Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Μπέρνλι-Ολυμπιακός 1-1: Στάθηκε στο ύψος των... ομίλων

https://cdn.newsit.gr/wp-content/uploads/2018/08/4537836-768x470.jpg
 
Τα είδε όλα ο Ολυμπιακός στην Αγγλία που δεν έδειξε το καλό πρόσωπο των προηγούμενων αγώνων και η Μπέρνλι τον είχε στα σχοινιά για 83 λεπτά. Οι ποδοσφαιριστές του Ντάις έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και στο τέλος το πλήρωσαν με τον Ποντένσε να κάνει το 0-1 και να τελειώνει την πρόκριση. Το τελικό 1-1 δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά στην πρόκριση και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στη φάση των ομίλων.

Την ενδεκάδα που παρέταξε στα δύο ματς με τη Λουκέρνη και στο πρώτο με τη Μπέρνλι εμπιστεύτηκε και στην Αγγλία ο Πέδρο Μαρτίνς. Καμία αλλαγή στο αρχικό σχήμα από τον Πορτογάλο προπονητή που είχε μπροστά του 90 λεπτά για να σφραγίσει την πρόκριση στους ομίλους του Europa League. Ο Σον Ντάις από την πλευρά του προχώρησε και πάλι σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα του επιχειρώντας να κυνηγήσει το θαύμα της ανατροπής. Ο Ολυμπιακός επί αγγλικού εδάφους δεν έχει και τις καλύτερες αναμνήσεις με δώδεκα ήττες σε 13 παιχνίδια.
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης η Μπέρνλι έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα. Όσο έβλεπε ότι ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε τα ηνία του αγώνα και δεν είχε κυριαρχούσε στο γήπεδο τόσο και έπαιρνε περισσότερο θάρρος. Σταδιακά η ομάδα του Σον Ντάις ανέβαζε στροφές και πίεζε τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε την πλειοψηφία των παικτών του σε κακή βραδιά. Οι τρεις χαφ του δεν μπόρεσαν να κρατήσουν καθόλου τη μπάλα στα πόδια τους και να πάρει ανάσες η ομάδα, ενώ και ο Λάζαρος δεν πήρε προσπάθειες.
Στο 23’ ένα λάθος του Ομάρ έδωσε τη δυνατότητα στην Μπέρνλι να κάνει φάση, αλλά η κεφαλιά του Βόουκς πέρασε άουτ. Στο 29’ οι Άγγλοι έφτασαν κοντά στο γκολ, όμως, του σουτ του Χέντρικ κόντρα στο απλωμένο πόδι του Γκερέρο και η μπάλα έφυγε κόρνερ από την εκτέλεση του οποίου δόθηκε η ευκαιρία στον Βόουκς να κάνει τη κεφαλιά μόνος σε κενή εστία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Ο Ολυμπιακός ήταν στα σχοινιά, δεν είχε φρεσκάδα και ενέργεια στο παιχνίδι του με αποτέλεσμα η Μπέρνλι να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο. Αντέδρασε η ομάδα του Πειραιά στο 34’ με το σουτ του Ποντένσε να διώχνει σε κόρνερ ο Χίτον, ενώ στο 41’ ο Τσιμίκας γύρισε πολύ ωραία τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, αλλά πάλι ο Ποντένσε δεν μπόρεσε να σκοράρει. Το ημίχρονο έκλεισε με μία τρομερή ευκαιρία της Μπέρνλι. Ο Βόουκς «έσπασε» το οφσάιντ, πέρασε τη μπάλα στον Μπαρνς, αλλά το σουτ που έκανε έφυγε άουτ. Η εικόνα του Ολυμπιακού σε αυτά τα πρώτα 45 λεπτά ήταν κάκιστη. Ήταν μία ομάδα που δεν είχε φρεσκάδα στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να το εκμεταλλεύονται όλο αυτό οι Άγγλοι και να πατάνε γερά στο γήπεδο.
 Στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησαν εξίσου δυνατά οι Άγγλοι. Είχαν αρχίσει να πιστεύουν στο θαύμα και στην ανατροπή. Η εικόνα του Ολυμπιακού τους έδωσε αυτό το δικαίωμα και στο 48’ ο Βόουκς έκανε το σουτ, αλλά είδε τη μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γιαννιώτη. Στο 52’ ο ΜακΝιλ έκανε το σουτ και ο Γιαννιώτης απομάκρυνε σε κόρνερ. Οι γηπεδούχοι είχαν νέα ευκαιρία στο 56’ με τον Μπαρνς και τον Ολυμπιακό είχαν αρχίσει να τον ζώνουν τα φίδια. Οι ποδοσφαιριστές του Σον Ντάις έχαναν τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και ο Ολυμπιακός έδειχνε να έχει μείνει από καύσιμα. Στο 61’ ο Γκερέρο πέρασε τη μπαλιά στον Φορτούνη το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Χίτον.
 Οι «ερυθρόλευκοι» έδειχναν να είναι αφοσιωμένοι στην άμυνα τους, αν και επιχείρησαν να βγουν στην επίθεση δειλά-δειλά. Στο 82’ η Μπέρνλι έχασε τρομερή ευκαιρία με τον Βίντρα. Στο επόμενο λεπτό (83’) οι Πειραιώτες άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα με Χασάν, Φορτούνη και τελικό αποδέκτη τον Ποντένσε ο οποίος με άψογο τρόπο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί τα καρδιοχτύπια τελείωσαν για τους «ερυθρόλευκους», αφού η Μπέρνλι χρειαζόταν τρία γκολ για την παράταση. Τα λάθη στα μετόπισθεν συνεχίστηκαν και στο 86’ ο Βίντρα έφερε το ματς στα ίσια. Κάπως έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και ο Ολυμπιακός πήρε την πρόκριση στους ομίλους.
Μπέρνλι (Σον Ντάις): Χίτον, Μπάρντσλεϊ, Μι, Λονγκ, Τέιλορ, ΜακΝίλ (75’ Γουντ), Γουέστγουντ, Χέντρικ, Λένον (75’ Κορκ), Βόουκς, Μπαρνς (65’ Βίντρα)
Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Γιαννιώτης, Ελαμπντελαουί, Μιράντα, Βούκοβιτς, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Χριστοδουλόπουλος, Φορτούνης (88’ Τοροσίδης), Ποντένσε (94’ Σισέ), Γκερέρο (71’ Χασάν).