Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΑΣΕΠ: Έρχονται δύο προκηρύξεις με 875 μόνιμες θέσεις σε δήμους

 
Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την κατάρτιση και δημοσιοποίηση δύο προκηρύξεων του ΑΣΕΠ, που αφορούν 875 μόνιμες προσλήψεις προσωπικού σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων.
Τα σχετικά αιτήματα για την κατάρτιση των προκηρύξεων έχουν σταλεί από το υπουργείο Εσωτερικών στο ΑΣΕΠ, ήδη από τον Ιούνιο και οι προκηρύξεις αναμένεται να βγουν στον «αέρα» το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αφού κατά πάγια τακτική της Ανεξάρτητης αρχής δεν δημοσιοποιούνται προκηρύξεις τον Αύγουστο
Οι δύο προκηρύξεις είναι:


Πρώτη η προκήρυξη που αφορά 757 προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων. Πρόκειται, για την συμπληρωματική προκήρυξη της 3Κ/2018 που είχε αρχικά ξεκινήσει με 524 θέσεις και με τις συμπληρωματικές έφτασε τις 757 θέσεις.
Δεύτερη η προκήρυξη για 118 θέσεις που προέκυψαν από αιτήσεις των ίδιων των δήμων στο πλαίσιο της υποστήριξης της νησιωτικότητας και της ορεινότητας, εντός του δεδομένου περιοριστικού περιβάλλοντος που απορρέει από τον κανόνα προσλήψεων – αποχωρήσεων.
Ειδικότερα: 
Α) Η προκήρυξη για τις 757 θέσεις, αφορά προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, στους τομείς της καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).
Από την κατανομή των θέσεων προκύπτει ότι θα ενισχυθούν:
• 28 δήμοι
• 13 ΔΕΥΑ
• 2 ειδικοί φορείς

Θα διατεθούν:
• 476 μόνιμες θέσεις σε 28 δήμους
• 254 μόνιμες θέσεις σε 13 ΔΕΥΑ
• 27 μόνιμοι σε δύο ειδικούς φορείς

Β) Η προκήρυξη για την πρόσληψη 118 ατόμων, αφορά τακτικό προσωπικό στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α’ και β’ Βαθμού, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κατά κύριο λόγο σε νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, οι οποίοι κρίθηκε ότι αντιμετωπίζουν και τις περισσότερες, συγκριτικά, δυσκολίες από ελλείψεις προσωπικού, λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας τους, καθώς και της γεωγραφικής θέσης τους.
Οι θέσεις έχουν εγκριθεί από το ΥΠΕΣ και αφορούν τις κατηγορίες ΠΕ – ΤΕ διαφόρων κλάδων και ΔΕ Τηλεφωνητών.
ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΣΕΩΝ
aftodioikisi.gr