τις πύλες τους να δεχτούν τους χιλιάδες προσκυνητές που έρχονται να τιμήσουν τη Μνήμη Της.
Στο  Ορεινό Χελυδόρι, ως γνωστόν βρίσκεται , στη συνοικία Κατσέικα , το ιστορικό εξωκλήσι  της Παναγίας ( Κοίμηση της Θεοτόκου) το οποίο έχει κτισθεί το 1827. Δυστυχώς  φέτος στο εκκλησάκι ανήμερα  την 15η Αυγούστου, δεν θα τελεστεί , την μοναδική ήμερα του χρόνου που ανοίγει και εορτάζει, Θεία Λειτουργία.
Ο λόγος της μη τέλεσης Θείας Λειτουργίας στη ιστορική αυτή εκκλησία , είναι η εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. κ. Διονυσίου, ότι την στιγμή που υπάρχουν ελήψεις  Ιερέων να προτιμούνται οι Ενοριακοί Ναοί. Στο Ορεινό Χελυδόρι ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου θα τελεστεί Θεία Λειτουργία σε νεα ημερομηνία που θα ορισθεί από το εκκλησιαστικό Συμβούλιο.